plukkala

US-blogipalvelu

US-puheenvuorossa on silloin tällöin esitetty näkemyksiä siihen suuntaan, ettei keskusteluun tulisi nostaa päivän politiikkaan kuuluvia uutisaiheita. Mielestäni Puheenvuoro on juuri tällaisenaan hyvä alusta yhteiskunnalliselle keskustelulle, koska päivänpolitiikkakin siihen osaltaan kuuluu. Jokainen blogikirjoittaja käyttää kirjoituksensa pohjaksi olemassaolevaa tietoa ja omia arvojaan haluamallaan tavalla, jota sitten omilla pohdinnoillaan maustaa. Käsitykset asioista muuttuvat, kun syntyy uutta tietoa ja keskustelua juurikin erilaisten uutisten kautta. Näin varsinkin yhteiskunnallisissa asioissa. 

Jos et tunne historiaa, et voi ymmärtää nykyisyyttä etkä ympäröivää maailmaasi. Et edes niitä sinua ympäröiviä uutisiakaan. Ilman niiden ymmärtämistä on myös vaikeaa, ellei mahdotonta rakentaa kestävää yhteiskunnan tulevaisuutta. Siksi myös tämän päivän uutiset ovat tärkeitä kaikessa yhteiskunnallisessa keskustelussa ja tekemisessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Ilman niiden ymmärtämistä on myös vaikeaa, ellei mahdotonta rakentaa kestävää yhteiskunnan tulevaisuutta. Siksi myös tämän päivän uutiset ovat tärkeitä kaikessa yhteiskunnallisessa keskustelussa ja tekemisessä."

Samaa mieltä. "Ongelma" on nykytilan ja tavoitetilan välinen ero. Jos nykytilaa ei tunnista, on mahdotonta ratkoa ongelmia. Ongelman ratkaisuun on taas kaksi pääväylää. Analyyttinen ja luova ajattelu. Ongelmien ratkaisu edellyttää yhä enemmän luovuutta. Runsas tieto taas puolestaan luovuuden ehto.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

"Ongelma on nykytilan ja tavoitetilan välinen ero." Ilman asiasta käytävää yhteiskunnallista keskustelua ei sitä tavoitetilaa edes synny.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuka sitten kertoisi sen nykytilan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sen nykytilan kertovat juuri täällä kirjoittavat bloggaajat. Kaikki ne asiat, jotka nousevat kirjoittajien mieleen, tulevat täällä esiin, enemmän tai vähemmän. Se synnyttää sitä yhteiskunnallista keskustelua. Toki sitä keskustelua käydään myös blogistanin ulkopuolella. Niinkuin tietysti pitääkin.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Yritysmaailman näkökulmasta voin sanoa kun vielä 10...15 v sitten riitti perusteellinen nykytilan analysointi kerran vuodessa (tarkoittaa markkinat, kilpailutilanne, omat tuotteet ja palvelut, tuotanto, henkilöstö/hallinto sekä talous/investointi/kehitystarve); on se nykyisin tehtävä ainakin kolme kertaa vuodessa ja muutamilla muutosaloilla jopa kerran kuukaudessa. Kyllä se valtakunnan ja kunnantasolla on menossa samaan suuntaan - toimenpideohjelmia on pystyttävä muuttamaan siinä hetkessä kun alkuperäinen ongelma (sen hetkinen tila ja tavoite)ei ole ratkeamssa. Ei kukaan kerro nykytilaa - sinä ja minä olemme mukana ja tärkeä osa sen määrittelyssä. On hyvä että valtakunnan tasolla hallitus näyttää hakevan ulkopuolista näkemystä useammassa aivoriihessä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja valitettavasti Suomessa tehdään hallitusohjelmia koko neljä vuotta kestäviksi hallituskausiksi? Ja tämä maailman muuttuessa ympärillä kokoajan? Ohjelmaa olisi syytä tarkistaa vähintäin vuoden välein, ellei useamminkin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Täällä on myöskin esitetty, ettei Puheenvuoro olisi keskustelupalsta, koska täällä käydään "yhteiskunnallista keskustelua". Tarkoittaako se siis sitä, että "sellaista yhteiskunnallista" saisi käydä vain jotkut piirit. Mielestäni yhteiskunnallinen keskustelu kuuluu ja on tärkeää meille kaikille.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Nämä Puheenvuoron keskustelut antavat todella paljon!

On eria asia osallistua itse keskusteluun ja samalla löytää uusia näkökulmia vanhoihin asioihin, kuin seurata muiden ns. viisaimpien jutustelua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinpä, täällä saa kuulla kaikkien näkemykset samasta tuutista, ketään erikseen arvoon arvaamattomaan nostamatta. Saa myös omansa jakaa, haluamallaan tavalla. Sananvapautta parhaimmillaan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset