plukkala

Sote-ratkaisu

Politiikoillemme kiitos, niin hallituksen kuin oppositionkin osalta. Pitkästä aikaa tuntuu, että politiikot tuntuvat tekevän sitä, mitä tekemään heidät on valittu. Yhteisiä asioita hoitamaan. Nyt hallitus ja oppositio pystyivät tekemään yhdessä vaikean ja tänään kovinkin kiitetyn uuden sote-ratkaisun, eli tuntui, että yhteiskunnan etu oli edellä, eikä puoluepoliittiset "pekkaroinnit".

Juha Sipilä näytti sitä "uutta politiikka", josta hän on puhunut puheenjohtajaksi valitsemisensa jälkeen, niin keskustalaisille, kuin myös muille. Tosin pitihän tämän jälkeen tulla esille myös se "vanha kepulainen" asennekin, Risto Volanen oli välittömästi ratkaisua moittimassa.

Timo Soini paranteli askelmerkkejään huomattavati tällä ratkaisulla ajatellen seuraavien vaalien jälkeisiä hallitusneuvotteluja.

Ari Alsio kirjoitti joku päivä sitten blogin, jonka teema oli, "kyllä me tästäkin selvitään". Nyt näyttää oikeasti siltä, että selvitään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Oppositiojohtajille erikoiskiitos tästä ratkaisusta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Risto Volasen ylireagointi on ymmärrettävää. Sipilä teki kuitenkin oikein ja ei hänellä ole pelkoa Turussakaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mitäpä Sipilän tulisi Turussa pelätä. Taitavat vain vanhat kepulaiset pelätä Sipilän uutta kepulaista politiikkaa?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Juha Sipilä ei tunnusta olevansa "aito" poliitikko, joten hän myös käyttäytyy eri tavoin, kuin vanha kettu Risto Volanen odottaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Mielenkiintoista tässä on myös seurata Timo Soinin toimia. Ei kun seuraavaan hallitukseen? Vesa-Matti Saarakkalasta huolimatta?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9

Oppositio toimi fiksusti, kun pelasti hallituksen, vaikka vielä on paljon neuvoteltavaa, niin hyvä ele kuitenkin. Tuskin Timo Soini teki aloitetta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

En minäkään usko Soiniin aloitteentekijänä, mutta "pelimiehenä" näki pisteiden keräämisen paikan! Ek-vaalitkin lähestyvät? Ja tulevat hallitusneuvottelut?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Hyvä, että ratkaisu syntyi. Eihän se ongelmia vielä ratkaise, vaan asiat pitää vielä toteuttaakin oikein. Mutta joka tapauksessa on parempi, että on sovittu yhdessä tekemisestä kuin että riideltäisiin vain siitä, mitä pitää tehdä ja mitä ei.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kanssasi samaa mieltä. Ratkaisu oli iso, mutta asialle piti jotain tehdä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuitenkin tuntuu olevan henkilöitä, jotka tästäkin ratkaisusta haluavat tehdä puoluepolitiikkaa?

http://tp83.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163828-sote-e...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tein pikaisen vertailun näistä viimeisimmistä puheenvuoron avauksista ja kommenteista aiheesta.

Hallituspuolueiden kannattajat tuntuvat olevan sitä mieltä, että tehty ratkaisu on likipitäen erinomainen. Kaikki kunnia heille, hallituksenhan niitä ratkaisuja on esitettäväkin eikä kai kukaan mene esittämään huonoa ratkaisua.

Keskustalaisten kannatotot tuntuvat olevan tehdyn ratkaisun hyväksyviä. En tiedä, miten todellinen on se kuva, että Sipilä oli tehdyn linjauksen aloitteentekijä. Ilmeisesti loma, sairaslomakin, on hyödyllistä aikaa. Mikko Kärnä toi hyvin esille sen, että nyt vasta työ alkaa, kun ratkaisun toteutusta ryhdytään kasaamaan. (En nyt sen kummemmin puutu Volasen lausuntoon. Kuten aiemminkin olen todennut, Keskustan sisällä saa haastaa vaikka puheenjohtajankin.)

Perussuomalaisten noin puoli tusinaa puheenvuoroa ovat kyllä oikeastaan kummallisia. Ratkaisu oli huono mutta se oli pakko tehdä. Kankaanniemenkin mukaan heidän piirikuntamallinsa olisi ollut paras. Hänen mukaansa Keskusta hirtti itsensä ratkaisuun mutta Perussuomalaiset voivat vielä irrottautua siitä. Siitä huolimatta ilmeisesti vain Soinin sana painaa ja Perussuomalaiset ovat nyt osoittaneet vastuullisuutensa. Tätä minä kutsuisin varsinaiseksi hämäysten äidiksi. Ollaan mukana sopimassa, moititaan ratkaisua, ei kuitenkaan haasteta omia neuvottelijoita vaan haastetaan Keskusta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Juho, Sipilä opettaa keskustalaisille uutta poliittista kulttuuria, ja samanaikaisesti Soini opettaa perussuomalaisille yhteistyökykyä?

Kuitenkin kiitos kummallekin oppositiopuolueen puheenjohtajalle, maan etua ajavasta ratkaisusta!

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #13

Siinähän sitä Sipilälle on työmaata, sen verran jäykkäniskaisia varsinkin muutamat vanhemman polven jäärät ovat. Väliin minusta tuntuu, että tämä uusi poliittinen kulttuuri on hämmentävää muillekin kuin keskustalaisille?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18

Kanssasi samaa mieltä. Ratkaisu saattaa jopa parantaa politiikkojen arvostusta kansalaisten silmissä.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Hiukan huvittaa se into, jolla jaetaan ansioita tästä ratkaisusta. Ehkä se johtuu siitä, että mikä tahansa koetaan pitkän keskustelun kannalta hyväksi. Nyt on sovittu järjestämisvastuusta, hyvä niin. Paljon puhetta syntyy kun aletaan puhua siitä kuka käytännössä tuottaa. Tuottavatko eri kunnat erilaisia palveluja erikoistuen, mikä on yksityissektorin osuus jne.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paljon on vielä tekemättä, kieltämättä, mutta tästä on kuitenkin helpompi jatkaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sipilä on todella opettamassa uutta polittista kulttuuria. Joillekin sen ymmärtäminen tuntuu tosi vaikealta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014032318149556_u...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vaikka en varsinaisesti pidäkään lehtien mielipidekyselyjä kovin suuressa arvossa, näyttää Suomenmaan nettikysely ainakin vahvaa kannatusta tehdylle ratkaisulle. Muutenkaan ei paljoa soraääniä tunnu kuuluvan, joten ratkaisu kelvannee suurimmalle osalle Keskustan kentästä. Juha Rehula ilmeisesti näytti tässä, miksi hänestä kannatti tehdä yksi varapuheenjohtajista.

Iltalehden toimittaja lienee sitten joko asenteellinen tai markkinointihaluinen. Riitahan on aina kiehtovampaa kuin sopu. Muistelisin saman Ristamäen suorittaneen Laanisenkin lähtölaskentaa jo vuosi sitten.

Yksi mielenkiintoinen henkilö, joka myös piti tehtyä ratkaisua hyvänä, on Aki Lindén. Hänestäkin olen kuullut hyviä kommentteja aikaansaavana miehenä. Vähän siihen tyyliin, että HUS:in johtoon piti hakea hänet, koska aiemmat johtajat olivat kivoja kavereita mutta heitä vaivasi kyvyttömyys tehdä päätöksiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Et sitten varmaan vielä ole lukenut eurovaaliehdokas Paavo Väyrysen kannanottoa asiaan?

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1639...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Pisteet sinulle vastauksestasi. Käväisin sen välillä lukemassa.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Hmmm... Soini yritti kammeta pienempiä puolueita ulos tiedotustilaisuudesta; pääsivät lopulta jakkaroille.

http://www.hs.fi/politiikka/Soini+yritti+kammeta+pienempiä+puolueita+ulos+tiedotustilaisuudesta++pääsivät+lopulta+jakkaroille/a1395633073006?ref=hs-art-top-3

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

No ratkaisunhan tekivät joka tapauksessa hallitus- ja oppositiopuolueet aivan yhdessä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sinun linkkisi asiasta ei avautunut, mutta tässä se on.

http://www.hs.fi/politiikka/Soini+yritti+kammeta+p...

Kokonaisuutta asia eikuitenkaan muuta.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Ei muuta niin. Kertoo vain Soinin luonteesta ja valitettavasti taas entiset ajatusmallini Soinista saivat vahvistusta. Pelimies, mikä pelimies.

Mutta hienoa, että sotesopu syntyi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #32

Kanssasi "pelimiehestä" toki samaa mieltä. Vaikeaa on askelmerkkejään muuttaa ennen seuraavia hallitusneuvotteluja. Ehkä kuitenkin mentiin askel eteenpäin?

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Tuo hesarin kuva on kyllä mainio. Eilen jo huvitti, kun pienemmät hallituspuolueet oli laitettu istumaan syrjään jakkaroille kuin vähempiarvoiset kuunteluoppilaat. Nyt selvisi miksi. :)

Arhinmäki ja Niinistö kurkkivat kuvassa, että mitähän ne isot pojat puhuu... :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34

Niinpä! Sinun tapasi nähdä asia. Mutta kyllä oikeasti Soinikin voisi käyttäytyä kunnolla. Tosin oppositiopolitiikkona Timo Soini halusi itselleen sen kaiken näkyvyyden, joka oli saatavissa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset