plukkala

AfD-nuorten irtiotto "liian" oikealle Saksassa?

Saksassa eurokriittisen puolueen AfD:n Nuorisojärjesto JA (die Junjen Alternative) järjetää omasta aloitteestaan kokouksen Kölnissä Nigel Faragen  (Ukip) kanssa. JA on vuokrannut suuren kokoussalin kalliista hotellista kaupungin keskustassa. Osanottajat ilmoittautuvat tapahtumaan sähköisesti antamalla passinsa tai henkitodistuksensa numeron. Ja tämä kaikki tapahtumaan, jota AfD ei virallisesti edes halua. AfD ei toistaiseksi ole EU-vastainen, vaikka eurovastainen onkin. Ukip puolestaan haluaa erota EU:sta.

Tämä tapaaminen on puoluehallituksen päätöksen 18.11.2013 vastainen. Tosin JA:lla ei ole vielä virallista asemaa AfD:n organisaatiossa, mutta puolueen tiedottajan Christian Lüftin mukaan siinä on kysymys vain ajasta. Myös JA:n hallituksen jäsenet ovat kaikki myös AfD:n jäseniä.

http://www.sueddeutsche.de/politik/wahlkampf-der-afd-jugend-zu-weit-rech...

Asiaan liittyy myös joidenkin JA:n jäsenten osalta rasismiväitteitä, jotka tosin on kaikki torjuttu. Tämä kaikki kertoo vain siitä kuinka vaikeaa on saada uusi puolue yksimieliseksi ohjelmastaan ja tavoitteistaan.

AfD joutui käyttämään kaksi viikonloppua omien sääntöjensä luomiseen, eikä sitäkään työtä saatu valmiiksi. Ja nyt sitten nuorisojärjestö tekee selkeän irtioton "äitipuolueen" linjasta oikealle. Eurovaalit tulevat päivä päivältä lähemmäksi, eikä AfD:n eurovaaliohjelmasta ole tietoakaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä kertoo myös siitä, kuinka vaikeaa eurovaalien jälkeen eri eurokriittisille ryhmille tulee olemaan sen oman EU-viiteryhmän löytyminen vaikeaa, kun omassa maassakaan ei yhteistä säveltä tunnu löytyvän.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

JA:n varapuheenjohtaja 31-vuotias Benjamin Nolte mm. torjuu rasismisyytökset. Hän on kertomansa mukaan tehnyt virheitä voimakkaasti alkoholin vaikutuksen alaisena. Ne olivat kypsymättömiä ja mauttomia tekoja. Kuitenkaan hän ei myönnä olevansa rasisti eikä ulkomaalaisvihamielinen.

Jotenkin tuttua?

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Nyt herää kysymys kumman suunnan perussuomalaiset valitsevat AfD:n, joka varmaan sekin parlamenttiin pääsee, vai Ukip:n jonka kaveri se nyt on. Tällä päätöksellä voi olla iso merkitys myös kotimaan politiikan kannalta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tähän asti AfD on näyttäytynyt kovastikin maltillisena eurokriittisenä puolueena, mutta siellä näyttää tapahtuvan varsin samankaltaista radikalisoitumista, kuin jokin vuosi Suomessa perussuomalaisten kannattajakunnan kasvaessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nyt lauantainahan on perussuomalaisten puoluevaltuuston kokous. Siellähän sitä vieläkin julkaisematonta eurovaaliohjelmaa varmaan käsitellään?

Reijo Tossavainen

Viikonvaihteessa käynnistyy "virallisesti" eurovaalikampanja. Myös vaaliohjelma julkistetaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Käsitelläänkö ohjelmaa myös puoluevaltuuston kokouksessa, vai sekö vain julistetaan, jäseniltä mitään kysymättä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset