plukkala

Johan Bäckman "Donetskin kansantasavallan" edustaja Suomessa

Johan Bäckman kertoo tänään olevansa "Donetskin kansantasavallan" virallinen edustaja Suomessa.

– Donetskin kansantasavallan korkein neuvosto on nimittänyt minut edustajan tehtävään, Bäckman kertoo.

Donetskin kansantasavalta on Itä-Ukrainan kapinallisten itsenäiseksi julistama valtio, joka ei ole saanut kansainvälistä tunnustusta. Venäjä-mieliset kapinalliset ovat vaatineet alueen liittämistä Venäjään. Itä-Ukrainan kapinallisia on syytetty viimeviikkoisesta matkustajakoneen alasampumisesta.

Bäckman kertoo, että alunperin tutkija Petri Krohnin piti johtaa edustustoa, mutta Krohn on keskittynyt taistelutilanteen seuraamiseen.

Edustuston lehdistösihteerinä toimii Bäckmanin mukaan porilainen demaripoliitikko Evgenia Hildén-Järvenperä. Yle Satakunta ei tavoittanut tätä haastatteluun. Hildén-Järvenperä toimii muun muassa Satakunnan ammattikorkeakoulun hallituksessa SDP:n edustajana. Hän oli myös SDP:n keväisen puoluekokouksen varaedustaja.

Muuten ihan normaalia Johan Bäckmania, mutta nyt hän on saanut houkuteltua ryhmäänsä jo demaripolitiikonkin. Mikä mahtaa olla SDP:n kanta asiaan?

http://yle.fi/uutiset/kohudosentti_ja_demaripoliitikko_edustavat_ita-ukr...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin, mikä onkaan SDP:n kanta asiaan?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tuskinpa SDP ottaa kantaa mitenkään asiaan! Koettavat vaivihkaa unohtaa koko jutun!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielestäni asiaan kyllä puolueen kannattaisi kyllä reagoida?

Käyttäjän esamttl kuva
Esa Mattila

Bäckman on maanpetturi ja demarit eivät voi muuta kuin erottaa tämän Hilden-Järvenperän mikäli haluavat säilyttää vähäisenkin uskottavuuden ulkopolitiikassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Hölmöjä höynäytettään? Tästä IPU käyköön esimerkkinä ennen EU vaaleja. Ja eikös mm. Hemmo ollut jo tiiviisti pari vuotta sitten imeytymässä perussuomalaisten organisaatioon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

IPU:n suhteen kanssasi samaa mieltä. Rovaniemen osalta olen sitä mieltä, että siellä on Bäckmanin "edustuston" sivutoimisto.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Taitaa desantti itsekkin majailla rollossa..

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Eipä kiinnosta pätkääkään, missä majailee.

minnam ahonen

Miksei kukaan nostaa kattia pöydälle? Vai eikö huomiohakuiselle haluta tietoisesti antaa lisää huomiota?

"On jotenkin kuvaavaa, että suomalaistoimittajia ei kiinnosta se, että samaan aikaan eräät suomalaiset osallistuvat täysin julkisesti laittomien venäläisten asejoukkojen tukemiseen, propagandasotaan, hengailevat sotatoimialueella terroristijohtajien, ammattirikollisten ja Venäjän tiedustelupalvelujen "mustien everstien" kanssa, poseeraavat panssarivaunujen päällä, julkaisevat fanaattisen kiihkon sävyttämiä venäläisten fasisti-ideologien kirjoituksia imperiumin uudelleen pystyttämisestä ja julistavat itsensä laittomien aseellisten muodostelmien "virallisiksi edustajiksi" ja "suurlähetystöiksi" Suomessa. Mahtaako sellainen olla edes laillista?"

http://maailmajapaikat.blogspot.fi/

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Annetaan kuitenkin demokraattisten suomalaisten puolueiden luoda oma kuvansa asiasta.

minnam ahonen

Käsittääkseni tuo Evgenia ei ole mikään aivan uusi jäsen ryhmässä, ja hän oli Bäckamanin mukana keväisessä Ajankohtaisen kakkosen Venäjä-illassakin, jos oikein muistan.

Puolueilla on ollut hyvin aikaa luoda kuvaa asiasta, mutta eri asia, miten ovat tuo ajan käyttäneet.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #12

Minä odotankin nyt SDP:n kuvaa asiasta!

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Kiitos minnam sekä kommentistasi että aivan upeasta blogikirjoituksestasi Ukrainan tilanteesta. Kylläpä olikin täyttä ja tiukkaa, hyvin analysoitua ja faktoin perusteltua tekstiä. Olen samaa mieltä kanssasisiitä, mikä ihme meidän poliitikkojamme ja mediaamme vaivaa, kun ne tuntuvat vain sulkevan silmänsä ja korvansa kaikelta ikävältä. No, pikkuruinen valonsäde oli se, että Tuomioja totesi Putinille, ettei Suomella ole aikomusta eikä syytä antaa selvitystä mahdollisista suomalaisista taistelijoista Ukrainassa.
Mutta onhan totta, ettei dosentti ja kaveriensa pystyynpykäämä, sinua lainaten "laittomia aseellisia muodostelmia" tukeva ryhmänsä voi laillisesti käyttää nimeä "virallinen edustusto" tai "suurlähetystö". Nimikkeet edellyttävät Suomen valtion hyväksymistä ja virallisia diplomaattisia suhteita. Niitähän ei mikään valtio ole solminut Donetskin laittomien aseellisten muodostelmien kanssa.
Sinun laillasi minä ihmettelen myös sitä, miten lammasmaisesti poliittinen johtomme suhtautuu - taas sinua lainaten - "fanaattisen kiihkon sävyttämiin venäläisten fasisti-ideologien kirjoituksiin imperiumin uudelleen pystyttämisestä" Kopsaan tähän blogistasi kohdan, jossa ihmettelet suomalaisten sinisilmäisyyttä suhteessa Venäjään ja sen tekoihin, jotka voisivat kohdentua Suomeen: "Nyt suomalaisviranomaiset eivät näytä osoittavan juurikaan huolta putinistipuolen alati apokalyptisemmiksi yltyvistä harrastuksista. Ei vaikka niiden johdonmukaisena päätepisteenä horisontissa voi nähdä joukon suomalaisia seinähulluja miehittämässä jotain itäsuomalaista kaupungintaloa ja poliisiasemaa läheisestä varuskunnasta anastetuilla tai itärajan takaa saaduilla aseilla. Julistamassa savokarjalaista kansantasavaltaa jonkin pienen putinoituneen venäläismaahanmuuttajajoukon suomalaisina keulamiehinä ja vaatimassa naapurimaan erikoisjoukkoja avuksi taisteluun Helsingin russofobista fasistijunttaa vastaan. Samalla kun maailma seuraa tunnekuohun vallassa uutisia venäläisvähemmistöä vainoavista, sydämiä syövistä ja lapsia ristiinnaulitsevista suomalaisista". Niin, eihän tällaista voi mitenkään tapahtua kiltille Suomelle, eihän?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

No, pientä rajaa nyt kuitenkin. Kirjoita asiasta halujesi mukainen oma blogi, jos niin haluat.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri Vastaus kommenttiin #26

Pahoittelen Pekka, että minulta lähti kynä lapasesta. Tarkoitus ei ollut vähätellä sinun kiinnostavaa blogiasi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41
minnam ahonen

Kiitos, Leena. Valitettavasti en voi itse ottaa kunniaa tuon anonyyminä pysyttelevän asiantuntijan terävästä blogista, jonka linkitin. Tärkeää että teksti leviää ja laitat sivuston muistiin. Olen seurannut tuota harvemmin ilmestyvää blogia jo keväästä, ja voin sanoa että kaikki blogit ovat järkiään laadukkaita ja lukemisen arvoisia.

Täällä Puheenvuorossa blogit eivät ole useinkaan järin analyyttisiä, vaikka pätevääkin pohdintaa löytyy. Kokonaiskuvakaan ei helposti hahmotu.

Mutta nyt poistun takanurkkaan ja pöytälaatikkoon, sillä Pekka haluaa blogissaan demarit tulilinjalle, ja aiheesta. Moi!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

> #10

Laillista se toki Suomessa on mutta miksi näiden desanttien puheisiin pitää ottaa kantaa ollenkaan. Tämän propagandan ja sosiaalisen median tarkoituksena onkin saada keskustelu viritettyä, jolloin siinä sitten saadaan omaa ideologiaa ujutettua mukaan. Paras tapa olisi vaieta. Toivottavasti pian nähdään sellainen blogi putinisteilta, johon ei ole yhtään kommenttia. Tällä en kuitenkaan tarkoita Hemmoa. Hemmoa en edes pidä desanttina. Hänen kirjoituksiaan on hauska kommentoida ja hän aina vastaa.

Mitä tulee puheenvuoropalstojen blogien ja kommenttejen ilmaherruuteen, olen sitä mieltä että se on suurinpiirtein fifty sixty naton hyväksi. Ukrainan tapahtumat muuttivat suhdetta naton hyväksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä näistä tällaisista dosenttien puheista on hyvä olla tietoinen, että ne sitten voi asettaa ja jättää omaan arvoonsa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

SDP on löytänyt uuden Tarja Halosensa ja tie tähtiin on auki.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pian varmaan nähdään, onko Evgenia SDP:n uusi ideologi?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Snellman tyhjensi pajatson! Näin taitaa ollakin!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Odotellaan nyt kuitenkin vielä hetki.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Missä muuten ovat päivystävät demarit tänään? Selitettävää olisi hiukan?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Otitpa Pekka asiallisen kysymyksen esille. Demareista ja heidän touhuistaan ei varmaan kukaan selkoa ota tänä päivänä, mutta puoluetta kovin vieroksuvana annan kovasti pisteitä Erkki Tuomiojalle Ukrainan asiassa, joskin hänen tekemisensä sinänsä eivät anna asiaa suurempiin mainintoihin.

Aivan varmasti demareiden äänestäjät ovat ihmeissään selkokielen puutteesta, kuin myös puolueen reaalisesta kyvystä vastata muuttuvan maailman vaatimuksiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ehkä ne selitykset sitten vähän myöhemmin ilmestyvät, kun demarit lomakiireiltään ehtivät?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Asiat asioina ?

Stubb on ollut aivan järjettömän hyvä verraten Kataisen fiilisteihin,

Raha tippuu toki puista,kuten kuten demaraillikin on suotu näin käyvän.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #31

Tuomioja on minunkin mielestäni selvinnyt tehtävässään kohtuullisesti.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Johanin mukaan niitä mitaleitakin on jaossa suomalaisille. Keitähän hänen itsensä lisäksi on kunnostautunut propagandasodassa? Hemmo K, Jukka L. Muutamalle ipulaisellkin voisi prinikan antaa.

On kuulemma laitonta sellainen vastaanottaa vieraanvallan edustajilta. Mutta kyllä kaverit kunnostautuneet ovat. Niin valtion pitäisi se lupaheille antaa ja kuva lehteen prinikan kera.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Rovaniemen filiaali on ainakin toiminut tosi aktiivisesti.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

On. Mutta hauskaa ja ärsyttävää se on. Eikö olekkin. :) Tunteella ei järjellä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hemmon ärsyttävyys ei mielestäni ole enää mitään. Hemmo on arvovaltansa tällä palstalla jo menettänyt, jos sitä nyt koskaan on ollutkaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jos Siilinjärven ja Lapinlahden väliin aletaan puuhata Pöljän Kansantasavaltaa, tiedän muitakin vastarintasissejä kuin ehkä joku Katainen sieltä päin. Mm. Viitosstudiolla tapasin jokunen vuosi sitten ohiajaessani täysipäistä porukkaa...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olisi kuitenkin asiallista palstan sääntöjen mukaan esiintyä omalla nimellään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #30

Siis Uuden Suomen hyväksymäkö?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #38

Asianomaisten nimiviranomaisten. Sauli Niinistöjä muuten voi olla Suomessa useitakin mutta vain yksi Res Cordis. Joku voi siis kirjoitella julkisia viestejä laillisesti presidentin tai sinunkin nimelläsi, joka voi olla jonkun muunkin nimi. Olisi hienoa jos aina voisi selvittää allekirjoitusoikeuden ja sananvapausvastuun ihan tarkkaan yksilöiden.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46

Uusi Suomi edellyttää kuitenkin oman nimensä käyttämistä täällä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Minut on bannattu niin Hemmon kuin Tossavaisenkin blogeista, joten lienen aika originelli persoona. Hemmo bannasi, kun kysyin hänen kirjoitustensa aihepiirin ja sisällön lähteestä. Sieti kommenttia niin kauan, kunnes peukut meni toiselle kymmenelle.

Tossavainen puolestaan bannasi, kun viittasin hänen muutaman vuoden takaiseen julkistettuun NATO-kantaansa, hänen kritisoidessaan Stubbin NATO-intoa.

Molemmat bannit edelleen voimassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kommentoijien bannaaminen kertoo vain huonosta itsetunnosta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mielenkiintoista on, että Hemmo ei ole bannannut tossavaista. Tossavainen kuitenkin häntä höykyttää Moskovan tiltuksi. Kai Se antaa hänen blogilleen jotakin arvon tuntua, kun kansaedustaja aktiivisesti vastailee. Minut hän on myös bannannut. Mitä lie hyötyä siitä. No hyvä ainakin, ettei tule mitään sinne pistettyä.

eipä tällä muutenkaan ole muuta kuin viihdearvoa minulle. Toisaalta jotkut kirjoittajat kuten tämä Pekka ovat selvästi analyyttisia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä Tossavainen bannaa herkästi itsekin. Sillä hänen bannaamiensa kommentoijien pitkällä listalla olen minäkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Näiden tiltujen blogeja ei pitäisi kenenkään avata eikä kommentoida. Trolleja ei pidä syöttää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

On kuitenkin hyvä olla tietoinen siitä, mitä nämä trollit ja Tiltut puuhaavat,

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä. He kuitenkin vierailevat muiden blogeissa propagandaansa levittämässä joten heidän omille blogeilleen ei kannata suoda sitä kunniaa että käy siellä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #44

Onneksi Tossavainenkin bannasi minut omasta blogistaan!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nyt asiaan on jo reagoitu SDP:n puoluetoimistossakin.

"SDP:n järjestöpäällikkö Ari Näätsaari kertoo, että puoluetoimisto on lähestynyt asiassa porilaisia demareita ja kysynyt, mitä alueen demarit ovat reagoineet asiaan. Näätsaari korostaa, että Hildén-Järvenperän kannanotot ja näkemykset poikkeavat täysin sosiaalidemokraattien käsityksistä."

Porin Demarit ry:n puheenjohtaja Rauli Taimi kertoo, että puolueosaston johtokunta käsittelee asiaa.

http://yle.fi/uutiset/sdp_tekee_jyrkan_pesaeron_po...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset