plukkala

Vihreät ja arvoliberaalisuus

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö haastaa Keskustan ja Kokoomuksen arvokeskusteluun. Niinistö tivaa puolueilta , ovatko ne tasa-arvoisen arvoliberaalin yhteiskunnan puolella tai vastaan Vihreiden valtuuskunnalle tänään pitämässään puheessa.

Mielestäni Niinistön tänään esittämä kysymys Kokoomukselle ja Keskustalle on väärin  asetettu. Molemmat puolueethan ovat Niinistön kysymyksen syynä olleeseen asiaan, tasa-arvoinen avioliitto, antanut edustajilleen oikeuden äänestää omantuntonsa mukaan. Tällaisissa kysymyksissä puoluekuria ei mielestäni tarvita. Sitähän Niinistö kysymyksellään tarkoitti. Ei silti, kuten on osoittautunut, on Suomessa ainakin yksi puolue, jonka kansanedustajat on asetettu puoluekurin alle tässä asiassa.

http://yle.fi/uutiset/ville_niinisto_kokoomuksen_ja_keskustan_kerrottava...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Timo Soini puolustaa sananvapautta voimakkaasti Suomen Ylioppilaskunnan liiton liittokokouksessa. Kuitenkin hän asettaa samanaikaisesti oman puolueensa kansanedustajat tasa-arvoisesta avioliitosta äänestettäessä puoluekurin alaisiksi. Sananvapautta sekin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tossavainenhan toimii tällä kertaa Soinin kaikuna Leskisen sijasta. Tossavainenkin puolustaa toisinajattelijoiden sananvapautta. Samalla hän ilmoittaa itse olevansa toisinajattelija. Ilmeisesti minä sitten en hänen mielestään ole, koska minun sanavapauteni ei yllä hänen blogiinsa.

Joten ilmeisesti eläinten vallankumous pätee niissäkin piireissä. Jotkut ovat toisemmin ajattelevia kuin toiset.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Äläkää tehkö kuten minä teen, vaan tehkää, kuten neuvon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näin tuntuvat ainakin minun avauksessani ja kommentissani nimeltä mainitsemani toimivan. Kuitenkin eri ääripäissä kumpikin mielipiteiltään.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Puolue voi ottaa kantaa asioihin ilman ryhmäkuriakin. Puheenjohtaja usein kommentoi tärkeissä kysymyksissä edustaen puolueen "virallista" näkemystä. Esimerkiksi Stubb otti aiemmin kantaa voimakkaasti tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Nyt on ollut hiljaisempaa. Vihreillä ei ole ryhmäkuria, joten tuskin Niinistö odottaa sitä muiltakaan puolueilta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos näin toteat, miksi sitten Niinistö haastaa Kokoomuksen asiasta arvokeskusteluun?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Asioista keskustelu on tärkeää. En oikein ymmärrä kysymystä. Luulisi, että varsinkin päähallituspuolueen olennaisena tehtävänä on keskustella ja ottaa kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7

Kokoomus on Stubbin kannanoton lisäksi katsonut, että asia on sen kansanedustajille omantunnon kysymys. Näissä asioissa jokaisessa puolueessa on erimielisiä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Niin hypätä hallituksesta neuvomaan oppositiosta;)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Niin, Stubbhan on oman kantansa asiasta tuonut julki. Mutta kokoomuslaiset kansanedustajat äänestävät asiassa omantuntonsa mukaan ja varmasti tekevät sen ilman Ville Niinistön neuvojakin.

Ehkä Villen olisikin ollut syytä kutsua arvokeskusteluun Perussuomalaiset?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #11

Perussuomalaiset ovat ottaneet asiaan selkeästi kantaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #12

Stubbkin oman kantansa selkeästi ilmoittanut, mutta ei ole kuitenkaan puolueen kansanedustajia omaan kantaansa sitonut, tässä asiassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niinistö nyt haluaa paimentaa epävarmat ja heiluvat äänet homojen suuntaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Palata presidentinvaalien tunnelmiin?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Nykytila Suomessa on jo kohtalaisen liberaali eikä loukkaa yhdenvertaisuutta eikä ihmisoikeuksia. Niinistö jauhaa nyt p***aa kuten on tämän asian tiimoilta tehnyt ennenkin.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Tuomas Järvilaki

Selittikö Niinistö tarkemmin mitä on "tasa-arvoinen arvoliberaali yhteiskunta" ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei sen enempää, kuin mitä se hänen mielestään tarkoittaa tasa-arvoisen avioliittolain suhteen. Linkki on jo avauksessa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tuskinpa selittää. "Tasa-arvoinen arvoliberaali yhteiskunta" on stiiknafuulia, mahtisana, joka tarkoittaa sitä, mitä se käyttäjä katsoo sen kulloinkin tarkoittavan. Teuvo Pakkalan vanhaan mahtisanaan vain on nyt iskenyt pahanlaatuinen sanapöhö ja se on paisunut mitaltaan lähes kolminkertaiseksi. Asian luonteeseen kuuluu, että mahtisanan omistajaksi julistautunut ilmoittaa kokiessaan tarpeen niin vaativan, että
a) tämä tai tämä asia on/ei ole "tasa-arvoiseen arvoliberaaliin yhteiskuntaan" kuuluva
tai
b) vastaajaksi haastetun tahon on tunnustettava, onko se "tasa-arvoisen arvoliberaalin yhteiskunnan" puolella vai sitä vastaan.

Asian ytimeksi jää se, että mahtisanan viljelijä pyrkii ottamaan itselleen tuomarin aseman ja asettumaan kritiikin yläpuolelle perustelematta mitenkään, miksi hän olisi moiseen asemaan oikeutettu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Juuri näin. Tähän asemaanhan Ville Niinistö puheellaan pyrkii.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Myöskään en ole havainnut Keskustassa merkkejä siitä, että sen kansanedustajien tulisi äänestää jomman kumman kannan puolesta?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Toivoisin Kokoomuksen ja Kepun puolustavan oikeaa avioliittoinstituuttia yhtä ryhdikkäästi kuin PS tekee.

Vihreiden Niinistön kannasta en ole mitenkään yllättänyt. Vihreillehän on kaikkia helppoa: Sähkö tulee töpselistä, raha tulee seinäst ja haikarat tuovat vauvat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielipide on omasi, mutta vapauttasi tuoda mielipiteesi julki, puolustan loppuun asti.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mielipiteen vapaus on arvokas asia. Se vain tuppaa nykyään olemaan kortilla!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Niinpä, Sananvapautta pitää etsiä sieltä, missä sitä on, eikä sieltä, missä sitä rajoitetaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Käyttäkää mielen valtaa, mielivaltaa vastaan"- Lauri Viita. Soini käyttää mielivaltaa alistaessaan puolueensa kansanedustajat Vatikaanin näkemysten toteuttajiksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tästä kanssani täysin samaa mieltä!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Samaa sukupuolta oleville on jo nyt olemassa virallinen samaa sukupuolta olevien rekisteröinti parisuhteeseen. Kysyn vain, miksi tämän parisuhteen nimi pitää olla juuri avioliitto? Tästähän asiassa tuntuu olevan suuresti kysymys?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Täällä asia on aika hyvin sanottu: "Opportunismi on yhteiskunnan keskeinen arvo. Myös vihreiden."
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Jonas Hellgren

Eikös Kokoomus ja Vihreät ole menossa sukupuolineutraaliin vaaliliittoon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väittävät liittoa tekniseksi?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ei taida olla rakkausliitto...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34
Jonas Hellgren

Hmmm..... homoliittoa voisi kyllä alkaa kutsumaan tekniseksi avioliitoksi. Vähän samaan tapaan kuin nyrkkeilyssä on tekninen tyrmäys, joka ei ole ihan oikea tyrmäys, mutta sillä voittaa kuitenkin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #62

Niin, onhan olemassa tekninen vaaliliittokin?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jotenkin Ville Niinistön puheesta jäi sellainen kästitys arvoliberaalisuudeta, että se toteutuu ainoastaan silloin, jos se on samanlainen Vihreiden kanssa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toisaalta on myös pakko sanoa, että sananvapauskysymys Timo Soinin mukaan on vähän samanlainen. Se toteutuu ainoastaan, jos toimitaan kuten hän sanoo. Ei niinkuin hän ja puolueensa toimii vaan niinkuin hän sanoo.

Käyttäjän IlkkaJrvel kuva
Ilkka Järvelä

Jos joku kysymys on puolueille aivan liian vaikea, se määritellään näppärästi "omantunnon kysymykseksi". Kuten on tämän avioliittolain kohdalla johon liittyen Kokoomus ja Keskusta eivät uskalla antaa mitään ymmärrettävää kantaa koska pelkäävät kummalla tahansa valinnalla suututtavan suuren osan äänestäjistään.

Tässä asiassa Vihreät ja PS toimivat ryhdikkäästi, Kokoomus ja Keskusta eivät. Pekka Lukkalan kommentti blogin alkuosassa "Timo Soini puolustaa sananvapautta voimakkaasti Suomen Ylioppilaskunnan liiton liittokokouksessa. Kuitenkin hän asettaa samanaikaisesti oman puolueensa kansanedustajat tasa-arvoisesta avioliitosta äänestettäessä puoluekurin alaisiksi. Sananvapautta sekin." on lapsellinen ja käsittämätön, sananvapauden puolustaminen ei missään tapauksessa tarkoita sitä että puolueen kansanedustajilla olisi oikeus äänestää vastoin puolueen linjaa. Luulen että Lukkala ei kuitenkaan hahmota tätä asiaa.

Äänestäjillä tulee olla oikeus tietää mitä puolueet kannattavat missäkin asioissa ja mitä asioita he ajavat koko puoluekoneistonsa voimalla. Mitä merkitystä puolueilla edes on jos eivät ota kantaa, ovat ilmeisesti tukirahoja nostavia organisaatioita jotka toimivat täysin mielivaltaisesti ilman sisäistä yhteistyötä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näkemys tietysti tämäkin, sananvapauden nimissä hyväksytään. Mutta asioissa, jotka liittyvät voimakkaasti uskontoon ja ihmisten omantunnon kysymyksiin, on väärin puoluekurilla ohjata kansanedustajia joihinkin päätöksiin, varsinkin, jos puolueen kanta on vastoin edustajan omaa kantaa.

Käyttäjän IlkkaJrvel kuva
Ilkka Järvelä

"Mutta asioissa, jotka liittyvät voimakkaasti uskontoon ja ihmisten omantunnon kysymyksiin, on väärin puoluekurilla ohjata kansanedustajia joihinkin päätöksiin, varsinkin, jos puolueen kanta on vastoin edustajan omaa kantaa."

Täyttä roskaa, kyse on puolueiden vastuun pakoilusta. Jos puolueen kanta on vastoin edustajan omaa kantaa, voi hyvin kysyä miksi kyseinen edustaja edes on tuossa puolueessa. Sen lisäksi että määritelmäsi "asioissa, jotka liittyvät voimakkaasti uskontoon ja ihmisten omantunnon kysymyksiin, on väärin puoluekurilla ohjata kansanedustajia joihinkin päätöksiin" on ontto koska kaikkea tuohon kategoriaan liittyviä päätettäviä seikkoja ei vaan voida liittää "omantunnon kysymysten" joukkoon eikä niin edes ole tehty, yhtenä esimerkkinä olkoon vaikkapa aborttilaki. Ja toisena laki koskien suojelusta.

Kerropa Lukkala seuraavaksi se että jos joku Vihreä kansanedustaja päättäisikin äänestää tasa-arvoista avioliittolakia vastaan ja antaisiko puolueen johto hänelle siihen mahdollisuuden? Jos ei, tarkoittaako se mielestäsi sitä että Vihreiden puoluejohto ei kannata sananvapautta vai liitetäänkö tuo määritelmä vain ja ainostaan Soiniin tällaisissa tapauksissa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41

Olet ilmeisesti sitä mieltä, että jokaisen edustajan on syytä olla joka asiassa, siis aivan joka asiassa samaa mieltä kuin puolue. Silloinhan meillä olisi miljoonia puolueita. Jos näin diktatuurisesti ajattelet, voi joissakin puolueissa olla vaikeuksia saada jäseniä tai ehdokkaita listoilleen?

Maailma on niin kovin monisäikeinen nykyään, että olen varma siitä, ettei yhdessäkään puolueessa kaikki jäsenet ole kaikista asioista yksimielisiä? Jos jostakin puolueesta erimielisiä näillä perustein aletaan erottaa puolueista, mennään kyllä metsään.

Käyttäjän IlkkaJrvel kuva
Ilkka Järvelä Vastaus kommenttiin #42

"Olet ilmeisesti sitä mieltä, että jokaisen edustajan on syytä olla joka asiassa, siis aivan joka asiassa samaa mieltä kuin puolue. Silloinhan meillä olisi miljoonia puolueita. Jos näin diktatuurisesti ajattelet, voi joissakin puolueissa olla vaikeuksia saada jäseniä tai ehdokkaita listoilleen?"

Noin esitettynä kommenttisi on jokseenkin lapsellinen ja sai minut jo miettimään vastatako tähän vai ei. Päätin kuitenkin vastata, en itse kysymykseen mutta kysymystä sivuten ajatukseen jota minulla tuosta aihepiiristä on.

Äänestäjillä pitää olla oikeus tietää mitä vaihtoehtoa hänen puolueensa ja tietysti muutkin puolueet eri tilanteissa kannattavat ja minkä puolesta äänestävät. Kunkin kyseisen puolueen kansanedustajan on kyettävä äänestämään tämän linjan mukaisesti, siitä huolimatta että se olisi vastoin omaa näkemystä tai olkoonpa vaikka omaatuntoa, jos noin halutaan sanoa. Tämä ei estä oman näkemyksen esittelyä vaikka ek-ryhmässä, lähinnä kai toivoen että puolueen linja muuttuisi joskus. Tällainen asia kuuluu sananvapauteen, ei se mitä aiemmin väitit. On asioita joissa voitaisiin sallia puolueen linjan vastainen äänestäminen mutta tällaisia juttuja ovat vain lähinnä asiat jotka ovat tulleet esille hallituskauden aikana "uusina asioina", linjaa niihin ei ole sovittu ennen edellisiä vaaleja ja on voinut käydä niinkin että saman puolueen ehdokkaista yksi on voinut luvata äänestäjilleen toisin kuin joku muu ja kumpikaan ei ole tehnyt mitään väärää kun on puhunut asiasta josta omalla puolueellaan ei vielä tuossa vaiheessa ole ollut sovittua linjaa.

Tämä on puolueiden olemassaolon idea.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #43

Sinä näet asian, kuten kirjoitat, mutta monissa puolueissa omantunnon kysymyksistä saa äänestää sen mukaisesti. Kaikissa puolueissa ehdokkat tuovat julki sen, mitä näissä kysymyksissä kannattavat. Sen perusteella äänestäjät pystyvät hyvin oman ehdokkaansa valitsemaan. Kaikissa puolueissa asia ei tunnu olevan näin.

Oli sitten kysymys Ville Niinistön käsitys arvoliberalismista tai Timo Soinin ajatus ryhmäkurin käytöstä omantunnon asioissa. En valitettavasti voi ajatuksiasi kannattaa.

Mikset muuten keskustelupalstan sääntöjen mukaisesti tuo kuvaasi esille?

Käyttäjän IlkkaJrvel kuva
Ilkka Järvelä Vastaus kommenttiin #45

No minä satun näkemään niin että Ville Niinistön kysymys on täysin oikein asetettu vaikka väitätkin muuta. Lisäksi selitin sinulle mitä sananvapaus tarkoittaa kun Timo Soinin toimintoihin liittyen käsitteet oli sinulla pahasti hukassa. Tosin, kirjoituksiasi aiemminkin luettuani, luulen että vahva osasyy näköharhaasi oli se viha jota koet Soinia kohtaan. Tottakai seuraavassa viestissäsi alat selitellä "en minä vihaa" mutta loputtomat spämmipurkauksesi Persu-blogeissa kertoo ihan muuta joten en kaipaa selittelyjäsi asiaan liittyen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #49

Olen toki kirjoittanut moniakin blogeja perussuomalaisista, niinkuin monista muistakin puolueista. Sitä en suinkaan kiellä. Minun kaikki blogini löytyvät blogihistoriastani. Kannatta tutustua. Olen muuten kirjoittanut monista muistakin puolueista, niinkuin nytkin otsikon mukaisesti Vihreistä.

En usko vihaavani ketään, olen vaan joskus erimieltä. Spämmääjäksi en itseäni tunnista koska esiinnyn kokoajan omalla nimelläni ja kuvallani.

Kaikki eivät näköjään toimi samoin.

Käyttäjän IlkkaJrvel kuva
Ilkka Järvelä Vastaus kommenttiin #45

"Mikset muuten keskustelupalstan sääntöjen mukaisesti tuo kuvaasi esille?"

Ooo olit editoiden lisännyt tuon osan viestiisi, näin sen vasta nyt. Haluatko että keskustelemme seuraavaksi tästä kuvani puuttumiseen liittyvästä asiasta kun selkeästi jäit alakynteen itse blogiaiheeseen liittyvässä keskustelussa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #50

Näinkin toki voit asian nähdä. Itse olen asiasta erimieltä. Millä lailla mielestäsi olen keskustelun hävinnyt?

Käyttäjän IlkkaJrvel kuva
Ilkka Järvelä Vastaus kommenttiin #52

No sillä selkeällä tavalla kun esitän jonkin vastaväitteen johonkin sanomaasi, sulla ei ole paukkuja puolustaa näkökantaasi eikä kertoa miksi sanomani ei pidä paikkaansa. Siis vastaavasti kuin minä laitan sulle takaisin kerta toisensa jälkeen perustellen miksi sanomasi asia ei pidä paikkaansa. Jos et pysty puolustelemaan mielipiteitäsi vaan vastaat mulle vain tyyliin "noinkin voit toki asian nähdä" niin olet selkeästi hävinnyt. Piristy mies pikkuisen, meinasin jo blogisi jättää ja taatusti nyt jätenkin jos et millään tavalla pysty viemään keskustelua eteenpäin. Sinä joko opit sanomastani taikka sitten et, väärässähän sinä alkuusi olit ja mun rautalankani on lopussa jos edelleen olet samalla kannalla kuin tätä blogiasi avatessasi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #54

Jos pidät sekä Ville Niinistön ja Timo Soinin tämänpäiväisiä puheita oikeaanosuvinina, en välttämättä edes halua asiasta keskustelua jatkaa. Mutta vastaväitteesi keskustelun aikana ovat olleet lähinnä lapsellisia. Näinhän täällä somessa ne väitteet trollien osalta ovatkin.

Yhtenä merkkinä asiasta on se, ettet uskalla esiintyä edes omalla kuvallasi.

Käyttäjän IlkkaJrvel kuva
Ilkka Järvelä Vastaus kommenttiin #56

Avaat blogin jossa arvostelet Niinistön ja Soinin puheita mutta kun paikalle tulee keskustelija joka kertoo olevansa toista mieltä, kerrot että tämä keskustelija on trolli. Onko sulla ajatuksena että tänne saa kirjoitella vain sinun avaustasi myötäileviä viestejä, keskusteluun ei saa tuoda eriäviä näkemyksiä?

Pidä blogisi Lukkala, mua ei enää kiinnosta. Tämän rinnalla joku suomi24-keskustelukin on laatukeskustelua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #58

Olen tämäkin ketjun aikana tuonut ilmi sen, että saat olla mitä mieltä haluat. Vai kiellätkö senkin?

Jos pidät nimimerkkinä suomi24 keskusteluja parempana, siirry sinne.

Täällä pitää esiintyä omalla nimellään ja omalla kuvallaan. Koskee kaikkia, myös minua.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Persujen vaaliohjelmaan kirjattu päätös vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia on tapahtunut Soinin tahdon mukaisesti ja sen taustalla on hänen hen.koht uskontonsa, katolilaisuus. Olisi rehellistä Soinilta tuoda julki persujen alisteinen asema Vatikaaniin monissa keskeisissä arvopohjaan liittyvissä näkemyksissä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hyviä kysymyksiä. Tärkein mielestäni on kuitenkin se, että puolueessa ei saa äänestää omantuntonsa mukaan tämän kaltaisessa kysymyksessä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Syystä, ettei saa äänestää omantuntonsa mukaan ko. asiassa on vaan osoitus persujen alsteisesta asemasta suhteessa Vatikaaniin Soinin toimiessa puh.joht ja siinä mielessä muistuttaa KD:a joka taas on, omasta vapaasta tahdostaan ja julkisesti alisteinen EVL-kirkolle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #53

Alisteinen tai ei, mutta mielestäni uskonto ei kuulu maalliseen poliittiseen valtaan!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielenkiintoista asiassa on, että sekä Vihreät että Perussuomalaiset nostavat asian arvokysymykseksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tasa-arvoinen arvoliberaali nyrkkeilyottelu voisi olla sellainen, jossa kärpässarjalainen amatööri saa oikeuden haastaa titteliotteluun raskaansarjan ammattilaisten maailmanmestarin.

Ottelu suoritetaan tällöin korostetusti molempien omalla vastuulla.

Jonas Hellgren

Mielenkiintoista tulee saako omantunnon mukaan äänestää jos pakkoruotsi tulee äänestykseen. Todennäköisesti aloitetta ei tulla päästämään suureen saliin. Kokoomuksen puoluekokouksen päätöksen törkeä sivuttaminen oli hieno esimerkki mihin ruotsittajat ovat valmiita.

Siinäpä tuota arvoliberaaliutta molemmille tasa-arvoisen vaaliliiton tekijöille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Arvoliberaalia näkemystä tämäkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset