plukkala

Taas oiva esimerkki suomalaisesta byrokratiasta

Kunnan terveystarkastaja havaitsi "epäkohdan", ja tappoi pienyrityksen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014122218948715_uu.shtml

Byrokraattien on aina sittoin tällöin osoitettava tarpeellisuutensa. ettei joku luulisi heidän työnsä olevan täysin tarpeetonta. Voisi vaikka työ mennä alta? Luulisi järjenkäytön olevan Suomessakin byrokraateille sallittua, mutta eihän asia Suomessa näin mene.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Terveystarkastaja oli sitä mieltä, että pienimuotoinen yritys oli "ilmeisesti" kasvanut isoksi, koska sillä oli omat nettisivut ja se markkinoi tuotteitaan facebookissa. Mielenkiintoinen peruste. Monella ihmisellä on kotisivut netissä ja aika paljon heitä on myös facebookissa. Ovatkohan he kasvaneet "isoiksi"?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei vaan se, että yksi vesipiste pitäisi kasvattaa kolmeen vesipisteeseen ja siirtää pieni keittiö teolliseen keittiöön. Tämä seikka pisti heidät laittamaan lapun luukulle. Tuusulainen leipomo kertoi, että ennen oli soppatykkejä pitkin metsiköitä eikä ne syöjäänsä ole tappaneet mutta terveysviranomaiset taas tapattavat heidät täysin turhilla säännöillä...

Kuten hyvin muistamme kuinka viemäriaukon siirtäminen puolella metrillä vaati kourallisen insinööreitä pähkäilemään sijaintia ja siinä suunnitelman sivussa piti laajentaa kylpyhuoneen ovi 80 cm:n kokoiseksi, vaikka saman kerroksen alhaalla oli suojeltu hissi ja sen koko 57,5 cm, jota ei saa muuttaa?

Voivoi. Nyt tarvittaisiin oikeasti suuren suurta kansalaistottelemattomuuksia ja ihmisten kannustuksia pienyrityksille, ketkä eivät noudata enää byrokratian sääntöjä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Jonas Hellgren

Koko elintarviketuotannon ja myynnin ennakkotarkastukset ja terveystarkastukset pitäisi kaikki poistaa. Tilalle raskaat sakorangaistukset jos päästää pilaantuneita tai myrkyllisiä elintarvikkeita markkinoille.

Sakon suuruus olisi alkaen jostain 10,000 € tai 10% liikevaihdosta, kumpi vaan sattuu olemaan suurempi. Pienyrittäjälle kymppitonni on tarpeeksi suuri peloite, ja Keskolle tai Sokokselle miljardi euroa tuntuu kunnolla.

Näin saataisiin pienyrittäjiä lisää ja päästäisii eroon ainakin yhdestä älyttömästä kyykytysbyrokratiasta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pienyrittäjien kyykytysbyrokratiasta pitää päästä eroon. Esitit yhden ratkaisumallin. Kyllä niitä varmaan muitakin löytyy.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jonas Hellgrenin idean peilikuvana voisi sitten olla vastaava rangaistus byrokraatille, joka harkintavaltaansa ja asemaansa väärin käyttäen lievää törkeämmällä tavalla tappaa yrityksen tai vahingoittaa sitä vakavasti toimillaan, jotka eivät perustu lain henkeen: 10.000€.n henkilökohtainen sakko ja viraltapano? :D

Jonas Hellgren

Byrokraatit olisi pytyttävä saada vastuuseen kaikista toimistaan ja niitten seurauksista. Nykyisin se on käytännössä mahsotonta tekivät he sitten mitä vaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Suomessa byrokratia toimii kansainvälisen kilpailukyvyn jarruna. Se on sitä myös yrittäjyydelle, vaikka niitä' uusia yrityksiä juurikin nyt Suomeen kaivattaisiin.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Aivan Pekka. Ja byrokratia on aina suurempi haitta pienelle kuin suurelle yritykselle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Juuri näin, ei byrokratia kannusta uusien yritysten perustamiseen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olisikohan byrokratia kuitenkin vain ihan normaalia sosialidemokratiaa? :D

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Joo,eilen illalla katsoin saman uutisen netistä,oli facebookissa.Aivan sairasta touhua.Tähän pyrkii siis hallitus suomessa.Miljarditolkulla veronmaksajien rahaa,tuetaan monikansallisia firmoja,konserneja.Niitä jotka eivät veroja maksa suomeen.Pienet firmat halutaan väkisin nurin,ei niitä paljon enää olekkaan mistä menee.Pienet sos-ja terveydenhoidon yritykset onkin jo syöty alta pois,monikansallisten kitaan.

Näiden laitosten ja hoivakotien jne.valvonnalla ei väliä olekkaan,siellähän omavalvonta takaakin sen,että es.lapsien etuja ei valvo kukaan,vanhuksista puhumattakaan.

Eli nyt on siis tarkoitus laajentaa muillekin aloille samaa mallia.Iso on kaunista,ja ulkomaalaista vielä,sen parempi?

Sama koskee itsensä työllistäviä,he menettävät kaikki tukensa,kun laskuttavat ulkopuolisen kautta.Eli vaikka kaikki maksut menee,ei kelpaa.Satunnaisten duunien teko,ja itsensä työllistäminen ON RIKOS.Sosiaaliviranomaisten työllistäminen on se pääasia,halutaan kaikki kerjäämään sinne luukulle,ja lastensuojelun kirjoihin.

Parempi kuolla kotiinsa,menettää elämänhalu ja sosiaaliset kontaktit,ammattitaito jne.Tärkeätä on sen sossutouhun ylläpito,johon tämä malli johtaa.

Suomessa yrittävä ihminen tapetaan ja koetaan uhaksi.Jos ei valtion,niin kateellisten ja katkerien toimesta.Tässä maassa ei kataisen oppipoikien kannata yrittämisestä puhua ,siihen ei täällä ole mahdollisuuksia.Työtön joka saisi silloin tällöin omia hommia,ei saa niin tehdä,koska viranomainen luulee että se on heiltä pois,vaikka kaikki maksut peritään ulkopuolisen palvelun toimesta.

Se auttaa ainoastaan työntekijää,jolla ei ole kirjanpitäjää,eikä ammattitaitoa,tai varaa palkata sellaista,muutaman tunnin työkeikan takia.Kuitenkin se pieni raha on verotuloa tuottavaa,ja ehkäisisi yhteiskunnan sossuluukun elätettävien osuutta.Ja mikä vaarallisinta ,siis ilmeisesti,AKTIVOISI ihmisiä ja ennalta ehkäisisi sairauksia.Ihminen kun on luotu tekemään,ei murehtimaan kohtaloaan ja mässäilemään työttömyytensä kiroissa.

Maassa on tässäkin ihmeellinen "tasa-arvo",virkailijoiden mielivaltako on se,jolla lakia tulkitaan,kenen pärstä miellyttää.Jossakin saat tehdä,toisaalla et?Miten se on mahdollista,sama laki kaikille?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että työn vastaanottaminen on tehtävä kaikissa tilanteissa kannatettavaksi.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

On kieltämättä hämmästyttävää, että terveystarkastajalla on aikaa ja resursseja puuttua näiden keittiöleipurien toimintaan. Ja samalla me maksamme heille palkan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä suomalaisessa byrokratiassa olisi paljon purkamisen paikkaa, monessakin asiassa. Säästyisi näitä byrokraattien palkkakulujakin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Lupa kunnossa, mutta yritys on kasvanut "isoksi" koska sillä on omat kotisivunsa internetissä? Lisäksi yritys on myös facebookissa? Siksi peliin uudet säännöt?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä hallinnon kaikki portaat voisivat toiminnassaan käyttää enemmän järkeä? Kun kerran kuitenkin on niin, että kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Aikoinaan tein Helsingin raastuvanoikeuden haastemiehen sijaisuuksia useiden vuosien ajan. Velvollisuuksiini kuului istuntopäivystys aina silloin tällöin, jolloin niin asiakkaat (syytetyt, asianomistajat jne.) kuin asiakkaiden edustajat (asianajajat tms.) ja "oma väki" (tuomarit ja syyttäjät) tulivat tutuiksi.

Yhtenä aamuna vakiosyyttäjä palasi lomansa jäljiltä suoraan istuntoon lukemaan sijaisensa (juuri valmistunut juristi) tekemiä syytteitä. Hän koppasi paperit kirjoituspöydän laatikosta ja paineli istuntosaliin ainakin puoli tuntia ennen alkuhetkeä kuten sääntöjen mukaan muistaakseni piti tehdä.

Pian hän palasi huoneeseemme kiroten ääneen, että jotain rajaa pitäisi hommissa olla. Sijainen oli nimittäin katsonut tarpeelliseksi nostaa näpistyssyytteen markan arvoisesta purukumista, joka löytyi epäillyn kannalta väärästä paikasta kassan liukuhihnaa.

Talonsisäisen kiroilutuokion jälkeen syyttäjä palasi istuntosaliin, luopui purukumin näpistyssyytteestä ja hoiteli muutoinkin työpäivänsä loppuun asti.

Virkamieskunnassamme taitaa hallinnonaloista riippumatta olla tuskastuttavan paljon markasta näpistyssyytettä nostavien hengenheimolaisia. Ja näillä hengenheimolaisilla on vielä ystäväkaarti Arkadianmäellä, joten ei taida tästä loppua tulla ennen maailmanloppua.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän tommijalava kuva
Tommi Jalava

Byrokraatti tekee työnsä: valvoo lain ja asetusten toteutumista. Byrokraattia ei pidä syyttää siitä, että hän valvoo lain noudattamista tarkasti. Juuri sehän on hänen olemassaolonsa tarkoitus. Lainsäätäjä säätää lain joka byrokraattia ohjaa. Kysymys kuuluu, kenen tulee tehdä töitä jotta hölmöily loppuu:byrokraatin vaiko lainsäätäjän? Mitä viimeiset hallitukset ovat tehneet paitsi paisuttaneet byrokratiaa? Entäs eu?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässäkin tapauksessa ryrokraatti ilmoituksensa mukaan leipomon päätyneen lupaehtojen vastaisesti "isoksi" siksi, että leipomolla oli kotisivut ja se mainosti facebookissa?

Kyllä lakien valmistelussakin saisi käyttää järkeään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

kuvaava esimerkki. Kyllä näin näyttää olevan vieläkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset