plukkala

Pegida, dresdeniläinen "spesialiteetti"

Islam- ja muukalaisvihamielinen Dresdenissä syntynyt Pegida-liike on jäämässä dresdeniläiseksi "spesialiteetiksi". Liike sai maanantaina kaduille Dresdenissä 18.000 henkeä, mutta muualla Saksassa vain muutamia satoja.

Muissa Saksan kaupungeissa, kuten Münsterissä, Kölnissä, Stutgartissa, Hampurissa ja Münchenissä Islam- ja muukalaisvihamielisyyttä sekä Pegidaa vastustavat vastamielenosoittajat keräsivät kaduilla joukkoihinsa yli 20.000 henkeä Dresdenin ulkopuolella. Lisäksi useissa kaupungeissa Pegidan vastustamiseksi sammutettiin valaistus julkisista rakennuksista.

http://www.sueddeutsche.de/politik/erfolg-deutschlandweiter-gegendemos-p...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"PUTIN HILF´UNS!" - Kuten näemme, persut ovat oppi-isiensä peesissä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Päättelit varmaan asian Simon Elon ylistysblogista Pegidalle? Olen asiasta kanssasi samaa mieltä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itse pidän kummallisena Pegida-liikkeen suurta kannatusta Dresdenissä, syntykaupungissaan, Saksin osavaltion pääkaupungissa entisessä DDR:ssä, jossa historiallisista syistä on pokkeuksellisen vähän muhamettilaisia, tai maahanmuuttjia muutenkin.

Kari Ahveninen

Olisiko kenties mahdollista että he haluavat pitääkin tilanteen sellaisena? Ettei ihan joka nurkalle moskeijaa ja notkujia jotka elävät yhteiskunnan kustannuksella ennenkuin tilanne päätyy sellaiseksi? Onhan Saksassakin hyviä esimerkkejä siitä kuinka se menee, samoin kuin Ruotsissa. Jopa meillä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuitenkaan niissä kaupungeissa, joita avauksessani luettelin (kaikki entisen länsi-Saksan kaupunkeja, joissa on ollut jo 60- 70-luvulta lähtien paljon vierastyöläisiä mm. Turkista) liike ei saa kannatusta. Tämän osoittavat vastamielenosoittajien suuret luvut. Siksi Süddeutsche Zeitungin mukaan Pegida-liike on jäämässä "dresdeniläiseksi spesialiteetiksi".

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #5

No jaa, yksi mikä tulee mieleen on että niissä kaupungeissa joissa on jo suuri muslimivähemmistö pelätään vastatoimia enemmän? Kun nämä rauhaarakastavat uskovaiset aina silloin tällöin pahoittavat mielensä...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #6

Oletko itse käynyt tutustumassa Saksan yhteiskuntaan? Kovasti näyttävät kommenttisi syntyvän mutupohjalta?

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #8

Miksi minun pitäisi tutustua turistin ominaisuutta enemmän Saksan yhteiskuntaan?

Kun lukee uutisia (muitakin kuin vain Hesaria ja demaria) niin siitä kyllä piirtyy kuva kautta euroopan että erään uskontokunnan jonka ääriominaisuuksia näillä mielenosoituksilla vastustetaan edustajat ovat olleet kyllä melko toimeliaita kun heidän mieltään on loukattu. Eikö tällaisten ääri-ilmiöiden vastustaminen ole paikallaan, oli niitten aiheuttaja kuka tahansa? Vai onko vain joitakin ääri-ilmiöitä joita tulee vastustaa?

Mielenkiintoisia näkemyksiä sitä aina näkeekin. Miksi esimerkiksi äärivasemmiston väkivalta on hyväksyttävämpää kuin äärioikeistolainen?
Miksi kristitty hihhuli tuomitaan, mutta islaminuskoista hihhulia taputellaan selkään ja lohdutetaan kuinka väärin hänet onkaan ymmärretty?

Mielestäni väkivalta millä tahansa perusteella on tuomittavaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Jos tuntisit Saksalaista yhteiskuntaa paremmin, tietäisit sen olevan mielenosoitusten "luvattu maa". Siellä järjestetään päivittäin kymmeniä mielenosoituksia ja niiden vastamielenosoituksia.

Muuten itse ehdin kirjoittaa Pegida-liikkeestä syksyllä jo useitakin blogeja, ennenkuin liike edes oli ylittänyt uutiskynnystä Suomessa. Ja lähteenä ei siis ollut suomalainen media. Niinkuin ei ole tämänpäiväisessäkään blogissani.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #16

Enpä oikein usko että Saksa on noitten mielenosoitusten kanssa yhtään sen kummallisempi maa kuin Ranska, Espanja, Kreikka ja monet muut keskieuroopan maat. Ainahan siellä tuntuu olevan jokin kampanja menossa. Olen itse asiassa pitänyt saksalaisia aina melko tosikoina (tai ainakin huumori on omansa laatuista) ja pedantteina ihmisinä jotka vasta sitten kun heidät saa innostettua johonkin alkavat ylipäätään hulinoimaan. Paitsi tietenkin äärivasemmistolaiset, joita siinä maassa on riittänyt yli oman tarpeen.

Melko varhaissyntyinen siis ole ollut jos syksyllä jo olet niistä kirjoittanut, jos koko liike on saanut alkunsa vasta lokakuussa?
http://en.wikipedia.org/wiki/PEGIDA

Vai onko sinulla ihan oma kristallipallo jolla näet tulevaisuuteen?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Voit tutkia kirjoitukseni blogihistoriastani, sieltä ne kaikki löytyvät. Tämä oli seitsemäs Pegidaa sivuava kirjoitukseni, ja ensimmäisen niistä kirjoitin jo 13.12.2014 ennenkuin asia nousi merkittävästi esiin suomalaisessa mediassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

No joko kävit katsomassa, vai veikö kissa kielesi?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #5

Pekka Lukkala:
"Kuitenkaan niissä kaupungeissa, joita avauksessani luettelin (kaikki entisen länsi-Saksan kaupunkeja, joissa on ollut jo 60- 70-luvulta lähtien paljon vierastyöläisiä mm. Turkista) liike ei saa kannatusta. Tämän osoittavat vastamielenosoittajien suuret luvut. Siksi Süddeutsche Zeitungin mukaan Pegida-liike on jäämässä "dresdeniläiseksi spesialiteetiksi"."

Äärivasemmiston väkivallan uhka saa rauhaa rakastavat ihmiset pysymään kotonaan ja heille riitää Dresdenin henki. Dresden on ilmeisesti ainoa paikka, jossa poliisi turvaa ilmauksen.

Kannatustahan oli melkoisesti ja vain 13% näytti vastustavan täysin Pegidaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Nimimerkki Esa Niemi palasi pilkkua nussimaan.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #46

Pekka Lukkala:
"Nimimerkki Esa Niemi palasi pilkkua nussimaan."

Lapsellista, voit myös kunnioittaa keskustelukumppaneitasi jos omaat hyviä käytöstapoja.

Mikä meni pieleen? Kerroin ystävällisesti, että kyselyn mukaan Pegidan kannatus on siis korkealla, ei sen ihmeempää.

Ota kommentointi pois jos blogisi tarkoitus on julistaminen eikä ilmiöiden objektiivinen käsittely tai yhdessä pohtiminen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #57

Tietääkseni en tässäkään blogissa ole julistanut yhtään mitää, vaan tuonut esille eri saksalaisista lähteistä keräämäni tietoa. Olen jo aikaisemminkin sanonut sinulle, et voit tietysti asiasta oman blogisikin kirjoittaa. "Äärivasemmiston uhka saa rauhaarakastavat kansalaiset pysymään kotonaan". Niinpä, sinä tuot esiin vain omaa mutu-tietoasi.

Käyttäjän Pajari kuva
Pajari Räsänen

Muutamista lukemistani lehtijutuista olen saanut sellaisen kuvan, että itäisessä Saksassa ja erityisesti Dresdenissä islamofobiaa lietsovat demagogit ovat onnistuneet kytkemään propagandansa "sosialismista saavutettuun voittoon", uudelleenlämmittäen mm. iskulauseen "me olemme kansa". Kuvaavaa on, että Dresdenissä Pegida-mielenosoittajat kokoontuivat Cockerwiese-nimellä tunnetulle aukiolle, jossa Joe Cocker esiintyi kesäkuussa 1988. Pegida-poppoon poistuttua Cockerwiesen valtasivat vastamielenosoittajat, jotka olivat varustautuneet luudilla "siivotakseen" tuon symbolisen paikan. Aika mainio, rauhanomainen antifasistinen ele. Saksalainen media seurasi mielenosoituksia ja vastamielenosoituksia eilen illalla: N-TV.de.

Antikommunistisen, antisosialistisen agendan kytkeminen maahanmuuttovastaisuuteen ei ole mikään yllätys, ottaen huomioon äärioikeiston perinteisesti vahvahkon aseman yhdistymisen jälkeisessä Itä-Saksassa; ikävää huomata, että tuo uusnatsahtava temppu on mennyt niin monelle dresdeniläiselle läpi, vaikka kaupungissa on tosiaan vain vähän muslimeja. Lännessä, jossa heitä on huomattavasti enemmän ja jossa niin ollen luulisi "islamisaatiota" koskevan vainoharhaisuuden saavan vahvempaa jalansijaa, vastamielenosoittajia on kuitenkin ollut enemmän kuin Pegida-marssijoita.

Tänään Suomessa YLE ja Aamulehti uutisoivat eilisistä mielenilmauksista ja Saksan jakautuneisuudesta (uskoakseni) aika osuvasti.

Käyttäjän Pajari kuva
Pajari Räsänen

On syytä vielä lisätä, että sekä perinteistä kansallissosialismia että uusnatsismia elähdyttää paitsi antikommunismi, myös antiamerikkalaisuus. Dresdenin osalta lienee sattuneista syistä erityisen ymmärrettävää, että myös läntiseen "arvomaailmaan" suhtaudutaan varauksellisesti. Maailmansotien jälkeiseen ja edelleen kylmän sodan jälkeiseen, entisen itäblokin näkökulmasta USA-vetoiseen "länteen" liitetään äärioikeistolaisessa diskurssissa "poliittisen korrektiuden" ja "monikulttuurisuuden ideologia"; lisäksi islamofobisessa liikkeessä toimii edelleen vahvasti myös perinteistä antisemitistä äärioikeistoa, vaikka osa vastajihadisteista koettaa näyttävästikin sanoutua irti antisemitismistä ja natsismista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Pegidan synnyn jälkeen se on vetänyt puoleensa neonatseja ja viimeaikoina myös uuden eurovastaisen puolueen AfD:n (Alternative für Deutschland) kannattajia. Mitä se sitten tarkoittaneekaan AfD:n kannatukselle?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #21

Pajari Räsänen, kerrotko vielä esittämäsi islamofobian määritelmän? Se tuskin lienee ICD-10 tautiluokituksen mukainen sairaus.

Onko ainoa vaihtoehto siis kannattaa islamilaisia arvoja länsimaisen demokratian, universaalien ihmisoikeuksien tai oikeuskäsityksemme sijaan? Miksi ISIS:n vastustaminen olisi huono asia?

Länsimaiset arvot ovat varmasti edistyksellisimpiä millä tahansa mittarilla katsottuna ja muut yhteiskuntajärjestelmät ovat askel taantumukseen ja epäonnistuneimpiin yhteisöihin.

Käyttäjän Pajari kuva
Pajari Räsänen Vastaus kommenttiin #37

Islamofobiasta: KVG. Ja ellet tiedä, mitä tarkoittaa "KVG", KVG!

Ja mitä ISISin vastustamiseen tulee, valtaosa niistä jotka oikeasti henkensä kaupalla vastustavat ISISin terroristiroistoja ja puolustavat omaa muslimiyhteisöään ovat itse muslimeja. ISISin ensisijaiset uhrit ovat muslimeja, ISISin ensisijaiset vastustajat ovat muslimeja. Kurdeista valtaosa on sunnimuslimeja, mutta kurdeihin kuuluu myös muiden muassa shiamuslimeja, jesidejä ja juutalaisia. Mitä tekemistä ISISillä olikaan tämän islamofobiakysymyksen kanssa?

Islamofobian vastustaminen ei tarkoita länsimaisten arvojen vaihtamista johonkin muuhun, vaan länsimaisten arvojen puolustamista typeriä primitiivireaktioita vastaan.

P.S. Haluan vielä tarkentaa: JOS "länsimaisilla arvoilla" tarkoitetaan siis demokratiaa, universaaleja ihmisoikeuksia tai yleisiä oikeusvaltion periaatteita, "länsimaisten arvojen" puolustamiseen kuuluu islamofobian vastustaminen. On kuitenkin kovin ylimielistä ja etnosentristä tehdä näistä universaaleista ihanteista ja "edistyksestä" nimenomaan "länsimaisia arvoja", joihin verrattuna kaikki muu on taantumuksellisuutta ja epäonnistumista.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #42

Pajari Räsänen:
"Islamofobiasta: KVG. Ja ellet tiedä, mitä tarkoittaa "KVG", KVG!"

Voit myös vastata hyvän keskustelutavan mukaisesti ja positiivisen väitteen esittäjän todistustaakan mukaisesti.

Katsoin Googlesta ja siellä on edelleenkin ettei islamofobia ole mikään virallinen termi eikä etenkään ICD-10 tautiluokituksen mukainen fobia. Googlen mukaan islamofobia voi tarkoittaa mitä vain ja Obama Barack valittiin viime vuonna vuoden islamofobiksi.

Ole hyvä ja kerro siis mitä tarkoitit islamofobialla tuossa yhteydessä ja miten se ilmenee?

Pajari Räsänen:
"Ja mitä ISISin vastustamiseen tulee, valtaosa niistä jotka oikeasti henkensä kaupalla vastustavat ISISin terroristiroistoja ja puolustavat omaa muslimiyhteisöään ovat itse muslimeja. ISISin ensisijaiset uhrit ovat muslimeja, ISISin ensisijaiset vastustajat ovat muslimeja. Kurdeista valtaosa on sunnimuslimeja, mutta kurdeihin kuuluu myös muiden muassa shiamuslimeja, jesidejä ja juutalaisia. Mitä tekemistä ISISillä olikaan tämän islamofobiakysymyksen kanssa?"

Suomen media kuvaa ISIS:n "terroristiroistoja" vain aatteensa puolesta taisteleviksi.

ISIS taistelee siis vääräuskoisia vastaan aivan kuten profeetta Muhammed opetti ja antoi esimerkkinsä.

Onko profeetta Muhammed sinun määritelmäsi mukaisesti terroristiroisto, vai mitä tuolla tarkoitat?

Pajari Räsänen:
"Islamofobian vastustaminen ei tarkoita länsimaisten arvojen vaihtamista johonkin muuhun, vaan länsimaisten arvojen puolustamista typeriä primitiivireaktioita vastaan."

Kerro siis ensin mitä tarkoitat islamofobiallasi. Se tarkoittaa mitä vain kun ei ylistä islamia. Oliko Pariisissa erään lehden toimitus islamofobeja kun tarvitsivat poliisin suojelua islamilta? Oliko edes oikeutettua olla islamofobi?

Länsimaissa islamin arvot määrittelevät yhä enemmän länsimaisia arvoja, eli toisin sanoen määrää meille kontekstin, jonka viitekehyksessä voimme toimia. Liikkumavara käy yhä kapeammaksi mitä enemmän Eurooppaa mukautetaan sharia koodiin ts. halal/haram etikettiin. Jos länsimaiset lait eivät kelpaa, niin sitten aletaan vaatimaan sharia lain tunnustamista ja implementointia vrt. Britannia.

Pariisissakin opetettiin meitä tänään, että meidän tulee toimia halal koodin mukaisesti eikä länsimaiset arvot määrää mitä itsensä profeetaksi julistautuneesta Muhammedista esitetään. Välttyäksemme väkivallalta meidän pitää omaksua sharian mukainen tapa toimia.

Onko sinusta islamilaisissa arvoissa jotain huonoa, vai kummat ovat paremmat?

Pajari Räsänen:
"P.S. Haluan vielä tarkentaa: JOS "länsimaisilla arvoilla" tarkoitetaan siis demokratiaa, universaaleja ihmisoikeuksia tai yleisiä oikeusvaltion periaatteita, "länsimaisten arvojen" puolustamiseen kuuluu islamofobian vastustaminen. On kuitenkin kovin ylimielistä ja etnosentristä tehdä näistä universaaleista ihanteista ja "edistyksestä" nimenomaan "länsimaisia arvoja", joihin verrattuna kaikki muu on taantumuksellisuutta ja epäonnistumista."

Islam on kilpaileva yhteiskuntajärjestelmä ja se on pyrkinyt alusta lähtien korvaamaan islamin ideologian kanssa kilpailevia järjestelmiä. Islamia on vastustettu siitä lähtien kun karavaanirosvo alkoi miekallaan sitä levittämään.

Sinun tulee siis määritellä mitä islamofobia sinulle tarkoittaa ennenkuin tiedämme mitä sillä tarkoitat. Epämääräisten termien käyttäminen ei ole kovin fiksua, etkä näytä edes tietävän mitä sillä loppujen lopuksi itsekään tarkoitat.

Länsimaiset arvot toki sallivat länsimaisten arvojen korvaamiseen kilpailevilla arvoilla ja tämä heikkous on tunnustettava. Silloin on tehtävä valinta mikä yhteiskuntajärjestys on maailmalle parempi ja siksi esitinkin sinulle kysymyksen kahdesta vaihtoehdosta; islamilainen vai länsimainen. Odotan vastaustasi mielenkiinnolla. Pekka Lukkala tunnusti länsimaisten arvojen olevan islamilaisia parempia eikä näe islamisaatiossa mitään hyvää tai tavoiteltavaa. Toistaalta hän näyttää näyttävän sinulle toisesta Pegida ketjusta poikkeavaa näkemystä, että islamilaisten arvojen vastustaminen olisi paha asia. Ota sitten selvää.

Ylimielinen ja etnosentrinen ovat tunneperäisesti latautuneita näkemyksiä etenkin jos olet elämässäsi oppinut mittaamaan ihmisten välisiä suhteita valtakysymyksinä. Otin tämän huomioon ja siksi esitinkin objektiivisemman lähestymisen, eli oli mittari lähes mikä tahansa, niin kaikista yhteiskunnista, yhteiskuntajärjestelmistä tms. länsimaat ovat olleet tieteen, edistyksen ja vaurauden huipulla. Voit toki korjata jos olen väärässä ja kertoa mikä olisi länsimaita edistyksellisempi?

Osaatko kertoa miksi länsimaat erottuvat näin selkeästi vaikkapa most failed nations listalla. Miksi toiset onnistuvat ja toiset eivät?

http://ffp.statesindex.org/rankings-2013-sortable

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #59

Voisit vihdoin jo noudattaa toivomustani mennä kirjoittamaan ajatuksistasi aivan oman blogisi, jos omia mietteitä on jatkuvasti pakko tuoda julki!

Käyttäjän Pajari kuva
Pajari Räsänen Vastaus kommenttiin #59

Esa Niemelle: Kyllä se googlaamalla vaikkapa Wikipediasta löytyvä islamofobian määritelmä riittää tähän hätään, ei minun tarvitse antaa omaa määritelmääni varsin yksiselitteisestä termistä. Miksi ihmeessä edes yrittäisin sitä itse määritellä? Aika kummallinen vaatimus, ikään kuin jokainen keskustelija olisi velvollinen määrittelemään jokaisen käyttämänsä termin "itse". Jollei termin merkitys aukea antamani linkin kautta, en voi valitettavasti auttaa. Eikä minulla ole minkäänlaista velvollisuuttakaan niin tehdä. Olisit tyytyväinen, sillä siinä Wiki-artikkelissahan tarjottiin myös kriittisiä näkökohtia – tosin aika heppoisia.

Luulisi aikuisen, jonkinlaista yleissivistystä omaavan ihmisen tietävän ja ymmärtävän, etteivät kaikki "fobia"-päätteiset termit viittaa psykopatologiaan. Kaavamaisessa "nuivassa" saivartelussa tosin törmää jatkuvasti myös tähän – ehkä teeskenneltyyn – oletukseen, että "fobian" pitäisi aina olla "sairaus". Muista hevonpaskabingon osatekijöistä puhumattakaan.

Ja mitä tähän tulee: "Oliko Pariisissa erään lehden toimitus islamofobeja kun tarvitsivat poliisin suojelua islamilta? Oliko edes oikeutettua olla islamofobi?" Eivät he tarvinneet suojelua islamilta, vaan ääri-islamistien terrorilta, täysin aiheellisesti. Enpä usko, että Charlie Hebdon piirtäjät kärsivät islamofobiasta tai vihasta muslimeja kohtaan – päinvastoin, muuan tunnettu Luzin piirros jopa julistaa varsin voimakkaalla tavalla rakkautta uskontokuntien tai uskovien ja uskonnottomien välillä, – vaikka jotkut lehden julkaisemista kuvista aivan varmasti loukkaavat monia muslimeja (jotkut muut taas juutalaisia, toiset taas hartaita kristittyjä). Ihminen voi loukkaantua, mutta Jumalan loukkaantumiseen ei kuitenkaan ihminen voi vedota, sillä jos Jumala on täydellinen, on Hänellä varmastikin myös täydellinen huumorintaju ja äärettömän korkea loukkaantumiskynnys.

En aio tätä keskustelua jatkaa enää täällä, muualla sen sijaan olen tänään keskustellut aiheesta ehkä liiankin kanssa.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #61

Pajari Räsänen:
"Jollei termin merkitys aukea antamani linkin kautta, en voi valitettavasti auttaa. Eikä minulla ole minkäänlaista velvollisuuttakaan niin tehdä. Olisit tyytyväinen, sillä siinä Wiki-artikkelissahan tarjottiin myös kriittisiä näkökohtia – tosin aika heppoisia."

Annoit KVG ja minä kerroin, että näiden perusteella islamofobia tarkoittaa mitä vain ja termi on epämääräinen eikä mikään virallinen.¨

Nyt välttelit määritelmän antamista edelleenkin ja positiivisen väitteen esittäjällä on luonnollisesti todistustaakka. Tämä on normaali etiketti jos ei pelkästään kohteliaisuus, keskustelukumppaneiden kunnioittaminen tai hyvä keskustelutapa muutoin riitä motivaatioksi.

Nyt sitten kerrot Wikistä ja kuten siellä todetaan, niin termi on epämääräinen. Runnymeden määritelmäkin on suomennettu väärin ja sieltä puuttuu kohta alkuperäisestä määritelmästä, että useampi kohta pitäisi täyttyä ennenkuin voidaan puhua islamofobiasta, mutta tämäkin on epämääräinen termi. Et edes kerro mitä tarkoitat milloinkin islamofobiallasi.

Et siis ymmärrä mistä puhut ja viljelet sanaa, jota et selvästikään ymmärrä etkä osaa määritellä.

Pajari Räsänen:
"Luulisi aikuisen, jonkinlaista yleissivistystä omaavan ihmisen tietävän ja ymmärtävän, etteivät kaikki "fobia"-päätteiset termit viittaa psykopatologiaan. Kaavamaisessa "nuivassa" saivartelussa tosin törmää jatkuvasti myös tähän – ehkä teeskenneltyyn – oletukseen, että "fobian" pitäisi aina olla "sairaus". Muista hevonpaskabingon osatekijöistä puhumattakaan."

Et tuntunut tietävän mihin se sitten viittaa etkä osannut määritellä. Minun ei tarvitse solvata keskustelukumppaniani koska solvaamisella ei asiat muuksi muutu jos ei ymmärrä mitä tarkoittaa käyttämillään termillä.

Pajari Räsänen:
"Ja mitä tähän tulee: "Oliko Pariisissa erään lehden toimitus islamofobeja kun tarvitsivat poliisin suojelua islamilta? Oliko edes oikeutettua olla islamofobi?" Eivät he tarvinneet suojelua islamilta, vaan ääri-islamistien terrorilta, täysin aiheellisesti."

Eli suojelua tarvittiin islamilta ja muslimeilta. Kuolemanrangaistus on sharia laissa vastaavasta teosta ja länsimaissa se on ilmaisunvapautta.

Pajari Räsänen:
"Enpä usko, että Charlie Hebdon piirtäjät kärsivät islamofobiasta tai vihasta muslimeja kohtaan – päinvastoin, muuan tunnettu Luzin piirros jopa julistaa varsin voimakkaalla tavalla rakkautta uskontokuntien tai uskovien ja uskonnottomien välillä, – vaikka jotkut lehden julkaisemista kuvista aivan varmasti loukkaavat monia muslimeja (jotkut muut taas juutalaisia, toiset taas hartaita kristittyjä). Ihminen voi loukkaantua, mutta Jumalan loukkaantumiseen ei kuitenkaan ihminen voi vedota, sillä jos Jumala on täydellinen, on Hänellä varmastikin myös täydellinen huumorintaju ja äärettömän korkea loukkaantumiskynnys."

Shariassa ns. blashemy on kiellettyä ja siitä on rangaistuksena kuolema. Kuolema kävi ja meidän tulee noudattaa siis sharia lakia länsimaisen sanan- ja ilmaisuvapauden sijaan.

Pajari Räsänen:
"En aio tätä keskustelua jatkaa enää täällä, muualla sen sijaan olen tänään keskustellut aiheesta ehkä liiankin kanssa."

Jotenkin ounastelin pakenemistasi etukäteen ettet ensinnäkään ymmärrä asioista tai käyttämistäsi käsitteistä paljoa mitään. Tiesin tämän jo etukäteen koska et usko omiin juttuihisi itsekään, eikä sinulle siten jää paljoa vaihtoehtoja. Toistat samaa kaavaa kuten moni muukin, ei sen ihmeempää.

Käyttäjän Pajari kuva
Pajari Räsänen Vastaus kommenttiin #62

Blogin pitäjä jo ehdotti, että kirjoittaisit vaikka omaa blogiasi. Minä puolestani ilmoitin, etten jatka keskustelua enää täällä ja totesin, että keskustelen näistä aiheista muissa konteksteissa.

Peräänkuuluttamasi hyvä keskusteluetiketti voisi tarkoittaa vaikkapa sitä, että tiedät milloin on aika poistua ja milloin kunnioittaa sitä, ettei keskustelukumppani koe sananvaihtoa kanssasi hedelmälliseksi.

Naurettavaa on vedota kohteliaaseen keskustelukulttuuriin, kun oma panoksesi on lähinnä huonosti naamioitua, kunnolla perustelematonta ja kömpelöä solvaamista. Pyydänkin nyt, ettet enää osoita kommenttejasi minulle, koska en aio päivystää vahtimassa, millä tavoin yrität minua seuraavaksi loukata.

P.S. Koska en ole esimerkiksi poliitikko, varaan itselleni oikeuden valita, minkätasoisiin keskusteluihin osallistun, minkälaatuisiin kysymyksiin tai kommentteihin vastaan ja kenen kanssa keskustelen. Over and out.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #65

Pajari, näiden lisäksi varsin hyvä syy olla vastailematta nimimerkki Esa Niemen loputtomiin kysymyksiin on se, että hän lienee feikkihenkilö. Luonnollisesti hän rutiininomaisesti ilmiantaa tämän väitteensä ylläpidolle, minkä tehköön ihan rauhassa.

Esa Niemi

Pekka Lukkala:
"Itse pidän kummallisena Pegida-liikkeen suurta kannatusta Dresdenissä, syntykaupungissaan, Saksin osavaltion pääkaupungissa entisessä DDR:ssä, jossa historiallisista syistä on pokkeuksellisen vähän muhamettilaisia, tai maahanmuuttjia muutenkin."

On pitkälti mahdollista, että ihmiset liikkuvat ympäri Saksaa ja havainnoivat ympäristöään. Miksi sitten Dresden, ehkä siksi, että sieltä ihmiset lähtivät esittämään tukeaan länsimaisille arvoille ja vastustamaan ISIS:n kaltaisia tahoja. Joskus tiettyyn paikkaan liityy tietty fiilinki.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

"On pitkälti mahdollista"? Monta muutakin asiaa on "pitkälti mahdollista".

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #47

Pekka Lukkala:
"On pitkälti mahdollista"? Monta muutakin asiaa on "pitkälti mahdollista".

Kuinka moni siilinjärveläinenkään on jäänyt siihen paikkaan, jossa äiti synnytti.

Älä nyt vaan väitä etteikö Dresdeniläiset olisi liikkuneet ja havainnoineet ympäristöään. Jos väität, niin myös mediasta ja internetistä saa myös paljon tietoa, vaikka halutaanko sellaista maailmaa, jossa ammutaan ihmisiä sharia lain rikkomisesta keskellä Eurooppaa. Kuka sellaista haluasi ja mitä tavoiteltavaa islamisoitumisessa tämän enempää on tavoiteltavaa? Sinäkin pidit islamilaisia arvoja huonona asiana ja sitten moitit siitä, että joku tukee länsimaisia arvoja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #63

Nimimerkki Esa Niemi, en pidä tavastasi aliarvioida muiden kommentoijien tietämystä (kommenttisi nro 62). enkä siitä, että jatkuvasti viet keskustelua alkuperäisen aiheen ulkopuolelle tuomalla keskusteluun nyansseja jotka keskusteluun ei millään lailla liity (esimerkiksi tässä kommentissasi Siilinjärven). Olen pyytänyt sinua useaan kertaan kirjoittamaan mieltäsi painavista asioista aivan oman blogisi ja jättämään minun blogini saivartemisestasi rauhaan. En tänne kirjoittamien vuosieni aikana ole yhtää kommentoijaa bannanut, mutta nyt se piste on lähellä.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #64

Tämä nimimerkki alkaa käydä meidän monen muunkin hermoille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Siinä olet oikeassa, että äärioikestolla on Saksan yhdistymisen jälkeen ollut koko Saksan mittakaavassa katsoen vahvin kannatus koko Saksassa.

Käyttäjän Pajari kuva
Pajari Räsänen

Meniköhän tuo nyt oikein? Siis tämä: "Siinä olet oikeassa, että äärioikestolla on Saksan yhdistymisen jälkeen ollut koko Saksan mittakaavassa katsoen vahvin kannatus koko Saksassa"?

Täytyy korostaa, etten ole mikään Saksa-asiantuntija, vaan tietoni perustuvat lähinnä lehtiartikkeleihin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä varmasti meni, jos verrataan äärioikeiston kannatusta entisessä DDR:ssä ja silloisessa BRD:ssä, on äärioikeston, neonatsien ja muiden kannatus ollut merkittävästi suurempi näissä ns. uusissa osavaltioissa, eli entisessä itä-Saksan osassa.

Käyttäjän Pajari kuva
Pajari Räsänen Vastaus kommenttiin #11

Juu, samaa koetin minäkin sanoa ja siksi ihmettelinkin kommenttiasi, joka päättyy sanoihin "koko Saksassa". Suopeasti lukien arvelin kyllä, että tarkoitit äärioikeiston kannatuksen olevan vahvempaa entisen DDR:n alueella, verraten koko yhdistyneeseen Saksaan.

Ja kuitenkin täytyy huomata sekin, että mm. luudan kanssa liikkuneita vastamielenosoittajia oli runsaasti myös Dresdenissä. Ei koko itäinen Saksa tietenkään ole Pegidan demagogien lumoissa. Onneksi.

Kiitos mainiosta bloggauksesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #12

Juurikin näin. Kiitos kiittämisestä!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Simon Elo (PS), omassa Pegida-blogissaan kertoo Pegidan saaman suuren kannattajamäärän Dresdenissä, ja esittelee Pegidan "tavoitteita". Blogissaan hän kuitenkin unohtaa kertoa sen, ettei Pegida näytä saavan kannatusta muualla Saksassa ja senkin hän jättää kertomatta, että eilen Pegida-vastustajia oli Saksan mittakaavassa enemmän kaduilla, kuin sen kannattajia. Eli Pegida on ainoastaan "dresdeniläinen spesialiteetti".

Kari Ahveninen

Jaa-ah, tuon me näemme tulevaisuudessa jääkö se vain dresdeniläiseksi liikkeeksi, vai leviääkö se muuallekin. Tällä hetkellä on varmasti liian varhaista sanoa mitään, ja aivan turha paukuttaa päätään täällä koska se mitä mieltä me olemme, ei edes se mitä mieltä blogisti on tule vaikuttamaan saksalaisiin millään tavoin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tulevaisuudessa kaikki on mahdollista, mutta toistaiseksi Pegida ei ole saanut merkittävää kannatusta Dresdenin ulkopuolella. Yhtä suurella rintaäänellä minä voisin sanoa, että Pegida kuolee pois, mutta en sano, koska en kannata kirjoituksissani mutu-tietoa.

Esa Niemi

Pekka Lukkala:
"Simon Elo (PS), omassa Pegida-blogissaan kertoo Pegidan saaman suuren kannattajamäärän Dresdenissä, ja esittelee Pegidan "tavoitteita". Blogissaan hän kuitenkin unohtaa kertoa sen, ettei Pegida näytä saavan kannatusta muualla Saksassa ja senkin hän jättää kertomatta, että eilen Pegida-vastustajia oli Saksan mittakaavassa enemmän kaduilla, kuin sen kannattajia. Eli Pegida on ainoastaan "dresdeniläinen spesialiteetti".

Pekka, miksi sinä puolestasi unohdat kannatuksesta teetetyn tutkimuksen. Vain 13% vastusti ehdottomasti Pegidaa. N. 50% kannatti liikettä ehdottomasti tai jokseenkin.

Rauhaa rakastavat ihmiset tuskin lähtevät kaduille kun väkivaltainen äärivasemmisto ja islamistit uhkaavat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaduille Pegida on saanut Dresdenin ulkopuolella Saksan muissa kaupungeissa vain muutamia satoja kannattajia, mutta tuhansia vastustajia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Perussuomalaiset ilmeisesti pääosin kannattavat Pegidan aatteita, koska Simon Elo toivoi myös suomalaisten uskaltavan toimia samoin.

Kuitenkaan yhtä Pegidan vaatimusta hänen mukaan perussuomalaiset eivät hänen kommenttinsa mukaan kannata. Sitä, että turvapaikan hakijat jaettaisiin tasasaisesti EU-n jäsenmaiden kesken.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Pegidan esimerkki varmaankin rohkaisee perussuomalaisia entisestään omaksumaan maahanmuuton kärkiteemaksi eduskuntavaaleissa. Kyse näyttäisi olevan samanlaisesta ulkomaisesta inspiraatiosta, jota Syriza on tarjonnut vasemmistoliitolle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olet asiassa varmasti täysin oikeassa. Ainakin Pegida-blogissaan Simon Elo ylisti kovin Pegidaliikettä, mutta sitten yhdessä kommentissaan joutui yhden tärkeän kohdan Pegidan ohjelmasta torjumaan, kannatuksen menetyksen pelossa. Perussuomalaiset siis tarkoitushakuisesti tässäkin tapauksessa valitsevat omaan agendaansa sopivat asiat. Pegida-liike ei tarjoa muuta kuin ongelman, mutta ei mitään ratkaisuvaihtoehtoja asiaan.

Syriza toimii aivan samalla tavalla. Esitetään vaatimuksia, mutta ratkaisuvaihtoehtoa ei tarjota.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Soini toisalta tuskin paljon innostuu tästä Pegidastakaan, kuten ei muustakaan maahanmuuttovastaisesta vouhotuksesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näin varmaankin on. Hän haluaa pitää linjansa yhteistyökykyisenä, jotta hänen "hallitustiensä ei katkeaisi.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Toivotaan, että maahanmuuttokriittisyydellä saavutetaan ajoissa sellaiset tulokset, ettei tällaisiin mellakoihin Suomessa ole koskaan aihetta.

Saksalaiset ovat itse keittäneet liemensä holtittomalla siirtolaisten ottamisella, nyt asiaan ei enää helppoa ratkaisua olekaan.

Tämä juurikin todistaa, että maahanmuuton rajoituksilla on paikkansa Suomessa nyt ja se on vaaliteema 2015. Me voimme vielä vaikuttaa!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

?

Germans Protest Anti-Islamist Rally as Landmarks Go Dark

About 18,000 people marched through Dresden yesterday night in the latest weekly rally backed by organizers who call themselves Patriotic Europeans Against the Islamization of the West, or Pegida. The group says it’s for stricter immigration and asylum laws, protecting“western culture” and avoiding “parallel societies” of Muslims in Germany.

While 4,000 counter-demonstrators turned out in Dresden, tens of thousands of opponents rallied in cities including Berlin and Cologne, where Roman Catholic church officials turned off the floodlights at the city’s cathedral in protest. In Berlin, the Brandenburg Gate was unlit for part of the evening at the behest of city officials, according to Bild newspaper.

Volkswagen AG (VOW) pushed back against the protesters by turning off the illumination for several hours at its glassy Transparent Factory in Dresden, where the Phaeton model is made. Germany’s BDI industry federation says migration of skilled workers helps ensure growth and prosperity in Europe’s biggest economy.

http://www.bloomberg.com/news/2015-01-05/merkel-re...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saksassa ja Dresdenissäkin toimitaan monilla tavoin Pegidaa vastaan.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #27

Pekka Lukkala:
"Saksassa ja Dresdenissäkin toimitaan monilla tavoin Pegidaa vastaan."

Tietenkin osa kannattaa länsimaisten arvojen korvaamista islamilaisilla. ISIS:llä on myös kannatusta. Tottakai he toimivat.

Pitäsikö sitten demokratiasta, demokraattisesta prosessista ja ihmisten perusoikeuksista luopua jos islamilaisten arvojen vastustamista vastustetaan? Mihin demokratiaa enää sitten tarvitaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #39

Mutkien suoraan vetämistä, jos väität, että Pegidan vastustajat kannattavat länsimaisten arvojen korvaamista islamilaisilla. Älä yritä tehdä asioista omia johtopäätöksiäsi, kun et asiaa voi millään tietää.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #49

Jos joku vastustaa uskonkiihkon ja suvaitsemattomuuden vastustamista, eikö hän samalla tule kannattaneeksi uskonkiihkoa ja suvaitsemattomuutta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #54

Mutkien suoraksi vetämistä sinultakin. Tämän varmaan tiesitkin, koska kommenttisi perään laitoit kysymysmerkin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tietääkseni Pegida-mielenosoitukset eivätkä niiden vastamielenosoitukset ole olleet "mellakoita". 60- ja 70-luvuilla silloiseen länsi-Saksaan tuli paljon niinsanottuja "vierastyöläisiä", koska maa todella tarvitsi pyoriäkseen lisää työvoimaa. Nykyiseen tilanteen Saksalla on ollut mahdollisuuksia vaikuttaa kovin vähän, niinkuin ei monen muunkaan EU-maan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

"Putin hilf uns" lukee varmaan pian pegidan kylteissä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Simon Elon Pegidan ylistämisen jälkeen varmaan myös Perussuomalaisten vaalimainoksissa?

Esa Niemi

Sini Lappalainen:
""Putin hilf uns" lukee varmaan pian pegidan kylteissä."

No lukeeko?

Allahu Akbar huutoa voi toki kuulla kun Millî Görüş on kaduilla kannattamassa länsimaisten arvojen korvaamista islamilaisilla.

Sini ei osannut viimeksi edes päättää kummat arvot ovat paremmat; länsimaiset arvot demokratia, universaalit ihmisoikeudet ja oikeuskäsitys, vai islamilaiset arvot.

Miksi esim ISIS:tä pitäisi kannattaa eikä ISIS:ä saisi vastustaa, koska heidän kylteissään lukee varmaan pian "Putin hilf uns"?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Putin johtaa länsimaalaisille arvoille vihamielisesti ihan tässä naapurissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Positiivista asiassa on se, että nyt Suomenkin media kertoo Pegida-liikkeestä. Marras- ja joulukuussa oli mielestäni median toiminta asiassa ala-arvoista, silloin kun liike oli voimakkaassa nousussa. Kyllä suomalaistenkin pitää saada tietää, mitä maailmalla tapahtuu.

Esa Niemi

Pekka Lukkala:
"Positiivista asiassa on se, että nyt Suomenkin media kertoo Pegida-liikkeestä. Marras- ja joulukuussa oli mielestäni median toiminta asiassa ala-arvoista, silloin kun liike oli voimakkaassa nousussa. Kyllä suomalaistenkin pitää saada tietää, mitä maailmalla tapahtuu."

Eiköhän Suomen median kuvaukset ole sitä samaa vasemmistolaisjulistamista mitä ennenkin.

Eri maiden medioista luettuna uutiset muuttavat muotoaan ja sitä jyrkempää tekstiä tulee mitä enemmän ollaan vasemmalle kallistuneita. Meille suomalaisille on onneksi YLE:n kirjeenvaihtaja Petri Rönkkö, joka sentään pitää journalistisesta ammattitaidostaan kiinni ja tapahtumia saa kuulla paikanpäältä.

https://www.facebook.com/pertti.ronkko?fref=nf

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saksalainen media, jota olen käyttänyt lähteenä kaikissa Pegidakirjoituksissani ilmeisesti myös valehtelee oman maansa tapahtumista?

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Islamisaation vastustaminen ei tee ihmistä muukalaisvastaiseksi. Se voi tehdä maahanmuuttokriittiseksi, mutta silti sanoissa on selvä merkitysero.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tosiasia on myös se, että Pegida vastuusta muutakin maahanmuuttoa, kuin ainoastaan islamilaisten maahantuloa? Saksalainen lehdistö, jota olen lähteenä käyttänyt, käyttää Pegidasta myös muukalaisvastainen termiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Bildlehti kysyy tänään artikkelissaan onko Pegida-liike jo lyöty? Maanantaina osoitti koko Saksassa yli kaksi kertaa enemmän Pegida-vastustajia kuin kannattajia mieltään. Pegidan kannattajia oli lehden tietojen mukaan 19.360 ja vastustajia 46.250.

http://www.bild.de/politik/inland/pegida/in-dresde...

Aerikkelin liittenaä oli kartta, josta tilanne selviää paikkakunnittain.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset