plukkala

Politikointi alkoi heti

Vain vuorokausi surullisen Charlie Hebdon terroriteon jälkeen alkoi Suomessa ja täällä Puheenvuorossakin politikointi asiassa. Eräs perussuomalainen kansanedustaja esittää, että "kaikki" muslimit tulee karkoittaa Euroopasta.

http://immonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183937-islamin-uho-ja-lannen-hei...

Toinen, tosin vasta vain eduskuntavaaliehdokas keskustapuolueesta, esittää kuolemanrangaistuksen palauttamista.

http://jukkavuorinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183890-onko-terroristilla-...

Niin sitä pitää. Kaikkea näköjään voidaan käyttää omien poliittisten takoitusperien edistämiseen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Asiasta on tietysti keskusteltava, mutta asian ympärillä politikointia ja iskun käyttämistä omien poliittisten tarkoitusten edistämiseen en pidä asiallisena.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Niin politikointi on sallittua vain määrättyjen henkilöiden väkivaltaiskuissa, kuten esimerkiksi Breivikin! Tässä asiasta hieman asianmukaista pohdintaa!

http://www.halla-aho.com/scripta/muutama_sana_pari...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itse en pidä minkään terrori-iskun jälkeen mielekkäänä alkaa välittömästi käyttää asiaa omien tarkoitusperiensä edistämiseen. En Breiviikin tekoa enkä myöskään Suomessa tapahtuneita kouluampumisiakaan.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #9

Pekka Lukkala:
"Itse en pidä minkään terrori-iskun jälkeen mielekkäänä alkaa välittömästi käyttää asiaa omien tarkoitusperiensä edistämiseen. En Breiviikin tekoa enkä myöskään Suomessa tapahtuneita kouluampumisiakaan."

Luonnollisesti väkivalta käynnistää demokraattisen prosessin käsittelemään yhteiskunnassa vallitsevia ilmiöitä. Tämän estäminen edellyttäisi valtionmuodon vaihtamista demokratiasta johonkin muuhun. Breivikin ja Suomessa tapahtuneet tapaukset käynnistivät vastaavan prosessin, vaikka se ei kummassakaan tapauksessa lisännyt resursseja mielenterveysongelmien hoitoon. Rahaa kun ei riitä kaikille ja vastaanottokyvyn ylittävä maahanmuuttopolitiikka näyttää olevan pohjaton kuluerä.

Et kuitenkaan toimi kuten saarnaat ja käytät tapausta samalla tavalla politikointiin, vaikka näkemyksesi poikkeaa Immosesta. Pegida liikkeen otsikot saattavat toki jäädä sinulla hetkeksi sivuun kun dresdeniläiset ovat taas kuulleet ja nähneet Dresdenin ulkopuolisesta kehityksestä

Väkivaltaa ei voi vain hyväksyä ja väkivaltaa joudutaan rajaamaan. Väkivaltaa pyritään toki nyt kovasti hyväksymään osaksi arkeamme, mutta Pekka Lukkalakaan ei varmasti osaisi perustella rationaalisella argumentilla mitä järkeä tässä olisi.

Vastaanottokyvyn ylittävän massamaahanmuuton jatkamiselle on entistä vähemmän perusteita eikä väkivaltaa tarvitse hyväksyä osaksi maahanmuuttoa. Maltti on valttia tässäkin asiassa. Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuuttopolitiikka eikä epävakaan Euroopan luominen, vaikka taistolaisille ja islamin arvoja kannattaville se olisikin tavoitteellisempaa.

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen

Mielestäni nyt pitääkin politikoida. Jos olisi politikoitu ajoissa ja riittävästi, ei näiden 12 ihmisen olisi tarvinnut kuolla. Muistettakoon, että Ranskan poliisi on viimeaikoina pystynyt estämään jopa kymmenkunta vastaavaa tekoa. Se ei vaan lopputtomiin asti onnistu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Asiasta saa mielestäni ja pitääkin keskustella, mutta jos se "politikointi" on vain omien poliittisten tarkoitusperien ajamista, sitä en pidä asiallisena.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Tuota noin, mikä tahansa politikointi on määritelmällisesti omien poliittisten tarkoitusperien ajamista. Tuovisella on pointti, mutta valitettavasti politikointi alkaa aina liian myöhään ja jonkin pysäyttävän asian jo tapahduttua. Ymmärrän kyllä mihin viittaat "omilla poliittisilla tarkoitusperillä" tällä kertaa ja jätetään se meidän kahden väliseksi salaisuudeksi, ellet sitten halua avata tästä keskustelua.

Immosen ja monen muun tulisi tosin sijoittaa "islamin" tilalle "islamismi", "islamilainen radikalismi" tai "fundamentalistinen islam", jotta oltaisiin lähempänä totuutta.

Mika Samuel Kiekkijev

Nythän on niin, että PerusSuomalaiset ovat pitäneet esillä radikalisoituneitten muslimien aiheuttamaa vaaraa, jo ennen tätä iskua, joten on väärin esittää, että politikointi alkoi, ei alkanut, sitä oli jo ennen iskua.

Toisaalta taasen Rinteen ulustulo, toive siitä, että kukaan ei ratasastaisi tapahtumalla, on jo itsessään tapahtumalla ratsastamista, joten voidaan sanoa, että Rinne aloitti politikoinnin tapahtumalla, koska aiemmin demarit, Tuomiojaa lukuunottamatta eivät ole nähneet ääri-islamia ongelmana.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Toden totta. Annan ensin vihjeen, kuka sortui politikointiin:

"Näette mitä Euroopassa on tapahtumassa. Tänään saimme kokea verilöylyn Pariisissa, missä 12 kuoli. Samaan aikaan jotkut ovat valmiita vastaanottamaan ulkomaalaisia maahanmuuttajia tänne.

Me nostimme laittoman maahanmuuton ongelman esille Euroopassa. Yli 90 prosenttia maahanmuuttajista ei ole oikeutettu poliittiseen turvapaikkaan. Kaikki eivät ole tätä tiedostaneet."

---

Sitten pian kerron pari virkettä lisää em. lausunnosta, niin eiköhän usea osaa nimetä lähteen. :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Laiton maahanmuutto on toki ongelma, mutta se, että sanotaan terroiskun jälkeen ikäänkuin ilkkuen, että mitä me sanoimme, kuten joku perussuomalainen eilen twiittasi on mielestäni mautonta. Puolue kuitenkin onneksi ymmärsi twiitin mauttomuuden.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Perussuomalainen mainittu! Väärin meni. Eilen (siis jo eilen, eikä "vasta" tänään) pidetty puhe jatkuu näin:

"Syriza on nyt jossain muualla kutsumassa (lisää) maahanmuuttajia. Hollande, sosialisti, laittoi armeijan tänään kaduille ja täällä toiset ovat valmiita myöntämään kansalaisuuksia."

Tuossa pitäisi olla riittävästi vihjettä Chalkidikissa pidetyssä puheessa. Vielä "fifty-fifty": kyseessä ei ole Kultaisen sarastuksen kaveri.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Sanoinko kommentissani, että twiitti olisi tänään lähetetty?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #28

Ei, mutta avauksessa mainitsit "vain päivä sen jälkeen". Ajattelin vain ilmoittaa, että muualla "inhottavat ja kuvottavat natsirassistifasistit" aloittivat haudoilla tanssimisen jo eilen.

Mehän Pekka toivomme tietysti yhtä lailla, että moinen kuvottava toiminta aiheuttaa rökäletappion 25.1. pidettävissä parlamenttivaaleissa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #29

Kreikan vaaleista en toivo mitään, odotan vain miten kreikkalaiset itselleen tärkeästä asiasta äänestävät.

Muuten otsikossani kirjoitin, että politikointi alkoi heti.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #28

Se twiitin ainoa mauttomuus oli, että ne, jotka halusivat politikoida terroriteon yhteydessä, halusivat mukapöyristyä siitä tweetistä. Ihan kuten sinä politikoit tässä nyt.

Ainoa asia, mistä puolueen puolelta oltiin lukemani perusteella katuvaisia oli, että ennen epäiltyjen varmentamista twiitissä annettiin ymmärtää, että kyseessä olisi todennäköisesti muslimiterroristit. Toimintatavan, uhrin ja Ranskan viimeaikaisen yleisemmän levottomuuden perusteella tekijöiden tausta oli heti alussa ilmeinen.

Et ilmeisesti huomannut, että Erkki Tuomioja lausui samansisältöisen haastattelun todennäköisistä syyllisistä. Etkä varmaan tajua, että tämä pöyristyminen on sitä politikointia. Tai se, että esität virheellisiä väittämiä muiden sanomisista. Ei - vika on muissa - "ne politikoivat". On sulla jutut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #40

Ole itse asiasta mitä mieltä tahansa, politikointi asiasta alkoi heti, kuten otsikossani kirjoitin. Sitä en pidä hyvänä, vaan mauttomana.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #41

Oletan, että politikoinnilla tarkoitat irtopisteiden hakemista. Uutisointi tai kannanotto ei välttämättä aina ole sitä. Mutta ymmärrän, mitä tarkoitat, ja olen aivan samaa mieltä kanssasi siitä, että poliitikointi asialla on aivan persiistä. Ensimmäinen näkemäni irtopistekeisari oli Qvintus. Hyvänä kakkosena politikoinnissa tulivat Iltasanomat ja Iltalehti, jotka nostivat ensimmäiseksi omaksi toimitukselliseksi sisällökseen Pariisin iskusta PS:n twiittauksen. Semmoinen media meillä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46
Mika Samuel Kiekkijev Vastaus kommenttiin #40

Kyllähän se niin on, että mikäli tapahtuma tuli jollekulle aivan täytenä yllätyksenä, niin kovin pitkään on täytynyt kulkea laput silmillä ja kuulolaite off-asennossa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tässä käy vain niin, että Le Penin kaltaiset äärinationalistit pelaavat ääri-islamilaisten ja yleensäkin terroristien pussiin. Pitää asettaa kysymys mitkä ovat ne tahot jotka hyötyy, että ns. kantaveöstö ja maahanmuuttajat saadaan toisia vastaan ja saadaan aikaan sekasortoa, no ääriainekset tietenkin, mutta tätä asiaa kansaned. Immosen on varmasti kovin, kovin vaikeaa ymmärtää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Samaamieltä asiasta kanssasi. Le Pen saa puolueelleen nostetta? Todennäköisesti myös Dresdeniläinen Pegida-liike Saksassa?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Eiköhän Le Pen saanut aivan ilmaiseksi mainosta ohjelmalleen näiden terroristien vuoksi. Olisi ihan riittävän älykästä olla kyllä tapahtumasta pari päivää aiheesta hiljalleen. Kyllä ranskalaiset varmasti tietävät puolueen, joka on aiheesta pitänyt meteliä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Se muutaman päivän hiljaisuus ilman politikointia oli ollut paikallaan. Joka tapauksessa Le Pen saa puolueelleen nostetta tästä terroriteosta.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho Vastaus kommenttiin #23

Koska islamilainen terrorismi on rikos, äärioikeiston siitä saama noste voitaisiin varmaan tulkita rikoksella saavutetuksi hyödyksi. Näin ollen äärioikeiston vaalituloksesta voitaisiin nipistää esim neljännes ja jakaa se suvaitsevaisille puolueille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Mielenkiintoinen näkökohta, mutta sehän onkin ihan omasi?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #36

Koska terrorismille on kommentissa annettu tarkentava adjektiivi, sillä lienee jokin merkitys. Poikkeaako islamilainen terrorismi juridisesti jotenkin muusta terrorismista?

Elijas Bijur Vastaus kommenttiin #36

Le Pennin porukka on tiukasti naimisissa Putinin kanssa. Liitto on niin taloudellinen kuin aatteellinenkin. Kuka siis hyötyy ja kuka ei. Onko Putinin sorkka ovenraossa, olivat ohjelmoitu Moskovasta ja haluttiin antaa apua Le Pennin vaalikampanjaan?

Minä vaan kysyn?

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Vakavasti puhuen: Jos aiheesta saa keskustella, mutta sillä ei saa politikoida, mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Millaisen kirjoituksen Immonen saisi kirjoittaa ilman, että tulkitsisit sen politikoinniksi?

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Le Pen on tehnyt "diilin" muiden Ranskan puolueiden kanssa ettei kyseistä iskua käytetä "lyömä-aseena"...
Näin kertoi France24 english kanava...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuitenkin on niin, että Olli Immosen politikointi ja poliittisten irtopisteiden keräily asian ympärillä, ei yhtään vähennä musliminuorten radikalisoitumista. Se ei myöskään millään lailla paranna maahanmuuttajien kotoutumista.

Jari Vuorinen

Joo ei ole kauaa kulunut niin heti alkaa järjellä selittämttömän uskon "älyllinen" haltuunotto täällä palstoilla.

Esa Niemi

Keskustelu ja vaikka esim. Pegida on seurausta vastuuttomasta politiikasta seurauksista huolimatta.

Ongelmien kieltäminen vain saa yhä useamman ihmisen näkemään kehityskulun ja demokratia on paineensäätönappula, jossa poliittisten linjausten onnistumista mitataan ja ketkä jatkavat laivan ruorissa.

Demokratiaa ei tule nähdä uhkana, vaan mahdollisuutena. Demokratian ohittamiselle tai halveksunnalle ei ole tarvetta ja perinteisesti tätä tulee kunnioittaa.

Demokratia ja länsimaiset arvot ovat nyt uhattuna myös oman väestön toimesta ja sitä suuremmalla syyllä iloitsen näistä arvoista, joiden perusteella vastaanottokyvyn ylittävää politiikkaakin ja sosiaalista kokeilua on voitu kokeilla ja nyt on aika vaihtaa takaisin hallittuun maahanmuuttopolitiikkaan laadullisten kriteerien tarkistamisella ja vastaanottokykyyn suhteuttamista.

Epävakautta emme tarvitse Eurooppaan nykyistä enempää ja aiempien linjausten korjaaminenkin näyttää käyvän kalliiksi millä tahansa mittarilla tarkasteltuna.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onko ymmärryskykysi huono? Olen toistuvasti pyytänyt sinua pysymään pois blogeistani!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset