plukkala

Väyrynen lomamatkalla?

Kenian entinen Suomen suurlähettiläs, ulkoasiainneuvos, Matti Kääriäinen kirjoittaa huomenna julkaistavassa kirjassaan mm. siitä, kuinka hän joutui osalliseksi silloisen europarlamentaarikko Paavo Väyrysen sekä hänen vaimonsa "lomamatkan" järjestämiseen Keniaan vuonna 2006.

Jotta Väyrynen olisi silloin saanut matkarahat europarlamentilta, tuli hänen saada kutsu suurlähettiläältä ja suurlähettilään piti myös järjestää Väyryselle "virallista" ohjelmaa. Näin tehtiin. Matti Kääriäinen ei vain muista, tapahtuiko näistä järjestetyistä tapaamisista yksikään

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1421637846434.html

Väyrynen puolestaan tietysti kiistää kaiken.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väyrysen sairaanloinen nuukuus on yleisesti tiedossa. Vallanhimo ja henkilökohtaisen edun tavoittelu politiikassa on vaarallinen yhdistelmä, olisikohan väyrysellä nämä molemmat ominaisuudet, siltä vähän vaikuttaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen varmaan ei matkan tekohetkellä muistanut sitä, että politiikko voi löytää aina edestään entiset tekemisensä tai tekemättä jättämisensä ja yleensä löytääkin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vaikea kuvitella, että Kääriäinen pelkkää ilkeyttään mustamaalaa Väyrystä. Tietenkin hän tuolla tarinalla saa kirjalleen enemmän julkisuutta kuin kaikella muulla asialla, mitä siellä on.

Kuten olet varmaan aiemminkin huomannut, ei Väyrynen minunkaan suosikkejani ole. Voi olla, että hän on hyvä ja älykäs poliitikko. Valitettavasti sitten hänen tahtonsa on myös niin vahva, että hän ei ilmeisesti juuri koskaan ajattele, miltä joku asia näyttää.

Toivottavasti Sipilä ja Keskusta ymmärtää, että Väyrysen nimittäminen ministeriksi olisi hyvin kaksiteräinen miekka hallituksen toimintakyvyn kannalta. Väyrynen ei ole mikään hyvä joukkuepelaaja. Eikä edes ulkopolitiikka voi olla yhdestä miehestä kiinni. Seuraava hallitus ei tarvitse primadonnia. Noilla samoilla kriteereillä pitäisi muuten raakata myös Soini ja Pekkarinen.

On todella paha vika, ellei koskaan voi tunnustaa erehtyneensä tai olleensa väärässä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #9

Kaikessa, mitä julkaistaan on yleensä totta toinen puoli. Siitä olen kanssasi samaa mieltä, ettei hän huomio millään lailla sitä, miltä asia näyttää. Siinäkin on yleensä totta ainakin se toinen puoli.

Siitä toivomuksestasi Sipilän ministerivalintojen osalta olen kanssasi samaa mieltä. Väyrynen saisi mielestäni nyt tällä kertaa vaan pysyä Brysselissä, jonne hänet on valittukin. Sieltähän voi silloin tällöin päästä jopa europarlamentin maksamalle lomamatkalle?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä minäkin Keniaan mielelläni lomalle menisin, jos joku kulut maksaisi. Vielä oikein avec matka. Kyllä voisin siinä sivussa pari suurlähettilään järjestämää "tapaamistakin" hoitaa. Vaikkapa kenialaisten ja suomalaisten yritysten paremmasta kohtaamisesta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Enpä tiedä, viitsisinkö lähteä Keniaan edes noilla ehdoilla. Kilimandsarolle voisi yrittää kiivetä mutta sekin on Tansaniassa ja koko nousureitti Tansanian puolella. Eikä ehkä muutenkaan kannattaisi, kun korkein, missä olen ilman lentokonetta käynyt, on 2715 m. Mutta olisihan siinä haastetta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kai Keniassa voisi muutakin tehdä kuin kiivetä vuorille? Käydä vaikka katsomassa ja esitellä omalle avecitte safarilla niitä villieläimiä, jotka ovat vain kuvista ja televisiosta tuttuja? Varsinkin, kun ne itse varmasti jo silloin 20 vuotta sitten on ne kerran saanut nähdä?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #14

No, jokaisella meistä on omat mielikohteemme.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei seepra raidoistaan pääse, koskaan.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Väyrynen on työhullu. Ei se edes osaa pitää lomaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Meneehän se "työmatka" paljon leppoisammin, jos se oma avec on mukana?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tottakai mutta Patehan nimenomaan sanoi että eukon joutu ite kustantamaan kun EU maksoi vain yhet liput ja hotellit. Se oli vissiin ihan siinä kahen vaiheella että lähteekö koko reissulle kun ei eukko saanu kanssa ilmaismatkaa. Näin mä sen olin ymmärtävinäni , Paavo on aina osannu kääntää takaiskut voitoiksi , se ei hevillä luovuta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #16

Iltasanomat eivät siitä että Paavo olisi vaimonsa matkan maksanut, kertonut mitään?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #17

Joo ,mistäs näitä nyt ihan varmaksi mitään tietää mutta Iltalehellä oli tuommosta:

"Väyrynen: "Outoja väitteitä"
Väyrysen mukaan Kääriäisen kirjassa esittämät väitteet ovat "outoja". Väyrysen mukaan kyseessä ei ollut "muistelumatka", vaan sääntöjen mukainen virkamatka.
- Ihmettelen kovasti sävyä, jolla entinen suurlähettiläs tätä asiaa käsittelee. Tarkoituksena oli Euroopan parlamentin työhön liittyen tavata Unepin ja Kenian edustajia. Minun matkani maksoi Euroopan parlamentti, ja vaimon matka piti maksaa itse. Tämä on aivan normaali käytäntö, Väyrynen sanoo."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015011919041576_u...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24

Jos näin oli, saa Väyrynen puolestani puolet armahduksesta. Toivottavasti kuitit löytyvät?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Palstalla on viimeaikoina ollut vähän hiljaisempaa. Mutta mennäänpä muutama viikko eteenpäin, niin tänne saapuvat kaikki kansanedustajaehdokkaat kertomaan meille ajatuksistaan. Vaaleihinhan ei ole enää edes kolmea kuukautta.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Kyllähän Väyrynen on epärehellinen mies ollut aina. Hänen omat sanansa todistavat sen lähtemättömästi eli juuri " ei ole ollut väärässä, tai no kerran luulin, että olin, mutta kun tarkistin niin totesin että erehdyin" tai jotain siihen suuntaan. Vain itselleen epärehellinen voi tuolla tyylillä ajatella.

Ja sitten se "Jalasmökki kohu" eli nosteli pokkana 2 korvausta kun oli laittanut mökin Keminmaalle, jossa "muka" asui. Häntä ei koske säännöt kuin siten, että ne hyödyttävät häntä. Vastenmielinen persoona kaikinpuolin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrystä eivät ole säännöt koskeneet koskaan!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ehkäpä jopa Paavo Väyrynen käy meitä täällä valistamassa omista ajatuksistaan ja tavoitteistaan? Ennen vaaleja?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olikohan silloin Väyrynen dosentti?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #26

Näinhän siinä lukee: Korostin kirjoittavani kansainvälisten suhteiden dosenttina.

Odotamme missä ominaisuudessa Väyrynen seuraavalla kerralla kirjoittaa, kenties keskustan kunniapuheenjohtajana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Toki silloin, kun hän "dosenrttina" kirjoitti. Mutta miten lienee ollut silloin, kun hän vaimonsa vei lomamatkalle?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #29

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset