plukkala

Heinäluoma ja Sipilän yhteiskuntasopimus

Eero Heinäluoma ihmettelee, miksi keskusta pyrki ominpäin saavuttamaan yhteiskuntasopimuksen työmarkkinajärjestöjen kanssa. Ex-puhemies kritisoi voimakkaasti Juha Sipilän tapaa hoitaa neuvotteluja. Kolme keskustalaista kansanedustajaa, jotka eivät koskaan ole olleet missän tekemisissä työmarkkinajärjestöjen kanssa, pantiin sopimusta hoitamaan.

Muut puolueet ovat Heinäluoman kanssa eri mieltä asiasta. Keskustan Mauri Pekkarinen ihmettelee Heinäluoman kritiikkiä. Perussuomalaisten Jari Lindström pitää Sipilän yritystä tärkeänä, mutta kritisoi kuvaa, jonka mukaan joustovaatimukset koskisivat ainoastaan työntekijöitä. Myös Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto on samoilla linjoilla. Hän odottaa myös tyänantajapuolelta vähintäänkin symboolisia leikkauksia ja vastaantuloa omalta puoleltaan.

http://yle.fi/uutiset/heinaluoma_kritisoi_sipilan_tapaa_pyrkia_yhteiskun...

Heinäluoma ilmeisesti ajattelee, että neuvottelemiseen työntekijäjärjestöjen kanssa tarvitaan jotakin "korkeampaa" ja lisäksi vielä ilmeisesti vuosien kokemusta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nyt tarvittaisiin Suomen nostamiseksi uudenlaista yhteistyötä hallituksen ja opposition välillä. Samoin työmarkkinajärjestöjen välillä. Suomen eduksi.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Heinäluoma, ex SAK:n poliittisten toimien osastopäällikkö, näyttää ottaneen SDP:ssä näkymisen mediassa.

Urpilaiselle ei annettu mitään näkyvää ehtävä ja Rinteen johdolla demarit
menevät alaspäin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Demarit hakevat linjaansa. Eivät vielä ole sitä löytäneet.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #4

Kuten sanottu. Demarien linja on hakusessa. Meneekö oikeaan suuntaan. Toistaiseksi sitä ei tiedä kukaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ilmeisesti Heinäluoman mukaan neuvottelu ay-liikkeen kanssa on jotakin korkeampaa matematiikkaa?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Vähän ihmetyttää tuo sinun päivittäinen vaatimuksesi siitä, ettei oppositiosta saisi antaa mitään kritiikkiä hallituksen ja pääministerin suunnitelmista ja toiminnasta? Mikä se sellainen oppositio on, mikä ei esitä kritiikkiä ja omaa suuntaansa? Eikö hallituksella ole aikeita toteuttaa suunnitelmiaan (Lipsuu jo, siksikö pitäisi olla hipihiljaa?)?

Kun vielä muistetaan, miten entinen oppositiopuolue persut huusi neljä vuotta kitarisat kirkkaan punaisina ihan kaikesta ja tehtailivat välikysymyksiä kaikesta mahdollisesta, tuntuu omituiselta vaatia nyt jotain ihme yhteistyötä hallituksen ehdoilla. Juha Sipilä pyrkii toteuttamaan EK:n antamaa paperia parhaansa mukaan, mutta tehtävä on toivoton ja periksi on alettu jo antaakin (realismi).

Se että Sipilä otti persut hallitukseen, on poliittisen toiminnan arvon romahdus, mikä on huomattu ulkomailla laajasti. Taidat kaivata venäläisiä poliittisia oloja, että joku sanoo, mitä tehdään ja muilta turpa kiinni! Minä ainakin vielä pidän demokratian unelmasta kiinni.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos hallitus ei vielä ole kahtakaan viikkoa vanha, on kohtuutonta, että arvostelua tulee joka suunnasta. Lisäksi uusi hallitus ei toistaiseksi ole tehnyt mitään.

Heinäkuoma taisi kommentissaan arvostella itseään enemmän kuin uutta hallitusta.

Venäläisiä oloja en todellakaan kaipaa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

On kai hallitus jotain tehnyt eli ohjelman. Olisi ihmeellistä, ellei sitä saisi kritisoida. Vai pitäisikö odottaa vaalikauden loppuun?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Hallitus on ohjelmansa tehnyt, ja sitä tietysti saa arvostella. Toistaiseksi hallitus ei kuitenkaan ole mitään tehnyt. Mielestäni tulisi tällekin hallitukselle antaa edes jokunen kuukausi aikaa näyttää.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #11

Olen itse asiassa melko eri mieltä. Ohjelmahan kertoo, mitä aiotaan tehdä. Jos sitä tai osia siitä ei kritisoida, silloinhan tavallaan hyväksyy sen. "Vaikutusvaltaisin" kritiikki on alussa esiteltävä, sillä se on ennakoivaa, ei reagoivaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #12

Jossain mielessä olet toki oikeassa. Vaalien tulos antaa kuitenkin valtuutuksen, jos hallituspuolueet näin haluavat. Tällä vanhalla mallillakaan ei voida enää jatkaa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #14

Tietenkin antaa valtuutuksen. Opposition rooli ei kai kuitenkaan ole hyväksyä kaikkea sitä, mitä hallitus aikoo tehdä. Silloinhan se olisi vain hallituksen jatke. Ja haluammeko todellakin sellaise opposition?

Kyllä muuten kaikki jatkuu samalla tavalla kuin aikaisemmin, ainakin siltä osin, että meillä on taas erittäin vahva hallitus, joa ajatellaan sen enemmistöä eduskunnassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #16

Juuri siksi uudelle hallitukselle, joka on enemmistöhallitus, tulisikin antaa vähän aikaa. Jotakin tässä Suomen tilanteessa on nimittäin pakko tehdä. Siinä asiassa edellinen hallitus ei saanut mitään aikaan.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #17

Viimeisestä lauseestasi olen täysin samaa mieltä. Sen taki olenkin pettynyt edelliseen hallitukseen. En oikeastaan ymmärrä kokoomuksen ja sdp:n täydellistä yhteistyökyvyttömyyttä edellisellä kaudella. Sehän kaiken pilasi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18

Kommentistasi kanssasi täysin samaa mieltä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #17

Tarkoittaako tuo, että kokoomus oli johtamassaan hallituksessa koko ajan väärässä ja oppositio koko ajan oikeassa? Eli että kokoomus kieltää vastuullisuutensa edellisessä hallituksessa? Mikä taas tarkoittaa sitä, että mitä pienempi puolue, sen enemmän vastuullinen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19

Kokoomus tuskin kieltää mitään. Uusi hallitus ajaa pitkälti kokoomuksen haluamia asioita. Edellisen sekametelipohja ei antanut siihen minkäänlaisia mahdollisuuksaia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä Suomessakin tulee ottaa huomioon valitulos. Aika pian tulemme näkemään, onko perussuomalaisista hallituspuolueeksi?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Vaalitulos tietenkin antoi paljon erilaisia vaihtoehtoja, mistä insinööritieteellä yksioikoisesti valittiin kolme eniten saanutta hallitukseksi. Uskoisin että Sipilä oli päättänyt hallituspohjasta jo ennen iterointeja ja vatulointeja. Haluttiin hallitus joka jyrää sivuilleen katsomatta.

Persujen ongelma tulee olemaan vasemmistoliittolainen ongelma. Pitää puolustaa julkisten palveluiden käyttäjien ja tukia saavien olojen heikentämistä. Siinä missä Sipilä ja Stubb nauravat vapautuneesti, Soinilla on iso ongelma.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Sipilän päätösmallista en tiedämitään. Kovin yksioikoisesti asiaa mielestäni tarkastelet.

Noista Sipilän ja Stubbin nauruista olen samaa mieltä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Esko Aholla, samoin Matti vanhasella menivät sukset ristiin ay-liikkeen kanssa heti hallitustavaltensa alkupuolella. Olisi Sipilän, insinöörimiehen, ottaneen opiksi, mutta ei, vaan näyttää toistavan edeltäjänsä virheet. Kysymys kuuluukin, julkisuudessa, mm. Kalle Iso-kallio, on epäilty juuri Ahon "hääräävän" Sipilän taustalla ja mikäli näin on, se selittäisikin paljon. Lukkala, myös keskusta-nuorten suunnalta on tullut kovaa kritiikkiä juuri hallitusohjelmaa kohtaan.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Millä mandaatilla ay-liike toimii?

SAK mainostaa aina miljoonaa jäsentään. Jäsenmaksunsa maksaneita on enää kuitenkin 720 000 ja suunta on alaspäin? Kuka on äänestänyt keskusjärjestöjen puheenjohtajia tehtäviinsä? Tai kuka on äänestänyt liittojohtajia tehtäviinsä? Ei kukaan. Ne on suhmuroitu siellä sisäpiireissä. Kuinka moni lopulta on äänestänyt edes liittojen lumevaaleissa?

Ei ay-liikkeestä tai muista työmarkkinajärjestöistä ole demokratian korvaajiksi. Niille on vain jostain syystä suomessa annettu sellaista valtaa, joka kuuluu eduskunnalle ja jäljet ovat erittäin huonot monissa asioissa. Esimerkiksi eläkejärjestelmä on läpimätä.

Ei sanominen on helppoa ja siihen yhtyä. Mutta ei uudisuksille merkitsee tämän hyvivointivaltion loppua. Lipponenkin tämän asian ymmärsi 90 luvun lamassa. Nyt sellainen järkin on vasemmistosta kokonaan kadonnut.

Toki tässä hyvinvointivaltiossa on paljon mitä pitäisi muuttaa ja sen laajuutta pinentää. Se ei ole pystynyt koskaan vähentämään työttömyyttää alle 200 000 minun työhistoriani aikana, että kyllä siinä jotain on helvetisti pielessä. Se ei toki kiinosta hyvinvoivia vasemmistolaisia tai porvareita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei ay-liikkeellä ole minkäänlaista demokraattista mandaattia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vasemmistopuolueet käyttävät ay-liikettä oppositiopolitiikkansa tekovälineenä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eikö kokoomuslainen Akava olekkaan ay-liikettä ja myös MTK on sitä tavallaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Akavan kokoomuslaisuudesta en tiedä? Kokoomus ei sitä ainakaan potitiikan välineenä käytä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset