plukkala

Perussuomalaisten nousu hallitukseen puhuttaa Euroopan lehdistöä

Yle Uutiset on koonnut sivuilleen ansiokkaan koosteen Euroopan eri maiden lehdistön arvioista perussuomalaisten noususta hallitukseen Ja Timo Soinista sen uutena ulkoministerinä. Lehdet myös arvioivat sitä, miten Suomen Eu-politiikka tämän myötä muuttuu.

Ruotsissa perussuomalaisia verrataan ruotsidemokraatteihin. Saksassa puolestaan Soinia pidetään maltillisena populistina. Ranskan lehdistö kirjoittaa "äärioikeiston" noususta ja perussuomalaisia verrataan Marine Le Penin kansalliseen rintamaan. Espanjassa uutta ulkoministeriä luonnehditaan eurofobistiseksi, euroskeptikoksi ja äärinationalistisen puolueen puheenjohtajaksi. Italiassa puolestaan katsotaan ,  että hallitukseen mennessään perussuomalaiset ovat joutuneet pehmentämään linjaansa Kreikan tukemisen osalta.

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_euroskeptisyys_arveluttaa_lehdis...

Tässä sitten se kuva, joka Eurooppaan on uuden hallituksen myötä annettu. Ylen kooste ei kertonut muista puolueista mitään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Meille suomalaisillehan on tunnetusti tärkeää tieto siitä, mitä muut meistä ajattelevat.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Joo, tässä lisää: pari viikkoa sitten kantaruokapaikkani omistaja tuli tapansa mukaan juttelemaan, ja seurasimme Alpha-kanavan tv-uutislähetystä.

Eurosotkuja puitiin siinä lähetyksessä noin 40 minuutin ajan. Omistaja siinä sitten kysyi, että onko Suomi euromaa. Vastasin, että kyllä on. Hän pudisteli päätään voivottavaan sävyyn.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja kuitenkin valtaosa kreikkalaisista haluaa pysyä mukana eurossa.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #14

Ei hän kertonut omaa kantaansa. Mutta toki kerroin siihen samalla, että vyönkiristys alkaa Suomessakin. Ehkä hän pudisteli sille päätään. En ole nimittäin aivan varma, ymmärtääkö hän rahapolitiikan merkityksen. Huono rahapolitiikka tuhoaa yhteiskuntia, aivan niin kuin Kreikassa on käynyt. Kaiketi tässä käy Suomelle samoin.

Suomessakin on alemma näemmä jo marssittu tänään euroeron puolesta.

Vai haluavatko suomalaiset, että parempi antaa troikan leikata, ettei hallitusta tarvitse vaivata.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #23

Suomessa marssittiin kyllä leikkauksia vastaan, mutta euroeron puolesta marssimista en uutisvirrasta havainnut. Voisit laittaa siitä linkin tänne.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #30

Pekka, eipä sorruta älylliseen epärehellisyyteen?

Leikata on pakko, koska Suomen velka on ulkomaan valuutassa (pääsääntöisesti euroissa).

Jos siis marssitaan leikkauksia vastaan, on pakko marssia samalla euroeron puolesta. Se on nimittäin ainoa keino saada oma rahapolitiikka takaisin toteuttaakseen yksittäisen alueen - Suomen - näkövinkkelistä hyvää rahapolitiikkaa.

En usko, että EKP:ssa pääpaino on Suomessa. Kreikassakin on tuplaten ihmisiä Suomeen verrattuna, ja aika lailla pakkopaidassa ovat.

Suomalaisille tullee eurojäsenyyden myötä siis pakkopaita ja sähköshokit. Lipposen sanoin: ehkä me näemme sitten jatkossa, että alkaako se maistua.

:D

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #33

Tulkinta on sinun. Kun itse tulkitsen asiaa toisin, on se mielestäsi älyllistä epärehellisyyttä?

Itse uskon eilisten mielenosoittajien osoittaneen mieltään leikkausten kohdetta kohtaan!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Soinilla ei ole ainakaan Ruotsin kanssa mitään ongelmaa:

http://luntatupaan.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196417...

Keksi Pekka joku muu keino syödä persuja!

Median touhu alkaa muistuttaa kekkoslovakkian aikaa. Ilmeisesti Supokin kerää mustaa listaa EU-kriittisistä samalla tapaa kuin se ilmeisesti keräsi 80-luvulla neuvostovastaisista mustaa listaa Koiviston ollessa presidenttinä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Minäkö perussuomalaisia syömässä tai lyömässä? Kerron vain, mitä Suomen uudesta hallituksesta Euroopassa kirjoitetaan?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Et suinkaan ole lyömässä persuja, sillä tärkeintähän ei ole mitä puhutaan,pääasia on, että puhutaan.
Kolme vaalikautta sitten,keskustan ja SDP:n valtuutettu perusti Sikajoella Perussuomalaisten valtuustoryhmän, ei ylittänyt uutiskynnystä paikallis-eikä maakuntalehdissä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Olisiko tiedottamisessakin jotain puutteita?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #18

Voisitko nyt hiukan tarkentaa, jos kysymys oli Siikajoen tapauksesta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Siikajoen tapauksesta hyvinkin. Onko uusi ryhmän perustanut perussuomalainen tiedottanut asiasta riittävän tehokkaasti? Ilmeisesti ei?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #22

Pekka, lehden ei ole pakko julkaista maksettua ilmoitustakaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Ei tietenkään, mutta uskoisin asian kyllä kiinnostavan kansalaisia. Jos joku media ei julkaise, joku toinen sen voisi tehdä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Italian toiseksi suurin sanomalehti La Repubblica ei ole vielä kommentoinut Suomen uutta hallitusta mitenkään. Ennen vaaleja se kuvaili perussuomalaisia antieurooppalaiseksi ja muukalaisvihamieliseksi populistiseksi puolueeksi.

Cenita Sajaniemi

A-studion puolesta Brysselissä maanantaina haastateltu Portugalin meppi oli huolissaan Suomen ja Venäjän välisestä konfliktista!!!!!!!!!!!!

Hienoa, osasi laittaa Suomen sijainnin "kartalle", vaikkei sitten ihan ollut muusta "tilanteesta" ollenkaan tietoinen. Ihmetteli myös, miksi Suomi on vähemmän euromyönteinen.... siis kyseli Portugalin edustaja, joka siis unohti kiitellä sitä, että Portugal on saanut ne apupakettinsa.
Tällaista meille näytetään Yle-televisiossa.

Ylen toimittaja kyseli myö muilta mepeiltä mitä ovat mieltä uudesta pääministeristämme.
Hei haloo! Montako päivää Sipilä on ollut työssä pääministerinä? Kuinka joku Etelä-Euroopan meppi voisi olla tästä jotakin mieltä, ja, ketä se kiinnostaa???

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Se, että jollakin portugalilaisella mepillä on Suomesta noin pinnalliset tiedot, eivät tietenkään itse asiaa koske. Se on enemmänkin Portugalin ongelma.

Nämä toimittajien kyselyt vain kertovat sen saman asian, jonka kirjoitin ensimmäisessä kommentissani.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

EU on siitä erikoinen yhteisö, että korkeassa asemassa oleva europoliitiikko voi valehdella päin naamaa, kunhan tekee sen "eteläisen kulttuurin tapoja noudattaen" kravatti kaulassa, kohteliaasti teititellen ja eufemismeja viljellen - ja siinä samalla ongelmia peitellen.

Uutta ja opeteltavaa EU:ssa onkin suora puhe eli se, että joku pistää sormen suoraan pipin päälle ja ehkä puhaltaa siihen. "Tuossa kohtaa taitaa sattua!" :D

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kulttuuritkin voivat Eu:ssa joskus törmätä?

Marko Huttunen

Minusta on mukavaa kun on säpinää :) 2011 Jytkyn aikaan asuin Ruotsissa, ja meänkielinen työkaverini luki Ruotsin lehdistä mitä Jytky tarkoittaa Suomen politiikassa. "Netkö heittää ruottin pois ja ketkä ruottia taalaa maanpakhon?", ja kaveri oli aivan tosissaan. Minä sanoin että näin on, ja loput syyvvään ketä ei saaha pois ajettua. Minutki ammutaan jos Suomeen palaan ku ruottia osaan.

Männä viikonloppuna olin Tierpissä moottoriurheilemassa ja näin samaa kaveria. Tuli puheeksi että nythän nämä persut ovat jo hallituksessa. Eipä enää Johnnya Ruotsin media ollut saanut kalpeaksi, oli sitä mieltä että seuraavien vaalien jälkeen SD on on myös hallituksessa, jos nyt enää missään mitään tolkkua on.

Se mitä propagandaa mikäkin media milloinkin haluaa julistaa, on aivan yhdentekevää. Politiikka ja päätökset on se mikä jyllää, joku hihamerkkikohu vaikkapa vie yhäkin yöunet suvaitsevaistolta koska amerikkalaisille ehdotettiin rasistisesti hampurilaista hihaan mutta muualla se ei kiinnosta kiviäkään.

Lähinaapurimme Ruotsi on (liian myöhään) etsiytymässä itseinhostaan kohti aitoa demokratiaa, olkaamme siis ylpeästi esimerkkinä demokratian soihtuna Pohjolan yöttömässä yössä!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #16

Seuraan mielenkiinnolla Ruotsin tilannetta. Tänään luin, ettei Ruotsin varapääministeri halunnut kätellä ruotidemokraattien puheenjohtajaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #19

Kyseessä ei ollut kuitenkaan protesti. Näin varapääministeri väitti. Eli kyse oli hänen hunoista tai epävarmasta käytöksestä.

Pääministeri kätteli Åkessonin kohteliaasti haukuttuaan ensin debatissa Åkessonnin puolueen vanhaksi natsipuolueeksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24

Eli varapääministeri myönsi, että käyttäytyy huonosti ja epävarmasti?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #28

Näin tämä on tulkittava! Arvostaisin häntä enemmän, jos hän olisi myöntänyt protestoineensa!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #31

Itsekin pidän hänen ilmoitustaan epäuskottavana.

Marko Huttunen Vastaus kommenttiin #19

"Seuraan mielenkiinnolla Ruotsin tilannetta. Tänään luin, ettei Ruotsin varapääministeri halunnut kätellä ruotidemokraattien puheenjohtajaa."

Tätä juuri tarkoitin. Ruotsi on demokratian irvikuva, kansasta vieraantuneiden vallanpitäjien ylemmyydentunteen temmellyskenttä koomisine hallituskoalitioineen. Typerällä käytöksellä kuvitellaan annettavan sopivan pöyristynyt, Tiedostava mielikuva itsestään. Ja hauskinta tässä on se, että suvaitsevaisto tuossa pyhässä vihassaan ampuu itseään jalkaan, täydellinen ignorointi vain lisää SD:n kannatusta. Olisi se pitänyt jo oppia ajat sitten. Viisas suvaitsevainen olisi halannut SD:n kuoliaaksi, nyt pedataan Jytkyä valmiiksi seuraaviin vaaleihin. 97% ei äänestänyt feministejä viime vaaleissa, vai miten se nyt sanotaan :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #25

Toisaalta ruotsidemokraateilla ja perussuomalaisilla on eronsa. Se on kuitenkin ruotsalaisten päänsärky.

Marko Huttunen Vastaus kommenttiin #29

Olet aivan oikeassa, eroja on, mutta varsin vasemmalle politisoinut media tykkää vedellä mutkat suoriksi ja ynnätä fantasioita SD=Persut=NSDAP=> holokausti. Yhtälö ei toimi yhtä suoraviivaisesti toiseen, todellisuuteen perustuvaan suuntaan Feministinen Aloite=antifasistit=poliittinen väkivalta=> fasismi. Poliittinen väkivalta on Ruotsissa yhtä yleistä kuin nuorukaismellakat, ja jostain syystä molemmista epäkohdista syytetään äärioikeistoa, jota ei Ruotsissa edes ole sen enempää kuin Suomessakaan.

Viimeisen parin vuoden aikana on joitakin ruotsalaisia toimittajia alkanut vaivata objektiivisuus (työpaikan menetyksen uhalla), ja on uskallettu kirjoittaa virallisen feministisen mantran ulkopuoleisiakin juttuja. Yleensä toki vain hetken aikaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34

Ruotsillakin on toki vielä tekemistä oman demokratiansa kanssa. Myös ruotsidemokraateilla on asiassa vielä opiskelemista.

Marko Huttunen

SD on siinä mielessä onnistunut persuja paremmin ettei sieltä tule joka viikko jotain möläytyksiä joita pitää sitten selitellä jotenkuten parhain päin. Ehdokasseula on ollut onnistuneempi. Toki heilläkin aina joku penaalin terävin kynä on häätämässä esim. saamelaisia jonnekkin kun eivät kuulemma ole ruotsalaisia. Taisi olla vielä suomalaisella sukunimellä varustettu älykkö.

Toisaalta SD:n voittokulkua siloittavat täysin utopistiset femiministiset ulostulot, kuten esim. tämä
http://www.svt.se/opinion/article3008636.svt

Vihreät aikovat ajaa rajatonta maahanmuuttoa, siis täysin vapaata muuttoa Ruotsiin ja siitä sitten suoraan sosiaalietuuksien piiriin. Sillä politiikalla varmaan saataisiin hyvinkin pian parikymmentä miljoonaa uutta ruotsalaista työvoimapulaa paikkaamaan. Epäilen kuitenkin että "kansan syviin riveihin" tuo visio ideaalitilanteesta ei oikein uppoa. Ei tuommoisten kanssa temmeltäessä SD:n tarvitse kuin olla hiljaa niin ääniä ropisee laariin niin että ei meinaa laidat riittää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ruotsidemokraateilla on kuitenkin kovinkin erilainen historia verrattuna perussuomalaisiin.

Marko Huttunen

Sekin on totta, historiassa on siteitä hyvinkin koviin aatteisiin, siellä on oikealla kädellä heilailtu ja rotuja puheiden tasolla puhdisteltu. Mutta Ruotsin mittakaavassa, riittääkö pelkkä menneisyyteen tuijottelu kohta näemmä viidesosan kansasta ulossulkemiseen? Ruotsi lienee ollut yksi natsismin ja rotuteorian eniten läpäisemä yhteiskunta Saksan jälkeen vielä 70 v sitten, maksaako nyt uusi polvi heidänkin syntejään?

Itseäni toistaen sanon, että väärä lähestymistapa on se että jokin tyytymätön kansanosa vain ohikatsoen sivuutetaan, se kylvää vain lisää epäluuloja ja vastarintaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ruotsidemokraattien osalta on uusi sukupolvi itse esikuvansa valinnut.

Marko Huttunen

Pekka, senverta kritisoisin ajatustasi että se on se vanha sukupolvi SD:ssa joka vanhoja haikailee. Siellä muistellaan Waffen SS (joka meikäläisten osalta ei mielestäni kanna kuin kunniaa) ja viikingejä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset