plukkala

En aio olla rintamakarkuri

Ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini löysi useita syitä Kreikan tukipaketin hyväksymiseksi. Tosin hänen mukaansa ei ole olemassa hyviä ratkaisuja, ei Suomen eikä Kreikankaan kannalta.

Soini ei aio olla rintamakarkuri. Hän painotti, että kriisissä ja mahdollisessa Kreikan euroerossa ei ole kysymys ainoastaan Euroopan, ei Suomen eikä Kreikankaan taloudesta. Kyseessä on mitä suurimmassa määrin myös turvallisuuspolitiikasta.

Soinin mukaan perussuomalaiset eivät halua ajaa Suomen hallitusta tai Kreikkaa kaaokseen. Suomen on kannettava vastuuta ja aloitettava neuvottelut Kreikan tukiohjelmasta.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1437020779266.html

Nyt yllättäen Soini löytää useita syitä Kreikan tukiohjelmalle.  Miksi yllättäen juuri nyt?

Nyt Soini katsoo, että kysymyksessä ei ole ainoastaan talous, vaan myös turvallisuus. Miksi niin ei ollut aikaisemmin?

Nyt perussuomalaiset eivät halua saattaa Suomen hallitusta eikä Kreikkaa kaaokseen. Aiemmin ei varmaan sitten asialla ollut niin väliä?

Nyt Suomen on kannettava vastuuta. Miten sitten oli ennen perussuomalaisten hallitukseen osallistumista?

Lopputulemana on pakko todeta, että Timo Soini ja perussuomalaiset ovat tehneet täydellisen takinkäännöksen!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Soinille vain tiedoksi, ettei niitä hyviä ratkaisuja ole ollut Kreikan tukipaketeista päätettäessä tähänkään asti.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Voi vain kuvitella mitä Soini ja kannattajansa laukoisivat tuosta päätöksestä, mikäli olisivat oppositiossa............ ei siihen suurta mielikuvitusta tarvita.

Se onko oppositiossa vai hallituksessa vaikuttaa mielipiteisiin varsin hmmm... sanotaan vaikkapa "luovasti".

180-asteen käännös tapahtuu helpostikin, mikäli paikka on eri. Jännää se politiikka tosiaan on. Puolueuskovaisimpiin moiset seikat tosin eivät koskaan vaikuta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jännittyneinä jäämmeodottamaan perussuomalaisten kannattajien mielipiteitä Soinin täydellisestä takinkäännöstä?

Toni Lahtinen

Eipä tuo takinkääntö nyt ihan niin täydellinen ole, jos huomioi tilanteen muuttumisen. Edellisillä tukipaketeilla pelastettiin Kreikkaa rahoittaneet pankit ja pankkiirit, nyt kyse on enemmän tavallisista kreikkalaisista.

Siltä osin tilanne on toki pysynyt samana, ettei Kreikka kykene nykyisiä lainojaan takaisin maksamaan, joten tappioita tulee. Ennen edellisiä tukipaketteja tappioita olisivat kärsineet myös pankit ja pankkiirit, nyt tappiot tulevat tavallisten veronmaksajien maksettaviksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #5

Kyllä takinkääntö oli täydellinen. Silloin Kreikka ykköstä rakennettaessa kaaos olisi vain ollut huomattavasti suurempi, se olisi koskenut koko Euroopan pankkijärjestelmää ja jokaista eurooppalaista tavalla tai toisella.

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #8

Pankit olisi voitu pelastaa myös kansallistamalla niitä ja/tai kansallisilla tuilla. Tukirahojen "kierrättäminen" Kreikan kautta ei ainoastaan säästänyt pankkeja tappiolta, vaan tuotti niille myös hyvät voitot.

Tukipaketeilla annettiin myös vaarallinen signaali suuriksi kasvaneille pankeille. Nähdyn perusteella pankkien kaatumista pelätään kuin ruttoa, ja niinpä konkurssin uhatessa ollaan valmiita sosialisoimaan liian suuriksi kasvaneet riskit veronmaksajille. Tämä ei ole ainakaan omiaan vähentämään pankkien ja pankkiirien riskinottoa, mikä asettaa niin eurooppalaisen kuin koko maailmankin pankkijärjestelmän suureen vaaraan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Siinä olet oikeassa, että uhka koski myös koko maailman pankkijärjestelmää. Lehman Brothersin jälkeen lilanne eskaloitui koko maailmaan. Ilmeisesti sellaisin riskin sinä olisit halunnut ottaa?

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #15

Kuten sanoin, pankit, ja sitä kautta koko pankkijärjestelmä, olisi voitu pelastaa veronmaksajien kannalta halvemmalla, mikäli tuki olisi ohjattu suoraan pankeille niiden joutuessa k*seen Kreikan lainojen takia. Eihän Lehmann Brothersinkaan tapauksessa pankkeja (ja pankkijärjestelmää) lopulta pelastettu niiden riskipitoisia vastuita sosialisoimalla.

Lehmann Brothers johti suureen kaaokseen lähinnä siksi, että tilanne pääsi yllättäämään aivan totaalisesti. Kreikan tilanne ei edennyt yhtä yllättävästi, vaan lainojen korkokehitys antoi siitä ennakkovaroituksia. Se toki pitää myöntää, että pankkisektori lobbasi homman viimekädessä näpärästi uhkaamalla viikonlopun yli jatkuneissa neuvotteluissa koko maailmantalouden romahtamisella, mikäli sopua tukipaketista ei synny ennen maanantai aamua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #28

Silloin ensimmäisen tukipaketin yhteydessä oli kyllä suuri uhka koko eurooppalaisen pankkijärjestelmän osalta.

Koko kommenttisi kertoo siitä suurimmasta ja hienoimmasta viisaudesta, eli jälkiviisaudesta.

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #30

Tuota uhkaa toi esille nimenomaan pankkisektori. Puheissa pohdittiin mm. sitä, kuka sitten pystyy pelastamaan, jos valtiotkin voivat mennä korkurssiin. Mitä ilmeisemmin Argentiinan valtion konkurssi vuodelta 2002 oli jo päässyt unohtumaan.

Olipa tässä kyse jälkiviisaudesta eli ei, on jälkiviisaus kuitenkin osin väärin ymmärretty ja jopa hyljeksitty osa oppimisprosessia. Mikäli tehtyjä ratkaisuja, varsinkin virheellisiä sellaisia, ei jälkikäteen käydä läpi ja pohdita parempia ratkaisuja, ei virheistä saa sitä oppia mitä olisi tarjolla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #45

Niin, mikä Argentiinan tilanne nyt sitten onkaan?

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #48

Konkurssin jälkeen Argentiinan talous lähti hyvään nousuun, mutta sittemmin se on ajautunut jälleen taloudelliseen kriisiin.

Se mihin itse tuolla Argentiinalla viittasin oli tuo sinun esille nostama pankkijärjestelmän romahdus, jonka uhalla Kreikan 1. tukipakettia olet perustellut. Argentiina ajautui maksukyvytömäksi ja konkurssiin, mutta pankkijärjestelmä ei romahtanutkaan. Konkurssin myötä Argenttiina jätti maksamatta velkoja reilut $130 miljardia, jonka suuruinen lainojen arvonalennus olisi pienentänyt Kreikan velkaa noin kolmanneksella vuonna 2010.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #61

Ja kun jätät velkasi maksamatta, on itselläsi vaikeuksia saada markkinoilta tarvittaessa lainaa. Tämä on Argentiinan nykyisten ongelmien syy? Ei pöytä velkojen maksamatta jättämisellä puhdistu.

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #62

Ja mikä on Kreikan tilanne nyt, 5 vuotta kriisin alun jälkeen? Lainaa ei saa muuta kuin mahdollisten tukipakettien kautta, lainasumma on vain kasvanut eikä minkäänlaista kasvua ole ollut eikä ole myöskään näkyvissä. Eli kriisi on jatkunut kaikki 5 vuotta, eikä loppua näy. Lainasumman kasvun myötä tilanne on osin jopa vaikeampi kuin kriisin alussa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #63

Mutta pankkijärjestelmä on yhä vielä pystyssä. Kreikkalaistenkin täytyy tehdä oman maansa hyväksi jotakin. Toistaiseksi ei ole paljon tapahtunut?

Mika Selin

Laitan tähän kirjoitukseni jonka kirjoitin Antti Koskelan blogiin joten huomioikaa se.

Blogisti kirjoittaa"Monelle politiikkaan pettyneelle Timo Soini ja perussuomalaiset tosiaan olivat ikään kuin viimeinen luotettava oljenkorsi. Seuraavissa vaaleissa kyseinen äänestäjätyyppi saattaa jäädä sohvalle"
Juuri tämä. Se että persut kääntää takkinsta on aivan eri kuin muiden puolueen. Koko puolue on rakennettu sen päälle että se vastustaa tukipaketteja ja tietynlasita maahanmuuttoa. Jos nämä molemmat asiat annetaan periksi niin mitä jää jäljelle joka eroittaa heidät muista puolueista? Ei yhtään mitään. Soinikin on rakentanut vuosikaudet persuja sen asian päälle että tukipaketeille ei ja hetkessä kaikki romutetaan. Kaikki se mitä hän on eduskunnassa ja euroopanneuvostossa puhunut voidaan vetää pöntöstä alas. Ne puheet eivät ole minkään arvoisia tänään. Koskaan ei ole näin pahasti äänestäjää petetty. Itse kuin myös suurin osa tuntemistani persujen äänestäjistä jää nyt sohvalle. Ei ole mitään todellista vaihtoehtoa. Kerran pystyy pettämään mutta ei kahta kertaa. Ainoa toivo on Soini vaihtoon tai puolueen jakautuminen. Lähes parikymmentä vuotta Soini rakensi tyhjästä ison porukan mutta hajoittaminen kesti vain pienen hetken. Eiköhän se ollut tässä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Soini saavutti tavoitteensa ja pääsi ministeriksi. Mietti pitkään, kumman ministeriön ottaisi valtionvarainministeriön vai ulkoministeriön? Eipä tainnut takin käännön suhteen olla mitään eroa?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Jostain syystä en ole laisinkaan hämmästynyt.... Tämän tyyppiset kirjoitukset kumpuavat siitä aivolohkojen osasta joka määrää impulsiivisistä tunnereaktioista. Järki, loogisuus tai harkitsevaisuus jäävät tavallaan takalalle, kun ilmaisuvaihe on edessä.

Impulsiviinen reaktio on ihan inhimillinen juttu, eikä sitä kannata hävetä. Toki jokaisen meistä kannattaa huolestua jos esim. lähimmäisemme ajattelutapa muuttuu sellaiseksi, jossa rationaalisuus korvautuu irrationaalisella ja vm. alkaa muokata tämän maailmankuvaa ja yleistä havannointia ympäristön tapahtumista.

Ai niin Soini perusteli PS:n ja hallituksen kannan kuten asia on, mitäs siihen sitten.

"Soinille vain tiedoksi, ettei niitä hyviä ratkaisuja ole ollut Kreikan tukipaketeista päätettäessä tähänkään asti."

Tässä olen Lukkala TÄYSIN samaa mieltä. Tosin jotkut olivat eri kannalla +4 vuotta sitten.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Koko Kreikan kriisin aikana ei ole ollut yhdellekään euromaalle hyviä ratkaisuja!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja tässä sitten kootut selitykset. Selittäjinä sekä Terho, että Soini.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/89878-timo-soini-a...

Nyt sitten odottelemme vain perussuomalaisten kannattajien reaktiota asiaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Lähinnä ollut tyrmistynyttä hiljaisuutta tai mökötystä vielä. Vähän toki vie aikaa ennenkuin saa kootut sepostukset ja puolueen uuden kaanonin muottiin, mutta usko pois että kyllä se sieltä kohta tulee ja entistä vahvempana. Selitykset löytyvät aina mikäli vastaus (puolueuskovaisuus) on jo valmiina. Pätenee moneenkin puolueeseen. Mm. kokoomuslaistenkin uskovaisuutta monesti eri selitysmuotoihin olen ihmetellyt, mutta usko vie pitkälle.

Ei tässä juhlia voi, mutta eräänlaista poliittista teatteria taas eli popcornit esiin. Lopputulos kuitenkin on että jokainen poliittinen puolue esiintyy täysin puhtoisena ovat tehneet millaisia käännöksiä tahansa (ne voi aina selitellä sopivasti). Nyt pitää vain tällä kertaa Soinin selitellä fantastisesti ja kyllä hän käsittääkseni siihen omaa luontaisia lahjoja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Se pitää paikkansa, että muutkin puolueet ovat selitelleet, mutta nyt näimme perussuomalaisilta täydellisen takinkäännön ja siten saimme perussuomalaiset "vanhojen puolueiden" joukkoon.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #23

Jaah, itselle perussuomalaiset ovat olleet wanha puolue jo useamman vuoden. Tuskin tuo uskovaisuus "uuteen puolueeseen" (hyveellinen ja mitä vain verrattuna muihin) on mennyt läpi edes useimmille puolueen kannattajille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #29

Nyt sitten näemme seuraavassa gallupissa sen puolueuskollisuuden tason.

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Timo Soinihan sanoi: Oli valittava ruoton ja koleran väliltä.

Timo Soini ja perussuomalaiset eivät ole pettäneet ketään, eikä takki ole kääntynyt. Nyt on tilanne aivan toinen kuin aiemmin, silloin jaettiin rahaa löysin rantein Kreikan takatasku Tsipraksen salarakas Paavo Arhinmäen aikoina.

Nyt on Perussuomalaisten ja Timo Soinin ansiosta saneltu Kreikalle erittäin tiukat ehdot, joilla turvataan se ettei kansa joudu TAAS maksajaksi.

Nyt politiikassa näkyy perussuomalaisuus, voimme olla huojentunein mielin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sinulle vain tiedoksi, ettei aikaisempiakaan tukipaketteja tehtäessä ole ollut käytössä hyviä ratkaisuja. Kaikki aikaisemmatkin päätökseton valittu vähimmän huonon vaihtoehdon mukaan. Ehtoja niillekin on saneltu, mutta Kreikka on jättänyt ne suurilta osin toteuttamatta. Euroryhmän päättäjiltä vain loppui asian suhteen kärdivällisyys. Siihen ei Timo Soini juurikaan voinut vaikuttaa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Viime hallituskaudella vaadittiin erittäin tiukasti ja muista maista poikkeavasti vakuudet ja perussuomalaiset ilkkuivat taustalla. Nyt vedetään neuvotteluissa muita tiukempaa linjaa mutta lopulta luovutetaan. "Ei käännetty takkia". Heh heh. Tilanne poikkeaa edellisen hallituksen toimista vain siinä, että nyt ei ole edes saatu noita vakuuksia, joilla voisi yrittää puolustella ratkaisua. PS hallituksessa tarkoittaa siis löysempää linjaa Kreikan tukemiseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä sen perusteleminen, ettei puolue olisi takkia kääntänyt, on tämän jälkeen kovin vaikeaa, vaikka olisi kuinkakin "perussuomalainen"?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Toivottavasti Seppo tuo oli sarkasmia koko kommentti?

:D hah hah, ok parodiaa mikäli sellaiseksi ajattelit.

Mutta vakavasti ottaen Soinin täytyy kohta parin päivän sisään tehdä jotain ettei puolueesta tule yleinen vitsi mm. sosiaalisessa mediassa (sillä on aika suuri merkitys jo).

Olettaisin että Soinilla on jokin kortti olemassa, jolla saa rivinsä kasaan. Mediaan joku sopiva ilmoitus ja taas puoluelaiset riviin. Muuten en kyllä käsitä... ei Timon pitäisi ihan tyhmä poliittinen taktikko olla. Kannatusluvut olivat jo laskussa eivätkä ne demarit tai vihreätkään kaukana olleet.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #26

Vielä on mahdollisuus lähteä hallituksesta vaalikauden aikana, vaikka Soini nyt sulki aika rajusti sitä.... "en ole rintamakarkuri" -puheilla.

Mutta mikäli kannatusluvut lähtevät alenemaan tuosta entisestään, niin jotain Soinin tulee tehdä ja jos ei hallituksessa saa saavutuksia, jotka tyydyttäisivät äänestäjiään, niin hallituksesta lähtö lienee pakkorako (sopivalla retoriikalla varustettuna, jotta näytetään ryhdikkäiltä = saadaan äänestäjiä uusiin vaaleihin).

Mutta tuosta ollaan kaukana vielä. Ihan yksi slogan ei vielä hommaa pelasta. Eiköhän sieltä tule useampi ja muiltakin kuin Soinilta. Ei siellä tyhmiä olla ja monella on omakin poliittinen tulevaisuus vaakalaudalla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #32

Uskon itsekin, että perussuomalaiset nyt hetken seuraavat kannatuksensa kehitystä, jos huonosti kehittyy, tekevät sitten uusia päätöksiä?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Soini on ollut kyllä johdonmukainen toiminnassaan, tavoiteen on ollut nousta vakavasti otettavaksi politiikoksi ja siihen asemaan päästään parhaiten ministeriyyden kautta. Niin Suomessa, kuin missä tahansa maassa, on ihmisiä joiden elämän täyttää negatiivisuus ja kaiken asioiden vastustaminen, Soini, populismista lopputyön tehneenä tietää tämän ja on osannut hyödyntää sitä poliittista kannatusta etsiessään. Rouva puoluesihteeri puhuu persuista "monikärkiohjuksena" mutta totuus on kuitenkin, että persujen agendalla on ollut kaksi "ohjuskärkeä" EU:n ja maahanmuuton vastustaminen, siinä kaikki. Mikäli Soini nyt vastaisi entisistä puheistaan, kuten kunnon perisuomalaisen miehen pitäisi tehdä, lähtö hallituksesta olisi edessä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei ole persuilla tänään helppoa, ei todellakaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Demarien Lindtman on jo ehtinyt repimään huumoria:

– Oppositiojohtaja Soinin letkautus ministeri Soinille tässä tilanteessa olisi: ”Audilla mentiin, mutta maitojunalla tultiin takaisin.”, Lindtman toteaa.

http://yle.fi/uutiset/lindtman_soinin_takki_kaanty...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34

Kyllähän demarit Soinin ja perussuomalaisten toiminnasta saivat yllättävää vetoapua syvällä uivaan oppositiopolitiikkaansa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #36

Varsinkin kun kävi niin kuin joku virkamies oli jo huhtikuussa ennustanut, Soini myi isoäitinsä:

Mr Soini, in particular, will be reluctant to back a third Greek bail-out; four years ago he withdrew from coalition talks on a similar issue. Still, says an official, this time he would “sell his grandmother” to enter government. The betting is that a fudge on Greece will be found to satisfy his party.

http://www.economist.com/news/europe/21648676-euro...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #37

Nyt vain rauhassa odottelemme asiasta lisää kannaottojaperussuomalaisilta ja niitä seuraavia kannatuskyselyitä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #39

Sekä uutisia persujen puoluekokouksesta ensi kuun alussa

https://www.perussuomalaiset.fi/

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41

Ehkä siellä puoluekokouksessakin asiasta keskustellaan?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #42

Saattaahan siellä joku kysyä, että miksi lapioimme rahaa kreikkalaisille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Siitä skenaario: Halla-aho asettuu ehdolle puheenjohtajakisaan, voittaa ja seuraava ulkoministeri on Jussi Halla-aho.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Se puoluekokouskin elokuussa voi olla mielenkiintoinen?

Mika Selin

Persujen kannattajissa on varmaan puoleista eniten sellaisia jotka ennen olivat nukkuvia äänestäjiä ja jotka tulivat mukaan Halmeen aikana ja sen jälkeen kun tukipaketit ja kriittinen maahanmuuttopolitiikka tuli mukaan. Uskon että tämän jälkeen moni siirtyy taas nukkuvaksi. Itse totesin vaalien alla että katsotaan nyt vielä kerran että mitä tulee jos persut pääsee hallitukseen. Muutuuko mikään. No ei todellakaan muuttunut. Mikään ei enää eroita persuja muista tai ainakin ollaan aina valmiita joustamaan omista mielipiteistä. Miksi ollaan hallituksessa jos ei saada mitään aikaan?
Halla-ahon kommentti facebookissa kertoo paljon:Tässä on taas ollut pakko miettiä sitä kysymystä, että mitä iloa on olla ytimissä ja päättävissä pöydissä, jos korkein hyve on olla samaa mieltä kuin todellinen tai kuviteltu enemmistö.
Voisivathan Suomi yleensä ja perussuomalaiset erikseen olla halutessaan samaa mieltä enemmistön kanssa, vaikka itse ei ytimessä istuttaisikaan"

Voiko paremmin sanoa? Nyt sitten siirrytään sohvalle koska ei ole mitään todellista vaihtoehtoa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Halla-aho haluaa ilmeisesti samanlaista tilannetta, joka on Tanskassa. Vähemmistöhallitusta, jota voisi tarvittaessa ainakiristää?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sampo Terho myönsi suoraan, että Kreikka asiassa perussuomalaiset muuttivat kantaansa jo silloin, kun lähtivät tähän hallitukseen mukaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Usari olikin ajan hermolla:

Mielenkiintoinen yksityiskohta hallitusohjelmassa

Tänään julkistetun Juha Sipilän (kesk.) hallituksen hallitusohjelman liitteeseen 7 on kirjattu hyvin mielenkiintoinen kohta.

”Kumotaan puoluelain (L 10/1969) 9 §:n (sellaisena kuin se nykyään on puoluelain osittaismuutoslaissa 683/2010) 1 momentin kolmas (3) lause.”

”Jos eduskuntavaalien välisenä aikana kunkin vuoden valtion talousarvion julkaisemiseen mennessä vähintään puolet jotakin puoluetta edustaneista ja puolueen valtionavustusosuutta laskettaessa mukaan luetuista kansanedustajista on ilmoittanut eduskunnan puhemiehelle luopuvansa edustamasta tätä puoluetta eduskunnassa, on avustuksen jakoperustetta tarkistettava siten, että tapahtuneet siirtymiset otetaan huomioon.”

Suomeksi tuo virke tarkoittaa sitä, että eduskuntaryhmän hajotessa puolueen saama puoluetuki jaetaan uudelleen. Nyt tämä on poistumassa.

Kohta, jonka ainoa perustelu on varautuminen eduskuntaryhmän hajoamiseen.

http://teemukammonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1958...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tiedossa oleva asia, mutta huomionarvoinen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Jään odottamaan Timo Soinin plokia. Sehän on loppumaton viisauksien lähde. Matti Nykäsen veroinen. Karavaani kulkee, kojootit ulvovat. Aina.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Timo Soinin plogi kyllä tulee vielä satavarmasti. Mutta miten sitten onkaan Tossavaisen blogin kanssa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No Perussuomalaisten sivuilla, joita silloin tällöin vilkaisen, huomasin ensimmäistä kertaa puoluejohtoa arvostelevan kirjoituksen:

Pettymys puoluejohtoa kohtaan kasvaa nuorten keskuudessa

https://blogit.perussuomalaiset.fi/krista-bister/p...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onhan tämä järkyttävää kuinka mediat ovat uutisoineet tämän kannan tarkistuksen...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tossavainen ei katsonut perussuomalaisten takinkääntöä tänään blogin arvoiseksi. Tänään hän kirjoittaa lehmistä ja vanhuksista.
http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tossavainen on aina ajan hermolla päätoimittajan kokemuksellaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Päätoimittajatkin tekevät valintoja?

Keijo Räävi

Perussuomalaiset tulivat vihdoin ja viimein järkiinsä.

Nyt Soini voi rakentaa pohjan jytky 3:lle kun puolue näyttäytyy muunakin kuin yhdenaatteen populisteina.

Perussuomalaiset ovat matkalla kohti yleispuoluetta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tähän asti puolue on ollut ehkä kuitenkin kahden asian liike?

Käyttäjän AnttiHonkanen kuva
Antti Honkanen

Kiva aina seurata näitä persuja vihaavien kirjoituksia. Yksikään julkipersu ei ole vielä tuonut esille pettymistään. Vihaajat pettyy niiden puolesta, on varmaan raskasta vihata noin paljon. Persut tekee niin tai näin niin aina on pahaolla, vaikka ne tekis niinkuin vihaajat haluis.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässä avauksessa ei ollut yhtään persuvihaa, vaan siinä tarkasteltiin ainoastaan tosiasioita. Eipä perussuomalaisten viimeisimmät käänteet tässä asiassa ole puolueen kannattajilta myöskään suuria kiitoksia kerännyt?

Mika Selin

Jussi Hallaaho
6 t · Muokattu ·
Tässä on taas ollut pakko miettiä sitä kysymystä, että mitä iloa on olla ytimissä ja päättävissä pöydissä, jos korkein hyve on olla samaa mieltä kuin todellinen tai kuviteltu enemmistö.
Voisivathan Suomi yleensä ja perussuomalaiset erikseen olla halutessaan samaa mieltä enemmistön kanssa, vaikka itse ei ytimessä istuttaisikaan.

Mielestäni aika suoraa kritiikkiä Halla-aholta.

Perussuomalaisilla on ollut kaksi teesiä jotka ovat heidät eroittaneet muista eli tukipakettien vastustus ja maahanmuuttokriittisyys. Molemmissa ollaan annettu periksi. Haluan kysyä että mitä jää jäljelle joka OLEELLISESTI eroittaa persut vaikka keskustasta? Olen vain tyhmä idiootti joka uskoi miestä. En usko enää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ilmeisesti asioden järjellisyyden pohtiminen ei Antti Honkasesta ole pettymyksen ilmaisemista?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tänään julkistetussa HS:n mielipidetutkimuksessa ei ollut nähtävissä vielä suuria muutoksia. Viimeisimmät haastattelut kun oli tehty jo 09.07. Kreikan tukipaketti ei kyselyaikana ollut vielä akuutti. Kannatuksen muutoksia uskon siten nähtävän vasta seuraavissa tutkimuksissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Reijo Tossavaisesta tullut rintamakarkuri? Hän värvää ihmisiä allekirjoittamaan Paavo Väyrysen kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen EU- ja euroerosta. Mahtaako olla aivan hallitussopimuksen mukaista?

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

No, ex-kansanedustajana voi tietysti tehdä mitä haluaa? Ilman puoluekuria.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset