plukkala

"Tuskin enää kyse siitä, mitä Immonen sanoo"

Suomalaiset eivät tunnetusti lähde kovin helposti kaduille. Ei kannattamaan eikä vastustamaan. Nyt Olli Immosen Fb-päivitys on laukaissut jotakin uutta suomalaisten mielessä. "Meillä on unelma"-mielenosoitus keräsi kadulle yli 15.000 osanottajaa. Olli Immosen kirjoitus asiaa ei tietenkään yksin aiheuttanut. Perussuomalaisten nuivan siiven pitkäaikainen toiminta on asian perusta. Olli Immosen kirjoitus vain laukaisi asian. Ihmisille se  oli yksinkertaisesti liikaa. Perussuomalaiset pitävät Turussa puoluekokouksen 08.08. Nyt Turkuunkin värvätään samalle päivälle mielenosoitusta.

Saksassa viime syksynä perustettu Pegida-liike keräsi parhaimmillaan yli 25.000 maahanmuuton ja islamin vastaista mielenosoittajaa kaduille. Mutta kuinka kävikään? Vastamielenosoituksiin tuli pääsääntöisesti enemmän osallistujia. Lopulta koko Pegida-liike hajosi sisäisiin erimielisyyksiinsä.

Otsikko on lainattu Suomen uutisten päätoimittaja Matias Turkkilan haastattelusta eiliseltä päivältä MTV3:lle. Haastattelu oli tehty hetkeä ennen "Meillä on unelma"-tilaisuuden alkua. Matias Turkkila oli kutsuttuna puhujana tilaisuudessa. Hän ei kuitenkaan saanut rauhassa omaa osuttaan hoitaa, sillä mielenosoittajat provosoitiin hänen puhettaan häiritsemään. Näin ei kuitenkaan saada aikaan kestävää dialogia maahanmuutosta. Maahanmuutostakin pitää saada keskustella ilman provosointeja. Muuten suomalaiset ovat pian toinen toistensa kurkuissa kiinni.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Yksi asia keskustelun eteenpäin viemiseksi voisi olla avoin selvitys maahanmuuton kustannuksista. Nyt on vain paljon mututietoa. Se ainoastaan laukaisee ennakkoluuloja.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kyllähän hallitusohjelmassa luvattiin sellainen tehdä. Voitaisiin myös tehdä selväksi, mitkä asiat kuuluvat todella maahanmuuttopolitiikan piiriin. Sekä milloin maahanmuuttaneen asiat lakkaavat kuulumasta maahanmuuttopolitiikan piiriin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sopii lisäykseksi toivomukseeni. Selventäisi asiaa vielä enemmän.

Taisto Orre

Tietoa on saatavissa monista kunnista jos vain mielenkiintoa riittää. Oman valtuustoaloitteeni pohjalta myös Hyvinkää teki selvityksen. Mutta jos kiinnostuksesi ei riitä niin sitten olet lööppi- ja mutu- ihminen ja säälittävä otus.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pieniä paloja sieltä täältä on toki saatavissa. Ihmisillä on muutkin tekemistä kuintutkia yksittäisten kuntien asioita. Asiasta tarvitaan kokonaisvaltainen avoin selvitys. Silloin nämä mututietoon perustuvat väitteet ainakin vähenevät.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Muuten suomalaiset ovat pian toinen toistensa kurkuissa kiinni"

Tuohon en usko, persujen nuivalle siivelle vain näytettiin mitä mieltä siitä ollaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mitä mieltä olit provosoidusta häirinnästä kutsutun puhujan Matias Turkkilan puheenvuoron aikana?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Paikan päällä kun en ollut niin en ota kantaakaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #21

Seijakin on oppinut jo tuon luistelutyylin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #67
Janne Kilposuo

Lukkala elät toiveissasi.
PS ei jakaannu.
Immonen ei asiallisesti sanonut mitään, mitä Merkel, Cameron ja Sarcozy eivät olisi jo sanonut.
Monikulturismilla tarkoittaen dhimmiyttä ja tukholma syndroomaa, jotka saavat lakien soveltamisen myötäilevän hallitsemattomia tulijoita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voisit lukea vähän tarkemmin. Käsittääkseni en esittänyt mitään toiveita. Totesin vain, että Saksassa kävi näin.

Toisaalta Merkel, Cameron eikä Sarcosy ole esittäneet "taistelua monikulttuurisuutta vastaan" Ovat vain todenneet, että asiassa on tehty virheitä ja että täytyy toimia paremmin.

Janne Kilposuo
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Ja sitten linkki asiasta, kiitos!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #49

Kiitos linkistä Cameronin neljä vuotta sitten esittämään kantaan "omaan sotaansa".

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #53

Siis mitä?? "Omaan sotaansa"? Mitä tai ketä vastaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #54

Otsikossa taisi lukea: "My war"?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Cameron ja kumppanit osasivat sentään selostaa mitä tarkoittivat selvästi ja perustella kantaansa.

Tällaiseen selväsanaisuuteen ei kyennyt kansanedustaja Immonen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olisikin mielenkiintoista tietää, mihin Immonen omalla fb-päivityksellään lopultapyrki? Ei se ainakaan hänen puolueensa eteen mitään hyvää saanut aikaiseksi. Vai oliko sillä tarkoitus tietoisesti muuttaa perussuomalaisten linjaa nuivempaan suuntaan?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Soinin painostus, mitä moni on ehottanut, on kai yhtä hyvä selitys kuin mikä tahansa muukin. Itse en muuten lähde miehen motiiveja syväluotaamaan.

Mielenkiintoista on myös, että tähän reagoitiin niin voimakkaasti juuri nyt. Syynä ovat omasta mielestäni puheet taistelusta kuplassa eläviä vihollisia vastaan sekä ajankohta, joka sijoittuu lähelle Utöyan vuosipäivää.

Sinänsä tällainen lausunto ei ole hirveän yllättävä, kun sitä vertaa hänen aikaisempiin mielipiteisiinsä. Vaikkapa täällä Puheenvuorossa heti vaalien jälkeen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19

Asia on juuri kuten kirjoitit. Jo avauksessani mainitsin, että tällä fb-päivityksellään Immonen ylitti sen rajan, joka sitten aiheutti reaktion, jota nyt ihmettelemme.

Taisto Orre Vastaus kommenttiin #22

Uskovaisille, kuten Lukkala, ei kannata vastata mitään. Soini sanoi aikanaan ettei kannata tuhlata ruutia harakoille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #69

Miksi sitten sitä ruutiasi tuhlaat?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Näin ei kuitenkaan saada aikaan kestävää dialogia maahanmuutosta. Maahanmuutostakin pitää saada keskustella ilman provosointeja. Muuten suomalaiset ovat pian toinen toistensa kurkuissa kiinni."

En ole huomannut kenenkään tosissaan kaipaavan dialogia maahanmuutosta. Pikemminkin maahanmuutosta tehdään keppihevosta ja maahanmuutosta rummuttamalla saadaan ihmisten huomio pois todellisista ongelmista.

Mielestäni koko keskustelulla maahanmuutosta ei ole Suomessa kovinkaan tarpeellista (mamujen määrä on niin pieni), ellei sitten aleta pohtimaan kasvavan venäläisvähemmistön tulevaisuudessa mahdollisesti aiheuttamaa turvallisuusuhkaa joissakin poikkeustilanteissa.

Suomessa joudutaan tulevaisuudessa uudistamaan maan taloustilanteesta johtuen sosiaaliturvaa niin, että Suomen houkuttelevuus tiettyjen ryhmien osalta pienenee.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Perussuomalaisten nuiva siipi on tätä keskusteluaan ylläpitänyt omilla uhkakuvillaan. Kanssasi samaa mieltä siitä, että näiden uhkakuvien levittäminen on täysin turhaa. Samoin on ainakin vielä venäläisvähemmistön osalta.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Seuraava teksti ei ole minun vaan erään Petri Virtasen kirjoittama, mutta koska se on julkaistu Facebookissa ja jakamiseen on annettu lupa, niin laitetaan tänne, kun kuvaa ajatuksiani melko hyvin:

MINULLAKIN ON UNELMA

Kun pieni lapsi joutuu kärsimään väkivallasta ja lopulta surmataan oman vanhemman toimesta ja todetaan, että lastensuojelun resursseissa on paha vaje, niin eipä näy marssijoita kaduilla vaatimassa lisää resursseja ja lapsille oikeutta turvalliseen elämään!

Kun selviää, että tämän maan eteen paljon uhranneet vanhukset makaa hoitokodissa likaisissa vaipoissa, eivätkä pääse ulos viikkokausiin tai eläkkeet ei riitä lääkkeisiin, niin ei näy marssijoita vanhusten ihmisarvoisen elämän puolesta!

Kun selviää, että Suomesta lähtee kymmeniä, ehkä jopa satoja ihmisiä taistelemaan terroristijärjestön riveihin, joka tappaa "vääräuskoisia" ja pyrkii levittäytymään ympäri maailmaa, niin ei näy kaduilla marssijoita, eikä mediassa asiaa paheksuvia julkkiksia!

Kun joukko maahanmuuttajia raiskaa naisen ja saa mitättömän tuomion, niin ei näy marssijoita kertomassa, että emme hyväksy tällaista, vaan etsitään syitä syrjäytymisestä ym. ja ymmärretään.

Kun yksi PerusSuomalainen kansanedustaja kirjoittaa facebookissa vastustavansa monikulttuurisuutta, käyttäen sanavalintoja, jotka ei miellytä, niin johan alkaa tapahtua! On marsseja ainakin kolmessa kaupungissa (Hki, Tre ja Oulu), julkkikset paheksuu, fb:n profiilikuviin ilmestyy tukea osoittavia tekstejä!
Haukutaan yhdessä kaikki Persut ja niiden äänestäjät, ollaan niin suvaitsevaisia, että!

Suvaitsevaisuudesta on tullut jonkinlainen trendi, jolla ihmiset voivat nostaa itsensä jalustalle ja saada näyttämään paremmalta. Mielestäni on tekopyhää nostaa iso meteli yhden henkilön typerästä fb-päivityksestä samaan aikaan kun maassamme on oikeitakin ongelmia, joiden takia ihmiset oikeasti kärsivät niin meillä kuin maailmalla! Käsittämätöntä, miten yksi Persu saa typerällä fb-päivityksellä parissa päivässä isomman kansanliikkeen aikaiseksi kuin kärsivät lapset ja vanhukset, raiskarit tai terroristit yhteensä! Jotain suhteellisuudentajua ja paneutumista oikeisiin ongelmiin toivoisin, vaikka se ei olisi niin trendikästä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuten jo avauksessani mainitsin, kysymyksessä ei ole enää yhden Immosen fb-päivitys. Kysymyksessä on perussuomalaisten nuivan siiven pitkäaikainen toiminta.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#16
Tarkoittaako Lukkala, että kysymyksessä on hyökkäys preussuomalaisten puoluetta vastaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #30

Sitä sinun olisi parempi kysyä Immoselta?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

15000 ihmistä. Montako ihmistä se on?

Ainakin se on:

1. Mielenosoitukseen osallistuneiden määrä
2. Halla-ahoa äänestäneiden määrä Helsingissä 2011

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Entäpä niiden määrä, jotka eivät äänestäneet Halla-ahoa?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

En tiedä. Voin selvittää senkin, mutten näe mitään pointtia, kuten en senkään pohtimisessa ketkä jäivät mielenosoituksesta pois. Lueskelin vain erilaisia adjektiiveja tapahtuman tiimoilta ja mietin mihin sen voisi suhteuttaa, että saisi perspektiiviä. Paljonko on 15 000 ihmistä?

Haeskelin lukuja maahanmuutosta ja tuo nyt oli lähinnä se, mikä sieltä löytyi ja minkä voi kuka tahansa todeta. Muut tuppasivat olemaan huhupuheita.

Nyt netissä taivastellaan, että hirmu määrä ihmisiä tyhjänpäiväisen asian ympärillä riekkumassa tai hehkutetaan, miten kansan syvät rivit olivat nyt liikkeellä. Liekö se piikki perussuomalaisten retoriikkaa vastaan.

Joka tapauksessa, ihmiset saavat ilmaista mielipiteitään niin mielenosoituksissa kuin äänestämällä enkä täysin ymmärrä miksi sitä on tärkeä vähätellä tai suurennella. Mieltään voi osoittaa kuka tahansa ja addresseja pistää pystyyn. Äänestää saa miten haluaa. Jos tuntuu, että on vika maailmassa, niin eikun liikkeelle vaan. Ei se vika ole useinkaan siinä, että muut eivät välitä, vaan siinä, että sinä et välitä.

Tämän mielenosoituksen puitteet ja nopea toiminta kielii tehokkaasta koneistosta. Ei ihan mihin tahansa pippaloihin onnistu. Se kertoo siitä, että ainakin resursseja ja suhteita löytyy.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24

Kirjoitit tehokkaasta koneistosta, joka tämän mielenosoituksen sai aikaan. Luulen, että tällä kertaa ei mitään koneistoa enää tarvittu. Immonen kirjoituksellaan ylitti sen rajan, jonka jälkeen suomalainenkin lähtee kadulle.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #26

Mielenkiintoinen näkökulma. Voi olla. Minusta ko. mielenosoituksessa ei ollut mitään tavanomaista. Se näytti enemmänkin festarilta. Hyvin järjestetyltä sellaiselta. Ei se silleen mene, että joku naapurin Pena piirtää logot ja graffat esitteeseen, Aino kasaa lavan ja sitten tuosta vaan päsähtää paikalle kasa Suomalaisia pop-artisteja kamoineen ja alkavat soittaa hittibiisejään mm. "eturivin julkkiksista" koostuvalle skumppaa litkivälle yleisölle.

Voi olla, etten ole kovin perillä nykyaikaisten mielenosoitusten järkkäilystä, mutta yleensä niitä kai organisoidaan pitkään etukäteen ja sittenkin ne ovat lähinnä kevyesti organisoituja kulkueita, jotka kärjistyvät mellakoiksi, kun oikein suututtaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #38

Mietippä hetki sitä, miksi nämä artistit olivat heti valmiita tulemaan tilaisuuteen näin lyhyellä varoitusajalla? Uskotko heidän saaneen esiintymisestään jonkinlaisen palkkionkin?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #42

En usko, mitä nyt hyvää julkisuutta toki. Se ei ole olennaista minusta, vaan se, että ei se ole mikään pikkujuttu järjestää tuollaisia tapahtumia. Ei logistisesti tai muutenkaan. Siihen tarvitaan resursseja ja aikaansaavia ihmisiä, jotka tuntevat aikaansaavia ihmisiä. Ei se spontaanisti tapahdu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #48

Aikaansaavia ihmisiä toki tarvitaa. Olisiko niin, että Immonen omalla kirjoituksellaan ylitti sen rajan, joka mahdollisti tuon kokoluokan tapahtuman organisoimisen muutamassa päivässä?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #50
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #73

Hyvä näin, ehkä se siitä aukeaa?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Tarkoittaako Lukkala, että kaikki ne jotka eivät äänestäneet Halla-ahoa äänestivät Halla-ahoa vastaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #32

Hölmön kysymyksen esitit. Eivät ainakaan häntä kannattaneet.

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi

Oikea miehenosoituksen osanottomäärä oli n. 10 0000, ei 15000.

Punaliput liehuivat ( oliko myös anarkistien lippuja ? ).
Koko homma näytti aika paljon olevan vaaleissa tappion kärsineiden puolueiden kannattajien posttraumaattista oireilua.
Muutama hyväuskoinen kepulainen ja kokoomuslainen oli haalittu puheiden pitäjäksi. Jotta illuusio tasapuolisuudesta olisi säilynyt.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

"Koko homma näytti olevan ..."? Kovin vahvaa argumentointia? Muuten kaikki tiedotusvälineet kirjoittavat mielenosoittajia olleen 15.000.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

24# Tehokas koneisto, resursseja ja suhteita? No, kieltämättä paikalla oli myös edustava kokoelma oppositopolitiikkoja.

Kysyn vielä tässä saman kysymyksen, jota on kysytty muuallakin. Miksi PS:n puhujan piti olla juuri Matias Turkkila joka itsekin edustaa samankaltaista ajttelua kohun alulle panijan kanssa.

Miksei puhujana voinut olla vaikka Kari Kulmala, joka vähän aikaa sitten jätti eduskuntaan kirjallisia kysymyksiä, koskien romanien syrjintää?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässä Turkkilan puheenvuoro kaikkine häirintöitöineen.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-143805343562...
Ennenkuin Turkkilaa syyllistät, kuuntele tämä.

Janne Kilposuo

Koska koko miekkari perustui tahattomaan tai tahalliseen väärinymmärrykseen, joita Turkkila on hyvä oikomaan.
Ei se, että järjestäjät ja osanottajat ovat päättäneet mitä Immonen tarkoitti tarkoita, että he hurmoksessaan olisivat edes jäljillä.
Kuten Turkkila sai sanottua, kenenkään etninen tausta ei merkkaa mitään.
Etninen, ei siis kulttuurinen.
MonikultturISMIlla tarkoitetaan tilanteita, joihin muu €urooppa on jo ajautunut, dhimmiyttä ja tukholmasyndroomaa, kulttuurirelativismia - you-name-it!
Eli että, vaikkei lainsäädännössä, toteutuksessa ollaan kynnettömiä ja paskat puntissa, ettei vain jihadistit räjäyttäis jotain. Enklaaveissa voi sitten soveltaa shariaa, kuten jo tehdään.
Tästä on kysymys, käki on muninut!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja tämän sinä sitten katsot asialliseksi dialogiksi?

Janne Kilposuo Vastaus kommenttiin #39

Jättäydyt sumeaksi.
Käki vertaus on ainoa kärjistys.
osoita muut
Tyypillistä suomidebattia, heti nakellaan niskoja.
Jo Sokrates aloitti opponointinsa "Surkea paskiainen" solvauksella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #43

Voisit mennä tekemään näitä "käki vertauksiasi" toteuttamaan siten, että kirjoittaisit aivan oman blogisi asiasta.

Janne Kilposuo Vastaus kommenttiin #46

No tähän "sokrates"
pidä tunkkis "keskustelija"!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #51

Voithan toki näinkin päätellä. Blogiasi odotellessa.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Ja sama vähän pidemmän kaavan kautta Immosen itsensä kirjoittamana:
http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1992...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41

Minulle Immosen ideologiassa ei ole mitään uutta. En kuitenkaan sitä kannata.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #44

Itse olen valtaosasta tuossa listatusta samaa mieltä. Mutta se ei liene yllätys. Kilposuon kommenttia piti suositella kaikessa suoruudessaan tässäkin blogissa, kun se kiteyttää jotain hyvin olennaista koko maahanmuuttoasiassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #52

Kilposuon kommenttia en suosittele. En kuitenkaan pidä hyvänä sitä, että eilisessä mielenosoituksessa provokatiivisesti häirittiin Matias Turkkilan puhetta. Näin ei saada aikaan asiasta järkevää dialogia. Ilman dialogia ei asiassa voida edistyä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Tarkasteleppa mitä tarkoittaa "etnisyys" ja jatkat siitä sitten.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #75
Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Puhujan valitsemista pitäisi varmaan kysellä PS:n puoluetoimistosta. Ehkä järjestäjien toive todella oli saada joku perussuomalaisnen puolustamaan nimenomaan monikulttuurisuutta. Mutta puolueen ohjelman huomioonottaen se oli aika kunnianhimoinen toive.

Pelkkä rasismin tuomitseminen olisi ollut jo aika kuluneen levyn pyörittämistä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmasti paras perussuomalaisten puhuja oliksi ollut Olli Immonen itse. Mutta ei kai ehtinyt muilta kiireiltään?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #40

Ei ehtinyt ei...

Vaikka ehti ennen matkalle lähtöään toistaa medialle olevansa edelleen samaa mieltä, kuin ennekin, saman tien koneeseen hyppääminen nyt ei voi näyttää kuin pahalta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #45

Mitä luulet, tuleeko Immonen matkaltaan takaisin ennen 08.08. alkavaa puoluekokousta? Uskon Turussakin tapaus Immosesta keskusteltavan?

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #47

Puoluekokous lienee syy miksi perussuomalaisten johto on ollut yllättävän haluton sekaantumaan tilanteeseen ja lähinnä vain pelannut aikaa. Tai ainakin toivon niin.
vainoharhaisissa kuvitelmissani kun tulee sellainenkin mieleen että osa perussuomalaisista on ainakin salaa samaa mieltä että elämme jonkinlaisen "rotusodan" aikakautta, ja tämän vuoksi tuominta on ollut minimaalista mutta Immosen puolustelu monikulttuurisuuden vastustajana saanut paljon puolestapuhujia puoluetovereilta. kuka tietää vaikka siellä enemmistö olisi samaa mieltä Immosen kanssa ja suojelevat tätä viimeiseen saakkka?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #55

Saatat olla asiassa hyvinkin oikeassa?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #47

Eipä voi minulla olla Immosen suunnitelmista tietoa. Mutta en tiedä, miksi tarkoituksella jättäytyisi poiskaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #59

Samasta syystä, kun nytkin on maasta kadonnut.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #40

Hmm... olisikohan Immonen selvinnyt tuolta ehjin nahoin? Pahaa pelkään että ei, turvamiehistä huolimatta.
Sitä vartenhan siellä oli tuo vasemmistoanarkistien kaarti johtamassa mölyä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #57

Kirjoitin jo avauksessani, että ainoa syy tähän kohuun eikä mielenosoitukseen suinkaan ollut Olli Immonen, hän vain laukaisi tilanteen. Syynä on jo pitkään jatkunut perussuomalaisten nuivan siiven rajojen kokeilu. Mikä on sallittua ja mikä ei? Ei ole kunnioitettavaa, että itse juoksee karkuun laukaisemastaan tilanteesta. Sijaiskärsijänä Matias Turkkila.

Esa Niemi

Moni näytti tulevan kuutelemaan ilmaista musiikkia nimekkäiltä artisteilta yhdellä Helsingin keskeisimmällä paikalla. Minäkin olisin pysähtynyt jos olisin paikanpäällä ollut, mutta osallistumiseni ei olisi ollut ääni sen puolesta mitä ilmaisen musiikin varjolla koitettiin hyödyntää.

Vertailun vuoksi ACDC taisi vetää lähemmäs 60.000 maksavaa ihmistä Hämeenlinnaan ja moottoritiet olivat tukossa etelään ja pohjoiseen tilaisuuden jälkeen.

Saksassa myös vasemmisto on aggressiivista ja kaduilla riitti riehujia kuten yleensäkin kun vasemmisto pyrkii argumenttien osoittamisen sijaan voittamaan kovaäänisyydellä ja riehumisella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

"Moni näytti"? Ja perustelut? Kovin ontuva perustelu. Aikaisemmin olet itse aina vaatinut pitävän perustelun?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olli Immonen an antanut Suomen Uutisille haastattelun syntyneestä kohusta. Haastattelun mukaan hänen käyttämänsä sana taistelu on ymmärretty väärin. Hän kertoo taistelevansa ainoastaan demokraattisin keinoin.

Immonen ei kuitenkaan taistele eturintamassa, vaan heti kohun noustua hän siirtyi käpykaartiin ja pakeni "etelän lämpöön"?

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-143806903844...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvä kirjoitus Lukkalalta, Olli Immonen oli alkuräjähdys ja hän siittä varmasti saa ansionsa mukaan, monikulttuurisuudesta ei täällä paljon ole keskusteltu, huutoa ja mölyä vaan puolin ja toisin. Muutama tosi hyvä kirjoitus on tämän lisäksi tänne ilmestynyt.

Rauhassa voisi aiheesta keskustella ja Immonen kyllä on aika tarkasti läpikäyty.

Niinkuin jossain sanoin noita ääripäitä löytyy molemmista nurkista, ja se ei ole hyvä suuntaus, jos nyt syyllistetään kaikki maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvat rasisteiksi.

Tuo Turkkilan tapaus oli aika hyvä esimerkki siitä, että sanoit mitä tahansa, sillä ei ole merkitystä, kun vastapuoli on hurmoksessa. Ihan sama pätee kyllä toisinkinpäin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Maailma on tämän asian ympärillä nyt kovin hurmoshenkistä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tähän ketjuun kannattaa ehkä lisätä valistusfilosofi Voltairen kuolematon lause: "En ole kanssasi samaa mieltä, mutta puolustan oikeuttasi olla sitä mieltä vaikka hengelläni".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eipä taida Immonenkaan tietää, mitä sai aikaiseksi?
http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/europa/...
Ymmärtääköhän Soinikaan sitä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset