plukkala

Kunnallispolitiikkaa tämäkin

Joku aika sitten tuli tietoon, etteivät perussuomalaiset ole millään lailla osallistuneet Pietarsaaressa valtuuston työskentelyyn yli vuoteen. Nyt perussuomalaiset haluavat eroa valtuustosta. Aluksi perusteena oli se, että yhden valtuutetun vaikutusmahdollisuudet ovat olemattomat. Tämä kuitenkaan ei riittänyt kaupunginhallitukselle eron perustaksi.

Uusissa perusteluissaan Jaakko Tamminen kertoo muuttaneensa toiselle paikkakunnalle. Sari Karlström puolestaan hakee ero vedoten terveydellisiin syihin. Nämä syyt sitten riittävät kaupunginhallitukselle, joka suosittaa valtuustolle erojen myöntämistä. Lopullisen päätöksen asiassa tekee valtuusto.

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisille_ero_pietarsaaren_valtuustosta/8...

Mielestäni kummallista kunnallista demokratiaa? Valtuustoryhmät toimivat omalla äänestäjiltään saamalla valtuudella ja sen voimalla. Jos valtuustoryhmän koko on yksi on se yksi. Se siitä muutu, eikä itku auta. Ei ainakaan ennen uusia vaaleja. Näyttää jotenkin pyhkeen heittämiselle kehään ja äänestäjien melkoiselta aliarvioimiselta. Jos ero toteutuu, toimii valtuusto yhtä edustajaa pienemmässä kokoonpanossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kannattakohan Pietarsaaressa perussuomalaisia tämän näytön jälkeen enää äänestää?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

On kyllä todellista kansanvallan halveksintaa, jos vain päättää erota valtuustosta tai mistä tahansa muusta virasta, johon äänestäjät ovat valinneet. Voiko äänestäjä enää luottaa puolueeseen, jonka edustaja vain päättää jäädä kokouksista pois ja vieläpä kehtaa anoa eroa virastaan? Itse en ainakaan äänestäisi Perussuomalaisia, jos Pietarsaaressa asuisin. Kyllä jonkun piirijohtajan olisi pitännyt ärähtää, ettei tällainen äänestäjien luottamuksen pettäminen käy.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämäkin on kunnallispolitiikkaa, kuten otsikossa totesin. Tosin perussuomalaista sellaista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuntavaalit ovatkin seuraavat vaalit Suomessa, Pietarsaaressakin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitä olen ymmärtänyt niin joillekin Pietarsaaren persuille pyhä kansainvälinen salaliittoteorioihin liittyvä taistelu on tärkeintä ja ps-puolue vain väline. Puoluehan on asettunut käytettäväksi tällaisten fanaatikkojen välineeksi jopa niin pitkälle että ovat kovaa vauhtia kampeassa Soinia ulos.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En ota kommenttisi sen enemmän kantaa. Ehkä kuitenkin Soinia kohtaan tässä hyökätään?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jotain sellaista tihkuu kaikista raoista. Nuivat yrittävät kammeta Soinis ulos. Nuivilla on sitten näitä taustaryhmiä joista viimeaikoina kovin virkistynyt Suomen Sisu on yksi. Pietarsaaressa taitaa olla eräs muu radikaalisirpale kysymyksessä.
Minua kiinnostaa Sampo Terhon rooli, onko Soinin takana vai ei?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #9

Ennen näitä väitteitä voisit tuoda esiin jotain faktaa, etkä ainoastaan mututietoja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

Sori, voit poistaa. Nämä ovat vain johtopäätöksiä joita olen tehnyt kun olen nuohonnut tätä foorumia. Toisaalta kyllähän ihmisten kommentoinnista voi haistaa trendejä ja kaikilla meillä on jonkinlainen linja. Soinin arvostelijoita on paljon ps'n sisällä. Puoluekokouksessa Halla sai isot aplodit ja Soini vaisummat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Omia päätelmiä saa toki tehdä, mutta jonkunlaiset perusteet toivoisin niistä blogissani näkeväni.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Syyt olivat ihan hyväksyttäviä, ja Pekka jaksaa vain jankuttaa!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinpä niin. Kuten jo otsikossa mainitsin, kuntademokratiaa tämäkin?

Käyttäjän MattiParkkinen kuva
Matti Parkkinen

Hyvin outoa toimintaa kunnallisen demokratian kannalta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Outona minäkin toimintaa pidän.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mielenkiintoista toimintaa, mitenhän pietarsaarelaiset äänestää seuraavaksi.

Ja Sinille, Huoh! sä näät kyllä mielenkiintoisia asioita ja teet ihan omalaatuisia johtopäätöksiä, ja hei Uuden Suomen blogit ei ole koko Suomi :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Petteri huoh oot niin sinisilmäinen. http://kunnollisvaalit-2012.blogspot.fi/2012/09/sa...
Piti sitten aloittaa googlaamaan ps pietarsaari ja sieltähän se löytyi. Vaikka ei siihen tuota linkkiä tarvitse sillä Puheenvuoroa tarkkaan lukemalla huomaa kyllä yhtä sun toista jos haluaa. Jos taas antaa näiden persoonallisuuksien jotka eivät ole tyhmiä charmata itsensä niin ei kyllä huomaa. Mutta minä yritän nähdä poliittisia sävyjä myös charmikkaiden ihmisten kommenteissa ja kokoontumisissa.
Persuissahan on se puoli että välillä käyttävät puhista chattikanavanaan. Se on ärsyttävä piirre * mutta toisaalta sen kautta näkyy niiden ryhmittymät ja kulloisetkin tuulen suunnat.
* Se että persut käyttävät tätä keskinäisenä chattikanavanaan ärsyttää koska se on yhdenlaista herrakansatyyliä. Me vallasihmiset täällä keskustelemme toisten pään yli ja kaikki paikat ovat meitä varten.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Kunnallispolitiikka on välillä kummallista.

"Kävin kokouksessa muutaman kerran. Siellä kudottiin ja suurin osa selasi nettiä. Pari kolme ihmistä hoitaa asiat, ja loput ovat marionetteja. Omien kokemusteni mukaan kokouspalkkiot ovat veronmaksajien rahojen tuhlaamista" (Karlström)

(Lappeenrannassa pääasiassa torkutaan)

Olisiko Pietarsaaressa seurattu lahdentakaista mallia yhteistoiminnasta "pahan puoluetta" vastaan? Yhdellä valtuutetulla ei hirveästi moista vastaan voi. Ruotsissa SD:lla on ollut vaikeuksia murtaa vastustajien poliittista boikottia edes about 20 % kannatuksella.

http://yle.fi/uutiset/pietarsaaren_perussuomalaise...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kunnallispolitiikassa tuo eristäminen on sitten helppoa kun SD- valtuutetut harvoin viitsivät paneutua asioihin tai vaivautua kokouksiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vaalien jälkeen kaikki ryhmät voivat toimia ainoastaan sillä mandaatilla, jonka ovat saaneet. Se, että joku siitä mandaatista vapaaehtoisesti luopuu, on äänestäjien pettämistä ja aliarvioimista.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Sehän riippuu niistä äänestäjistä. Jos et ole yksi heistä, et oikein voi tuollaisia tuomioitakaan esittää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #22

Voin tietysti ilmaista asiani toisellakin tavalla. Itse en politiikkoa, joka luopuu vapaaehtoisesti mandaatistaan, äänestäisi koskaan uudestaan, koska hän näin tomimalla pettäisi minut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset