plukkala

Kivi ruotsidemokraattien kengässä, puolueen nuoret

Maahanmuuttovastainen ruotsidemokraatit nousi Ruotsin suurimmaksi puolueeksi ensimmäisen kerran elokuussa 25,2%:n kannatuksella tutkimuslaitos Yougovin mielipidemittauksessa, jonka teetti Metro-lehti.

http://yle.fi/uutiset/metro_ruotsidemokraatit_ensimmaista_kertaa_suurin_...

Ruotsidemokraattien kannatus on ollut kovassa nousussa Ruotsin viime vaalien jälkeen.  Kuitenkin puolueella on ollut kivi kengässään jo joitakin vuoria, nimittäin puolueen nuorisojärjestö, joka pyrkii muuttamaan puoluetta kansallismielisempään suuntaan. Launtaina puheenjohtaja Jimmie Åkesson ilmoitti puolueen erottaneen nuorisojärjestönnsä ja lopettaneen kaiken yhteistyön sen kanssa. Lisäksi puolue aikoo perustaa uuden nuorisojärjestön. Syynä erottamiseen mm. se, että osalla nuorisojärjestön jäsenistä on yhteyksiä äärioikeistolaisiin ja uusnatsistisiin järjestöihin. Åkesson totesi, että puolue ei hyväksy puolueen periaatteellisesta linjasta poikkeamista.

Nyt sitten erotettu nuorisojärjestö pohtii mm. mahdollisuutta jatkaa itsenäisenä puolueena. Ensisijaisena tehtävänään se näkee kannatuksen keräämisen puoluejohdon vaihtamiseksi. Tämän hetkinen puoluejohto ei ole kykenevä tehtäväänsä, sanoo erotetun järjestön puheenjohtaja Jessica Ohlson.

http://yle.fi/uutiset/ruotsidemokraatit_erotti_nuorisojarjestonsa_puolue...

Seuraavissa Ruotsin mielipidemittauksissa sitten näemme, miten tämä asia vaikuttaa puolueen kannatukseen vai vaikuttaako se mitenkään.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Persunuorethan kävivät juuri tapaamassa sitä ruotsidemokraattien erottamaa nuorisojärjestöä, jonka pääpuolueen mukaan: osalla nuorisojärjestön jäsenistä on yhteyksiä äärioikeistolaisiin ja uusnatsistisiin järjestöihin:

Sisuradio: Perussuomalaiset nuoret lämmittelevät välejä ruotsidemokraatteihin - "Tästä ei puhuttu puolueen kanssa"

- Jotta Soinila taas pähkinä purtavaksi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091120330715_u...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielenkiintoinen ajallinen yhteensattuma ajatellen tällaista "historiallista" tapaamista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Nuoriso on aina ollut ongelma.
Ennen se oli stalinistista.
nyt se on sitten natsimielistä.

Jos nuorissa olisi kansakunnan toivo, niin toivoa ei olisi.
Toivottavaa on vain se että nuoret vanhenisivat,
aikuistuisivat, mahdollisimman nopeasti.

Jotkut eivät koskaan aikuistu,
valitettavasti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Miten se sanonta menikään, jos ei ole nuorena radikaali, niin...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tätä Seija Nylundin linkkaamaa Iltalehden uutista kannattaa tarkastella hieman tarkemmin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091120330715_u...

Jo keväällä ruotsidemokraatit erottivat kahdeksan nuorisojärjestön jäsentä puolueesta, heidän joukossaan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Tämä puheenjohtaja oli Gustav Kasselstrand. Puolue vastusti hänen tilalleen valitun Jessica Ohlsonin valintaa, joka oli etukäteen puolueen taholta tuotu julki.

Kuitenkin Sebastian Tynkkynen vei johtamansa perussuomalaisten nuorisojärjestön omalta puoluejohdoltaan kysymättä Gustav Kasselstrandin vieraaksi, juuri tilaisuuteen, jossa Jessica Ohlson uudeksi puheenjohtajaksi valittiin.Jättää paljon kysymyksiä auki ja pohtimista Timo Soinille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Onhan sille perinteitä, vuoden 2010 Pohjoismaiden Neuvoston kokouksesta Reykjavikissa:

Myöhemmin iltapäivällä selviää, että Perussuomalaisilla on kuin onkin yhteistyötä Ruotsidemokraattien kanssa. Kari Lumikero saa selville, että Perussuomalaisten nuorisojärjestö tekee tiivistä yhteistyötä maahanmuuttovastaisten Ruotsidemokraattien ja tanskalaisen Dansk Folkepartietin kanssa. Viikonloppuna näiden kolmen puolueen nuorisojärjestöjen edustajat olivat esittäneet jo PN:lle yhteisiä vaatimuksiaan mm. kolmen puolueen yhteisestä kattojärjestöstä PN:ssä.

http://blogit.mtv.fi/setaarkadia/2010/11/03/persut...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Heh, heh! Näitähän riittää. Mutta joka tapauksessa Timo Soini joutuu pohtimaan puolueensa nuorisojärjestön toimia, vaikka Tynkkynen sen väittää olevankin täysin itsenäinen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #7

Tuskin persujen nuorisojärjestöä kuitenkaan erotetaan puolueesta vaikka tekeekin yhteistyötä ruotsidemokraattien nuorisojärjestön kanssa. Huolimatta siitäkään että ruotsidemokraatit erotti nuorisojärjestönsä puolueesta syystä että osalla nuorisojärjestön jäsenistä on yhteyksiä äärioikeistolaisiin ja uusnatsistisiin järjestöihin.

Ja kaipa yhteistyön on tarkoitus jatkua koska

Perussuomalaiset Nuoret on päättänyt ottaa järjestölle käyttöön virallisen nimen myös ruotsiksi. Kattojärjestön hallitus teki asiasta päätöksen 10.6. ja nimi “Finsk Ungdom” on voimassa tästä eteenpäin.

http://www.ps-nuoret.fi/uutiset/perussuomalaiset-n...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #9

Nimi on ainakin "kaikenkattava"?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

On taas touhua, ei tiedä, vaikka haluaisi tietää. Molemmin puolin rajaa on puolue, joka on vielä nuori ja jonka nuoret touhuavat aivan omiaan. Ruotsidemokraatit ja Perussuomalaiset eivät ole kovin läheisesti yhteistyössä, mutta samojen puolueitten nuoret pyrkivät siihen. Alkuperäiset Sisuradion uutiset ovat sisällöltään seuraavanlaiset : Tynkkynen ja tapaaminen http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programi... ja sitten se ero http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programi...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Täytyy kuitenkin muistaa että Tynkkynen ei ole kuka tahansa, vaan perussuomalaisten varapuheenjohtaja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

ei ne nuoret ihan omiaan touhua vaan senkun touhuavat järjestötasolla kun taas nuiva eliitti tuohuaa bilateraalisesti. Esim rautaputki-Ekeroth oli vauhdittamassa satakuntalaisen persun Vilhelm Junnilan vaalikampanjaa.
Ekeroth jota SD-puolue pitää hieman sivussa tekemässä ei julkisuudessa näkyviä hommia on siis kuuluisa siitä että yritti hakata toimittajaa rautaputkella rasististen solvausten saattelemana. Ja kun jäi videolle niin nyyh nyyh natsihenkisiä taas parjataan.
Samaa nyyh nyyh mentaliteettia on esim Vihdissä jossa persujen miekkarissa olleet "Painukaa ....uun"-sankarit nyt ovat sitä mieltä että ne jotka julkaisevat kuvan heidän miekkarilakanastaan "huonontavat Vihdin mainetta"!!!!Tällainen on natsien logiikka.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä tässä tapauksessaon kyseessä aivan Perussuomalaisten Nuorten omasta toiminnasta, emopuolueelle asiasta mitään ilmoittamatta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

Kyllä olet oikeassa mutta emopuolueessa siis on myös toimijoita jotka rakentavat siltoja tuohon natsitaustaiseen SD-puolueeseen. Siinä mielessä "puuhaa omiaan" voi antaa kuvan että emopuolue pysyttelisi irti natsitaustaisesta ruotsalaisesta hyvinkin ryvettyneestä puolueesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Voi tietysti näin ollakin. Mutta tietooni ei siitä ole tullut näyttöä. Siksi juuri tässä blogissa keskutellaan ruotsidemokraattien nuorten tekemisistä. Tynkkysen toimista taas on näyttöä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16

Ok. Laitan kuitenkin näytön sen enempää aiheesta jauhamatta. https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-junnila-ja-...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Kyllähän näitä maahanmuuttokriittisiä kannaottoja on perussuomalaislta tullut vuosien vareella lukuisamäärä. Kuitenkin tämänkin jälkeen Timo Soini on kieltänyt virallisen yhteistyön ruotsidemokraattien kanssa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ilkka, hyvät linkit. Kiitos niistä. Sebastian Tynkkynen ei haastatteluja Sisuradiolle antaessaan vielä tiennyt, miten hän niitä joutuu selittelemään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tästä Sebastian Tynkkysen toimesta joku voisi ajatella, että perussuomalaisilla ja Timo Soinillakin on samanlainen kivi kengässään kuin ruotsidemokraateillakin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No Saksa aloittaa rajatarkastukset, Schengen alueen loppuko?

Melko pian varmaan joka maassa sama juttu, ja Suomessa persut varmaan etunenässä tätä ajamassa.

Eipä kestä Eurooppa tätä pakolaistulvaa tällaisenaan.

Nuorisojärjestöt on joka puolueessa muuten piikki emopuolueiden lihassa, ja ihan hyvä niin.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1442111323694?ref=hs-np...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saksan ilmoituksen mukaan kyseessä on Schengen sopimuksen mukainen väliaikainen toimi, jolla Saksa haluaa itselleen aikaa saadakseen asiat turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseksi kuntoon.
http://www.sueddeutsche.de/politik/fluechtlingskri...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Veikkanpa, että tuo väliaikainen toimi leviää äkkiä muihinkin maihin, vain siksi ajaksi, että saadaan asiat kuntoon. Kuulostaa aina hauskalta tuo väliaikaisuus, niin ja tuskinpa Saksa nyt sitä kehtaisi vakituisena esittääkään.

Varmasti herättää eräissä maissa tietynlaisia äänenpainoja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Katsellaan. En ole asiassa ennustajaeukko.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kuten aiemmin mainittiin yhdessä kommenteista, on Tynkkynen myös Perussuomalaisen puolueen varapuheenjohtaja. Antamassaan Sisuradion haastattelussa hän kuitenkin sanoo, että saman puolueen nuorisojärjestö tekee itsenäisiä päätöksiä, emopuolueesta riippumatta. Hän siis hyppii siellä täällä ja tekee päätöksiään ilman vastuuta emopuolueelle nuorten tekemisistä. Nyt joku kyllä "jakelee" jo käsittämättömyyksiä, mutta jos sitten vaikka viisas vielä ymmärtää. Sebastian Tynkkynen itse edustaa emopuoluetta Perussuomalaiset, joten jonkinlainen immosfobia taitaa jo vaivata vastuusta puhuttaessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

SDU´n uusi pj sanoo että heillä nyt on tarkoituksesna syrjäyttää SD´n puoluejohto! Tämän linkin lopussa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21408781.ab
Äärioikeistolle on tyypillistä tämä kova riitaisuus. Se kuuluu kuvaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinhän hekeroivat, kuten jo alunperin avaukseeni liittämässäni linkissä kerrottiin. Voi muuten heidän päämääränsä olla hiukan hukassa, koska nuorten järjestö on puolueesta erotettu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

Niin he ovat varmaan kateellisia siitä että Tynkkynen istuu kahdella pallilla ja se on SDU-piirien neuvosta järkätty asetelma. Ja onhan siitä puoluejohdon vaihtamisesta täälläkin radikaalipersupiireissä supistu, siis Puheenvuorossa. Näitä nuohotessa sitä näkee usein jo ennalta mitä tuleman pitää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Tynkkynen istuu kahdella pallilla. Se on Soinin ongelma. Ruotsidemokraattien entinen puheenjohtaja Kasselstrand ei istu enää ruotsidemokraateissa yhdelläkään pallilla eikä myöskään uusi puheenjohtaja Ohlson puolueessa. Siinä se pieni ero.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nuorten puheenjohtaja ja emopuolueen varapuheenjohtaja. Olet Ilkka oikeassa.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Laitetaan se Tynkkysen käsittämattömyyttä edustava linkki vielä kerran. Haastattelu on puheena, hänen omanaan, ei tekstinä. Sitä ei voi ymmärtää väärin, mutta ymmärrys kokee toisaalta myös inflaation. Se valkoinen nuoli ja kuulee sitten itse, mutta kuuroille sitä ei voi suositella. Heitäkin kun aina kentällä on, toki tilanteen ja mielekkyyden mukaan. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programi...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tynkkysen mukaan puolue reagoi ja kommentoi aikanaan, jos he kokevat halua siihen. Juuri niin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Taistelu siirtyy emopuolueen sisälle koska se ei voi erottaa SDUta ilman jäsenäänestystä. Expo: " I praktiken kan det dock bli svårt att formellt klippa banden till SDU då ett sådant beslut måste tas på Sverigedemokraternas landsdagar och då med tre fjärdedelars majoritet. Därmed är det upplagt för ännu en infekterad strid om ungdomsförbundet, men denna gång kommer striden att föras i det sverigedemokratiska partiet."

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kiistat ja riitely ovat aina hyväksi. Median huomio on taattua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset