plukkala

Paavo Väyrynen ja rinnakkaisvaluutta

Paavo Väyrynen on  täällä puheenvuorossa kertonut usein kantansa siitä, että Suomen tulisi ottaa käyttöön rinnakkaisvaluutta, jolla korjattaisiin maan kilpailukykyä. Väyrynen on esittänyt mm. sitä, että euromääräiset suomalaisista pankeista otetut lainat muuttuisivat rinnakkaisvaluuttamääräisiksi kurssilla yksi yhteen. Rinnakkaisvaluutan arvon laskiessa ilmeisesti lasku lankeaisi suomalaisille pankeille? Väitettään hän ei kuitenkaan ole mitenkään perustellut.

Nyt haluaisin sen Paavo Väyrysen perustelun tälle väitteelleen  kuulevani.

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202479-leikkauksille-on-va...

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202581-turhia-pelkoja

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen systeemillä Suomessa olisi nykyisten kriisien lisäksi vielä pankkikriisi aika äkkiä hoidettavana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei taida Väyrysen perustelua tulla?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väyrynen ei hellitä, hän ei ole kyennyt nielemään sitä tosiasiaa, että Suomi on EU:n jäsen, Väyrynenhän kiihkeästi liitymistä vastusti. Väyrysen ehdotuksiin on juuri tämän tosiasian vuoksi syytä suhtautua jopa huumorilla ja ymmärtäen, että kaikkien hullunkurisimpienkin ehdotusten taustalla on Väyrysen nykyinen ykkösagenda, ero eurosta ja myös EU:a.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyryselle lienee tärkeintä se, että hänen nimensä pysyy kansan mielessä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Pitäisikö sanoa suoraan, että Väyrynen ja Väyrysen viritykset - värityksiä unohtamatta ...

Taisinpa jo sanoa.

Ja sanoinkin.

;-)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Omien sanojensa mukaan Väyrynen ei koskaan ole ollut väärässä! Ei puheissaan eikä virityksissään!

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Väyrynenkö ei olisi ollut väärässä, kyllä vaan on ollut ja monesti. Hyvä taktikko, mutta kuitenkin melkoinen arvoitus, mikä mies hän lopulta on. Paljon voisi hänestä kirjoittaa jo Sorsan ja Karjalaisen ajoista tähän päivään. "Haluan kalifiksi kalifin paikalle" on osa hänen luonnettaan, joka tosin välittyy monelle vain median kautta. Tarkoitus ei ole mollata häntä, mutta poliitikko on aina myös kritiikin kohde. Sai Kekkonenkin kritiikkiä osakseen, uskalsi sentään suomalainen sanoa tästä suuresta pienestä miehestä jotain. Mutta se Väyrysen virhe, historiasta tosin. Ajoi Suomen presidentikisi alkoholismista kärsivää Ahti Karjalaista. Oman puolueen vaalit voitti kuitenkin Johannes Virolainen, "mie hoijan asiat" mies.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kirjoitinkin, että Paavo Väyrynen ei oman kertomansa mukaan koskaan ole ollut väärässä.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Aivan, näin oli jo ennen kommenttiani kirjoitettu. Kuitenkin, tänäänkään en ole aivan varma, kannattiko Paavo Väyrynen aikanaan EU jäsenyyttä vai ei. Tänään hän menee sitten menojaan, puolueestaan riippumatta ajaa omillaan, eli tämä on hänen sooloiluaan. Vähän outoa tällainen toiminta on, tuo esille miehen oman itsenäisen vahvuuden olla välittämättä turhista. Halu olla esillä on vahvasti edustettuna, kun vain syy siihen on löydettävissä. Mutta kenen etua hän oikein ajaa ja milloin Väyrynen löytää todellisuudessa Suomen kansan ? Ei kai koskaan, oma luonne kun antaa aina vain ristiriitaisen kuvan. Ehkä terävä älyltään, mutta myös valta kelpaa, jos vain sitä hänelle annetaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo Väyrysen asema Keskustan kunniapuheenjohtajana antaa hänelle mahdollisuuden toimia näin. Muuten Juha Sipilä olisi jo viheltänyt pelin poikki.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

"En ole puolesta enkä vastaan. Pikemminkin päinvastoin".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset