plukkala

Pegidan kannatus jälleen kasvussa?

Muukalaisvastainen Pegida-liike keräsi eilen illalla "iltakävelylle" tuhansia mielenosoittajia Dresdenin kaduille. Dresdenin teknisen yliopiston opiskelijoiden laskennan mukaan heitä oli 9000. Pegida itse arvioi osallistujien lukumääräksi 20000. Poliisin tiedottajan mukaan tilaisuus sujui rauhallisesti. Syntyi vain verbaalisia erimielisyyksiä samaan aikaan kokoontuneen vastamielenosoituksen osallistujien kanssa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan tunnelma oli kuuma. Mielenosoittajilla oli mukanaan Saksan lippuja sekä kylttejä, joissa luki "Turvapaikkaturismi lopetettava", " Stop turvapaikkapetollisille, jokainen on yksi liikaa", "Islam on aliarvostavaa, hyökkäys pysäytettävä nyt".

Mielenosoituksen päätteeksi nousi esiin Pegida-liikkeen perustaja Lutz Bachmann. Hän totesi että tulijoiden määrä ei jää ennustettuun 1,5-2 miljoonaan, vaan vaimot ja lapset tulevat perässä.

Perjantaina Dresdenin yleinen syyttäjä nosti syytteen Lutz Bachmannia vastaan kansan kiihotuksesta. Häntä syytetään viime syyskuussa kirjoittamastaan facebook-päivityksestä, jossa hän totesi sotapakolaisten olevan roskasakkia ja karjaa, syyttäjän mukaan Bachmann on näin toimien häirinnyt julkista rauhaa.

http://www.sueddeutsche.de/politik/dresden-pegida-mobilisiert-tausende-d...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pegida-liikkeen perustaja Lutz Bachmann on tuomittu nuoruudessaan pahoinpitelyistä, murroista ja huumekaupasta. Häntä on syytetty myös natsiyhteyksistä, sillä hän levitti facebookissa itsestään kuvaa Hitler-viiksissä tukka kammattuna Hitlerin tavoin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä tämä turvapaikanhakijoiden kansainvaellus repii hallituspuolueita muuallakin kuin Suomessa. Saksassa maan päähallitusryhmän, unionipuolueiden sisällä on erilaisia näkemyksiä. CDU:n baijerilaisen sisarpuolueen CSU:n puheenjohtaja Seehoferin kannat eroavat merkittävästi liittokansleri Merkelin (CDU) näkemyksistä.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Samoja lueskelin ja ilmeisesti yrittivät korottaa tulijoiden arvioitua määrää tälle vuodelle 1,2-1,5 miljoonaan ihan vaan pelotellakseen ihmisiä. Ei mielestäni hyvää politikointia, joskin pidän Merkeliä pitkälti vastuullisena sotkuun. Joutaisi löytää meille tien uloskin, tosin taitaa yrittääkin jo tosissaan esim Turkin kanssa

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mistä keksit ajatuksen, että uusi ennuste yli miljoonan turvapaikan hakijasta Saksassa tänä vuonna olisi liioiteltu?

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #4

Lähinnä ennusteet jotka parhaimmillaan liikkuneet 1,5 miljoonassa peräti. Taitaa aika loppua kesken. Tälle vuodelle. Virta kuitenkin hiipuu syksyn myötä, kun Välimeri käy tuuliseksi, sanovat. Myös tilastot kertovat vuodenvaihteen ympärillä olevan hiljaisempaa. Lisäksi jos eu Turkki yhteistyö saadaan edes marginaalisesti toimintaan marraskuussa leikannee se satoja tai tuhatkunta päivittäistä tulijaa. Nämä tekijät voivat pudottaa kolmanneksen tai jopa puolet tulijoista el jonnekin 3000-3500 päivässä ehkä enemmänkin. Jos marras-joulukuussa tulisikin 100 000 per kk Euroopan vilkkainta reittiä niin siitä ei riitä Saksalle kaikkia niitä ennustettuja satoja tuhansia. Saman ja sään veikkaan pudottavan Suomeen tulijoiden määrän noin 35 000 pikemmin kuin 50 000. Tokihan on hyvä varautua pahimpaan, mutta 3kk päästä on sitten tieto kuinka kävi

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Turvapaikanhakijoita tulee Eurooppaan myitakin reittejä kuin Turkin kautta. Mutta toivotaan, että olet oikeassa.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #16

Tulee ja nykyisellään tuppaa aukeamaan uusi reitti jos vanha tukitaan jossain taisin kirjoittaakin kommentin, että talvi hiljentää pikku hiljaa tulijoita eli nyt olisi se Eun sauma, noin marras-maalis hieman hengähtää ja saada jotain pysyvämpää aikaiseksi. Ainakin ykn tai niitä vastaavien eu leirien perustaminen. Silloin voitaisiin myös hidastaa lähtöintoa ja luoda vaikka hieman pysyvämpikin kiintiö systeemi. Kyllähän Eurooppa voisi joitain satoja tuhansia ottaa jos taakka jaetaan ja homma kontrollissa. 500 000 vuodessa voisi olla realistinen, mutta kaikkein tärkeintähän olisi ne sodat. Enkä tiedä onko Venäjä rooli nyt ainakaan helpottanut tehtävää. Toisaalta Venäjä täytti tyhjiön jonka eu jätti. Ehkä lännen olisi aika peesata ja hyvksyä Venäjän vahva rooli kerran meistä kukaan ei sitä ottanut. Tiedä häntä

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Siitä Eu:n mahdollisesta 500 000 tuhannen määrästä EU käy juuri neuvotteluja Turkin kanssa.

Muusta osasta kommentissasi olen eri mieltä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Häivy, natsi!" - "Turkkilaissaasta!"- Saksan vihreiden puheenjohtaja Cem Özdemir joutui sanaharkkaan Pegida-mielenosoittajien kanssa Leipzigissa.

http://www.welt.de/politik/deutschland/article1472...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kieli Saksassa kovenee, varsinkin ns. "uusien osavaltioiden" alueella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kansainvaellus muuttaa kansan ajatuksia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mistä Saksa luulisi kokevansa 800.000 -1.500.000 pakoalistulvan pelkästään tänä vuonna, jos Eurooppaan on tullut YK:n mukaan 530.000 turvapaikan hakijaa tämän vuoden lolakuun alkuun nähden ja tulijoiden määrä on ilmiselvästi ehtymässä, ainakin Kreikan suunnalta ?

Suomessakin sisäministeriö antaa arvioita jopa 50.000 turvapaikanhakijasta vuoden loppuun mennessä , vaikka koko Eurooppaan on tullut tänä vuonna tähän asti YK:n mukaan 530.000 pakolaista.

Suomea taidetaan kusettaaa Orpon mitättämyyden ohella tai jjuri sen kautta.

Kokoomuksen ja Orpon suhteen on aivan OK, jos Suomeen suuntautuvat tulijat ovat liki kaikki irakilaisia, jotka syystä tai toisesta hakeutuvat juuri Suomeen. Euroopaan suuntautuvasta virrasta Suomeen hakautuneet ovat yli 85 % osuudella irakilaisia tai somaleja, jotka ovat varsin kuuluisia sopeutumisen suhteen missätahansa maailmalla.

Tällä välin Kokoomuksen Stubb vain miettii hallintarekisterejä... ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Et ilmeisesti seuraa millään lailla tilanteen muuttumista syksyn aikana. Suomeenkin on saapunut tänä vuonna yli 20000 turvapaikanhakijaa. Tällä vauhdilla Saksaan heitä saapuu yli miljoona tänä vuonna.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan 63 prosenttia saksalaisista on eri mieltä väittämästä „Islam kuuluu Saksaan“, ”Gehört der Islam zu Deutschland?”. Myös vihreiden kannattajien suhteellinen enemmistö on eri mieltä väittämästä. Infografiikka on virheellinen itäisten osavaltioiden osalta, mistä on huomautettu toimitukselle.

Die Welt 15:56 – „Für die meisten gehört der Islam nicht zu Deutschland“, http://www.welt.de/politik/deutschland/article1472...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kiitos linkistäsi. Siinä näkyy selvästi kuinka suuresti mielipiteet asiassa eroavat entisen DDR:n ja entisen Länsi-Saksan aluiden välillä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

On tietysti tähdennettävä sitä, että Pegidan kannatus nojaa voimakkaasti entisen DDR:n alueisiin. Muualla kannatus on vieläkin varsin vaatimatonta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset