plukkala

Näin virkamies työllistää itsensä ja monta muuta virkamiestä

Työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies Pekka Tiainen työllistää ulosottoviranomaisia ja tuomioistuinlaitosta jatkuvilla valituksillaan. Helsingin ulosottovirasto karhuaa häneltä 1,2 miljoonan euron saatavia. Ulosotto  perustuu Helsingin hovioikeuden jo huhtikuussa vuonna 2008 antamaan tuomioon. Tiainen on tehnyt asiassa kymmeniä valituksia tuomioistuimiin ja eri viranomaisille.

Tiaisen tarkoituksena on koko menettelyn aikana ollut pitkittää ja vaikeuttaa sen täytäntöönpanoa aloittamalla mm. erilaisia oikeusprosesseja ja siten estää suorituksen saaminen ulosottoveloille, toteaa ulosottoviranomainen. Ulosotto perustuu Tiaisen epäonnistuneisiin osakeoptiokauppoihin. Helsingin hovioikeuden päätös on lainvoimainen.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/korkealla-virkamiehella-yli-...

Pekka Tiainen tunnetaan myös politiikan saralta. Viime eduskuntavaaleissa hän oli Suomen Työväenpuolueen ehdokkaana. Vuonna 1994 presidentinvaaleissa hän oli Kommunistisen Työväenpuolueen ehdokkaana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässäkin tapauksessa tulee mieleen väite siitä, että voitot ovat omia, mutta tappiot yhteiskunnan?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Hienoa, että Pekalla kuitenkin on koko ajan ollut vakivirka. Hienoa on myös ettei hänestä tullut presidenttiämme mm. dosentti Bäckmanin puolueena tunnetun STP/KTP:n ehdokkaana. Edes aatevelituki ei auta, jos yhteiskunnan ja omien varojen sijoittaminen jotenkin sekoittuisi niin kuin äärisuuntauksien pressoilla on ollut tapana.

Mutta Tiaisella on paitsi kulttuurista myös historiallista taustasukulaisuutta. Kuten tiedetään, Karl Marx toimi hänkin suojaisan varmassa mutta vaatimattomassa virassa muistaakseni kustannusalalla keksittyään että rahaa voi saada keinotellenkin. Hävittyään oman ja vaimonsa omaisuuden Lontoon pörssissä hän tosin kimpaantui niin, että kirjoitti bestselleriksi muodostuneen Pääoman. Too bad.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

On tietysti myös huomioitava Tiaisen ansiokas toiminta virkamiesten työllistäjänä. Olisihan se kamalaa jos tulisi julki, että virkamiehet vain päivät pitkät pyörittävät peukaloitaan?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tuossa Karl Marx-tarinassa ei kyllä ole perää. Hänellä ei ollut eläessään ainoatakaan suojaisaa työpaikkaa. Vuosina 1852–61 hän kirjoitti freelancerina New York Tribuneen artikkeleita, jotka ovat edelleen lukemisen arvoisia:

https://www.marxists.org/archive/marx/works/subjec...

Marxin köyhyys seurasi tämän jälkeen siitä, että hän keskittyi Pääomaan, eikä päinvastoin. Puuvillatehtaan toimitusjohtaja, omistajan poika Friedrich Engels maksoi vuosikymmenet käytännössä viikkorahaa kaverilleen, ja kyllähän Marxilla oli tapana esimerkiksi lomailla Karlsbadissa.

Tiais-tarina on kiintoisa. Työllistäminenhän hänen virkatehtävänsä on ollutkin, mutta tuskin pelkästään hänen asioitaan selvittämään ketään on palkattu :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei varmaan Tiaisen asioiden selvittämiseen ketään ole varsinaisesti palkattu. Mutta virkamiesten työtunteja on viimeisten vuosien aikana kulunut satoja ellei tuhansia. Sitä et varmasti voi kieltää.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Juu, en kiistä, työllisyysvirkamies on siis epäonnistunut varsinaisessa toimessaan :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Ehkä kuitenkin onnistunut siinä, että väki on pysynyt samankokoisena ilman vähennyksiä?

Janne Suuronen

Ja Yle käyttää Pekka Tiaista "neutraalina" virkamiesasiantuntijana kommentoimassa mm. Wahlroosin sanomisia ja työtuntimääriämme.

http://yle.fi/uutiset/tyoministerion_virkamies_wah...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämän asian olen itsekin havainnut.

Antti Jokela

Ihan vast'ikään samainen herra oli huolissaaan kuormituksesta, jota ulosottotapaukset oikeuslaitokselle aiheuttavat. No, hänellä tosiaan on asiasta ensikäden tietoa.

"Ihan viime aikoina juttumäärät ovat kasvaneet valtavasti. Oikeuslaitos ei kertakaikkiaan ehdi näitä tapauksia käsittelemään"

http://demokraatti.fi/ulosottomies-koputtaa-nyt-us...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tiaisella selkeä asiantuntijan ote lausonnoissaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kuka enää uskoo aatteeseen kun sen edustajatkin pyrkivät kapitalistiksi. Vahinko ettei Pekan optiokaupat onnistuneet, mutta tämä vain todistaa etteivät kapitalistit ole tyhmiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Aikaisemmin sama kohtalo oli punapääoman kohdalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset