plukkala

Wienin maapäivävaalit Itävallassa, FPÖ

Oikeistopopulistinen FPÖ lisäsi selkeästi kannatustaan Wienin maapäivävaaleissa. Sen kannatus nousi viime vaalien 26%:sta 32,3%:in. Suurimpana puolueena jatkaa kuitenkin sosialidemokraattinen SPÖ, joka on hallinut Wieniä koko sodan jälkeisen ajan 39,5%:n kannatuksellaan,  jossa laskua noin 5%-yksikköä.

Ennen vaaleja julkaistujen mielipidetutkimusten mukaan odotettiin, että SPÖ ja FPÖ taistelisivat suurimman puolueen paikasta tasapäisesti. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaikka Itävaltaa painaa sama monia  Euroopan maita maita kohdannut pakolaistulva. Vihreät häviävät lievästi, nyt 11,1%  ja oikeistokonservatiivinen kansanpuopue ÖVP hävisi merkittävästi saaden nyt 8,7%:n kannatuksen.

Vaalitulos mahdollistaa kuitenkin punavihreän hallitusyhteityön jatkumisen Wienissä sosialidemokraattisen pormestari Michael Häuptlin johdolla.

http://www.sueddeutsche.de/politik/wahl-in-wien-hohe-gewinne-fuer-rechts...

Wienissä on äänioikeutettuina viidesosa Itävallan äänestäjistä, joten vaalin tulos antaa hyvän kuvan maan poliittisesta tunnelmasta juuri nyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Wienissä lasketaan ennakkoäänet vasta tänään maanantaina, mutta sen ei uskota muuttavan merkittävästi vaalitulosta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itävalta on liittovaltio, jossa on 9 osavaltiota, joista Wien on suurin. Jokaisessa osavaltiossa on oma parlamentti, joka nykyisin valitaan vaaleissa viiden vuoden välein.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset