plukkala

Pegidan mielenosoitus Dresdenissä maanantaina

Pegidan viime maanantaina järjestämä maahanmuuttoa vastustava mielenosoitus Dresdenissä keräsi puolueettomien arvioiden mukaan noin 9000 mielenosoittajaa. Pegida itse arvioi määrän olleen kuitenkin noin kaksinkertainen. Mielenosoitus on kuitenkin aiheuttanut ympäri Saksaa suuttumusta, koska mukana kannettiin nimittäin hirttotelinejäljitelmiä, jotka oli varattu liittokansleri Angela Merkelille (CDU) ja varakanskeri Siegmar Gabrielille (SPD).

Kun Dresdenin syyttäjälaitos alkoi tutkia asiaa laittomana uhkauksena, alkoi laitoksen sähköpostiin tulla anonyymejä viestejä, joilla uhattiin syyttäjälaitosta. "Teitä varten on hirttosilmukka jo sidottu valmiiksi" tai "Saamme teidät kaikki".

Oikeusministeri Sebastian Gemkow pitää tätä hyökkäyksenä syyttäjä- ja tuomioistuinlaitosta vastaan. Tätä Gemkovin mukaan ei Saksassa sallita. Nyt selvitetään anonyymien viestien lähettäjien henkilöllisyyttä. Myös hirttotelinejäljitelmien kantajia selvitetään.

http://www.sueddeutsche.de/politik/galgenattrappe-bei-pegida-demo-ermitt...

Pegidan peli on muuttunut varsin kovaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tiistaina Pegida-johtaja Lutz Bachmann piti lieventävänä asianhaarana sitä, että mielenosoituksessa varakansleri Gabrielin nimi oli kirjoittu väärin?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Osoittaa jäsenistön olevan oikeustoimikelvotonta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Bachmann on tosin tuomittu monistakin rikoksista. Mutta kyllä hänkin on rangaistuksensa kärsittyään oikeustoimikelpoinen.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Näinhän se näissä liikkeissä muuten menee : totutellaan vähän kerrassaan yhä kovempaan kieleen ja symboliikkaan,sitten tulevat uhkailut - ja lopun arvaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset