plukkala

Dresdenin eiliset mielenosoitukset

Pegidan perustamisesta Dresdenissä tuli eilen kuluneeksi vuosi. Pegida juhlisti vuosipäiväänsä mielenosoituksella turvapaikanhakijoita vastaan. Pegidan juhlamielenosoitus keräsi eri arvioiden mukaan noin 15000-2000 osanottajaa.

Saksassa mielenosoitusten luvatussa maassaa, on tapana järjestää aina mielenosoituksille vastamielenosoitus. Näin oli eilen Dresdenissäkin. Teemalla "sydämellä, ei kiihotuksella" järjetettyyn vastamielenosoitukseen osallistui eri arvioiden mukaan 15000-19000 henkeä, eli osapuilleen yhtä monta kuin Pegidan omaan mielenosoitukseen.

Dresdenin poliisi oli varautunut kymmenien tuhansien mielenosoittajien määrään. Sitä oli myös tukemassa kolleegoja naapuriosavaltiosta ja liittopoliisista. Mielenosoittajien määrään suhteutettuna mielenosoitukset sujuivat jokseenkin rauhallisesti, vaikka joitakin yhteenottoja tapahtuikin eri leirien välillä.

http://www.sueddeutsche.de/politik/pegida-jahrestag-tausende-dresdner-de...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pegidan mielenoituksia vastustaviin vastamielenosoituksiin on eripuolilla Saksaa osallistunut säännällisesti enemmän ihmisiä kuin alkuperäisiin Pegida- mielenosoituksiin. Poikkeuksen asiassa tekee ainoastaan Dresden.

Esa Niemi

Riippuu mitä uutisia valikoi.

Ylen Berliinin kirjeenvaihtajan Petri Rönkön facebook-päivityksiä seuraamalla saa mielenkiintoisempaa kuvaa, jossa seurataan tarkemmin mm. Pegidan mielenosoituksia.

Islamisaation vastustaminen ja länsimaisten arvojen kannattaminen toki saa osan väestöstä uhkaamaan rauhanomaisia mielenosoittajia väkivallalla. Islamisaation vastustaminen on myös uhka Merkelin politiikalle, jonka itsetuhoisen politiikan lähtölaskenta on alkanut jo omassa puolueessa ja saksalaisten kesken.

"Youtubeen laitettu tunnelmavälähdys eilisillan Dresdenistä. Pegidalaisten kimppuun aikovat vasemmistoradikaalit yrittävät rynnätä poliisiesteiden läpi. Paikalla oli noin 2000 poliisia. Pegidalaisia oli kokoontunut aukiolle paikallisen lehden mukaan noin 30 000. Myös kuvat kertovat tästä suuruusluokasta.

Vastamielenosoittajien määräksi kerrotaan sama luku, mutta vahvistusta tai kuvia ei ole. Saksalainen media, kuten suomalainenkin media ilmoittaa pegidalaisten määräksi 15 000 - 20 000, mikä perustuu vasemmistolaisten opiskelijoiden "laskentaryhmän" tietoihin. Poliisi ei ole suostunut kertomaan minkäänlaisia arvioita sen jälkeen kun mielenosoittajien määrä on lähtenyt uudestaan nousuun. Vastamielenosoittajat pahoinpitelivät rajulla tavalla erästä Pegidan mielenosoitukseen tulossa ollutta. Vasemmistoautonomit iskivät mediatietojen mukaan myös poliisien kimppuun."

https://www.youtube.com/watch?v=zIRt8jzePbc&featur...

https://www.facebook.com/pertti.ronkko

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Esa, oman juttuni lähteenä olivat Süddeutsche Zeitungin luvut, jotka sinä kyseenalaistat "vasemmistolaisten" opiskelijoiden antamiksi. Voisit antaa linkin ko. paikallisen lehden lukuihin.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #30

Pekka, tuo oli siteeraus Ylen Berliinin kirjeenvaihtaja Petri Rönköltä. Kehotan sinua kääntymään hänen puoleensa jos havaitset jotain ongelmia. Minulla ei ole syytä epäillä Ylen kirjeenvaihtajan uutisointia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässä HS:n keskiyölle päiväämä uutinen Dresdenin mielenosoituksista.
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1445225045568?jako=3157...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pegidan vuosijuhlassa shown varasti "ammattiprovokaattori" Akif Pirincci: "Keskitysleirit ovat valitettavasti tänä päivänä poissa käytöstä."

http://www.welt.de/politik/deutschland/article1478...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinpä. Hekin ovat löytäneet tiensä Pegidan joukkoihin. Oikeusministeri Heiko Maas totesi, että Pegida kylvää vihaa, joka muuttuu teoiksi. Hän totesi tämän Kölnin pormestarinvaalien aikaan tapahtuneen Hennette Rekerin puukotuksen jälkeen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Euroopan keisarinna Merkelin ja tätä toista linjaa ajavan Seehoferin suosiomittauksien suunnat ja viimeaikaiset muutokset ovat jännää seurattavaa.

---

Edit / lisäys: Kun sekä sinä ja avaaja olette ilmeisesti parempia saksan kielen taidoissa, niin voisitteko kääntää suomeksi ja referoida minulle tämän artikkelin? Kiitos kaunis.

http://www.focus.de/politik/deutschland/insa-umfra...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Linkkisi kautta pääsee lukemaan ainoastaan jutun otsikon. "Insa tutkimuslaitoksen mielipidekysely Focus Onlinelle. Joka toinen saksalainen haluaa sulkea rajat pakolaisvirran pysäyttämiseksi"

Marko Huttunen

No nyt vihdoin löytyi vihapuhetta kun tämä turkkilaissyntyinen Piricci saatiin otsikoihin! HS:n mukaan Pegidaan osallistunut Rene Bellman (kai tämä germaani on,vai liekö ranskalainen, Leipzigissä asuva) taas lausuu: Minua suututtaa se kaikki roska,mitä poliitikot meille syytävät. Meitä syytetään natseiksi mutta sellaisia emme ole. Menen maanantaisin kadulle niin kauan kuin jokin muuttuu". Pegidan kuvien perusteella uskon että siihen osallistui pääasiassa aivan tavallisia ihmisiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinkuin hirsipuineen? Joukkoa on varmasti monenmoista, mutta Kölnissä asia meni jo tekoihin vaaliehdokasta kohtaan. Siinä oikeusministeri Maas oli oikeassa. Lisäksi suunniteltujen hätämajoitustilojen polttoja en kovinkaan positiivisena asiana. Yhdessä tuhopoltossa jo yksi turvapaikanhakija Saksassa kuoli.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pirinccin kirjankustantaja Random House ilmoitti tänään, että Pirinccin kaunokirjalliset teokset vedetään saman tien pois myynnistä. Viranomaiset tutkivat kiihottamista kansanryhmää vastaan.

http://www.randomhouse.de/Presse/VERLAGSGRUPPE_RAN...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämäkin keroo "kirjailijasta ja hänen tuotoksistaan" paljon.

Marko Huttunen

Hirsipuuta tai giljotiinia poliitikoille on taidettu tarjota hyvin erilaissa mielenosoituksissa viime aikoina. Kölnin tapahtumat tai tuhopoltot voi laskea yksyhteen Pegidan syyksi,miksipä ei. Kovin se ajatus kohottaa ko liikkeen huomattavaksi poliittiseksi voimaksi Saksassa. En jaksa oikein uskoa siihenkään. Luotan siis etupäässä kuviin mielenosoittajista jaheidän banderolleihinsa mielikuvaa muodostaessani.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kukin tietysti muodostaa oman mielikuvansa asioista haluamallaan tavalla. Pegida ei ole puolue. Se on kansanliike, ainakin toistaiseksi. Mutta se on kerännyt joukkoon äärioikeistolaisia voimia ja käyttää omissa ulostuloissaan vaarallisen voimakasta tekstiä.

Marko Huttunen

Varmuuden saisi kun matkaisi paikan päälle kuuntelemaan että mitäs ne oikein hihkuu siellä. Vaan ei niin paljon kiinnosta kuitenkaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Parin yön matka Dresdeniin ei todellakaan ole edes kallis. Siitä vaan paikan päälle käymään ja kuuntelemaan. Ainakin uskottavuutesi kasvaisi uusiin sfääreihin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Bild-Zeitung on kaivanut facebookin syövereistä esimerkkejä vihapuheesta. Samalta näyttää kuin täälläkin, kirjoitusvirheet pistävät silmään:

http://www.bild.de/news/inland/social-media/intern...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saksassa on jo pitkään ollut samat puheenaiheet kuin Suomessa.
http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203948-saks...

Marko Huttunen

Myöskin voisi ajatella että kun useat poliitikot ovat niin huolissaan Pegidasta niin äkkiäkös se voitaisiin julistaa laittomaksi ja kiikuttaa kaikki osalliset raastupaan niinkuin SS aikoinaan Nurnbergissä? Ei varmasti vähentäisi iskuja vastaanottokeskuksiin tai poliitikkojen murhia,päinvastoin. Mutta sitten voisi joku poliitikko patsastella nujertaneensa rasismin ja vihapuheen. Toisinajattelijoitahan on osattu Saksassa käsitellä ennenkin. Pirinccille saattaa häkki ansaitusti heilahtaa KZL jutuista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vaikka Pegida liikkeessä on mukana ihmisiä, jotka viljelevät vihapuhetta, en kuitenkaan usko, että koko liikettä Saksassa kielletään.

Marko Huttunen

Uskottavuudesta juolahti mieleen jotta mikähän lie kun ei minun kuva näy? Näkeekö muut sen edes profiilin kautta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei ainakaan tämän blogin kommenttiesi yhteydessä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Suomessa viranomaiset toimivat ehkä "sydämellä, ei kiihotuksella", mutta ennen kaikkea laillisesti Suomen edut huomioiden, joten uutisten mukaan odotettavissa on uusimman aallon turvapaikkahakemusten osalta hylkäysprosentin nousevan yli 50%:iin, kenties lähes 70%:iin.

Prosessin hitaus ja se, että Suomessa ongelman annettiin ensin ns. kädettömästi kasvaa, ennen kuin siihen puututtiin, on aiheuttanut osassa närää. Onhan kansalaisilla täysi oikeus odottaa, että viranomaiskoneistomme osaisisi ennakoida ongelmia ja toimia viipymättä oikein, niin kuin sen tehtäviin kuuluukin.

Sellainen vähentäisi myös turhia kuluja, odotusta ja pettymyksia molemmin puolin. Saksan poliitikot puolestaan ovat itse toimillaan kärjistäneet pakolaistulvaa maahansa ja ovat nyt ihmeissään, mitä tehdä, kun todellisuus hyppää sekä päättäjien että kyllästyneiden kansalaisten silmille.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Yleensä tälläisten suurten mullistusten ennustaminen etukäteen on vaikeaa, jopa mahdotonta. Muistissa on NL:n romahdus, Paavo Väyrynenkin, kokenut ulkopolitiikko, vain vuotta ennen romahdusta ennusti väitöskirjassaan NL:n olevan ikuinen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja Väyrynenhän on tunnetusti aina oikeassa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä sitä hidastelua on varmaan käsittelyssä ollut kummassakin maassa.

Marko Huttunen

Eipä se kuva tunnu tänne ilmestyvän,vaan eipä mulla ole näemmä kirjoitusoikeuttakaan. Ilmeisesti Huusko on lukenut minut propagandistien joukkoon ja kun olen ollut tällä foorumilla jo ennen v 2012, minua ei voi (miksi ei voi???) kokonaan oikein poiskaan heittää. Viittaan Huuskon Suomalaisia yritetään harhauttaa-blogiin. Koska en,herra paratkooon, ole ainakaan ryssän propagandaa tähän ikään levittänyt, kyse lienee muista arvoista,jolla US toki oikeutetusti omalla forumillaan sananvapautta rajoittaa. Hauskaa että Ylen Teemalta tulee juuri sananvapautta koskeva ohjelma,jossa on on puhuttu paljon Ylen arvojen vastaista vihapuhetta :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voit ottaa asiassa yhteyttä ylläpitoon.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pegida ja erityisesti Akif Pirincci ovat pöyristyttäneet monet saksalaiset päättäjät. Saksan demarien varapuheenjohtaja Ralf Stegner usuttaa Saksan kotimaan tiedustelupalvelua (Verfassungsschutz) Pegidan kimppuun.

http://www.sueddeutsche.de/news/politik/demonstrat...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näin näyttää linkkisi mukaan olevan. Kiitos siitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset