plukkala

Katoavat pakolaiset, Ruotsi, Saksa

Pakolaisvirran kasvaessa on viime viikkoina uutisoitu osan pakolaisista katoavan. Ensin Ruotsissa ja nyt myös ainakin Saksassa.

Niedersachsenin osavaltiossa on viime päivinä Neue Osnabrücker Zeitungín mukaan kadonnut noin 700 pakolaista. Osavaltiossa kunnat ja kaupungit on velvoitettu järjestämään 4000 hätämajoituspaikkaa. Katoamiset ovat tapahtuneet niistä. Suurinta osaa kadonneista ei ole rekisteröity eivätkä he ole jättäneet turvapaikka-anomusta.

Kunnat uskovat, että kadonneet jatkavat matkaansa sukulaistensa luokse Saksaan tai ulkomaille. Joissakin tapauksista sukulaiset ovat hakeneet heidät hätämajoituskeskuksista. Kunnat huomauttavat siitä, ettei heillä ole oikeutta pitää ihmisiä kiinniotettuina.

CDU-sisäpolitiikko Angelika Jahns kritisoi nykytilannetta. Meidän tulee tietää, ketä Niedersachsenissa oleskelee, hän sanoo. Jahns vaatii, että viranomaiset rekisteröivät pakolaiset heti heidän saapumisensa jälkeen.

http://www.bild.de/regional/hannover/fluechtlingskrise/700-fluechtlinge-...

Niin ruotsalaisten kuin myös saksalaisten virkamiesten kannattaisi tutustua ja ottaa oppia Suomen Tornioon pikavauhtia perustamasta turvapaikanhakijoiden järjestelykekuksesta. Alkuvaikeuksien jälkeen se toimii loistavasti ja kaikki turvapaikanhakijat rekisteröidään välittömästi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niedersachsen on vain yksi Saksan osavaltioista. Todennäköisesti ilmiö Saksassa moninkertainen Niedersachsenin tilanteeseen nähden.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pari viikkoa sitten yle kertoi Ruotsin kadottavan puolet maahan tulevista pakolaisista.
http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204587-ruot...

Käyttäjän TimoKorpelainen kuva
Timo Korpelainen

He ovat mitä ilmeisimmin töissä tai jopa talkoissa, kannattaa etsiä lähimmästä vanhainkodista, sairaalasta tai insinööritoimistosta!

Peppuja pyyhitään, umpisuolia leikataan ja uutta innovaatiota pukkaa pian ovista ja ikkunoista.

Ainakaan mitään epärehellistä ei voi olla meneillään. Korkeintaan voivat olla tyytymättömiä euroopan sosiaaliturvan erittäin matalaan tasoon johon he eivät ole kotimaansa korkeakoulu- ja kulttuuriympäristössä tottuneet.

Siis missään nimessä tähän ei liity mitään negatiivista. Paitsi euroopan rasistisuus. Ja Impivaara.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pakolaisten vyöry vain on niin suuri, että heidän rekisteröintinsä ei useassakaan EU-maassa ole ajan tasalla. Siksi juuri kehoitinkin viranomaisia tutustumaan Suomen pikaisesti organisoimaan turvapaikanhakijoiden järjestelykekukseen. Sen toiminnan seurauksena ainakin tiedetään, ketä maassa oleskelee.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pekka,tietääkö mikään viranomainen missä Suomessa ovat ja ketä ovat jotka kerkesivät luikahtaa maahamme ilman minkäänläista kirjanpitoa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #5

Hyvä kysymys. Suurin osa on jättänyt turvapaikkaanomuksen jossain muualla Suomessa? Myöskin paperittomiaja rekisteröimättömiä varmasti Suomessa liikkuu, mutta ei sellaisia määriä kuin muualla Euroopassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset