plukkala

Suomi, yhden uutisen maa

Olen seurannut uutisvirtaa päivittäin pienen ikäni. Se on osoittanut sen, että usein Suomi on yhden uutisen maa, kerrallaan. US-puheenvuoroa olen seurannut aktiivisesti kuusi vuotta. Täälläkin sama asia on ollut havaittavissa. Mutta tänään tämäkin kärjistyy voimakkaasti. 21 avausta tapaus Tynkkysestä, toistaiseksi.

Perussuomalaisten hallituskausi on edennyt kuoppaisesti. Kohusta kohuun. Ensin kesäkuusta saakka vellonut tapaus Immonen. Sekin on vielä kesken. Sitten tuli eteen Kreikan kolmas tukipaketti, vaikka vaalilupausten mukaan Soini lupasi panna "piikin kiinni". Sitten tapaus Tynkkynen. Hän halusi perussuomalaisten päättävät elimet koolle pohtimaan puolueen mahdollista jatkoa hallituksessa. Puoluehallitus erotti puolueen kolmannen varapuheenjohtajan kyseenalaisin perustein. Onko tapaus Tynkkynen jo loppunkäsitelty, sitä ei voi vielä tietää. Samaan aikaan puolueen kannatus gallupeissa näyttää syöksyvän.

Perussuomalaisten toimia seuratessa näyttää siltä, että puolueen johtoon on iskenyt paniikki. Huomiota puolue on ainakin saanut. Ja huomiota tulee lisää ensi kuussa, kun puolue Soinin sanojen mukaan "harjaa" kansanedustaja Olli Immosen kunnolla? Onko saatu huomio positiivista? Se onkin sitten toinen juttu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ennätyksellistä! Samasta asiasta yli 20 avausta ja lisää tulee.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mihin aikaan saapunee Tynkkysen lento Reykjavikista, haastatteluistaan varmaan lisää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Seija, en tiedä Tynkkysen aikatauluista, mutta tapaus Tynkkynen on varmasti vielä kivenä kengässä Timo Soinilla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

Siitähän on mainittu että puoluejohdolla oli Tynkkysen suhteen vain huonoja vaihtoehtoja, mutta kehnompaa toteutusta tuskin olisi ollut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Ehkä valitsivat huonoista vaihtoehdoista sen huonoimman?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #9

Pekka, PS:n ratkaisusta tuskin voi vetää muuta johtopäätöstä kuin että puoluehallituksessa painettiin paniikkinappulaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Täysin samaa mieltä kanssasi. Tämän totesin jo avauksessani.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Niin. Kaiken lisäksi asia jolla ei ole mitään merkitystä. Suomen talous on lamassa, tulevaisuudessa ei ole elpymisen merkkejä, velkaa on korviin asti, työttömyys huipussaan, kriisit seuraavat toisiaan, mutta Suomen kansa on huolissaan Tynkkysen kohtelusta.

Tynkkynen saisi katsoa peiliin.

Tynkkynen tunki itsensä jo alunalkaen väärään puolueeseen ja kun huomasi sen alkoi suunnata katkeruuttaan puoluetta vastaan. Ei ole kyllä järjen jättiläinen tämä Tynkkynen, jos luuli, että voisi puolueen muttaa itselleen mieleiseksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En jaa Tynkkysen mielipiteitä, mutta perussuomalaisten puoluejohdollakin on peiliin katsomisen paikka asian käsittelystä. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että tärkeämpiäkin asioita olisi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tätä uutis- ja blogivirtaa seuratessa ei voi olla huomaamatta, että moni perussuomalaisten rivijäsenistä on eri mieltä puoluehallituksen erottamispäätöksen kanssa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Suomalaisten kannalta tärkeämpiä asioita viedään näiden sumutusuutisten varjossa hiiren hiljaa maaliinsa ja ulos ilmoitetaan vain jo tehdyt päätökset tai että ei voida odotella eri tahojen lausuntoja, on kiire päättää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En usko, että tästäkään uutisesta voi koko hallitusta syyttää. Mielestäni se kertoo ainoastaan perusuomalaisten johdon paniikista ja siitä, että puolueen sisäinen hajaannus yritetään peittää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämäkin "päivän uutinen" johtuu ainoastaan perussuomalaisten puoluejohdon hätäisestä "paniikkinappulan" painamisesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minusta tämä on viihdyttävää ja saa toimittajatkin juoksemaan ympäri ämpäri kyliä. Eipä tässä kukaan kuolemassa ole, eli ei niin haudanvakavaa, mielenkiintoista katsoa tällaista näytelmää, mitä ei ole Suomen poliittisessa, jäyhässä kentässä ennen nähty.

Suuri on persujen toimien vaikutus tiedonvälityskenttään, tänäänkin olisi ollut tylsä uutispäivä ilman Soinia ja Tynkkystä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onhan asiassa kieltämättä myös humoristisia piirteitä. Hallituspuolue erottamassa kolmatta puheenjohtajaa ilmeisesti yhdistyslain vastaisesti?

Mutta ilman tätä uutista olisi esimerkiksi uusi mielipidetutkimus suomalaisten Nato-kannoista saanut selkeästi enemmän näkyvyyttä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tynkkynen saa tukea myös puolueen euroedustaja Jussi Halla-aholta. Hänen mukaansa Soini on usein painottanut sitä, miltä asiat näyttävät. Nyt näyttää siltä, että puolueen kolmas puheenjohtaja on potkittu mäkeen siksi, että hän on arvostellut puolueen toimintaa hallituksessa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102620562154_u...

Tällainen se yhden uutisen päivä vain on.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niinpä, odotamme seuraavaa näytöstä:

Professori vahvistaa: Perussuomalaisten johto maalasi itsensä nurkkaan

Tarkoittaako tämä käytännössä sitä, että puolue on maalannut itsensä nurkkaan; joko he rikkovat lakia taikka omia sääntöjään?

– Joo. Se on juuri näin.

– Oikea menettely olisi se, että heidän pitäisi journalistien kanssa keskustellessa reilusti tunnustaa kaikki synnit saman tien, eli pitäisi menetellä niin, että tämä ei mennyt oikein ja palataan lähtöruutuun. Se on se oikea menettely.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/131127-professori-...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Taitaa olla perussuomalaisten puoluetoimistolla hikisetoltavat juuri nyt. Tuskin Tynkkynenkään tämän kohun jälkeen asiaa tähän jättää?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #20

Ei tunnu olevan Soinin tilipäivä, eikä Slunga-Poutsalonkaan. Jatkunee huomenna ainakin Tynkkysen osalta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Tämän "uutisen" käsittely on vielä pahasti kesken. Ja sitten heti perään tai yhtäaikaa käsitellään Olli Immosen mahdollista palaamista persuryhmään. Perussuomalaisista riittää "uutisia".

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Kyllä tästä nyt riittäisi vähäksi aikaa, oli aamulla uutisen luettuani vähän samat tunteet kuin Euran perussuomalaisilla:

http://yle.fi/uutiset/euran_perussuomalaiset_onko_...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #23

Tätä "yhden uutisen" päivää seuratessani olen tullut kanssasi samaan lopputulokseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olen pitkin päivää odotellut ex-kansanedustaja Reijo Tossavaisen kaiken kattavaa kannaottoa tähän tapaus Tynkkyseen?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itsekuitenkin uskon, että uutisoinnin kommentointiin, varsinkaan sen analysointiin, ei taida Tossavaiselta löytyä haluja?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #27

Tuskinpa, tällä kerralla Soini möhli lausunnoissaankin niin perusteellisesti, että vastaehdokas taitaa löytyä helposti seuraavassa puoluekokouksessa.

Soini MTV:lle: Puoluehallitus voi erottaa vaikka puheenjohtajan

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #29

Tossavainen on nyt varmaan vain tyytyväinen, että voi olla hiljaa, niin halutessaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Reilu jatkumohan asialle olisi se, että perussuomalaiset kutsuisivat koolle ylimääräisen puoluekokouksen, jossa he voisivat muuttaa Sebastian Tynkkysen eron lailliselle pohjalle?

Käyttäjän pekkavuorela1 kuva
Pekka Vuorela

Kun seurailen sivusilmällä mm. Iso-Britannian uutisvirtaa, niin kyllä sielläkin ihan samalla tavalla nousee kohu-uutisia valtakunnan ykkösaiheeksi, peitoten yhteiskunnallisesti merkittävämmät jutut alleen. Viimeksi esim. Cameronin opiskeluaikaiset seikkailut sian pään kanssa.
Moni muukin asia, kuten "vain meillä seurataan EU-direktiivejä sanatarkasti", kuuluu vakiokalustoon myös Britanniassa, leipäjonojen ja sen semmoisten ohella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä tätä tapahtuu varmasti muuallakin kuin Suomessa. Tänään asia on vain ollut kaiken muun ohittavaa ja kattavaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tynkkysavausten määrä vain kasvaa. Lähes viisikymmentä avausta 36:n tunnin sisällä. Ennätys varmasti US-puheenvuorossa. Yhden uutisen Suomi jatkaa voimissaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset