plukkala

Perussuomalaisten kohut ja riidat

Kohu, paikallinen riita tai molemmat vähintään kerran viikossa? Tällaisen julkikuvan perussuomalaiset ovat itsestään antaneet viime kuukausina. Ja sellaisena tilanne näyttää jatkuvan? Huomiota on puolue toki saanut roppakaupalla.

Tänään on kerrottu, että ministeri Hanna Mäntylän toimia muutaman vuoden takaa tutkitaan petoksena.

http://yle.fi/uutiset/seiska_poliisi_tutkii_ministeri_hanna_mantylan_saa...

Kerrotaan myös, että perussuomalaisten puoluehallitus vaatii puolueen Kainuun piiriä lakkauttamaan kaksi Kajaanissa toimivaa paikallisyhdistystä ja perustamaan niiden tilalle yhden uuden. Kainuun piirin puheenjohtajan Ari Korhosen mukaan perusteena vaatimukselle on vuosia jatkuneet kähinät ja valtataistelu. Korhosen mukaan puoluehallitukselta on karannut mopo käsistä ja hän aikoo uhmata päätöstä.

http://yle.fi/uutiset/kuohunta_perussuomalaisissa_jatkuu__luopuva_piirip...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Perussuomalaiset ovat kohuillaan saaneet roppakaupalla huomiota mediassa. Miten se huomio sitten vaikuttaa puolueen kannatukseen? Se onkin sitten toinen asia?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Käsittääkseni Mäntylä ei ole syyllistynyt mihinkään petokseen, sillä avoliiton tai sen kaltaisen avoimen suhteen idea on juuri siinä, että kumpikin liiton osapuoli vastaa ensisijassa ainoastaan omasta taloudestaan...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Poliisi kuitenkin tutkii asiaa. Tosi on tietysti myöskin se, että ihminen on Suomessa syytön, ennenkuin hänet syylliseksi oikeuslaitoksessa tuomitaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tutkiihan se poliisi, kun joku tekee sille tutkintapyynnön.

Joka tapauksessa viranomaisten suhtautuminen avoliittoihin on omituisen vaihtelevaa - kimppakämpässä asuvia eri sukupuolta olevia henkilöitä saatetaan esimerkiksi asumistukiasioissa kohdella "avioliiton kaltaisessa suhteessa elävinä avopuolisoina", vaikka heidän suhteensa olisikin tosiasissa korkeintaan "sisarukselliset"...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Avoliitto

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #5

Totta tuokin. Mutta poliisi jättää usein usein myös aivan selviä tapauksia tutkimatta.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.A;"..kumpikin liiton osapuoli vastaa ensisijassa ainoastaan omasta taloudestaan..."

Ja tämähän nyt ei maassamme pidä ollenkaan paikkaansa. Avopuolison tulot laskettiin vielä joku aika sitten jopa työmarkkinatukea vähentäväksi..nykyisin tuo vääryys sentään korjattu. Sitä vastoin sossutukia sun muita vastaavia anottaessa kyllä avokkaan hankkeet otetaan huomioon.
Ja koska näin, niin eiköhän tuossa ministerin keississäkin pitäisi ottaa huomioon varakkaan puolison hillot.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näinhän asia Suomessa on. Sääntöjen pitää olla kaikille samat.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Viranomaiset suhtautuvat avoliiton puolisoihin melko mielivaltaisen vaihtelevasti ja monesti heitä kohdellaan kuin aviopuolisoima, vaikka avoliiton idea on juuri siinä, että puolisot ovat taloudellisesti itsenäisiä lukuunottamatta yhteisistä lapsista koituvia taloudellisia vastuita.

Möntylähän on vuonna 2010 ilmoittanut oikeudelle olevansa yksinhuoltaja ja hän on hakenut sillä tiedolla itselleen rahallista oikeusapua. Käsittääkseni hänen kanssaan niihin aikoihin samassa taloudessa ajoittain asunut Liettuassa kirjoilla ollut merikapteeni, jonka kanssa Mäntylällä on kieltämättä ollut myös tiiviimmin intiimi pitkäkestoinen suhde (avoliitto??), ei toisaalta ole Mäntylän lasten juridinen vanhempi, joten en havaitse näillä tiedoilla tapauksessa ainakaan tietoisen petoksen tunnusmerkkejä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Suomessa monissa sosiaaliturva-asioissa avoliitto rinnastetaan avioliittoon. Mäntylä ilmoitti myös oikeusapua hakiessaan olevansa yksinasuva yksinhuoltaja.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #18

Niin ilmoitti, koska hän oli siihen aikaan yksinhuoltaja ja asui pääsääntöisesti yksin. Mielestäni yksinasuvilla yksinhuoltajillakin on oikeus yksityiselämään ja heidän luonaan saa säännöllisesti vierailla vaikka leegio liettualaisia merikapteeneja ilman että näihin suhteisiin aletaan soveltaa mitään "avioliitonomaisuuksia"...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Ilmeisesti juuri tätä asiaa poliisi nyt tutkii?

Toisessa oikeudenkäynnissä Mäntylä puolestaan ilmoitti asuvansa avoliitossa, ja hyötyi asiasta sitä kautta?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #22

Varmaankin se suhteen luonne on selvennyt Mäntylälle itselleen vasta tässä myöhemmässä vaiheessa, jolloin hän totesi asuneensa avoliitossa jo vuodesta 2006. Ehkä hänellä on "sytytys myöhäisellä" tai sitten hän on vain kokenut aikaisemmin yhdessäolon lähinnä seurusteluksi...Silti hän ei ole syyllistynyt petokseen hakiessaan oikeusapua yksinasuvana yksinhuoltajana.

Sitäpaitsi petoksesta voidaan tuomita korkeintaan kahdeksi vuodeksi vankeuteen, joten rikoksena sen vanhenemisaika on vain viisi vuotta. Tekee siis kiirettä poliisille tutkia ja viedä tämä asia syyttäjälle...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #23

Mielestäni meidän on tällä palstalla turha käydä oikeudenkäyntiä asiasta. Sitä varten meillä on muut instanssit.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #24

Esitin vain mielipiteeni julkisuudessa esillä olleiden tietojen perusteella - oikeus tosiaan tekee sitten aikanaan oman lainvoimaisen ratkaisunsa lakikirjan tekstiä tulkitsemalla, jos asia ylipäätään sinne etenee esitutkinnan ja mahdollisen syyteharkinnan jälkeen ...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #25

Tässä vaiheessa asiassa edetään oikeusvaltion periaatteiden mukaan. Asian uutisoimista pidän tärkeänä siksi, että epäilty on istuva ministeri hallituksessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nyt, kun on tullut julki Keskustan ja Kokoomuksen erilaiset kannat Soten suhteen, on mielenkiintoista nähdä perussuomalaisten ratkaisu omaan kantaansa. Kysymyksessä on myös Sipilän uhkaus, että hän hajoittaa hallituksen, ellei Keskustan kanta mene läpi??

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Perussuomalaisen eduskuntaryhmän seuraavana ohjelmanumerona on kansanedustaja Olli Immosen "harjaaminen" siinä yhteydessä, kun hän pyrkii takaisin eduskuntaryhmän jäseneksi. Tämänhän Timo Soini kesällä lupasi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tämä ohjelmanumero on jo hoidettu, tämän päivän uutinen:

Perussuomalaisista erotettu Tynkkynen ei saa enää osallistua eduskuntaryhmän kokouksiin

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisista_erotettu_...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eduskuntaryhmä ei kuitenkaan ole vielä "harjannut" kansanedustaja Olii Immosta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuo Tynkkysen estäminen eduskuntaryhmän kokouksiin oli myöskin hyvin odotettu päätös.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Tynkkyselle annettu osallistumiskielto vaikuttaisi mahdollisesti antavan viitteitä siitä, mitä Tommi Parkkonen totesi IL:n Näkökulmassa 30.10.2015:

"Näkökulma: Ovet kiinni - demokratian nimissä"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015103020581630_u...

mistä lainaus:

"... Perussuomalaisten johdosta onkin lähtenyt puolueen nuorille selväsanainen viesti, että jos valitsette Tynkkysen jatkokaudelle, niin - edelleenkin toiston uhalla - huonosti käy. Persunuoret saivat jo kesällä häädön hulppean puoluetoimiston tiloista, seuraavaksi saattaa käydä poistumiskäsky nykyisistäkin tiloista Mannerheimintiellä. Siis jos Tynkkynen valitaan jatkamaan nuorten puheenjohtajana.

Puolueen nuorille on myös muistutettu Ruotsin eräänlaisen "veljespuolueen" Ruotsidemokraattien nuorisojärjestön kohtalosta. Länsinaapurissa puolueen johto erotti koko nuorisojärjestönsä puolueen jäsenyydestä ja päätti perustaa täysin uuden nuorisojärjestön ..."

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Asia kertoo ainoastaan perussuomalaisten hallintokulttuurista.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Immonen sai huomautuksen ja pääsi ryhmään takaisin. Alkaa olla jäsenet taas ruodussa ja asiat menee Soinin mielen mukaan. Ihmetellä kyllä täytyy tätä PS-puolueessa vaikuttavien munattomuutta..eli kauanko annetaan yhden ihmisen johtaa ihan mielivaltaisesti.

http://yle.fi/uutiset/facebook-kirjoituksella_koha...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eli kovin kevyt tuntui harjaus olevan? Näin uskoinkin käyvän. Tässä tilanteessa Timo Soinilla ei ollut paljon muita vaihtoehtoja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hyvä on kuitenkin ettei vielä lihakoukkuihin ripusteta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #16

Eihän ravihevosia vielä lihakoukkuihin pistetä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nyt ei persut kiinnosta yhtään, kyllä tää kokoomuksen ja keskustan vääntö on mielenkiintosempi, se voi olla että pian päästään taas äänestämään. Sitten saa persut olla taas oppositiossa.

Niin ja sitten ei ketään jaksa kiinnostua enää niistä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Valitettavasti politiikassa kaikki riippuu kaikesta. Perussuomalaiset ovat mukana keskenään kiistelevässä hallituksessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sivustakatsojana, ei mitään sanottavaa silhen mitä tapahtuu, ja jos tapahtuu, sitten oppositio kutsuu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #29

Vielä ei ole mitään tapahtunut. Tänään on kuitenkin tullut selväksi pääministerin kovat otteet ja se, että Soini peesaa Sipilää. Soinilla ei varmasti ole pienintäkään halua oppositioon.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikös nyt ole Stubb vs. Sipilä päivän epistolatekstinä?

Hallituskauden 48 kuukaudesta 5 on takana ja 43, jos Herra suo, on edessä... Paljon ehtii vettä virrata Mississippissä ennen kuin Suomi, EU, YK ja Putinin Venäjä ovat taas tukevasti jaloillaan.

Kahdeksan vuoden velkaantuminen keskivauhdilla 6-7 mrd€/vuosi on ollut syömävelkaa - ei elvytysvelkaa. Siinä on Suomen Servi Systemsin työmaa. Muiden, opposition ja äänestäjäkunnankin, mielestä siivoaminen tapahtuu liian hitaasti tai väärin... :-)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onhan sekin sitä? Siihen liittyy tietysti myös kolmannen S:n kanta. Nyt tuntuu siltä, ettei kukaan voi vielä tietää, kuinka kauan nykyinen hallituskausi kestää?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset