plukkala

Sote-sovun jälkeen ilmatilan hallinta jälleen perussuomalaisilla

Viikon Sote-aikalisän jälkeen perusuomalaiset ovat jälleen kaapanneet julkisuuden ilmatilan hallinnan itselleen.

Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen antoi takarajan puolueelleen oman erottamisasiansa sopimiseen. Tynkkynen ilmoittaa sen olevan marraskuun 18. klo 18. Jos asiasta ei päästä sopuun, asia viedään oikeuteen. Puoluesihteeri Slunga-Poutsalo pitää Tynkkysen uhkausta puolueen kiristämisenä julkisuuden kautta.

http://yle.fi/uutiset/tynkkynen_uhkaa_perussuomalaisia_oikeudella/8449617

http://yle.fi/uutiset/slunga-poutsalo_tynkkynen_hakee_kiristyskeinoa_jul...

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen kertoo haastattelussa Image-lehdelle, että hänen laatimallaan "mustalla listalla" oli selkeä tarkoitus. Putkonen kertoo Imagessa, että hänen tarkoituksensa oli "listallaan" siirtää keskustelu pois kansanedustaja Olli Immosesta. Putkosella on kertomansa mukaan puolueessa putsaajan ja miinanraivaajan rooli. Putkonen myös onnistui "hankkeessaan".

Timo Soini kertoi kesällä, että operaatio oli Putkosen oma ja että hän oli tietämätön Putkosen listasta. Putkonen vahvistaa tämän. Hän ei kertonut Soinille eikä puoluesihteeri Slunga-Poutsalolle listastaan mitään.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1447180015835.html

Kuka sen kissan hännän nostaa, ellei kissa itse.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Uutiset tuntuvat jälleen tutuilta! Ja nämäkin saivat aikaan aivan omilla toimillaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Omaaloitteisuutta Putkoselta ainakin löytyy, mutta seuraamukset vovivat olla pitkällä tähtäimellä haitallisia. Listalla oli myös poliitikkoja jotka eivät ottaneet koko Immoskohuun hirveästi kantaa, kuten Li Andersson, sekä henkilöitä jotka eivät olleet poliittisia toimijoita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Perussuomalaisissa se aloitekykyisyys on ilmeisesti joillekin sallittu, ja taas toisille ei ollenkaan. Ilmeisesti puolueen työmiehelle se vapaus on suuri?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tärkeintä tähän asti on ollut sekä Halla-ahon että Immosen asema puolueessa. Ihan kuin jossain Kiinan kommunistisessa puolueessa klikit on kaikkein ylin kysymys.
Muutenkin mielenkiintoista kuinka Stalin on rehabiloitu Venäjällä ja aika tuntuu kiertyvän takaisinpäin näissä maskunisistissa äärioikeistopiireissä joita vievät Putinin agendaa eteenpäin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Putkosen toiminta liittyy kyllä Immoseen, mutta ei Halla-ahoon ainakaan tässä tapauksessa. Puhumattakaan Stalinista tai Putinista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä vain. Mutta tämä kuvio että oman puolueen klikkien välinen taistelu saa mennä yli puolueen suhteiden ympäröivään yhteiskuntaan tuo näitä assosiaatioita. Kuten Karo huomautti Putkonen tuli Immosen pelastusoperaatiossa polttaneeksi siltoja ja eristäneeksi putiikkia siitä kentästä missä sen pitää toimia. Ja koska monet persutkin ovat ilmaisseet häpeävänsä Putkosen touhuja on kysymys klikeistä. Halla-ahon klikille on jyrkkyys tärkeä normi. Sitten on näitä jotka haluavat pitää kiinni kansanliikkeen ideasta, mihin jyrkkyys ei sovi.
Ja kaikki tämä tuo mieleen kommunistiset puolueet pitkin maailmaa

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #6

On toki outoa, että puolueen työmiehen tittelillä toimiva Putkonen toimii puolueen puheenjohtajan ja puoluesihteerin selän takana. En kuitenkaan nähnyt Putkosen polttaneen siltoja mihinkään suuntaan. Päinvastoin Imagen haastattelussa hän halusi vain esiintyä sankarina, joka sai aikaan puheenaiheen vaihtumisen Immosesta omaan listaansa. Se sitten, kuinka viisasta se oli, onkin kokonaan toinen tarina. En ole havainnut Halla-ahon ottaneen millään lailla kantaa koko Immos-gateen.

Jotenkin tuntuu, että vedät mutkat suoriksi päätelminesi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #7

Ai sinusta ei polttanut siltoja mediaan. Kyllähän ne vieläkin uutisoi herran tempauksista mutta tunneperäinen kommunikaatio lienee kylmää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Ei kukaan polttanut siltoja. Putkonenhan on työmies, jota puoluejohto voi käyttää juuri tällaisissa asioissa hyväkseen. Ja sanoa sitten jälkeenpäin, ettemme me puolueessa tienneet asiasta mitään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sieltä ne taas kaikki vakionimet pulpahti, voi hyvää päivää! Blogi koski Tynkkysen touhuja, ja Sini vetää taas kaikki immoset, Halla-Ahot, Putinit ja nyt myös Stalinin mukaan kuvioihin.

Rauhaa, Sini, rauhaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Blogi koski kyllä Tynkkysen toimien lisäksi myös Immosen ja Putkosen toimia ja lisäksi puolueen suhtautumista niihin. Mutta Sini kieltämättä omissa kommenteissaan kyllä veti mutkat suoriksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Putkonen on salamankaltainen, ei tiedä milloin ja mihin se lyö. Sini taas lyö aina samaanpaikkaan, persuihin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Putkosesta ihmettelen lähinnä sitä, että hän toimii puolueessa salassa puoluejohdolta, ja vielä kehuskelee sillä, kuten hän tänään itse Imagessa kertoo.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos Tynkkysen ja puolueen riita joutuu käräjille, kuinkahan kauan tämäkin asia pysyy otsikoissa valituskierroksineen? Voisi seuraavat vaalit olla jo lähellä?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Jos Tynkkynen voi asiaan yhtään vaikuttaa, niin se tuee pysymään otsikoissa kauan. Uusista vaaleista en tiedä, mutta tuskin persut niitä haluaisivat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En tarkoittanut ennenaikaisia vaaleja. Suomessa tällaiset oikeudenkäynnit vain valituksineen voivat kestää muutaman vuoden. Oikeudenkäynnin jatkuessa asia pysyy otsikoissa varmasti.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #12

Ymmärsin pointtisi väärin. En myöskään muistanut oikeudenkäyntien voivan kestää täällä pitkään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Suomessa oikeudenkäynnit kestävät tunnetusti pitkään. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on Suomea useita kertoja asiasta huomauttanut. Tämä asian käsittelyn kesto jo yksin takaa jutun pysyvän otsikoissa ja lööpeissä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tynkkynen tuossa häviää joka tapauksessa, vaikka voittaisikin sitten joskus, ei kai kukaan tai mikään voi pakottaa puoluetta ottamaan ihmistä jäsenekseen, vaikka lakikin määräisi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eipä Tynkkynen voi myöskään mitään hävitä. Miehen tunnettuus vain kasvaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Moni on iloinen kun Soinia uuvutetaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Moni voi olla asissa iloissaan, mutta varmasti myös monet pahoillaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ritala, asiassa onmyös toinenkin puoli, mikään puolue ei voi taas pakottaa ketään ehdokkaakseen vaaleissa. Viime kunnallisvaaleissakin persuilta puuttui jo riitojen vuoksi 4000 ehdokasta.

Kerätäänkö jälleen lehti-ilmoituksilla, saadaan nähdä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja ne persujen paikalliset riidat vain tuntuvat jatkuvan?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikai kuntatasolla voi mitään vaikutusta olla Tynkkysen erottamisesta muuta, kuin häntä ei valtuuston ryhmäkokouksiin kutsuta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niissä perussuomalaisten kuntason riidoissa on nähty jo niin monta versiota, ettei kukaan voi varmuudella sanoa, miten Tapaus tynkkynen siellä käsitellään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset