plukkala

HS:n puoluegallup

Helsingin Sanomien tänään julkaisema puoluegallup vahvistaa viimeaikaisten mielipidemittausten trendiä. Sekä Yle:n että HS:n gallupit kertovat Perussuomalaisten kannatuksen romahtamisesta ja vastaavasti SDP:n kannatuksen usean %-yksikön kasvusta. Molemmat jo kahteen kertaan peräkkäin.

Keskustan ja Kokoomuksen kannatukset ovat kevään vaaleista pysyneet hyvin vakaina. Perussuomalaiset ovat menettäneet samalla aikavälillä kannatuksestaan kolmanneksen ja SDP:n kannatus on noussut useita %-yksiköitä. Ja SDP on noussut toiseksi suurimmaksi kannatuksellaan. HS- gallupin mukaan sen kannatus on nyt 19,6%. Myös vihreät näyttävät pysyvän puoluevertailussa Perussuomalaisten edellä. Sen kannatus on vaaleista noussut muutamalla %-yksiköllä. On kuitenkin syytä muistaa se, että Vihreät saavat yleensä gallupeissa paremman tuloksen kuin vaaleissa.

Vasemmistoliiton muista puolueista eroava elvytystä ajava politiikka ei näytä saavan äänestäjien luottamusta. RKP:n ja KD:n kannatukset ovat tutulla vakaalla tasollaan.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1447840479780

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämän HS-gallupin tuloksessa ei näy vielä sote-ratkaisun aiheuttaman "hallituskriisin" eikä myöskään Pariisin terrori-iskun vaikutuksia eri puolueiden kannatuksiin.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

En oikein keksi mitään tapaa, kuinka Pariisin terrori-isku vaikuttaisi puolueiden välisiin kannatuslukemiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Politiikassa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jopa puolueitten kannatukseen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Uutisotsikoita tuoreen gallupin pohjalta:

Hallituksen suosio yhä vankasti yli 50 prosenttia
Perussuomalaiset aivan vihreiden kintereillä
Vuosi 2015 suotuisa kokoomukselle
Kansa hylännyt RKP:n oppositioon
Keskusta ylivoimaisesti muiden edellä
SDP tuskallisen kaukana vuoden 2012 kannatustasosta
Muut-ryhmä tuplannut kiinnostavuutensa parissa vuodessa

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Uutisotsikot ovat ihmisten kirjoittamia. Sen lauluja laulat, kuka palkkasi maksaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Perussuomalaisten sivuilta?:)

Laskin muuten että hallituksen kannatus oli 51%

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kävin vilkaisemassa. Kovin vähän niillä sivuilla uutta gallup-tulosta käsiteltiin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuosta Pariisin terrori-iskusta. Mikäli persut olisivat nyt oppositiossa, voi vain kuvitella millaista "riekkumista" siltä suunnalta tulisikaan harrastettua pakolaispolitiikkaa kohtaan, mutta nyt, kun persut ovat hallituksessa tuo "syömähammas" on nypätty irti. Soinille on nostettava hattua, mies on vihdoinkin ymmärtänyt olevansa ensisijaisesti Suomen hallituksen ulkoministeri, joka lausunnoissaan edustaa Suomen hallitusta, eikä perussuomalaista puoluetta. Tuskin Sipilä tai pres.Niinistö Soinin suuta saippualla on pessyt, kun Soinin takki on kääntynyt jälleen, mutta tällä kertaa positiiviseen suuntaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kieltämättä tuntuu siltä, että Soini pikkuhiljaa on saanut puolueensa rauhoittumaan pitkästä oppositioroolista hallitusrooliin. Se vain näkyy nyt sitten puuttuvien sloganien takia kannatuksessa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Uskoisin Soinin, kuten Pekka Vennamon aikoinaan, haluavan jäädä kuitenkin "asialinjan" poitiikkona ihmisten mieliin. Tosin, kuten gallupit osoittavat, tämän seurauksena persut puolueena hiipuu alta kuten SMP aikoinaan Pekka Vennamota.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmaan jokainen politiikko haluaa tulla muistetuksi asialinjan politiikkona?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Yllättävää, että tällä blogilla pääsi karuselliin, koska kannatuskyselyssä ei ole enää mitään uutista. Jostain syystä persujen pudotuksen kulmakerroin ei ole ihan yhtä jyrkkä kuin Ylellä, muttei pidä olla pettynyt. Suunta on edelleen oikea, vaikka pakolaisaallon myötä rasismiin taipuvaisten äänenpainot ovatkin jyrkentyneet. Pelkällä maahanmuutokriittisyydellä ei siis voi pärjätä. Terve piirre suomalaisissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä tässäkin kannatuskyselyssä oli selkeä uutinen. Se vahvistaa puolueitten kannatusmuutosten trendin. Sekä Yle:n että Helsingin sanomien kyselyt ovat nyt molemmat näyttäneet kaksi kertaa peräkkäin hyvinkin samankaltaisen tuloksen, jolloin tulosten uskottavuus oleellisesti paranee.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Börje, toisaalta on myös hyvä huomata, ettei pelkällä kaikkien asioiden vastustamisella saada suurta kansan kannatusta. Tuota kaikkien asioiden vastustamista, joka huvittavalla tavalla yhdistää persujen ja vihreiden toimintaa ja on sinänsä hauskaa seurattavaa, kun molemmat omalla tavallaan haluavat kääntää "kelloa" taaksepäin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Arto, tämä Perussuomalaisten kannatuksen lasku kertoo myös siitä, kuinka vaikeaa populistisen puolueen äänestäjien muuttuminen vastuullisen hallituspuolueen kannattajiksi on.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Antti Rinne on onnistunut hyvin opposition johtajana ja Timo Soini on ehkäpä jopa pettänyt äänestäjänsä odotukset.

Lopultakaan sillä ei liene mitään merkitystä, mitkä puolueet valtakolmikosta ovat vuorollaan hallitusvastuussa, jos ajatellaan aikaa UKK:n jälken.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Enemmän pidän SDP:n nousua gallupeissa juuri Perussuomalaisten kannatuksen laskun aiheuttamana kuin Rinteen onnistumisena oppositiopolitiikassaan. SDP saa nyt takaisin perussuomalaisiin menettämiään entisiä kannattajiaan.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Onko Granlundilta jäänyt huomaamatta demarien "huuto" eduskunnassa. Ei sellaista esitystä hallitukselta ole tullut, mitä eivät demarit olisi haukkuneet. Täytyy sanoa, vaikka perussuomalaisiin en kuulukaan, että kevyttä heidän esiintymisensä oli edellisellä vaalikaudella verrattuna entisen valtiovarainministeripuolueen nykyiseen melskaamiseen eduskunnassa ja muualla. Olen mennyt jo laskuissa sekaisin, kuinka monta välikysymystä demarit ovat jo ehtineet tehdä vaikka Sipilän hallitus ei ole toiminut kuin puolisen vuotta. Mihin vielä ehtinevätkään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Oppositition tehtävänä on arvostella hallituksen tekemiä ehdotuksia. Niin SDP on tehnyt. Kuitenkaan en vertaisi SDP:n käyttämää retoriikkaan kuitenkaan perussuomalaisten retoriikkaan oppositiossa ollessaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Onko Tammelalta jäänyt huomaamatta kuinka monta päätöstä hallitus on jo ehtinyt vetää takaisin vaikka hallitus ei ole toiminut kuin puoli vuotta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jostakin syystä nämä takaisinvedot eivät ole vaikuttaneet Keskustan eikä Kokoomuksen kannattajiin, ainakaan vielä?

Jussi Säntti

Mitä väliä gallupeilla tai edes vaalituloksella, hallituksen pitää vain onnistua. Onnistuneisuus voi selvitä hyvinkin pitkän ajan kuluttua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä gallupitkin vaikuttavat puolueitten ajamaan politiikkaan, ei kuitenkaan niin näkyvästi kuin vaalit. Politiikan onnistuneisuus pitkällä tähtäimellä on sitten kokonaan toinen asia. Uskon, että tämäkin gallup analysoidaan kaikissa puoluetoimistoissa tarkasti,toisissa vielä sitäkin tarkrmmin.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Näitä Lukkalan analysointeja "gallupeista" on aina mielenkiintoista seurata. Tarkkaa työtä....

PS tippunut ja SDP noussut. Toki jossss hallitus olisi kaatunut tai olisi pitänyt muodostaa uusi hallituspohja ilman vaaleja. Voi vain kysyä minkälainen se olisi ollut. Kepu. SDP. ja PS lisättynä KD:lla ja....

Kokoomuksella tuskin olisi asiaa siihen ollut. PS on saanut asioita ajettua ihan kiitettävästi. Asumistuki päällimmäisenä. Sote meni aika liki tavoitetta ja pari muutakin juttua.

Pakolaisaalto ja sen massiivisuus ei ole puoluepolitiikkaa, paitsi niiden, jotka pyrkivät tekemään siitä liiketoimintaa....

Kattotaan nyt PS on jännä puolue. Kannatusta mitataan suurennuslasilla ja hyvä niin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on ilmoittanut moneen kertaan, ettei SDP lähde hallitukseen mukaan ilman uusia vaaleja. Eikä SDP:n nykyisellä kannatuksellaan edes kannata lähteä. Siksi uskon häntä. PS ei taas uusia vaaleja tällaisessa kannatustilanteessaan halua. Se pitää hallituspaikastaan kiinni kynsin hampain.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Höpö höpö. Sotessa Persut selviytyvät voittajina vain koska hallitus ei kaatunut. Asumistuki leikkaus pyörettiin, koska sitä ei kannatettu kuin Kokoomuksen ja parin Keskustalaisen toimesta. Oppositio olisi kiittänyt kannatus nousuta kun 27000 eläkeläistä olsi työnetty köyhyysrajan alle.

Ei ole sattumaa miksi viimeiset puolitoista kuukautta hallitus on puhunut jatkuvasti pakolaisista, se on ainoa asia joka ei lisää opposition kannatusta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaikki ns. "saavutukset" ovat hallituksessa ja hallitusohjelmassa näköjään perussuomalaisten ansiota?

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Ei näillä gallupeilla ole tässä vaiheessa vielä mitään merkitystä ei missään ole hallitusta vaihdettu gallupien takia taikka järjestetty uusia vaaleja. Perus Suomalaisten äänestäjät ovat toisi kirjava joukko osa on tosi järkevää mutta osa on täysin irti reaali maailmasta ja tämä ryhmä poukkolee puoluesta toiseen. Luulisin että nykyinen kannatuksen taso on se oikea.Kepun ja Kokoomuksen äänestäjät tuntuvat tajunneen nykysen Suomen tilanteen eivätkä odota ihme pelastukseen. Kyllä Suomen kustannuskilpailukyky on heikko kaikilla tasoilla. Nyt kun vanhalla ijällä olen funtsinut vielä neljännen kerran rakentaa omakoti talon niin ihan saamani vihjeen perusteella tutustuin erään Virolaisen valmistajan taloihin ja hinnastoon niin ei edes kannata tehdä itse kun saa valmiin talon halvemmalla sieltä kun itse tehtynä täältä.Ilmeisesti meillä verotus ja palkkataso on ihan pielessä, mutta millä se korjataan. Aina pitäisi muistaa että kun elämme glopaalisessa taloudessa niin työllä ei ole kysyntää jos sen hinta on liian korkea se vain on kauppatavara muiden joukossa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Joo, paitsi, että PerusSuomalaisten kannatusta on 2011 tapahtumien jälkeen....no vaikea mitata. Oikeastaan selittyy juuri sillä mihin viittaat. Osa porukasta häippäsee sen enempiä ajattelematta. Toisaalta tunkua tulee yllättävistäkin lähteistä. Unohtaa ei sovi nukkuviakaan.

Viro ja monet entiset NL:n satelliitit ovat ihan oma lukunsa. Harmaa, kuititon talous on vieläkin hyväksytty maan tapa. Toki sikäläiset poliitikot eivät sitä myönnä. Mutta näin se vain on. Harmaa talous on osa koko kansantuotetta ja ei siihen välttämättä haluta puuttua. EU:n dirketiivit ovat vessapaperia, varsinkin kun mennään Tallinnan ulkopuolelle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei perussuomalaisten kannatuksen muutosta ole sen vaikeampaa mitata kuin muidenkaan puolueiden.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #33

Ihankos totta. 2011,2015 vaalien tulos on aika karseaa tarinaa kalluppien mittarin asteikolla. Kannatusta joo, sitähän se.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #35

2011 vaalien tuloksen ennustaminen oli perussuomalaistem osalta vaikeaa, se pitää paikkansa. Silloin puolueen kannatus nousi edellisistä vaaleista yli kolminkertaiseksi. 2015 vaaleissa suuriosaepävarmuustekijöistä oli jo poistunut.

Alla artikkeli mielipidetutukimuksista ennen kevään vaaleja. Puolueiden järjestys oli ainoa asia, joka kannatuksen osalta meni oikein neljän suurimman puolueen osalta.

http://www.hs.fi/politiikka/a1429321022961

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tosi on, että gallupeilla ei hallituksia eikä eduskuntaa hajoiteta. Ne kertovat kuitenkin maassa tapahtuvan poliittisen ilmaston muutoksen suunnan.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Lukkalan alkuperäinen kirjoitus ja myöhemmät kommentit osoittavat, että hän seuraa tapahtumia tarkasti. Granlundille vastaan lyhyesti, hallitus nauttii edelleen eduskunnan suuren enemmistön luottamusta lukuisista välikysymyksistä huolimatta. Miten käynee loppupelissä demarien johtaman opposition, romahtaako nykyinen gallup-suosio äänestäjien herättyä huomaamaan täysin populistisen huudon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Uuden hallituksen synnyn jälkeen Vihreiden kannatus lähti heti nousuun. Media kirjoittikin silloin Vihreiden omineen pääoppositiopuolueen paikan. SDP on sittemmin muuttanut retoriikkaansa ja haastanut hallituspuolueita eduskunnassa huomattavasti terävämmin ja saanut siten kannatuksensa nousuun. SDP:n kannatuksen nousuun ovat myös vaikuttaneet hallituksen omat toimet.

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Oli harmaata taloutta tai ei mutta Viron kilpailukyky on hyvä sekä palkoista että veroista johtuen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Viron kilpailukyky on kieltämättä hyvä, mutta kyllä yhteiskuntammekin ovat varsin erilaiset. Arvostan nimittäin suomalaisen yhteiskunnan tarjoamia palveluita.

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Eikös tuo kaikkien asioiden vastustaminen koske myös demareita ja heidän isäntäänsä SAKta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Oppositiossa on yleensä tapana vastustaa kaikkia hallituksen hankkeita. Ay-liike on taas täynnä muutosvastarintaa ja pelkoja.

markku palonen

Perussuomalaisten ongelma on ollut se että,negatiivisesti kirjoittava media kuten YLE,iltalehti,iltasanomat jne on positiivisesti olleet negatiivisesti perusujen asioiden käyttäytymistä ja asioidern hoitoa vastaan.Voisiko löytyä yhtään lehteä tai ohjelmaa jossa persujen toimintaa olisi kehuttu,ellei sitten heidän omassa PS lehdessä.
Eli persujen hyvien tekojen täytyy ylittää uutiskynnys reilusti ja se ei koskaan ole ylittynyt.Miksi?
Eiköhän kysymys ole vallasta ,jossa kaikki palkkio paikat on jo varattu muille puolueille ,eikä kellokalleja suvaita ko.paikkojen kellotamiseen.Kuitenkin persujen kannatus on koko ajan kasvanut ,välillä laaksoon päin ja välillä huipulle kuten nouseva kannatus keskinbmäärin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Perussuomalaisten suurin virhe ennen vaaleja oli antaa äänestäjille katteettomia lupauksia, joita se ei ole hallitusaikanaan kyennyt viemään eteenpäin. Suomi on monipuoluemaa, jossa yksikään puolue ei pysty hallituksen ohjelmaa sanelemaan. Tämä asia vain tuntuu olevan perussuomalaisten äänestäjien vaikea ymmärtää.

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Tiukassa paikassa kristilliset ja RKP tulevat hallituksen tueksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mistähän sekin mahtaa johtua?

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Hallituksessa olo rassaa kaikkia muita mutta ei Kokoomusta .Kepukin kävi melko alhaalla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Keskustan kannatus viime kevään vaalien jälkeen on pysytellet osapuilleen samalla tasolla.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

Kokoomus on toiminut hallituksessa suunnilleen niin kuin ennen vaaleja antoi ymmärtää. Siinä lienee syy kannatuksen vakauteen - äänestäjät eivät ole pettyneet, koska ennen vaaleja ei lupailtu kuuta taivaalta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olet oikeassa.Kokoomus ei antanut katteettomia lupauksia ja siksi sen kannatus on pysynyt entisellä tasollaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässä osa niistä perussuomalaisten kannatuksen laskun syistä.
http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_piirikokou...

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Kyllä palvelut ovat hyviä mutta rahoittajia on päivä päivältä vähemmän ja velka kasvaa,joskus tulee raja vastaan. Joka päivä työpaikkoja menee ulkomaille ja lakkoilu ei lopu ennenkuin kellään ei ole töitä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kerro nyt sitten vihdoin se oma ratkaisusi ongelmaan?

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Julkisen sektorin palkkoja laskettava vuotuisen velanoton verran. Jos ei julkisella sektorilla olisi velanoto oikeutta tälläistä ongelmaa ei olisi koskaan tullut , kun olisi koko ajan eletty suu säkkiä myöten. Ostovoiman laskulla ei ole Suomessa mitään merkitystä kun kaupoissa ei enää ole kotimaista tavaraa muuta kuin ruoka.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Julkisen sektorin koon on annettu kasvaa holtittomasti. Vasemmistopuolueet ja vihreät eivät anna sen työpaikkoihin koskea, koska valtaosa julkisen sektorin työntekijöistä on heidän jäsenkirjaäänestäjiään.

markku palonen

On se kumma kun minä pystyn ennakoimaan oman kulutukseni menot ja säästämään rahani tulevaisuuden hintojen nousuista tai laskuista.Mutta valtio tai kunnat ei.Syy on aika selvä.Valtion ja kuntien toimihenkilöt voivat kasvattaa verojen keräystä aina kun kustannukset karkaavat js käyttävät kaikki mahdolliset rahastus keinot,bensiinin ,sokerin ,tupakan, viinan, jne korotukset.Tavallinen ihminen voi vain säästää tyynyn alle ja näin toivoa että ei valtio vie tälle ihmismassalle joka tekee tuottamatonta työtä valtio ja kuntayksiköille vain itselleen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Julkisen sektorin toimihenkilöt eivät pysty vaikuttamaan verojen määrään muutenkuin äänestäjinä. Päätöksen veroista tekevät poliittiset päättäjät kunnissa ja eduskunnassa.

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Ainoa tehokas konsti estämään verojen nousu olisi velanoton kielto julkisella puolella jolloin veroja pitäisi nostaa heti kun lisätään menoja niin pysyttäisiin aina ajan tasalla missä mennään. Ainoastaan investointeihin jotka maksavat itsensä takaisin tietyssä ajassa olisi sallittuja ei missään nimessä syömävelkaa . Tukiaiset suorastaan laskevat laatua jos esimerkiksi verrataan Viron ja Suomen elokuva tuotantoa niin Virosta menee maailmalle kolme kertaa enemmin elokuvia kuin meiltä ja varmasti tuet ovat olemattomia meikäläisiin verrattuna. Sama tilanne on musiikissa. Miksi tehdä hyvää kun rahaa tulee muutenkin. Mitä tulee elvytykseen niin sen alkuperäinen idea oli että säästetään hyvinä aikoina ja niillä säästöillä elvytetään huonoina aikoina

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässä on nyt velkaannuttu yli seitsemän vuotta. Aluksi elvytettiin. Siinä tilanteessa ei auttanut. Sen jälkeen säästetty ja elvytetty. Ei ole auttanut. Kaikki johtuu siitä, että poliittiset puolueet eivät ole yhteistyössäpystyneet puuttumaan maan rakenteellisiin ongelmiin eivätkä julkisen sektorin ylisuureen kokoon. Syynä liian leveät hallituspohjat.

Nyt, kun hallituksessa on vain kolme puoluetta ja hallituksella olisi halua ongelmaan puuttua, on oppositio ja ay-liike tehnyt selväksi, ettei mistään saa mitään säästää tai Suomi pysäytetään totaalisti. Jotkut eivät vain halua nähdä sitä tosiasiaa, että maailma ympärillämme muuttuu koko ajan.

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Parasta olisi antaa pysähtyä.Ei voida loputtomasti antaa periksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Siitä seuraisi vain uudet vaalit. Mitä luuliisit niiden muuttavan?

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Jossain vaiheessa tähän Suomen työpaikka pakoon on saatava muutos eikä sitä missään tapauksessa saada aikaiseksi nykyisellä systeemillä. Maasamme parmlamentin valta on annettu SAKlle. Jos vaiika verrataan Ruotsii niin siellä ei ole kolmikantaa, laittomista lakoista sakotetaan lakossa olleita ja ay liikettä on karenssipäivä ja myötätuntolakot ovat kiellettyjä. Kun meidän vasemmiston historia on melko synkkä kävivät Venäläisin asein kaatamaa maailman demokrettisinta hallintoa vuonna 1918 niin ihmettelen että tälle porukalle on annettu näin paljon ulkoparlamentaarista valtaa. Meillä meni melko hyvin silloin kun oli oma raha ja saimme korjattua poliittiset virheet devalvoimalla nyt kun sitä mahdollisuutta ei ole olemme täydellisesti pulassa.Tilanne vain huonenee kun yli puolet kansasta elää verovaroista eli vaaleissa ne saavat enemmistön niin miten tedä säästöjä ennekuin olelemme vararikossa. Ja kun yrittäjiä on paljon vähemmän kuin palkansaajia niin heidän etuja ei aja kukaan.Tämä on johtanut siihen että meidän teollisesta tuotannosta suuri osa on joko lopettettu tai siirretty ulkomaille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä viimeisin kommenttisi ei oikeastaan enää liippaa keskustelun aihetta, eli HS-gallupia. Se on jo kokonaan toinen tarina.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset