plukkala

Kotiseuturakkaus vai huono omatunto?

Pääministeri Juha Sipilä on kutsunut koolle kriisikokouksen pohtimaan vastaanottokeskusten levottomuuksien rauhoittamista. Siihen osallistuvat hänen itsensä lisäksi sisäministeri Orpo ja oikeusministeri Lindström. Ongelmia Sipilän mukaan aiheuttavat turvapaikan hakijat keskenään ja suomalaiset vastaanottokeskusten liepeillä.

Tänään julkisuuteen tulleen tiedon mukaan Kempeleessä on tehty 14-vuotiaan tytön raiskaus, josta epäillään kahta nuorta afganialaista turvapaikanhakijaa. Sipilän mukaan Kempeleen raiskausta ei ole erikseen käsitelty hallituksessa, vaan asiaa on käsitelty vain yleisellä tasolla.

http://yle.fi/uutiset/sipila_tuomio_vakavasta_rikoksesta_vaikuttaa_turva...

Sipilä toteaa, että vakava rikos vaikuttaa turvapaikkapäätökseen Suomen lain mukaan. Mutta herättikö vasta Kempeleen tapaus pääministerin?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pääministeri on tunnetusti Kempeleestä. Miksi vasta tämän tapauksen jälkeen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Sipilän mukaan Kempeleen raiskausta ei ole erikseen käsitelty hallituksessa, vaan asiaa on käsitelty vain yleisellä tasolla."

Niin no, ei kuitenkaan kieltänyt ettei koolle kutsumassaan kriisikokouksessa (Orpo + Lindström) ja keskustan Suomenmaakin uutisoi näin:

"Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tuomitsee Kempeleen raiskauksen ja haluaa selvittää mahdol­li­simman pian, pitääkö lakeja muuttaa.

– Tuo on vakava, inhottava ja tuomittava teko, jos julkisuudessa esiintyvät tiedot pitävät paikkansa, Sipilä kommentoi Yle uutisille."

Sipilää kaduttanee nyt Kempeleen asuntonsa lupaaminen turvapaikanhakijoiden käyttöön, sitä tuskin kuitenkaan liitetään peruutuslistalleen.

http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/560...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinpä, alkaa Sipilän glooria, ainakin omissa silmissäni, pikkuhiljaa vähenemään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Paniikkinappulan painamiseltahan se Kempeleen asuntonsa valossa vaikutti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Onkohan siinä Sipilän puolelta jonkinlaista NIMBY-ajattelua mukana, kun kotipitäjän huoli jaetaan tässä raiskausyksittäistapauksessa jotenkin omakohtaisena, mutta aiemminkin kai jollain tapaa tiedossa olleita vastaavanlaisia muualla tapahtuneita yksittäistapauksia ei ole juuri noteerattu (koska eivät ole tapahtuneet omalla kakkoskodinkaan takapihalla). Tosin mediakaan ei ole juuri kertoillut esimerkiksi Tapanilassa sattuneen vammaisen raiskaustapauksen epäillyn olleen turvapaikanhakija, minkä tietonsa (?) nyt yksi lehti paljastaa: https://www.suomenuutiset.fi/tapanilassa-vammaisen...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Aikaisempiintapauksiin ei Sipilä ole ottanut ainakaan näkyvästi kantaa. Mutta Kempeleessä ollaan hänen kannatuksensa keskipisteessä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Näkyykö tämä poliittiseen kannatukseen kytkeytyvä NIMBY-ilmiö jotenkin esimerkiksi siinä että vaikkapa Kauniaisiin eivät ole vastaanottokeskuksia puuhailleet erityisemmin sellaiset realistiset poliitikot jotka saavat kannatuksensa vauraalta väeltä jotka asuvat varakkaiden ihmisten alueilla. Toki rkp:läisetkin ovat virallisesti ja julkisesti sinisilmäisiä monikulttuuri-intoilijoita, mutta käytännössä näkevät maahanmuuttajia mielellään kaukana omilta asuinalueiltaan, joiden veroayrin mm. toivotaan pysyvän alhaisena tulevaisuudessakin. Sipilä on/oli lapsenuskoinen aika pitkään. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203488-h...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Ehkäpä teet kuitenkin nyt liian nopeita johtopäätöksiä?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #10

Jostain syystä Sipilä on tainnut olla ainut ökyvarakas, joka on huolinut mamuja takapihalleen tosipaikan tullen, ja nyt on sitten tajuttu että se maksaa ehkä rahaakin enemmän kannatuksen horjuessa. Bättre folk myös puhuu kauniisti, mutta taitaa vierastaa käytännössä mamuväkeä jonka tietää salaa aiheuttavan ainakin pikkuongelmia veroayriinkin heijastuen. Auttaako itse ongelmaan todella läpinäkömättömyys, että esim. epäiltyjen tupa-hakijatausta salataan julkisuudelta kuten Tapanilan vammaisraiskaustapauksessa kai tehtiin lokakuussa ja näitä pienempiäkin monikulttuuririkastumia vähätellään: http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/340670-po...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Yhtään turvapaikanhakijaa ei ainakaan vielä ole Sipilän Kempeleen talossa. Hän on luvannut sen tarkoitukseen tulevan vuoden alusta. Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että asiat täytyy turvapaikkaa hakevien osalta käsitellä avoimesti.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Toisaalta voi olla niinkin, että koko tapaus tuli Sipilälle suoraan iholle, joka vaikuttaa aina voimakkaammin. Ehkä hän jopa tunsi raiskatun perheen ja nuoren tyttären, ken tietää.

Voin kuvitella ainakin omaa suhtautumistani, jos niin kävisi jollekin tutulleni. Hyppisin seinille ja tekisin kaiken mahdollisen käsissäni olevat lainmuutokset, joka mahdollisesti estäisi tämän tapaiset surkeat rikokset jo ennakkoon. Maasta karkotus on esimerkiksi ihan hyvä pelote...luulisin ainakin?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #37

Kotikulmat? Pääministerin toimiin ei kuitenkaan saisi mitenkään tällainen asia. Hänen täytyy virassaan olla tasapuolinen kaikkia kohtaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kas kun eivät kutsuneet työmies Putkosta asiantuntijana mukaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Miksi vielä Putkonenkin? Kokous olisi ollut syytä pitää paljon aikaisemmin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Viitannee Putkosen raiskaustuomioon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Voi olla, mutta kommentti ei sittenkään liene kovin vakavaksi tarkoitettu.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Facebokissa pyörii huhu että uhri olisi Sipilän veljen tytär.. No sitähän ei tiedä onko vai ei..

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Maailma on täynnä huhuja, eikä niitä oikeasti kannata levittää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kieltämättä Sipilän aikanaan antama ilmoitus Kempeleen talonsa antamisesta turvapaikan hakijoiden käyttöön ei varmasti ollut loppuun saakka harkittu.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Eipä ole tiedossa olivatko juuri nuo turvapaikanhakijat tarkoitus kutsua Sipilän talolle joten siinä mielessä 'vähän toisin' on ilmaus joka kaipaa hieman tarkennusta jotta se aukeaisi muillekin.

Toisaalta onpa meillä aiemminkin tuomio vakavasta rikoksesta johtanut turvapaikan epäämiseen joten niiltä osin laki on edelleen ajan tasalla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toivotaan, ettälaki toimii vieläkin. Sipilän talo oli ymmärtääkseni tarkoitettu turvapaikanhakijoiden käyttöön vasta vuoden alusta 2016?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Voi hyvinkin olla. En muista tarkkaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kotiseuturakkaus vai huono omatunto?

Onko muita vaihtoehtoja?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tutkiva journalismi voisi asiaa selvittää? Tai ainakin Sipilältä kysyä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sipilä halunnee jatkaa politiikassa vielä seuraavienkin vaalien jälkeen?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Miten se Sipilä sanoikaan. Tulos tai ulos?

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Kohun koko huomio kiinnittyy teon tekijöiden, raiskaajien, kansallisuuteen. Tapaus saa entisestään järjettömämmät mittasuhteet, kun yksittäisen tapauksen johdosta pääministeri kutsuu koolle kriisikokouksen. Rikoksen uhri edustaa yhtä kymmenentätuhatta(10.000) Suomessa vuoden aikan raiskattua henkilöä. Keskustelu tulisi ennemminkin kohdistua näiden uhrien asemaan ja poliittisten päättäjien tulisi tehdä kaikkensa sen eteen, jotta raiskaukset saataisiin sukupuuttoon maastamme.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No ei se pelkästään yhden tapauksen vuoksi ollut, näitä uhkaavia tilanteita on alkanut olemaan koko ajan enemmän, siitä siellä myös keskusteltiin.

http://yle.fi/uutiset/poliisi_huolissaan_turvapaik...

Samoin on keskuksien ympärillä tapahtunut paljon enemmän häiriöitä viimeaikoina, puolin ja toisin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei tullut pääministerille kuitenkaan mieleen kutsua kriisipalaveria koolle ennen Kempeleen tapausta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset