plukkala

Ei mitään uutta vaihtoehtobudjeteissa

Juuri nyt eduskunta käsittelee täysistunnossaan oppositiopuolueiden vaihtoehtobudjetteja. Niihin tutustuttuani näyttää siltä, että vaihtoehtobudjetit ovat vain pientä näpertelyä verotuksen kohdistamisen osalta. Joukosta erottuu ainoastaan Vasemmistoliiton esitys. Se haluaa jatkaa elvyttävää politiikkaa ja lisää omassa esityksessään velanottoa 1,5 miljardia euroa vuodessa.

http://yle.fi/uutiset/opposition_vaihtoehdot_leikkauksille_paaomavero_yl...

Yhdelläkään oppositiopuolueella ei ole esityksissään rohkeutta puuttua Suomen talouden rakenteellisiin ongelmiin ja uudistuksiin, jotka kuitenkin ovat välttämättömiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ennen nykyisen hallituksen politiikan alasampumista olisi varmaan odottaa hetken aikaa. Hallitus ainakin yrittää puuttua niihin rakenteellisiin ongelmiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Toimiva rakennemuutos edellyttäisi että julkiselta puolelta siirryttäisiin yksityiselle puolelle palkansaajiksi ja veronmaksajiksi. Nyt yksityiseltä vähennetään veronmaksajia ja valtio palkkaa julkiselle puolelle turvapaikanhakijoiden huoltajia sadoilla miljoonilla. Ei tule toimimaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä suurin ongelma rakenteellisesti on Suomen ylisuuri julkinen sektori, sotkematta siihen turvapaikanhakijoita millään tavalla.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Jep, yksityistetään sotepuoli ja koulut ja sitten mietitään maksaako kunta nuo palvelut vai kansalaiset itse suoraan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sote-ratkaisu siirtää sosiaali-ja terveyspalveluiden tuottamisen ja rahoituksen pois kunnilta sote-alueille ja itsehallintoalueille. Ratkaisu ei yksityistä palveluita.

En vielä ole kenenkään edesehdottaneen koulujen yksityistämistä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Pekka kolme kysymystä:
1) Odotitko todella jotakin SDP:ltä vatjobudjetin osalta?
2) Oletko kovinkin pettynyt?
3) olisiko joku näistä "varjonyrkkeilijöistä" hallituspaikan väärti tai äänestäisitkö ennenaikaisissa vaaleissa vaaleissa näihin linjoihin lukittautuvaa puoluetta?

Seuraavat allakassa merkityt vaalit voisivat olla blokkivaalit, niin kaukana ovat linjat. Ne voisivat olla kuten kommunistit Venöjän vaaleissa, välttämätön mitättömyys semokratian nimissä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Veikko, en odottanut. Itse asiassa verojen kohdennukset olivat hyvinkin odotettuja. Miksi olisin pettynyt?

Varjobudjettien tekijöillä on aina käsissään hallituksen budjetti, silloin kun omansa tekemisen aloittavat. Yleensä juuri siksi ne jäävätkin näpertelyksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Yhdessäkään vaihtoehdossa ei ole pienintäkään todellista yritystä Suomen talouden rakenteellisten ongelmien ratkaisemiseksi! Vain näpertelyä. Eli oppositio ei pysty tarjoamaan hallituspolitiikalle tässä tilanteessa mitään vakavasti otettavaa vaihtoehtoa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

On selvää, kun valtio vekantuu suuriin näkemyseroihin budjetista ei ole suurta mahdollisuutta, mutta jos asiaan perehtyy hieman tarkemmin, huomaa varsinkin SDP:n ja hallituksen "suuren kuvan" eron, Soinia lainatakseni. Tämmä SSS porvarihalitus on jakamassa Suomea kahtia, hyvä-ja huono-osaisiin, mikä sinänsä ei ole yllätys, koska se on kokoomuksen ideolodian mukainen, se että kepu, Alkion opetusten mukaan "köyhän asialla" oleva puolue, menee tähän mukaan, on ainakin itselleni yllätys. Lukkala ei siis huomaa suurta periatteellista eroa hallituksen ja opposition esityksissä joita kuitenkin on ja paljon. Pelkistettynä, hauammeko jatkaa ja kehittää tätä maata tasa-arvoisena hyvinvointivaltiona vai haluammeko luokkayhteiskuntaa jossa heikoin kansanosamme elää almujen varassa, tästähän hallituksen budjetista on kysymys, eikö se avaudu Lukkalalle, miksi ei?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

90-luvun lopulta alkaen Lipposen hallitukset korjasivat Suomen talouden suunnan ja taittoivat velkaantumisen kasvun. Silloinkin kansalaisilta leikattiin ja se tehtiin pääosin huono-osaisten saamista tulonsiirroista. Silloin siis SDP oli jakamassa kansakuntaa kahtia?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset