plukkala

Perussuomalaisten ryhmäkuri piti

Eduskunta on hylännyt äänin 139-33 kansalaisaloitteen, jonka tarkoituksena oli se, että nykyisiä synnytysyksiköitä ei tarvitse lakkauttaa. Tämä kansalaisaloite oli jätetty 16.06.

Perussuomalaisten vaaliohjelmassa todettiin, että perussuomalaiset eivät hyväksy synnytysten keskittämistä ainoastaan suuriin yksiköihin. Eli perussuomalaisten takki kääntyi jälleen kerran, sillä kaikki äänestykseen osallistuneet perussuomalaisten kansanedustajat äänestivät kansalaisaloitetta vastaan.

Muiden hallituspuolueiden rivit hajosivat äänestyksessä, sillä viisi keskustakaista ja yksi kokoomuslainen kansanedustaja äänestivät hallituksen linjaa vastaan.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1448595009351.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielenkiintoinen äänestystulos, varsinkin sen puolueen osalta, joka on väittänyt, ettei sillä ole ryhmäkuria.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei kai siihen (ryhmäkurin puuttumiseen) kukaan ole aidosti uskonut. Tai ehkä jotkut ovat uskoneet, mutta osa ihmisistä aina uskoo mihin tahansa.

Ei taaskaan jaksa ihmetyttää ettei politiikka nuoria, tai vanhempiakaan, kamalasti jaksa kiinnostaa joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Suuri osa ps-äänestäjistä taitaa palailla takaisin nukkuviin, kun ei sitä "pelastaja"-puoluetta tullutkaan, vaan uusi wanha-puolue.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinpä juuri. Mutta miksi sitten yleensäkään väittää, ettei perussuomalaisilla ole eduskunnassa ryhmäkuria? Häviää ryhmältä se vähäkin uskottavuus sen myötä. Se johtaa juuri siihen äänestäjien kaikkoamiseen.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Itse en olisi ollenkaan yllättynyt, jos Perussuomalaiset saavat seuraavissa vaaleissa hädin tuskin 25 kansanedustajaa. Takki kääntyi tässäkin asiassa. Ennen vaaleja luvattiin kovasti, ettei synnytysyksiköitä vähennetä ja nyt Perussuomalaiset olivat jopa yksimielisemmin vähentämisessä mukana kuin keskustalaiset ja kokoomuslaiset. Veikkailenpa, että Perussuomalaiset ovat kääntäneet takkiaan enemmän kuin Kokoomus ja Keskusta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #9

Siitä tuskin on epäilystäkään! Keskusta ja Kokoomus vain eivät lähteneet mahdottomia lupaamaan, vaan suorastaan varoittivat, että vaalien jälkeen on pakko tehdä kipeitä leikkauksia.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki Vastaus kommenttiin #13

Niinpä. Ja se selittäneekin, että muiden Keskustan ja Kokoomuksen kannatus on pysynnyt aika tasaisena viimeiset puoli vuotta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Se on Keskustan ja Kokoomuksen vakaan kannatuksen syy aivan oikein.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pelko pitää ryhmän kasassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voi hyvinkin olla. Mutta jälleen kaatuiyksi vaalilupaus.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Parempi olla vaikuttamassa hallituksessa kuin opositiossa" Tälläista tekstiä persujen suunnasta on kuultu, mutta jo hallitustaipaleen alussa oli nähtävissä mikä tulee olemaan persujen rooli hallitustyössä, toimia äänettömänä yhtiömiehenä ja seurata sivusta mukisematta mitä kesk. ja kok. hallituksessa päättävät.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä kuitenkin on varsin uusi "laulu" perussuomalaisten retoriikassa. Ex-kansanedustaja Reijo Tossavainen on tänään blogissaan arvostellut oppositiota jopa välikysymyksestä. Nyt välikysymyksestä on hänen mukaansa tullut politiikan teon väline. Mitä se hänen mielestään sitten oli viime hallituskaudella?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Tossavainen nyt puolustaa loppuun asti puolueensa politiikkaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #12

Tossavaisen takki vain on kääntynyt puolueen mukana.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Niinpä. PS on tosissaan tukennut hallituskumppaneitensa politiikkaa, vaikka sitten kaikki lupauksensa rikkoen. Ei tarvitse sitten ihmetellä, kun kansanedustajien määrä romahtaa seuraavissa vaaleissa. Tulee todellinen antijytky.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Oppositiolla on käytössään eduskunnassa varsin vähän välineitä oman politiikkansa esiin tuomiseen. Yksi niistä keinoista on välikysymys, ja juuri siksi sitä käytetäänkin. Eikä se suinkaan ole moraalitonta, vaikka ex-edustaja Tossavainen niin väittääkin, unohtaen samalla perussuomalaisten viime vaalikauden on toiminnan tyystin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tossavainen halunnee samalla ilmoittaa että PS toimi viime eduskuntakaudella moraalittomasti.

Perussuomalaisten välikysymyksen teksti alkaa näin:

Perussuomalaiset ovat alusta lähtien vastustaneet ylivelkaantuneiden euromaiden suoraa ja katteetonta tukemista. Tukipaketit ovat Suomen kannalta epäoikeudenmukaisia ja vaarallisen kalliita.

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tossavaisella ei näytä olevan muita vaihtoehtoja kuin musta ja valkoinen. Niitäkin hän käyttää sopivasti tilanteen mukaan vaihdellen.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Ja poikkeuksellisesti oppositio on jätetty pois jopa puhemiehistöstä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Puhemiehistö on kuitenkin valittu perinteisesti vanhaa tapaa noudattaen.

Kirsi Rosengrén

Ryhmäkuri on hyvä asia ja hienoa nähdä, että joku sitä tekee. Harmi, että tulos on väärä mutta persut on tietysti joutunut sen tekeen, että ovat saaneet sitten jonkun maahanmuuttoon liittyvän tiukennuksen läpi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voihan asian noinkin tulkita, jos sitä itse kovasti haluaa.

Kirsi Rosengrén

Ei se halusta ole kiinni vaan tiedosta että niin se menee. Kolmen porukan ryhmässä ei saa kaikkea mitä haluaa vaan joutuu antaan jotain saadakseen jotain.
Sillä se onkin vähän tyhmä systeemi. Itse olisi ollut opposiotiossa niin kauan että äänimäärät nousee sille tasolle ettei tarvitse paljoa muilta kysellä mitään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #23

Ei varmaan saakaan.Perussuomalaisten virhe vaalilupauksissaan olikin se, että lupasivat paljon sellaista, jonka itsekin tiesivät mahdottomaksi toteuttaa ilman yksinkertaista enemmistöä eduskunnassa. Nyt he maksavat siitä puolueen kannatuksen laskun muodossa. Niin monta kertaa takki on kääntynyt lupauksia ajatellen.

Kirsi Rosengrén Vastaus kommenttiin #24

Jokainen puolue tekee sitä, ei pelkästeen persut. Näin käy aina.
Sillä itse ehdottelinkin jo ajat sitten pois lähtemisestä hallituksesta. Siellä olo "maksaa" enemmän kuin siitä on hyötyä. Persut on silti ainoita jotka edes haluaisi hillitä yms. mutta nyt vievät itseltään kyvyn melkeinpä turhaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #25

Jos vertaa hallituspuolueiden lupauksia ennen vaaleja, oli niillä kyllä ero kuin yöllä ja päivällä. Keskusta ja Kokoomus lupasivat jo ennen vaaleja kipeitä päätöksiä. Perussuomalaiset eivät niin tehneet. Keskustan ja Kokoomuksen kannatuskin on vaalien jälkeen pysynyt vakaana. Samaa ei voi sanoa perussuomalaisten kannatuksesta.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala Vastaus kommenttiin #27

Nimenomaan. Tuskin kenellekään Kokoomuksen tai Keskustan äänestäjälle tuli yllätyksenä kuinka rajuun säästökuuriin puolueet aikovat valtion laittaa. Persut on kyllä vetäneet pohjat takkien käännöissä. Uskon myös että se tulee näkymään tulevissa eduskuntavaaleissa. Tosin, syy miksi he ensinnäkään saivat nykyisen määrän edustajia johtuu juurikin noista katteettomista lupauksista. Summa summarum, kusetus onnistui ja nyt saa yhden kauden olla "päättäjän pallilla". Vaikkakin sitten vain marionettina Keskustan ja Kokoomuksen välissä.

Hetkinen, siinähän olisikin hauska idea pilakuvaksi. Sipilän ja Stubbin välissä naruista roikkuva Soini. Stubb vetelee omaa puoltaan ja Sipilä omaansa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #35

Varmasti niillä ylimitoitetuilla lupauksilla oli merkityksensä perussuomalaisten vaalitulokseen. Kerran petettyjä voi olla paljon vaikeampi saada äänestämään uudestaan samaa pettäjäpuoluetta.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kaikki nykyiset pitävät kuria. Vasemmistoliittohan potkaisi kaksi eri mieltä olleet. Unohdettiinko?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En siitä mitään kirjoittanutkaan. Toin vain ilmi sen, että perussuomalaiset ovat pitkin matkaa tuoneet julki, ettei heillä ole puoluekuria.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Heillä voi olla kuria, mutta uskaltaako PS:t olla eri mieltä? Samaa kysyn kaikilta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #31

Tässä ketjussa jo joku toinenkin epäili asian liittyvän pelkoon?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin ne kaksi uskalsivat olla eri mieltä ja kantoivat seuraukset. Persujen eroamiset ovat pelkkiä esityksiä medialle. Oikeasti kaikki tässä vaiheessa tietää että persujen sanat ja linjaukset ovat köykäisiä.
Erikoista myös persujen perhepolitiikka. Synnytysosastot säästökohteena sen sijaan että esim jatkettaisiin hyvämaineista synnytyshoitoa joka myös toi valuuttaa. Pietarin alueen ihmisethän halusivat tulla Suomeen synnyttämään esim Tammisaareen. Seuraavaksi persut varmaan ovat leikkaamassa neuvolainstituutiosta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sini, tapasi mukaan vedät taas mutkia suoriksi. Käsittääkseni neuvolainstituutio ei ole kenenkään toimesta leikkauskohteena. Ei nyt eikä varmaan jatkossakaan.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

On hienoa, että persut yhtenä ryhmänä, taas, pettävät vaalilupauksensa. Se audin takapenkki ja Lohelan Ronald Mcdonald-hahmo.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Liiallisten lupausten anto käy kalliiksi puolueen kannatukselle. Ilmeisesti puolue pitää kuitenkin kynsin hampain kiinni hallituspaikastaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mikäs se on tämä Ronald Mcdonaldjuttu?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

No mä vähän täältä kaukomailta havaitsn, että Lohela antaa puheenvuoroja vain "maksaville asiakkaille". Eli semmoinen kotiinpäinveto on eduskunnan puhemiehen rooli nykypäivänä. Arvokkuus on vedetty vessan pöntöstä alas. Siis demokratia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eero, tuonkaltaisille väitteille tulisi olla hieman vahvemmat perusteet.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

No iltapäivälehtien mukaan eduskunnan entinen puhemies E. Heinäluoma ja monet muut kansanedustajat protestoivat keskustelun lopettamista ns. Puhemiehen taholta. Kertoo paljon persuista ja nykyhallituksesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41

Protestointikaan ei tee Lohelasta vielä syyllistä epätasapuolisuuteen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #43

Jos keskuslu keskeytään mielivaltaisesti kesken ilman syytä, se on voimakas rikos parlamentarismia vastaan. Toki ymmärrettävää persujen kannalta, joilla ei ole demokraattisia perusteluja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #45

Eihän tuo kauniilta näytä, mutta tämän perusteella en vielä kuitenkaan puhemiestä vaihtaisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Lohela edustaakin "massaliikettä ilman johtoa ja siksi ilman vastuuta".Nuivat kärkihenkilöt eivät ota johtajuutta vaan nimenomaan haluavat samaistua kaikkeen matalaotsaiseen ja apogryyfiseen eli pysyä poissa perinteisten johtajahahmojen roolista. Kun ei ole johtajuutta ei ole vastuuta on vaan mediajohtaja Ilja Janitskin. Lohelahan on yksi nuivan manifestin allekirjoittajista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vaikka Lohela onkin allekirjoittanut nuivan manifestin, ei se silti tee hänestä epäpätevää ja epäoikeudenmukaista eduskunnan puhemiestä. Seuraan kyllä uutisia ja mediaa hyvinkin tarkasti. Toistaiseksi en ole asiasta havainnut edes epäilyjä uutisvirrassa, puhumattakaan todisteista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #42

Niin tässähän on vain syytös mutta kai jonkinlainen tuli pitää olla ennen tällaista savua. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015112720733777_u...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #44

Kieltämättä eihän tuo kauniilta näytä. Opposition puolelta puhemiehiä on toki ennenkin arvosteltu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset