plukkala

Politiikko ja eri näkökulmat

HUS:n hallitus ei korota asiakasmaksujaan kolmasosalla. Asian tekee huomioarvoiseksi se, että että HUS:n hallituksen jäsenen perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon ääni ratkaisi asian. Hän äänesti hallitusohjelmaan merkittyä asiakasmaksujen erilliskorotusta vastaan.

Slunga-Poutsalo muistuttaa, että hän on HUS:n hallituksessa lohjalaisena valtuutettuna, eikä perussuomalaisten puoluesihteerinä. Näkökulman vaihto ei ole hänelle kummallista. Kuitenkin hän myöntää, että joistakin muista se voi olla hassua.

Hallituksen tavoitteena oli kerätä asiakasmaksujen korotuksella 150 miljoonaa euroa. Hän ei kuitenkaan lähde ennustamaan sitä, mitä hallituksen tavoitteelle on HUS:n hallituksen päätöksen myötä tapahtumassa.

http://www.taloussanomat.fi/yhdyskuntapalvelut/2015/12/01/ps-poliitikon-...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (74 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eli ensin päätetään yhtä, ja sitten vaihdetaan näkökulmaa ja päätetään toista?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sitä kutsutaan populistiseksi opportunismiksi. Äänestäjien ei ole edes tarkoitus tietää missä mennään kun valtakuninkaalliset järjestävät itsensä mediaan hassutustensa ja oikkujensa kanssa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja taas kerran perussuomalaiset puolustivat köyhää kansaa pahaa hallitusta vastaan?Mitä suurinta kaksinaamaisuutta!

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kiitos Slunga-Poutsalolle viisaasta päätöksestä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kiitos myös mitä suurimmasta kaksinaamaisuudesta!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei ole kaksinaamaisuutta pitää omista periaatteistaan kiinni.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Meillä on Suomessa ollut tapana syyttää eri puolueita silloin tällöin kaksilla rattailla ajamisesta tarkoittaen sitä, että puolueen eri politiikot ovat jostain asiasta jopa vastakkaista mieltä.

Nyt perussuomalaiset tuovat tähänkin asiaan uuden näkökulman. Sama henkilö voi olla samasta asiasta itsensä kanssa eri mieltä, riippuen siitä, että tarkasteleeko hän asiaa valtakunnan- vai kuntapolitiikan näkökulmasta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Missä puolueessa ei olisi erimielisyyksiä? Onko S-P puolustanut ko. maksujen korotuksia?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaikissa puolueissaon varmasti erimielisyyksiä. Mutta kun yhteinen linja sovitaan, sitä yleensä ajetaan. Jos hallituspuolueen puoluesihteeri äänestää puolueen sopimaa hallitusohjelmaa vastaan, olkoonkin kummallispolitiikkaan liittyvässä asiassa, pidän tätä kummallisena.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Onko Slunga-Poutsalo eduskunnassa tekemässä päätöksiä ja siten sidoksissa PS-puolueen hallituksessa tekemiin päätöksiin? Mielestäni hän ei ole millään tavoin sidottu hallituksen päätöksiin vaan voi kuntatasolla äänestää ihan oman tunnon mukaan. Tietysti Pekka Lukkala on toista mieltä, mutta mitäpä siitä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Unohdit Slunga-Pousalon aseman perussuomalaisten puoluesihteerinä. Siinä asemassa hän oli itse hallitusohjelmaa tekemässä, eikä ilmeisesti ole siihen sitoutunut?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #18

NO en unohtanut. Kunnallispolitiikassa ei puoluesihteerin ominaisuudella ole merkitystä. Kuntapolitiikkaa tehdään kunnan asukkaiden etujen pohjalta. Kuntapäättäjät ovat vastuussa kuntataloudesta, ei valtiontaloudesta suoranaisesti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19

Niinpä niin. Mielestäsi siis sama politiikko voi tehdä täysin vastakkaista politiikka riippuen hänen roolistaan kunta- tai valtion politiikan päättäjänä?Joku näköjään voi asian näinkin nähdä?

Ja ilmeisesti ei politiikon eikä puolueen uskottavuus tästä mitenkään kärsi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #20

Voihan sitä jos ja kun hallituksessa ollaan omaa valtaa kasvattamassa ja korkeita palkkoja saamassa ja omien ministereiden karriääriä tukemassa ja valtoaparaattiin soluttautumassa mutta EI yhteisiä päätöksiä tekemässä. Hyvin yksinkertaista!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #22

Näyttää siltä, että näinkin voi hallituspuolueen puoluesihteeri rauhassa tehdä?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Siksi en olekaan liittynyt mihinkään puolueeseen, en voisi asettaa jotain puolue- tai hallitusohjelmaa oman järjen yläpuolelle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voisin itse ymmärtää, jos joku rivipolitiikko toimii näin, mutta nyt tässä tapauksessa on kysymyksessä puolueen puoluesihteeri, joka on itse ollut hallitusohjelmaa tekemässä.

Perussuomalaisissa on tullut myös paikallispolitiikassa esiin erilaisia erimielisyyksiä, jotka ovat johtaneet puolueesta erottamisiin tai eroamisiin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Perusuomalaiset ovat hyvin sekalaista sakkia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Pitää paikkansa. Mutta kovin erilaisia keskenään ovat muidenkin puolueiden kannattajat.

Eero Mattila

Taas menee yli ymmärryksen. Kauheeta kaunaa persuja kohtaan...
- Hyvä henkilökohtainen päätös Slunga-Poutsalolta.
- Valittajan näkökulma on vähän sama kun saisi armahduksen kuolemantuomiosta ja syyttäisi armahtajaa kaksinaamaisuudesta.

->> kaksilla rattailla ajolla tarkoitetaan yleensä oman edun ajamista. Tyyliin SDP joka vaatii halpoja vuokra-asuntoja ja hallinnoi samalla VVO:ta joka lopettaa halpojen vuokra-asuntojen tuotannon. Tai vaaditaan asumistukea eduskunnassa muka köyhille ja jaetaan sitten tämä sama asumistuki verottomina osinkoina ay.järjestöjen kesken.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ilmeisesti pidät hyvänä päätöksenä sitä, että hallituspuolueen puoluesihteeri, joka on itse ollut tekemässä hallitusohjelmaa, äänestää sitä vastaan?

Eero Mattila

Hallitusohjelma on varmaan kompromissi eri puolueiden näkökannoista. Tuskin sitä olisi Slunga-Puotsalo saanut yksin muutettua.
- HUSin hallituksessa Slunga-Puotsalo ajaa lohjalaisten etua. Sen vuoksi varmaan äänestänyt niinkuin on äänestänyt.
- En näe ongelmaa. Oikeus on voittanut taas.
- Kuka tässä sinun mielestäsi hävisi ja mitä?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #36

Eero ei kannattaisi paljon kommentoida Pekan omaa mielipidettä persu puoluesihteerin äänestyksestä, sillä ministeri Rehula (kesk) sanoo että kunnat voivat itse päättää asiakasmaksujen korotuksista tai pitää maksut alhaisempina. Kun kyseessä on jälleen persun äänestyspäätös, niin Pekalla on asiaa!

http://www.yle.fi/tekstitv/html/P509_02.html

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Politiikojen ja hallituksen uskottavuus hävisivät.

Eero Mattila

Tulee mieleen entinen työnantaja joka valitti, että en ole noudattanut tekemääni suunnitelmaa. No lopputuloksesta tuli itse tekemääni suunnitelmaa laadullisesti parempi, toteutus oli halvempi ja aikataulustakin nipistettiin viikko.
- Mutta ainahan löytyy valittamisen aiheita... mä oon varmaan samanlainen sopimuksen rikkoja. Kauheaa;-)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41

Yrityksiä ja politiikkaa ei voi suoraan keskenään verrata. Olemme sen viimeisen puolen vuoden aikana nähneet.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #50

Onko sulla lukihäiriö? Hallitus päätti korottaa sotemaksujen enimmäismääriä 3o prosenttia. Kunnat päättävät itsenäisesti, mitä perivät. Ei ole pakko korottaa, mutta saa korottaa... onko tämä jotenkin vaikea ymmärtää?
- Slunga-Poutsalo ei äänestänyt hallituksen päätöstä vastaan eikä HUS hallituksessa äänestetä hallituksen päätöksistä.
- Aivan tuulesta temmattua tämä sinun meuhkaamisesi. Kannattaisi keskittyä oikeisiin asioihin eikä keksiä uhkakuvia olemattomista.. loma voisi tehdä hyvää;-)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #53

Hallitus pyrkii kuitenkin keräämään palvelusmaksujen korotuksella 150 miljoonaa euroa. Jos näkyvät hallituspolitiikot äänestävät päätöstä vastaan eri foorumeilla, jää tämäkin tulolähde sinne hallituksen toiveiden tynnyriin. Slunga-Poutsalo äänesti kyllä HUS:n äänestyksessä hallitusohjelmaa vastaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #54

Älä viitsi vaikertaa tuollaista että hallitus muka saisi budjetin tilkkeeksi 150 milj. suoraan tuloa palvelumaksujen korotuksina. Kyllä niiden tuotto tulee mahdollisen korotuksen jälkeenkin kullekin sairaalalle omina tuloina. Miten tämä on näin vaikea käsittää? Saattaa olla kuitenkin mutkan kautta vaikutusta valtion tukeen. Kuitenkin tukeen vaikuttaa muukin sairaalan toiminta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #56

Suosittelisin sinua likemaan läpi avauksessani olevan linkin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #57

Suosittelusi ei kyllä muuta minun ajatustani noiden palvelumaksujen olevan tuottoa kunnan/kuntayhtymien omistaman sairaalan budjettiin.

Tuosta linkin kirjoituksestakin käy selvästi ilmi tämä sama, kunhan vain jaksaa ajatella mitä lukee.

"Lohjan sairaalan tilanne on katastrofaalinen.

Sairaalalla on nollabudjetti, josta uupuu 1,3 miljoonaa euroa. Sairaalalle on asetettu tiukat tuottavuustavoitteet ja sen pitäisi karsia 800 000 euroa henkilökustannuksista.

Asiakasmaksujen korotus ei olisi ratkaisu, sillä kunta ei saisi rahoja. Slunga-Poutsalosta korotus ei tällaisessa tilanteessa olisi oikeudenmukaista eikä reilua.
Slunga-Poutsalo korostaa, että STM:n maksukorotus on mahdollistava. Kunta voi nostaa maksujaan, jos se pitää sitä tarpeellisena taloustilanteen, sairaanhoitokulujen tai muun syyn takia."

Mikä tässä on epäselvää? Valtio mitä ilmeisimmin laskee kuntien avustusmäärän (STM) pienenevän, jos kunnat/sairaalat nostavat palvelumaksuja lain suomalla tavalla.

http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2015&...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #62

"Asiakasmaksujen korotus ei olisi ratkaisu, sillä kunta ei saisi rahoja". Sieltä valtion "taikaseinästäkö" ne olisi revittävä?

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #54

Herää nyt ihan oikeasti. Ei kukaan ole äänestänyt hallituksen päätöstä vastaan. Sellaista äänestystä ei ole ollut.
- Hallituksen päätöksen mukaan päätösvalta on kunnilla ja juuri näin asia on mennyt. Ja erittäin hyvä, että lopullinen päätös tehdään kunnissa.
- Jos jatkat tähän malliin levität yksinkertaisesti perätöntä tietoa. Oliko se trollaamista muodikkaasti ilmaistuna. Ikävä kyllä tällä tavalla dissataan asiallista keskustelua. Ota lomaa jos on liikaa paineita, eikä järki juokse enää. Menetät oman uskottavuutesi, jos sellaista on joskus ollut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #58

Jos sinä näet asian noin, niin silloin näet hallituksen budjetinkin rakennetun kestämättömälle pohjalle. Hallitus laskee nimittäin tällä korotuksella saavansa 150 miljoonaa euroa budjettinsa katteeksi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvä päätös kuitenkin, mitä väliä onko rattaita kaks vai kolme, ei maailma tuosta mihinkään muutu, eikä näitä valtuutettujen päätöksiä kauheasti seurata. Haluaisn muistuttaa näin vanhana turkulaiena, että kyllä turunkin valtuustossa on monesti äänestetty hallituksen rattaita vastaan ja ihan valtakunnan huipulta, Ilkka Kanervakin aikanaan.

Jos etsisit tilaston, aikaisemmista Suomessa taphtuneista valtuustojen päätöksistä, missä hallituspuolueiden jäsenet, ihan kansanedustajatkin ova äänestelleet ihan päinvastoin hallituksen toimia, voisit yllättyä.

Persut nyt vaan ovat ottaneet oppia muilta puolueilta.. :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nyt ei ollut kysymyksessä valtuuston päätös, vaan HUS:n hallituksen päätös, jossa hallituspuolueen puoluesihteeri äänesti hallitusohjelmaa vastaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Onko S-P HUS:in hallituksessa valittuna kunnan vai valtion edustajana? Onko HUS:illa oma budjetti, jota noudatetaan vai onko sen kaikki rahoitus suorassa kytköksessä valtion budjettiin? Jos on, niin mikähän valtion budjetin momentti on kyseessä jota HUS käyttää?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Eihän hallituksen linjaus koskenut ainoastaan valtiollisia sairaaloita. Kuinka te nuivat kestätte omaa saivarteluanne?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #29

Alat nimittelyn. Miten kohtelias ja asiallinen osaatkin olla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Hänet on valittuna hallitukseen kunnan edustajana. Tiedät itse aivan hyvin, että HUS:n budjetti on kytköksissä valtion budjettiin valtionapujen kautta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #32

Ihanko tosissasi esität että HUS saa avustusta suoraan valtion budjetista ylläpitokustannuksiin? Eikös kuitenkin kuntien kautta tuo käyttökustannukset kustanneta? Tai sitten olen täysin käsittänyt rahoituksen sairaaloiden kohdalla väärin.

Tosin valtion budjetissa on varattu 2015 budjettiin 15 milj. euroa uuden lasten sairaalan rakennuskustannuksiin.

http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2015&...

http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapalvelut/kunt...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #43

Kunnat saavat valtionavustuksia, joita ne ohjaavat myös terveydenhuoltoon, HUS:n alueella HUS:lle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #47
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #48

Aivan, mutta jätät tärkeimmän tuosta rahoituksesta ja sen kulusta kertomatta. Koskee ensinnäkin aikaa 2012-2016.
"HUS:ssa tehtävään tutkimustyöhön saadaan rahoitusta myös muun muassa Suomen Akatemialta, EU:n tutkimusohjelmista sekä Tekesiltä. Nämä rahoitukset perustuvat tutkijoiden tekemiin hakemuksiin, mutta rahoituksen virallisena vastaanottajana on HUS.
Yksityisten säätiöiden HUS:n tutkijoille antamat apurahat ovat myös hyvin tärkeä tutkimuksen rahoituslähde. Niissä rahoituksen saajana on useimmiten tutkija yksittäisenä henkilönä. Tällaiset apurahat hallinnoidaan HYKS-instituutin kautta.

Tutkimuksessa on mukana yksityiset säätiöt joille HUS:in kautta maksetaan yksittäisinä henkilöinä toimineille tutkijoille. Rahoitusta tulee muualtakin kuin valtiolta ja HUS toimii ikäänkuin välikätenä rahoituksessa.

Ei tällä tutkimuksella ole mitään tekemistä HUS:n varsinaisen toiminnan rahoituksen kanssa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #52

Tässä tutkimusasiassa olen Sirpan kanssa samaa mieltä. Mutta valtionavut ovat suuressa merkityksessä kunnallisten terveydenhoidon palvelujen rahoituksessa ja tätä tuskin Sirpakaan pystyy kieltämään?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja persujen piti lupausten mukaan muuttaa poliittista kultturia. Ja se että ne lupaukset ekan heitettiin saveen ei sitten ainottakaan persufania yhtään harmita.
Vasemmistoliiton ryhdikkyys kun heittivät ulos Mustajärven ja sen toisen onkin ainutlaatuisen suoraselkäistä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei perussuomalaisten joukosta ole asian ympäriltä kovin paljon kuulunut?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #26

Mitätön asia, ei kiinnosta kuin täällä Usarissa tiettyjä tahoja. :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #31

Kuka haluaisi keskustella itselleen kiusallisesta asiasta?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vasemmistoliiton suurin virhe oli heittää ainoa oikea vasemmistolainen ulos. Muut siellä ovatkin lähes vihreitä tai demareita.

Jos nyt joku niin tyhmä äänestäjä on että uskoo vaalienaluspuheita, niin siitä vaan. Poliittinen muisti on Suomessa niin lyhyt, että ensi vaaleissa taas hallituksessa on kuitenkin keskusta tai kokoomus, vaikka kuinka paljon köyhiä lyötäisiin.

Mikään ei koskaan muutu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

Mikään ei koskaan muutu on sen mietelause jolla on valta. persut on juuri valtaapitävien puolue joka nuolee ylöspäin vielä vahvempia ja potkii alaspäin.
Ihan sama kuka oli oikea vasemmistolainen ja kuka ei ne jotka eivät hyväksyneet hallitusyhteistyötä saivat lähteä. Sehän antaa toivoa. Puolueet eivät ole itseään varten vaan yhteiskunnan ohjaamista varten. Jos puolueet eivät sitoudu mihinkään ollaan pian pulassa. Mutta sehän ei persuja kiinnosta kunhan valtaa on.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #33

Sanoppa Sini mitkä puolueet siellä sitten pitäisi olla, kansa nuo sinne halusi, kansa on siis tyhmää.

Varmasti siellä on seuraavaksikin joku noista riistäjistä, mutta se ei taidakkaan olla pointtisi, kunhan vain saataisiin persut häviämään.

Minä taas pelkään, että tulee joku vielä muukalaisvastaisempi puolue, jollei persuja olisi, Ruotsinkin tilanne on jo mielenkiintoinen, Demarit alempana kuin koskaan ja Ruotsidemokraatit jo 20% tuntumassa, siellä vasta taitaa ollakin paljon rasisteja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eikö kukaan enää muista Tynkkystä, joko on oikeudessa, olisiko jollain jotain uutisia, tulee ihan tylsää jollei kohta saada Tynkkystä blogien aiheeksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kevyessä paatissa lasti on painava.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sinähän toki voisit aikasi kuluksi kirjoittaa Tynkkysestä blogin?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä en osaa sanoa siitä muutakuin onneton tapaus. :) Ei siitä saa blogia aikaseksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Rehulan mukaan pallo on kunnilla, eli ne saa päättää mitä haluavat, eikös HUS juuri näin tehnyt.

http://yle.fi/uutiset/rehula_heittaa_sote-maksujen...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pallo on toki kunnilla. Mut jos näin jatketaan, voi hallitus heittää maksukertymän 150 miljoonan kasvutavoitteen sinne "toiveiden tynnyriin" muiden toiveiden joukkoon. Ja vieläpä omien voimiensa tukemina.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No niinhän tulee tietysti käymään, eikä tuo mikään ihme ole, mutta näinähän on annettu selvät ohjeet kunnille, joten ei tuo Slung-Poutsalon äänestäminen mitään ihmeellistä siis ole.

Samalla tavalla tulee käymään pakkolaeille, jos niitä voimaan yritettän, ei nekään toimi.

Uudet vaalit on ainoa toivo pian, mutta taitaa olla mahdotonta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46

Niin, ja kuntien rahat eivät sitten riitä, itketään sitä lisää valtion "taikaseinästä"?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässä koko pitkän ketjun peräänsä saamassa avauksessani en käsitellyt ollenkaan hallitusohjelman tämän kohdan oikeudenmukaisuutta. Yritin vain käsitellä politiikkojen omaa kaksinaamaisuutta toteuttaessaan politiikkaansa, eri näkökulmista tarkasteltuna.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Muistellaampa Soinin puheenvuoroa eduskunnassa jossa käsiteltiin opposition varjobudjetteja. Soini suureen ääneen juisti oppositioiden varjobudjetteja tyhjän päälle rakennetuksi, no jos hallituksen budjetiin on rahastoitu saatavan 150-miljoonaa asiakasmaksuja korottamalla, niin en voi millään ymmärtää, että hallituspuolueen puoluesihteeri on omalla toiminnallaan vesittämässä tätä budjetin kohtaa. Taitaa olla S-P:n toiminnan taustalla lähestyvät kunnallisvaalit.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Arto, näin minäkin olen asian ymmärtänyt.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Sirpa Abdallah tuosssa jo kirjoittikin kaiken olennaisen asiasta ja hyvin perusteltuna.

Vitonen veikkaa, että asiasta ei nouse PS repivää riitaa, Soini ei ota hernettä nenään, Stubb ei tee asiasta omia laskelmiaan eikä Sipilä tee siitä hallituskysymystä.

Vaikea kategoroida tätä blogia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei tietenkään nouse PS sisäistä riitaa. Kuka sellaista väitti?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei tietenkään nouse. Soini sydämessään nauttii Stubbin kärvistelystä median tulituksessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Meteliä asiasta ei varmasti synny. Asia on aivan selvä. Sekä Sipilällä jamyös varsinkin Stubbilla lienee tällä hetkellä muutakin mietittävää.

Abdallihin perusteluista kukin voi olla omaa mieltään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Antti, en oikein tajunnut mihin tämä kommenttisi liittyi?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Olemme vain samaa mieltä, riittääkö? HUSSIN äänestys ei siis ollut valtiotason asia, eikä puoluekysymys.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #70

HUS:n äänestys oli politiikkaa, ja puolueet tekevät Suomessa politiikkaa. Kunta- ja valtiotason politiikkaa liittyvät tiukasti toisiinsa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #70

Kaikki kaksinaamaisuus tai johdonmukaisuus puolueiden toiminnassa muodostuu puoluekysymuksiksi siinä mielessä että ne profiloivat puoluetta. Myös muiden puolueiden ja yhteiskunnallisten vaikuttajatahojen halukkuus yhteistyöhön jonkun puolueen kanssa juontuu juuri siitä että kuinka johdonmukaisia ja luotettavia nämä yhteistyökumppanit ovat. Persut eivät ole tähänasti antaneet johdonmukaisuudelle arvoa.
Edellisen lisäksi, siis yhteistyöilmaston, on kysymys siitä että jos kansanliikkeeksi itseään markkinoinut puolue jatkuvasti on matalaotsainen se vaikuttaa kansan tunnelmiin ja itseymmärrykseen negatiivisesti. Suuri osa persujen kannatusta tuli siitä että koettiin demareiden olleen vähän liikaa sotkeutuneita puolikorruptoituneeseen vallankäyttöön. No persut sitten voisivat yrittää puhdistaa ilmaa eikä vaan täyttää tyhjiötä samalla....jollakin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #72

Ei Perussuomalaisten toiminta tässä, eikä muissakaan asioissa puhdistavan ilmaa hallintokoneistossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset