plukkala

Valtuutettu - valtuusto?

Yle kertoo tänään uutisessaan , että Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen, Jussi Halla-aho, on valtuuston ylivoimainen poissaolokuningas. Hän ei ole osallistunut yhteenkään valtuuston kokoukseen yli vuoteen.

Kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho valittiin europarlamenttiin keväällä 2014 Brysseliin. Euroedustajaksi valintansa jälkeen Halla-aho kertoo harkinneensa valtuustojäsenyyttään ja käyneensä keskusteluja valtuustoryhmänsä kanssa. Sieltä hänen mukaansa esitettiin toive, että hän jatkaisi ryhmän jäsenenä. Valtuustoryhmän toiveen syytä Halla-aho ei kuitenkaan halua alkaa julkisesti puimaan.

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja  Seppo Kanerva on asiasta erimieltä Halla-ahon kanssa: "Höpö, höpö, valtuustoryhmä ei ole mitään toivonut. Parempi, että eroaisi ja häipyisi sinne Brysseliin".

http://yle.fi/uutiset/halla-aho_kaupunginvaltuuston_ylivoimainen_poissao...

http://yle.fi/uutiset/halla-aho_loistaa_poissaolollaan_kaupunginvaltuust...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä on kai sitä sana vastaan sana demokratiaa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En millään voi ymmärtää vaaleilla valittua henkilöä siitä, että hän väkisinkin pitää paikastaan kiinni, vaikka ei toisen vaaleilla valitun tehtävänsä takia pysty ensimmäistä hoitamaan. Ja puolustelee ratkaisuaan, vaikka oma taustajoukkokaan ei sitä halua??

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minusta käytäntö voisi olla hyvin yksinkertainen (ei siis pakollinen vaan maan tapa):

1) Mikäli henkilö tulee valituksi kansanedustajaksi tai europarlamentaarikoksi, hän pyytää välittömästi eron kunnan-/kaupunginvaltuuston jäsenyydestään ja paikalle astuu varamies.
2) Kansanedustajat ja europarlaamentaarikot eivät asetu ehdolle kunnallisvaaleissa.

Juu, ja tiedän hyvin, että eivät keskustalaisetkaan noudata tätä. Mutta saisivat kyllä noudattaa. Ihan Sipilästä ja Väyrysestä lähtien.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaikki puolueet käyttävät tilannetta hyväkseen. Jokainen puolue haluaa vaaleissaan kaikki mahdolliset äänet.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En näe asiaa mitenkään jonkun yksittäisen puolueen ongelmana. Kysymys lienee enemmänkin yksilöistä ja sääntöjen puutteesta. Vähän niinkuin sanktioiden puute vaalilaista oli ennen vaalirahakohun syntymistä, oli laki, muttei sanktioita lain rikkomisesta? Juuri siksi halusin nostaa asian keskusteluun.

Käyttäjän MarkkuJrvinen1 kuva
Markku Järvinen

Hgin johto on erittäin korruptoitunut, joten Halla-Ahon merkitys valtuustossa on hyvin pieni. Esim. Jaana Pelkonen on poissa eduskunnan täysistunnosta, kun saa hyväpalkkaisen juontotehtävän jossakin kissanristiäisissä. Kukaan ei valita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Suhteellisuutta vähän. Jussi Halla-aho ei ole osallistunut yli vuoteen yhdessäkään valtuuston kokouksessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset