plukkala

"Perussuomalaiset toisten tekemien virheiden maksumiehinä"?

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (PS) kaataa blogissaan perussuomalaisten hallitukseen menonsa jälkeen kokeman kannatuksen laskun kokonaan muiden puolueiden syyksi. Hän ihmettelee sitä, että gallup-kyselyissä kansa rankaisee ainoastaan perussuomalaisia.

Pohdinnassaan hän kuitenkin unohtaa perussuomalaisten ennen vaaleja antamat täysin epärealistiset vaalilupaukset. Muut puolueet eivät niihin syyllistyneet, vaan tekivät äänestäjilleen selväksi sen, että vaalien jälkeen on tehtävä kipeitä leikkauksia. Timo Soini ja perusuomalaiset toistelivat oppositioaikanaan lausetta. "Kyllä kansa tietää!" Tämän lauseen Saarakkala ilmeisesti haluaa kokonaan unohtaa, kun kansa on Gallupeissa vastauksensa asiaan nyt antanut, ja sen mukaan Perussuomalaisten kannatus on kevään vaalien jälkeen puolittunut.

Eräässä bloginsa kommentissa hän hakee syytä perussuomalaisten kannatuksen laskuun jopa Suomen suhteellisesta vaalitavasta. Hänen mukaansa vaalitavasta johtuen Suomessa on aina monipuoluehallituksia ja puolueiden väliset ideologiset erot häviävät, koska äänestäjät joutuvat valitsemaan sekä puolueen että ehdokkaan. Hän antoi epäsuorasti ymmärtää, että olisi parempi, jos maassa olisi listavaalit, joissa kansa äänestäisi vain puolueiden asettamia listoja, joissa puolueet itse asettaisivat ehdokkaat järjestykseen. Näillä ideologisilla eroilla Saarakkala varmaan tarkoitti juuri niitä vaalilupauksia?

http://tp83.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208405-perussuomalaiset-toisten-tek...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ennenkuin kukaan asiasta muistuttaa, tiedän kyllä, etteivät gallupit äänestä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eurooppalaisissa demokraattissa maissa on kovin monenlaisia vaalijärjestelmiä. Meillä on omamme. Itse en ole pitänyt järjestelmäämme koskaan kovin monimutkaisena tai ylivoimaisena.

Ruotsissa on puhtaat listavaalit, jossa äänestäjät antavat äänensä puolueiden asettamille listoille, ja siten luovuttavat osan vallastaan jo ennen vaaleja puolueille.

Saksassa on yhdistelmä näistä, joissa jokaisella äänestäjällä on kaksi ääntä. Saksalaiset antavat yhden äänen puolueelle ja toisen äänen yksittäiselle ehdokkaalle. Tämä antaa äänestäjälle jopa pienen pelaamisen paikan.

Useissa maissa on lisäksi vielä erilaisia äänikynnyksiä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Saarakkala on tiukasti puolueensa linjoilla, jossa kaikki paha on muiden vikaa. Suoraselkäistä perustoimintaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmasti sitäkin, varsinkin saatuaaan varoituksen eduskuntaryhmältään Tynkkys-kohun yhteydessä.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Perussuomalaisten on ylipäätänsäkin vaikea löytää vikaa toimistaan. Ei Saarakkala ole ainoa persu, jonka mielestä gallupit valehtelvat, kun ei näytä ihan mieleiseltä. Mutta kuten tässä blogissakin todettiin, niin Perussuomalaiset kompastuivat ylimitoitettuihin vaalilupauksiin. Muut hallituspuolueet pitivät lupauksensa paremmin. Keskusta ja Kokoomus muutenkin noudattavat aika lailla samaa politiikkaa kuin aiemminkin ovat noudattaneet. Perussuomalaisten aiemmista puheista ei sen sijaan ole paljon mitään jäljellä.

Mielenkiinnolla odotan perussuomalaisten blogeja seuraavien vaalien jälkeen, ovat sitten vuonna 2019 tai aiemmin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Täytyyhän sitä voida "ideologiaa" jollain lailla omilleen puolustaa. Vaikka voi joskus vähän vaikeaa ollakin, varsinkin kannatuksen laskiessa näin voimakkaasti.

Perussuomalaisten blogeista US-puheenvuorossa myöskin havaittua. Uskonsoturi Tossavaista lukuunottamatta kovin hiljaista nykyään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset