plukkala

Varoufakisin poliittinen paluu?

Kreikan entinen valtionvarainministeri Gianis Varoufakis suunnittelee poliittista paluutaan. Hän kertoo italialaiselle L`Espresso-lehdelle antamassaan haastattelussa aikovansa perustaa helmikuussa "paneurooppalaisen liikkeen". 

Liikkeen ainoana päämääränä olisi Euroopan Unionin demokratisointi. Se olisi tarkoitettu niille, jotka ovat Eurooppamyönteisiä, mutta jotka tarkastelevat  kriittisesti EU-institutioita ja Euroopan keskuspankkia. Liike haluaa näyttää kaikille eurooppalaisille, että on olemassa "kolmas vaihtoehto"  myös niille, jotka haluavat palata takaisin kansallisvaltioihin, tai niille, jotka vain hyväksyvät EU-institutioiden autoritäärisen ja tehottoman politiikan.

Sitä, miten tämä "paneurooppalainen liike" aikoo hakea poliittista vaikuttavuutta, ei Varoufakis, vielä paljasta.

http://www.sueddeutsche.de/politik/griechischer-ex-finanzminister-varouf...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Paneurooppa-liike

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielenkiintoista nähdä, kuinka Varoufakisin ja liikkeen käy?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Hyvä alku voisi olla sadan miljardin vaalibudjetti seuraaviin europarlamentin vaaleihin. Mistäs se kootaan - lipaskeräyksenä eurooppalaisiltako?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos edes aikoo europarlamenttiin edes pyrkiä? Rahan keräämisen taitoahan Varoufakisilla kyllä on?. Harjoitteli sitä Tsiprasin hallituksessa puoli vuotta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Varoufakis olisi ottanut Kreikalle oman valuutan viime kesän kansanäänestyksen jälkeen mutta Tsirpas jänisti ja suostui komission kiristykseen tiukemmasta talouskurista kun Kreikkaa uhattiin välittömällä keskuspankkirahoituksen jäädyttämisellä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kansa ei äänestänyt Eurosta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kansa ei äänestänyt Eurosta."

Kreikkalaiset äänestivät talouskuria vastaan, pm Tsirpas hyväksyi äänestyksen jälkeen vielä tiukemman talouskurin vastoin kansan tahtoa. Vvm Varoufakis erosi tehtävästään välittömästi tämän jälkeen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kansa äänesti talouskuria vastaan. Kyseessä oli neuvoa antava kansanäänestys.

Mielipidemittaustan mukaan kansan enemmistö on kannattanut Euroa maan valuuttana kaiken aikaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kansa äänesti talouskuria vastaan. Kyseessä oli neuvoa antava kansanäänestys."

Ihmehöpinää taas. Fakta jälleen on ettei kansan mielidettä kuunneltu ja se olisi vaatinut oman valuutan käyttöönottoa. Eihän poliitikkojen ole pakko kuunnella kansaa sitä voidaan sanoa fasismiksi, Suomessa kansan mielipidettä ei edes viitsitä kysellä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kansa ei vaatinut Kreikan eroa Eurosta. Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, kansa on Kreikassa koko ajan kannattanut Euroa maan valuuttana.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kansa ei vaatinut Kreikan eroa Eurosta."

Etkö vieläkään ymmärrä, kansanäänestys tarkoitti komission vaatimasta talouskurista luopumista joka taas olisi merkinnyt ainoana vaihtoehtona omaan valuuttaan siirtymistä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Turha tätä jankutusta on jatkaa. Meillä on asiasta kummallakin oma mielipiteemme. Keskustellaan vaikka siitä, mitkä reaaliset mahdollisuudet Varoufakisilla on uskottaavaan paluuseen maan poliittiseen elämään?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Onko joku niin lapsellinen että uskottelee satuja. Etteikö euron ulkopuolisissa valuutoissa olisi talouskuria, kipeitä päätöksiä ja lamaa?

Aina kun joku poliitikko lupailee sellaista ihmemaata josta nuo olisi lopullisesti suljettu pois niin kannattaa jättää sellainen mato rypemään omiin valheisiinsa.

Sosialismi, kansanäänestykset ja kansanvaltaisuus on kaunis ajatus mutta miehet petti. Niinkuin minkä tahansa puhtaan ideologian kohdalla joka ei ota kansalaisten erilaisia tarpeita huomioon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tomi, ennemmin tai myöhemmin populistisista ajatuksista, joita ihmemaata lupailevat politiikot tarjoilevat, katoaa uskottavuus.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Onko joku niin lapsellinen että uskottelee satuja. Etteikö euron ulkopuolisissa valuutoissa olisi talouskuria..."

Kuka sen taloskurin määrää vaikkapa Ruotsille tai Norjalle?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ympärillä olevat talouden realiteetit.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Näimpä ja meille sekä Kreikalle sen määrää komissio. Voidaan verrata kummilla mailla menee paremmin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #33

Tidätö Jarmo mitä. Olet lukkiutunut yhden asian liikkeeksi. Kaikissa kommenteissasi on vain yksi ainoa sanoma. Mitään muuta et ilmeisesti ympärilläsi näe?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minä näen esimerkiksi että markkinatalous toimii paremmin kuin suunnitelmatalous jota EU käyttää. Sinä voit näkemyksellisesti perustella miksi meidän kannattaa olla mukana eurovaltioiden suunnitelmataloudessa vaikka se ei toimi. EU pitää sisällään paljon muutakin markkinavääristymää joka vaikuttaa suoraan EU-maiden talouteen haittaavasti. Tuota henkilöön käymistä asioiden sijaan käytetään kun asia-argumentit ovat vähissä. Tähän Gianis Varoufakisin suunnitelmiin en puutu tarkemmin ennenkuin tiedän mitä tulee ajamaan, mutta kriittisyyttä tässä tarvitaan koska yleisesti tunnustetaan että huonosti menee.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Puhdasta markkinataloutta ei ole monessakaan valtiossa. Suunitelmataloudetkin voidaan laskea yhden käden sormin. EU ei sellaiten joukkoon kuulu.

Jarmo, en käynyt mielestäni henkilöön kiinni. Totesin vain sen tosiasian, että kommenteissasi olet kirjoittanut pitkän aikaa vain ja ainoastaan yhdestä asiasta. Siitä, että Eurosta eroaminen ja oma valuutta ratkaisivat kaikkien maiden kaikki ongelmat kerralla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"että Eurosta eroaminen ja oma valuutta ratkaisivat kaikkien maiden kaikki ongelmat kerralla."

En ole koskaan näin väittänyt. Olen sanonut että yhteisvaluutassa ja komission sekä EKP:n alaisuudessa emme Suomen ongelmia pysty korjaamaan. Suomen hallituksella ei yksinkertaisesti ole työkaluja talouden kohentamiseksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinpä. Kreikan ongelmista olet esittänyt samaa. Mitään muuta et sitten kommenteissasi olekaan esittänyt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ennen oli paljon muitakin kuin Jarmo, joilla ei ollut koskaan muuta sanottavaa.
Nyt ne kommentit ovat harvenneet.
Joko nämä kommentoijat ovat keksineet muutakin sanottavaa,
tai he ovat lakanneet kokonaan kommentoimasta.

Tämä on sormituntuma-arvio.
En ole pitänyt tilastoa
enkä edes erikoisesti tarkkaillut asiaa.
Näin vain tuntuisi olevan.
Erityisesti nämä kommentit ovat vähentyneet sen jälkeen kun perussuomalaisista tuli hallituspuolue.

Jarmon kunniaksi pitää sanoa se että hän ei ole ainakaan kääntänyt takkiaan ja hän on kommenteissaan johdonmukainen ja ennalta arvattava. Minun mielestäni hänen kanssaan on oikein mukava keskustella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #39

Myönnän mielelläni sen, että Jarmon kommentit ovat melkoisen ennalta-arvattavia ja myönnän senkin, että hän ei ole ainakaan takkiaan kääntänyt.

Toisaalta alustan keskusteluohjeissa mainitaan myöskin jankkaminen ohjeiden vastaisena?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset