plukkala

Kölnin tapahtumat vahvistavat poliisia ja oikeuslaitosta

Nordrhein-Westfalenin pääministeri Hannelore Kraft (SPD) ilmoitti, että vastareaktiona Kölnin uudenvuoden yön tapahtumille vahvistetaan osavaltion poliisia. Hänen mukaansa maan väkivaltamonopoli pitää olla ammattilaisten käsissä. Tässä asiassa kansalaisaktiivisuus ei ole oikea tie. Hän puhui kuitenkin myös poliisin "operatiivisesta virhearviosta" uudenvuoden yönä.

Kraftin mukaan myös vahvistetaan syyttäjälaitosta. Kraft kiitti syyttäjälaitosta sen lupaamasta 10000 euron palkkiosta ratkaisevista vihjeistä uudenvuodenyön rikosten tekijöiden selvittämisessä. Hän lisäsi, että asiasta on tehtävä "aukoton selvitys". "Sen olemme uhreille velkaa".

Hannelore Kraft kuitenkin muistutti siitä, että "valtava enemmistö" maahantulijoista elää Saksan lakien mukaan ja niitä kunnioittaen. Siitäkin on hänen mukaansa pidettävä kiinni.

http://www.sueddeutsche.de/politik/uebergriffe-in-koeln-nrw-ministerprae...

Tiesivätkö Kölnissä uudenvuoden yönä riehuneet tekojensa seuraksista?  Ne eivät ainakaan parantaneet turvapaikanhakijoiden asemaa?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saksassa keskustellaan myös yhä enenevässä määrin rikoksia tehneiden turvapaikanhakijoiden karkoituksesta.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Suomessa keskustelaan katupartioista ja nyt onneksi tuli kalutavaksi,SPR työntekijä on harrastanut vapaaehtoisesti seksi turvapaikanhakijan kansa.

Kauhea mikä hutsu, sen ymmärtää jos pakottaa, mutta vapaaehtoisesti tuo on ehdottomasti kiellettävä, valkoinen nainen tyydyttää tarpeensa ihmispoloisia hyväksi käyttäen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nordrhein-Westfalenin pääministeri otti myös kantaa katupartioihin, jos et sattunut havaitsemaan?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Juu, sanoi että se ei ole oikea tie, mutta Saksassa puhutaan nyt asioiden oikealla nimellä, valitettavasti aina tarvitaan jotain katastrofaalista ennen kun oikeastaan tartutaan johonkin asiaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #6

Saksassa puhutaan ja tutkitaan, mutta siellä katupatioille etsitään myös vaihtoehtoja, koska ne eivät todellakaan ole se oikea tie.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hutsu? Jos et tiennyt, niin huorittelua katsotaan Suomessa vinoon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Freddyn kommentti ei muutenkaan kuulunut oikein keskusteluun ko. aiheesta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Jos olisin idealisti, tuhahtelisin reagoimiselle ja vaatisin proaktiivisuutta.

Mutta koska tiedän, että eurooppalainen yhteiskunnallinen kehitys tapahtuu kävelemällä seinästä seinään, pidän tätä viihteenä.

Se on jännä, miten nopeasti maailma muuttuu ja miten vähän tapahtumia ja pieni määrä ihmisiä ja väkivaltaa sen muuttamiseksi tarvitaan.

Lisää poliiseja ja vartioita. Tiukempia lakeja. Kovempia otteita. Kohti paratiisia, jota hallitaan rautaisella otteella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Parempi sekin kuin omankäden oikeus. Omankäden oikeus vie nopeasti anarkismiin.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kun muuta oikeutta ei ole, on oman käden oikeus.

Poliisien lisääminen ei tuo automaattisesti lisää oikeutta. Poliisivaltiossa oikeus on ylimillään?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Ilmeisesti kommenttisi mukaan hyväksyt omankäden oikeuden?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #11

Ehkä Antti tarkoitti oman käden oikeutta, joka käsiteltiin viime vuosikymmeninä Suomen laissa rikoksena itsemurhissa? [sarcasm]

Mitään oman käden oikeutta toisia kohtaan en hyväksy. Suomessakin saatetaan lisätä poliiseille liikaa valtaa niihin asioihin, mikä ei kuulu ja niistä asioista ei keskustella avoimesti. Diagnoosit johtaisivat harhaan ja lääkkeet niihin väärät.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #12

Saksassa ei keskustella poliisien valtaoikeuksien lisäämisestä, vaan poliisien määrän lisäämisestä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #11

Minä en käy arvokeskusteluja tai veivaa moraalista oksennusta. Minä sanon että asiasta a seuraa asia b, jonka jälkeen sinä käännät keskustelun minuun. Saanko minä nyt kääntää keskustelun sinuun? Vapaat kädet? Et sensuroi?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Aivan vapaasti saat kääntää keskustelun minuun, jos se pysyy keskustelun aiheessa. Halusin kysymykselläni vain tarkentaa kantaasi oman käden oikeudesta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #15

Ai, no hyvä homma. Kyllä kai se keskustelun aiheessa pysyy, kun keskustelun aihe olet sinä. Ai mistäkö niin päättelin? Päättelin sen siitä, että ihminen jonka mielestä keskustelussa on mitään merkitystä, mikä kanta kenelläkin on, todennäköisesti ajattelee, että hänen keskusteluissaan on merkitystä vain sillä, mikä hänen kantansa on ja että kaikki mitä hän kirjoittaa on valjastettu sen tarkoituksen eteen.

Eli jos vaikka tästedes alatkin kirjoittelemaan blogikirjoituksiasi aloittaen otsikolla "Minä" ja sitten sana kerrallaan täytät kirjoituksesi sanoilla "Minä", "Minä" ja "Minä", homma käy paljon nopeammin selväksi, eikä tarvitse lueskelle rivien välistä.

Minä en tiedä, mikä minun kantani oman käden oikeuteen on; En ole eläessäni kokenut tarvetta siihen. Siinä vaiheessa tiedän, kun en saa oikeutta muuten ja koen itseni ryöstetyksi ja kaltoinkohdelluksi.

Jos tässä spekuloisin asialla, lähtisin mukaan siihen harhaan, jossa kerron jostain fiktiivisestä minusta puhumalla muka asioista. Vaikka puhunkin minusta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18

Kovinkummallisia teitä tämä keskustelu kääntyi Kölnin tapahtumista ja sen seurauksista Nordrhein-Westfalenin poliittiseen keskusteluun siitä, että blogissani muka käytän "Minä" sanaa toistuvasti? Mene hyvä ihminen itseesi?

Aloitukseni oli suoraa referoitua käännöstä Süddeutsche Zeitungin artikkelista?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kölnin pormestari Henriette Reker loukkaantui kaulaan veitsimiehen hyökkäyksessä kölniläisellä torilla viime lokakuussa. Lisäksi neljä muuta henkilöä loukkaantui.

https://en.wikipedia.org/wiki/Henriette_Reker

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset