plukkala

Paavo Väyrynen - jälkiviisauden mestari

Paavo Väyrynen tuo blogissaan taas kerran esiin omaa erinomaisuuttaan. Hän on kuulemma usein antanut ohjeita pääministeri Juha Sipilälle. Sipilä Väyrysen mukaansa ei vain valitettavasti ole hänen ohjeitaan kuunnellut. Siksi kaikki on Väyrysen mielestä mennyt päin seinää.

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210452-dublin-jarjestelma-...

Paavo Väyrynen, joka tunnetusti ei koskaan ole ollut väärässä, ainakaan omasta mielestään, on blogissaan kertonut asioita, jotka olisivat paljon paremmin, jos häntä olisi kuunneltu. Viime vuosina Väyrynen on antanut aina kulloisellekin hallitukselle ohjeita niin talous- kuin myös ulkopolitiikankin osalta. Milloin pitää erota EU:sta , milloin taas eurosta tai molemmista. Milloin pitäisi perustaa uusi Hansaliitto, milloin taas uusi Kalmarin Unioni. En tiedä Väyrysen koskaan kuitenkaan kysyneen muiden osapuolten halukkuudesta kahteen viimeiseen liittoon? Eikä niitä myöskään ole syntynyt.

Viimeksi Väyrynen teki viime kesänä kansalaisaloitteen siitä, että Suomessa järjestettäisiin kansanäänestys Suomen eurojäsenyydestä. Hänen aloitteensa sai kannatusta niin paljon, että se menee eduskunnan käsittelyyn, ja sitten Väyrynen ilmoitti, että hän itse ei aloitettaan kannatakaan?

Kuitenkin Paavo Väyrynen on otsikoissa päivästä päivään. Se varmaan onkin hänen tarkoituksensa? Mutta mitä tämänkaltaisesta julkisuudesta mahtaa ajatella Keskustan puheenjohtaja ja Suomen pääministeri Juha Sipilä?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen tietysti antaa ohjeitaan myös muille, kuten esimerkiksi omalle europarlamenttiryhmälleen ALDE:lle. Sielläkään häntä ei Väyrysen mukaan kuunnella.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eiköhän ne Väyrysen äänet Sipilälle ja keskustalle jatkossakin kelpaa, joskin 2018 Väyrynen joutunee tällä kerralla jättämään väliin.

2018

PRESIDENTINVAALI

•vaalipäivä sunnuntai 28.1.2018, mahdollisen toisen vaalin vaalipäivä sunnuntai 11.2.2018

2019

EDUSKUNTAVAALIT

•vaalipäivä sunnuntai 14.4.2019

EUROPARLAMENTTIVAALIT

•touko-kesäkuu

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuskin edes pyrkii Niinistöä vastaan. Tilanne on tietysti toinen, jos Niinistö ei toiselle kaudelle halua.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei taida Väyrysellä enää olla keskustan presidenttiehdokkaaksi saumaa ja

#4
Eiköhän sekä Väyrynen että keskusta tienneet 2015 vaaleissa jo etukäteen että tällä kerralla ei ministerin salkkua heru, vaan Väyrynen jatkaa europarlamentissa. Eihän riittänyt salkkua entiselle pääministeri Vanhasellekaan kun Sipilä oli todennäköisesti tehnyt Bernerin kanssa diilin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #5

Väyrynen on kuin korkki, aina pinnalla halutessaan, ja sitähän hän julkisuudellaan hakeekin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin, niiten äänien kelpaamisesta Keskustalle ja Sipilälle olen kanssasi samaa mieltä. Sitä perinteistä kaksilla raiteilla ajamista?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Sipilä Väyrysen mukaansa ei vain valitettavasti ole hänen ohjeitaan kuunnellut. Siksi kaikki on Väyrysen mielestä mennyt päin seinää."

No eikö ole vai väitätkö että kaikki on mennyt hyvin?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Demokratiassa on tapana äänestäjien enemmistön tahdon mukaan!

Jaakko Savolainen

Paavo Väyrystä voi arvostella mista tahansa mutta ei jälkiviisaudesta. Paavon syyttäminen jälkiviisaudesta osoittaa vain kirjoittajan täydellistä tietämättömyyttä tai sitten kirjoittaja valehtelee.

Jälkiviisas on hiljaa, kun asiasta päätetään ja alkaa sitten päätöksen osoittauduttua virheelliseksi väittää olleensa koko ajan sitä mieltä. Paavo ei milloinkaan ole ollut hiljaa. Hän on tuonut mielipiteensä esiin varsin kuuluvasti, etten sanoisi näkyvästi. Totta on myös, että Paavon mielipiteet suurissa asioissa ovat nyt jälkeen päin osoittautuneet oikeiksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen ei todellakaan ole ollut hiljaa. Mutta muistaa omia puheitaan vain tarkoitushakuisesti. Ei ole mm. muistuttanut "hienoista" esityksistään uudesta Hansaliitosta tai uudesta Kalmarin Unionista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo Väyrysen poliittista uraa viimevuosilta kuvaa selkeä katkeruus siitä, ettei hän aikoinaan päässyt "kalifiksi kalifin" paikalle!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo Väyrynen vain tuntuu unohtaneen demokratian syvimmän ytomem. Demokratiassa eri yhdistyksissä, puolueissa, kunnissa ja valtiossa jäsenillä ja kansalaisilla on vain yksi tasa-arvoinen ääni muiden jäsenten ja kansalaisten kanssa. Nyt Väyrynen on pettynyt siihen, että Keskustan nykyinen puheenjohtaja juha Sipilä ei kuuntele häntä eikä toimi Väyrysen ohjeiden mukaisesti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset