plukkala

Oma blogihistoriani

Kirjoitin ensimmäisen blogini US-puheenvuoroon runsaat viisi vuotta sitten. Olin jo aikaisemmin usean vuoden ajan seurannut Puheenvuoroa ja kommentoinutkin pari vuotta. Koko ajan omalla nimelläni. Asiat, joita Puheenvuorossa käsiteltiin kiinnostivat minua ja lopulta sitten uskalsin kirjoittaa ensimmäisen blogini. Aluksi kirjoittelin vain silloin tällöin. Näin jälkeenpäin on helppo havaita, että kirjoittaminen koukuttaa.

Olen ikäni seurannut kotimaan puoluepolitiikkaa. Toisella silmällä olen myös aina seurannut Saksan politiikkaa ja Saksan mediaa asuttuani siellä useampia vuosia. Olen tällä palstalla yrittänyt tuoda keskusteluun näkökohtia Suomen sisäpolitiikasta, mutta myös Saksan ja Euroopan politiikasta. Usein asioita, joita Suomen media ei ole keskusteluun nostanut tai asioista, jotka ovat Suomen mediassa  jääneet ikäänkuin syrjään.

Kirjoittamisestani on tullut minulle harrastus. Kiitän siitä mahdollisuudesta US-puheenvuoroa erinomaisena keskustelualustana. Näin on helppo todeta useamman sadan blogi-avauksen kirjoittajana ja tuhansien kommenttien saajana. Erityisen ylpeä itsestäni olen siitä, että ilmeisesti olen noudattanut Puheenvuoron keskusteluohjeita hyvin, sillä en ole saanut näiden vuosien aikana yhtään huomautusta kirjoituksistani enkä kommenteistani, puhumattakaan siitä, että niitä olisi poistettu. Myöskään itse en yhtäkään kommentoijaa ole "bannannut". 

Kiitos kuuluu tietysti myös muille puheenvuoron blogisteille ja kaikille kommentoijille.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Muuten ne kaikki blogini löytyvät Puheenvuoron-blogiarkistosta. Yhtäkään en ole poistanut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voi olla, että huonompiakin harrastuksia on olemassa?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Ahkera ja analyyttinen kirjoittaja, jatka vain samaan malliin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei ole tarkoitukseni lopettaa. Kyseessä on vain välitilinpäätös.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Pekka Oy:n välitilinpäätöksen tulos aika hyvä päätellen tämän palstan kommenteista!
Kannataisiko listautua pörssiin, heh, heh. Pekka viljelee hauskasti noita kahta viimeistä sanaa heh heh.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Palstalaisille se vain näyttää siltä. Mutta he eivät näekään sitä kirjoittamisen ja luomisen tuskaa ennen enterin painamista?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onnittelut. Myös kirjoitustyylistäsi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kiitos! kyseessä on tietoinen valinta keskustelun herättämiseksi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sinä ainakin olet osunut minun vähäiseen bloggaamiseeni pariinkin kertaan tavalla, joka tietyllä tavalla osoittaa, että sinuun voi luottaa. Pistänpä viitteet, en tiedä onko noissa vajaa neljän vuoden takaisissa jotain muisteltavaa tai opittavaa... Mutta kai on hyvä väliin katsoa, mitä joskus on tullut sanoneeksi.

Ensin pidit yllä keskustelua, josta olin alussa jonkin aikaa poissa
http://juhojoensuu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/108163...

Toisella kerralla jo sitten valtuutinkin sinut pitämään komentoa poissa ollessani...
http://juhojoensuu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/116906...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tuossä jälkimmäisessä on erään kommenttisi osalta jo profeetallisuutta kun Mr. "Missä EU, siellä ongelma" ja Mr. "Missä ongema, siellä mahdollisuus" ovat saman pöydän ääressä miettimässä tulevaisuutta.

Tuntuu siltä, että molemmat näkökulmat yhdessä voivat ajaa ratkaisuun, kun ongelma ensin on tunnistettu ja sitten yritetään löytää tie ulos... :-))

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nykyinen hallitushan sitä nyt yrittääkin?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Heh, enpä olisi muistanutkaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Bloggaaja vailla vertaa. Kiitos Pekalle mukanaolosta!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Silloin bloggaaja on hyvä kun osallistuu itse aktiivisesti keskusteluun, siitä isot plussat, mielenkiintoisia ja paljon puhetta aiheuttavia ajankohtaisia avauksia.

Uusia blogeja odotellessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä niitä varmasti tuleekin, jo henki vaan pihisee.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Pekka kirjoitti: "Erityisen ylpeä itsestäni olen siitä, että ilmeisesti olen noudattanut Puheenvuoron keskusteluohjeita hyvin, sillä en ole saanut näiden vuosien aikana yhtään huomautusta kirjoituksistani enkä kommenteistani, puhumattakaan siitä, että niitä olisi poistettu. Myöskään itse en yhtäkään kommentoijaa ole "bannannut".

Voin todeta omalta osaltani: samat sanat. Kirjoitin ensimmäisen blogini 18.4.2009 ("Soviet story") ja homma jatkuu, harvakseltaan mutta tietyllä rimalla.

Pekka on hyvä bloggaaja, kuten Veikko Huuska, Jarmo Koponen, Henri Myllyniemi, Anton Nikolenko, Anne Mikkola, Pekka Kauppala, Seppo Hildén, Toni Stenström, Kristiina Kalliojärvi, Jaakko Häkkinen ym. Pidän siitä kun on nähty selvästi vaivaa, mitä tulee blogin sisältöön. Kyllä laatu näkyy, etenkin pitkässä juoksussa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ilmari, sinun kirjoituksesi luen aina.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kiitokset Pekalle aktiivisuudesta. Joskus toki ääridiplomaattinen kantaaottamattomuus melkein ärsyttää, mutta jokainen meistä kirjoittaa luonteelleen sopivasti.

Muutaman kerran olen onnistunut tökkäämään etusormen fundamentalistiuskovaisten sieluun sen verran syvälle, että asiaton viesti nappia on painettu toimituksen antaman huomautuksen verran. Lienee alue, jossa pitää jatkossa olla varovaisempi. Fundamentalistit ja KD-poliitikot ovat erityisen herkkänahkaista sakkia.

Persupoliitikot lähinnä bannaavat minua omista blogeistaan, mutta harvoin niitä kannattaisi edes lukea, kommentoinnista nyt puhumattakaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Börje, kirjoitustyylini on tarkoituksellista. Usein haluan vain herättää keskustelua.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Seuraan kyllä kirjoituksiasi, vaikken niihin kommentti -puumerkkejä jätäkään (no joskus).
Itsekin kirjoitan (vuodesta 2008) ja saan silloin tällöin kommenttejakin, vaikka se ei ole se pääasia. Pääasia on, että voin silloin tällöin tuupata, "sohaista" minua koskettavista aiheista. Vanhustenhoitohan se mun suurin mussutuksen aiheeni on.

Kiitos vaan Uudelle Suomelle, että tämmönen paikka on.

Ja me jatkamme Pekka!

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Olen mielenkiinnolla seurannut Pekan kirjoituksia. En ole aina samaa mieltä, mutta en ole rohjennut kuin harvakseltaan kommentoimaan, koska en tiedä kuinka herkästi Pekka voisikaan pahoittaa mielensä. Mielestäni en saa olla blogin kommentoijien sekä Pekan hyvän olon tunnelman pilaaja. Voisihan se olla pelko siitä, että Pekka sensuroi kommenttini ja pahoitankin siitä mieleni.

Jatka vaan ihmeessä kuin ennenkin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Seppo,unohdit mitä avauksessani kirjoitin. En ole koskaan sensuroinut tai "bannannut" ketään.

Keskustelua syntyy harvoin, jos kaikki ovat asioista samaa mieltä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin, melkein unohtui. Onhan siinä matkan varrella muutamatkin vaaliveikkaukset järjestetty.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kiitos Pekka hyvistä ja antoisista blogeista ja keskusketustakin!

Olet tiedemiehenä ja konservatiivis-luovana ajattelijana niitä bloggaajia, jotka ovat avoinna uusille näkökulmille, mutta et lähde turhan herkästi mukaan uusiin ajatusmalleihin pelkkien ounastelujen ja pelkkien spekulaatioiden pohjalta ilman näyttöjä. Joskus tämä johtaa, ehkä lottotodennäiköisyyksien mukaisiin yksittäissattumuksiin, joissa joku diletantti ikäänkuin onnistuu arvioissaan näennäisesti paremmin panostaessaan voittavaan hevoseen. Noinkohan olisi käymässä eräässä asiakohdassa, josta jutskailtiin alkusyksystäköhän se oli. Siitä arvioistani nimittäin, että hyvä itänaapurimme saattaisi ihan tarkoituksellisesti ja konkreettisestikin vedellä naruja pakolaiskriisin pahenemiseksi eurooppalaisten haitaksi. Et oikein heti lämmennyt ajatukselle, mutta nyt tulee jo Merkeliltäkin tämänsuuntaisia lausuntoja, ja nimettöminä EU-lähteistä rankempiakin kuten tämä: http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/venaja_pakola...

Miksi tilanne kärjistyi nykyisekseen ja kärjistyy ehkä edelleenkin? Ukrainan picnictyyliin alkanut mutta sittemmin vaikeutunut venäläisanschluss poili pakolaiskriisin Eurooppaan. EU:ssakin on sitten alettu tajuta, että Venäjä pyrkii toiminnallaan saamaan Euroopan harmiksi niin paljon pakolaisia kuin mahdollista ja lisäksi rahoittaa ja tukee yhteiskuntarauhaa ja vakautta horjuttavia rasistisia/anarkistisia/natsistisia ym. viharyhmiä oikealla ja vasemmalla. Kaiketi Kreml tähtää tällä hajottamispoitiikallaan myös hallitsemaan kahdenkeskisiin neuvotteluihin taipuvia naapureitaan, ja tietysti saamaan paremmat asemat pitääkseen Krimin ja ehkä itäisenkin Ukrainan itsellään.

Presidentin puheen kokonaissubstanssissakin on siis paljon muutakin sisältöä ja haastetta kuin vain akselille ultrasuvaitsevaisuus - inhorealismi sijoittuvat kysymykset, ja ulottuvuuksia ja tasoja on paljon laajemmin ja syvemmin, ehkä joka vakavamminkin suhtautuaksemme.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tiedemiehenä?

Olen monista asioista kanssasi erimieltä, mutta varmaan yhtämonista kanssasi samaa mieltä. Mm. siitä, että Venäjä omalla toiminallaan pyrkii hajottamaan EU:n yhtenäisyyttä pyrkien eri jäsenmaiden kanssa kahdenväliseen dialogiin. Kahdenvälistä dialogia Eu:n jäsenmaiden ja Venäjän välillä en kannata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset