plukkala

Giannis Varoufakisin utopia?

Kreikan entinen valtionvarainministeri on Giannis Varoufakis on perustamassa uutta yleiseurooppalaista vasemmistolaista poliittista liikettä. Hän arvosteli voimakkaasti Berliinissä hankkeen julkistamispäivänä EU:a. Hänen mukaansa EU on hajoamassa ja se hajoaa nopeasti.

Uuden poliittisen liikkeen tarkoituksena on "demokratisoida" Euroopan unioni ja tuoda sen toimintaan lisää avoimuutta. Demokratia Euroopassa (DiEM25) liikkeen jäsenet tulevat Euroopan eri kolkista ja he edustavat eri kuulttureita, kieliä, uskontoja ja ihonvärejä. Liike haluaa Euroopan unioniin lisää demokratiaa ja avoimuutta. Se haluaisi kaikkien EU:n kokousten olevan avoimia ja niitä pitäisi voida seurata netistä. Lisäksi kaikkien EU:n dokumenttien tulisi olla julkisia. EU:n parlamentin painoarvoa tulisi nostaa samalla kansallisten parlamenttien kanssa. Kysymyksessä ei kuitenkaan olisi puolue, vaan se toimisi ulkoparlamentaarisena poliittisena liikkeenä.

Varoufakis myöntää, että hänen ajatuksensa ovat utopistisia, mutta eivät kuitenkaan niin utopistisia kuin ajatukset siitä, että EU selviäisi kriiseistään sellaisena kuin se nyt on.

Yllätyksenä hän nosti positiivisena asiana esiin Angela Merkelin ja Saksan pakolaispolitiikan? Olisiko kuitenkin kysymys ainoastaan siitä, että Varoufakis katsoo Saksan ja EU:n pakolaispolitiikan edistävän hänen liikkeensä päämäärää, eli EU:n hajoamista?

http://yle.fi/uutiset/varoufakis_palaa_politiikan_areenalle__kreikan_ex-...

http://www.sueddeutsche.de/politik/neue-bewegung-so-will-varoufakis-euro...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielenkiintoista nähdä millaisen suosion Varoufakisin "poliittinen liike" saa eri puolilla Eurooppaa?

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Varoufakis taisi pettyä pahan kerran kun kukaan EU-neuvotteluissa ei korviaan lotkauttanut hänen esityksilleen ja laskelmilleen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei kuitenkaan masentunut niin, ettei olisi uusia toimia itselleen eronsa jälkeen olisi keksinyt. Süddeutsche Zeitungin mukaan hän on eronsa jälkeen käyttänyt kaiken aikansa tämän "utopiansa" kehittämiseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset