plukkala

AfD Saksassa ei halua hallitusvastuuseen

Saksassa järjestetään maaliskuussa kolmessa osavaltiossa maapäivävaalit (osavaltioparlamenttivaalit) kaikkiaan 16 kuudessatoista osavaltiosta.  Vaalit ovat Baden-Württebergissä, Saksi-Anhaltissa ja Rheinland-Pfalzissa, ja jokaisessa näistä mielipidetiedustelujen mukaan AfD nousisi osavaltioparlamenttiin.

Etukäteen SPD ja Vihreät ovat kieltäytyneet yhteistyöstä AfD:n kanssa ja myös liitto CDU:n kanssa näyttää erittäin epätodennäköiseltä. Lisäksi vielä AfD:n varapuheenjohtaja Alexander Gauland pelkää hallitusvastuuta niin paljon, että  jo etukäteen torjuu puolueen hallitukseen osallistumisen. Hänen mukaansa AfD:lle hallitusyhteistyö olisi kuolemaksi. "Meidät imettäisiin kuiviin muiden toimesta. Jos nyt ottaisimme hallitusvastuun, tuhoutuisimme", hän totesi die Welt-lehdelle. Sen sijaan hän vaatii puoluetovereiltaan "äärimmäisen kovaa oppositiopolitiikkaa".

AfD:n oikeistosiipi on ollut jatkuvasti lausunnoillaan otsikoissa. Tammikuussa puolueen puheenjohtaja Frauke Petry vaati, että hätätilassa Saksan rajoja tulisi puolustaa ampuma-asein pakolaisia vastaan. Myös muut oikeistosiiven edustajat ovat tuoneet julki rasistisia ja muukalaisvastaisia lausuntoja.

Puoluetta vaivanneet linjaerimielisyydet eivät Gaulandin mukaan ole vielä ohi. Viime kesänä puheenjohtajavaalin Frauke Petrylle hävinnyt  Bernd Lucke erotessaan puolueesta vei mennessään suuren joukon puolueen maltillisia kannattajia. 

http://www.sueddeutsche.de/politik/alternative-fuer-deutschland-afd-vize...

Aika erikoista, että puolueen varapuheenjohtaja ilmoittaa jo ennen vaaleja, että puolue ei edes pyri hallitusvastuuseen vaan vaatii puoluetovereiltaan "äärimmäisen kovaa oppositiopolitiikka"?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

"Jos osallistumme hallitukseen, tuhoudumme"? Kysymyksiä herättävä lausunto?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Elä sie aina Pekka niin paljon juttele oman blogisi kanssa, anna lukijoille mahdolisuus.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onhan tässäkin ollut muutama tunti aikaa ihmisille ottaa avaukseeni kantaa? Et varmaan ole huomioinut sitä, että omissa kommenteissani on hyvin usein kysymerkki perässä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Gaulandin lausunnosta päätellen AfD:lle on tärkeämpää pysyä räksyttävänä oppositiopuolueena kuin oikeasti alkaa ajaa vastuullisesti hallituksessa puolueen politiikkaa. Koska muuten puolueelta menisi kannatus ja se saisi "kuolemansuudelman"?

Ilkka Huotari

Täällä Saksan Vihreiden Boris Palmer vaati samaa kuin AfD (aseita rajalle):

http://www.tagesspiegel.de/politik/fluechtlinge-in...
https://www.facebook.com/pertti.ronkko/posts/10153...

Kun oli silloin puhetta siitä AfD demonisoimisesta ja Pertti Rönkön muka-värillisistä silmälaseista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vaikka asia ei oikeastaan kuulu aloitukseni aiheeseen AfD:n haluttomuudesta mennä hallitukseen, vastaan kuitenkin. Taitaa Palmer olla puolueessan oman tiensä kulkija. Sai heti perään ryöpyn puoluetovereiltaan. Rönkkö puolestaan katselee maailmaa omien värittyneiden lasiensa läpi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset