plukkala

Pegida tai AfD, sama kaiku on askelten

Pegidan kärkinainen Tatjana Festerling haluaa antaa ampua pakolaisia Saksan rajalla, jos rajaa ei voida sulkea. Tatjana Festerling nimittäin vaatii Daily Mailin uutisportaali MailOnlinelle antamassaan haastattelussa kuolemaa ihmisille, jotka pakenevat sotaa ja terrorismia.

Viimeistään nyt jokaisen, joka ravaa maanantaista maanantaihin Pegidan mielenosoituksissa on tiedettävä, että Pegida on radikaali. Pegida on vaarallinen. Pegida on ihmisvihamielinen. Oikeistokiihottaja Festerling vaatii iskulaiseissaan myös "hallitsevan eliitin häätämistä sontatalikoilla". Tässä yhteydessä  Festerling alleviivasi sympatioitaan "hulikaaneille". "Kaikki hulikaanit, jotka tunnen, ovat äitejä, isiä, työläisiä ja hammaslääkäreitä. Veronmaksajia", hän totesi. 

Nyt sitten odotellaan, aiheuttaako tämä ihmisiä halveksuva haastattelu oikeudellisia seurauksia Pegida-kiihottaja Festerlingille?

http://www.bild.de/regional/dresden/pegida/festerling-will-fluechtlinge-...

Pegida tai AfD, sama kaiku on askelten. Pari viikkoa AfD:n puheenjohtaja Frauke Petry esitti myös pakolaisten ampumisen mahdollisuutta Saksan rajoilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Näyttää siltä, että myös Saksassa eri mieltä olevat "eivät ole meidän kaltaisia hyviä ihmisiä".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Reijo, kannatatko perussuomalaisten saksalaisen sisarpuolueen, AfD:n, puheenjohtaja Frauke Petryn ajatuksia pakolaisten ampumisesta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kovaa puhetta Saksassa. AfD:n kannatus Saksassa mielipidemittauksissa 12%:n luokkaa. Pegida puolestaan ei ole puolue. Maaliskuussa on Saksassa kolmet osavaltioparlamenttivaalit. Saksi-Anhaltin osavaltiossa AfD:n kannatus on juuri noussut 17%:in, joka on korkein AfD:n koskaan saama tulos. Pegidan kannatus on korkein niinsanottuissa uusissa itä-saksalaista perua olevissa osavaltioissa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Churchill: The Hun is always at your throat or your feet.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei huono havainto Churchilliltä. Ei taida kuitenkaan koskea kaikkia saksalaisia?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No, tuo oli 1944, eli silloin kun Saksa edellisen kerran oli aiheuttamassa koko Euroopan raunioitumisen. Tämä olisi nyt kolmas kerta sadan vuoden sisällä, aina Saksan aloituksesta. Omituista sakkia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

No toistaiseksi näille Pegidan ja AfD:n johtajien ajatuksille ei vielä ainakaan olepaljon kannatusta. Yllättävintä Saksassa on se, että nämä äärioikeistolaisia kannattavat ovat pitkälti entisiä DDR-kansalaisia?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Aika äkkiä entisistä Gestapon pojista tuli Stasin poikia (ja tyttöjä). Se on se yhteiskunnan jatkuvuus ja ennustettavuus...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Niin, olisi uskonyt, että etenkin entiset DDR-kansalaiset tietäisivät, mitä rajalla pakolaisia ampuminen tarkoittaa?

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman Vastaus kommenttiin #12

Kaikella kunniotuksella. Mutta vertauksesi ontuu hieman. Silloisia pakolaisia ammuttiin DDR:n rajalla siksi, että halusivat paeta maasta, eikä suinkaan DDR:ään tulijoita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Ei onnu yhtään. Kummassakin tapauksessa pakolaisia ammutaan rajan ylityksen johdosta. Pakolaisia ovat nekin, jotka haluavat paeta diktatuurista.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #16

Niin no. Ihmisten ampuminen on väärin riippumatta siitä, onko kulkusuunta valtiosta ulos vai sisään. Sen sijaan se on kyllä demokratian ja valtion toiminnan kannalta eri asia estää ihmisten vapaa poismuutto kuin sallia täysin rajoittamaton sisään liikkuminen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Siitä asiasta voi toki olla erimieltä. DDR:kin ilmoitti rakentaneensa muurin suojaksi kapitalismia ja kapitalististen valtioiden kansalaisia vastaan.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Saksaan asti ei tarvi mennä, onhan noita lipsahduksia sattunut Suomessakin.

Preidentinvaalien yhteydessä 1994 ehdokas Ahtisaarelta pääsi saman suuntainen lipsahdus, oliko lipsahdus?.

" Ahtisaari sanoi City-lehden haastattelussa, että hän antaisi myös luvan käyttää aseita, jos itärajan yli olisi tulossa satoja tuhansia pakolaisia joita ei muilla keinoin olisi pysäytettävissä "

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinpä niin! Mutta Saksassa kyseessä ei taida olla lipsahdus. AfD:n joukosta näitä ajatuksia tuntuu kannattavan isompikin joukko (Frauke Petry, Beatrix von Stroch ja useampi johtaja AfD:n paikallisista järjestöistä). Ja nyt sitten myös Pegidan kärkinainen Tatjana Festerling liittyi tähän joukkoon?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pitkälti tällaisten ääriliikkeiden nousuhan on seurausta tästä suuresta pakolaistulvasta, lähes kaikki euroopan maat ovat siinä epäonnistuneet, silloin kun asialle vielä jotain olisi voinut tehdä, niin eipä sitä tahtoa oikein keneltäkään löytynyt.

Rahan ja resurssien laitto säädyllisiin pakolaisleireihin olisi ollut varmasti se parempi tie, mutta nyt tämä on jo karannut käsistä, eikä tunnu mitkään toimet enää tilannetta rauhoittavan.

Saksahan on suurimman turvapaikanhakijamäärän vastaanottanut, ja kun selvää on, että joukossa on paljon niitäkin, jotka ovat väärin perustein liikkeellä, niin en yhtään ihmettele noiden ääriliikkeiden nousua, kaiiki ahdistelutapaukset tähän vielä, niin valmis on.

Aika monessa maassa on äärillikkeitä ja katupartioita syntynyt, ja Saksa etunenässä, kun tulijoita on niin paljon. Aika kovaa tekstiä sieltä tulee, että jos verrataan Suomen tilanteeseen ja Immosen ulostuloihin, niin eipä täällä meillä onneksi kauhean radikaaleja ajatuksia vielä esiinny.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toisaalta on pakko mainita, etteivät turvapaikanhakijat ole omalla toiminnallaan ainakaan asemaansa parantaneet.

Junnu Nulikka

Pyh. Nuo mitään terroria ja sotaa paossa ole! Aseiden kanssa vaan rajalle tekemään selväksi että tänne ei ole mitään asiaa. Tulijoiden virta tyrehtyisi nopeasti. Problem solved.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielipiteensä kullakin. Olen kanssasi erimieltä. Kommenttisi on asiaton. Itse asiassa se kertoo sinusta itsestäsi varsin paljon.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Ihan nimensäkin mukaisesti Pegida (Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes, 'Isänmaalliset eurooppalaiset Lännen islamisoitumista vastaan') vaikuttaa olevan oikeistoradikaaliin vastajihadismiin (vrt. Breivikin ideologinen viitekehys/taustayhteisö) päin kallellaan.

Tämän lisäksi kansanliikkeellä vaikuttaa olevan (tyypilliseen tapaan!) ideologisia yhteyksiä myös muunlaiseen oikeistoradikalismiin ja/tai äärioikeistoon, kuten uusnatsismiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näinhän asia on. Olen seurannut Pegidan kehitystä sen alusta saakka. Tänä aikana se on sisäisien riitojensa takia kerran jo hajonnutkin. Näyttää kuitenkin siltä, että liikkeen johtajien puheet muuttuvat koko ajan kovemmiksi. Samoin olen seurannut AfD:n kehitystä koko sen olemassaolon ajan. Sekin hajosi, maltilliset jättivät puolueen. Sekä Pegidassa, että AfD:ssä valtaa pitävät nyt äärioikeistolaiset voimat.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Kun Frauke Petry (Saksalle vaihtoehto -puolue, puheenjohtaja) muistuttaa, että Saksan rajoja voidaan turvata lain mukaan ääritilanteessa myös asevoimalla, niin politiikka ja media repäisevät pelihousunsa, Petrylle langetetaan porttikieltoja, tilavarauksia perutaan, äärivasemmistolaiset iskevät puolueen toimistoja ja tilaisuuksia vastaan. Kun Boris Palmer (vihreä, Tübingenin ylipormestari) sanoo, että Saksan rajoja voidaan turvata lain mukaan ääritilanteessa myös asevoimalla, niin media ja politiikka eivät ole moksiskaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Frauke Petry käytti kyllä eri ilmaisua. Hän sanoi, että pakolaisia voidaan ampua. Hänen puoluetoverinsa Beatrix von Stroh pani vielä paremmaksi. Hänen mukaansa myös pakolaisnaisia ja -lapsia voidaan ampua.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210959-afdn...

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Aika iso osa Saksalaisista on jo sama mieltä, ainakin ne turvapaikanhakijat jotka hakevat ilmeisen perusteettomasti turvapaikan kuten Marokkolaiset ja Algerialaiset, onnistuivat kasvattamaan negatiivinen ilmapiiri.

Frankfurter Allgemeine mukaan:Monissa Diskoissa ja yökerhoissa ei lasketa enää Arabien näköisiä sisään, he karkottavat läsnäolollaan maksukykyiset asiakkaat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinpä! Kuten jo kirjoitin, eivät nämä pakolaiset ole omalla toiminnallaan tilannettaan helpottaneet. Päinvastoin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nämä arabiturvapaikanhakijoiden toimet Kölnissä ja useissa muissa Saksan kaupungissa eittämättä vaikuttavat saksalaisten asenteisiin niin arabi- kuin muitakin turvapaikanhakijoita kohtaan. Tämä näkyy selvästi jo Saksan yleisen mielipiteen koventumisena heitä kohtaan. Ja se näkyy myös myös eri puolueiden kannatuksessa mielipidekyselyissä.

Tällaisella röyhkeydellä, jota turvapaikanhakijat ovat nyt näyttäneet, ei yksinkertaisesti voi sympatiaa saada. Ei tällaisia nyt Pegidan ja AfD:n johtajien lausunotoja olisi voinut kuvitellakaan ennen tätä turvapaikanhakijoiden esittämää röyhkeyttä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset