plukkala

Timo Soini ja juuri syntynyt Britanian uusi EU-sopimus

Timo Soini ja perussuomalaiset ovat vuosikausia käyttäneet propagandassaan hyväksi Britanian  EU-erityisasemaa kertomalla äänestäjille Suomen maksavan Britanian erityisaseman johdosta osan sen  EU-jäsenmaksusta. Perussuomalaiset Soinin johdolla ovat myös toivoneet Britanian eroavan EU:sta, jotta suomalaiset voisivat lähteä samalla ovenavauksella.

Toisaalta muutama päivä sitten Soini A-studion haastattelussa oli sitä mieltä, että Britanian mahdollinen EU-ero ei  ainakaan paranna Suomen turvallisuuspoliittista tilannetta ja ilmoitti, ettei hän toivo Brexitiä.

Nyt uuden syntyneen sopimuksen myötä jään jännittyneenä  odottamaan Timo Soinin kannanottoa Britannian saavuttaman vielä enemmän maan erityisasemaa korostavasta uudesta EU-erityissopimusksesta?

http://yle.fi/uutiset/eu-johtajat_britannia-sopu_on_syntynyt/8687742

Ilmeisesti Siperia opettaa? Vai oliko se Audin takapenkki?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Maailma muuttuu, veliseni? Britanian mahdollisen eron tosin ratkaisee vasta pääministeri David Cameronin lupaama kansanäänestys. Cameron sanojensa mukaan kuitenkin tulee suosittelemaan maan jäämistä EU:n jäseneksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuliko tästä nyt niin sanottu vesiperä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

....tieto myös tuskaa lisää ja sitähän tässä on viime aikoina tullut runsaasti lisää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Soinille tieto on selvästi tuskaa lisännyt.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Soinia en kadehdi, mutta itse on soppansa keittänyt. Ei silti, ei jytkyjä olisi saanutkaan totta puhumalla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Totta puhut. Soini on itse soppansa keittänyt. Nyt näyttää vain siltä, että perussuomalaisten vaalitaistelussaan käyttämät mausteet ovat yksi toisensa jälkeen osoittautuneet siihen keittoon sopimattomiksi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Katsoppa se a-studio uudestaan. Puolustus oli nollapeli koska onhan britit Nato:n suurmaa. Suomelle taas muuten ei erosta ole hyötyä mutta jäämisestä voisi olla mikäli saavat (saivat) joitain ehtoja joista Suomikin voisi hyötyä (jo ehdittiin torpata ettei eestiin menevien lapsilisien estäminen kannata koska homman säästöt katoavat kuulemma byrokratiaan)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Miksi minun pitäisi se katsoa uudestaan? Kirjoitinhan avauksessani juuri Britanian eron turvallisuuspoliittisista vaikutuksista Soinin kannanoton taustalla?

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Katsoin Timo Soinin haastattelun ja saatoit Pekka huomata kuinka johdonmukainen Timo Soini oli vastauksissaan, takki ei käänny. Tällä ministeri Soinin johdonmukaisella työllä perussuomalaiset sekä koko Suomen kansa pääsevät hyviin tavoitteisiin.

Tämä (Soinin kuviot) on poliittisen johtamisen uusi aika, avoimuus vie menestykseen jota kumma kyllä vastustetaan esim. tyhjän toimittajat tai Uuden Suomen useat blogi kirjoittajat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuitenkin vuosikausia Soini on hokenut toivovansa brittien eroa EU:sta? Nyt kuitenkaan ei enää. Kyllä siinä jotakin on kääntynyt?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Toivottavasti britit äänestävät itsensä ulos EU:sta.

Reijo Tossavainen

Toivottavasti ja todennäköisesti. Galluppien mukaan melko selvä enemmistö kannattaa eroa. Nyt saatu neuvottelutulos ei paljon muuta brittien tilannetta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En olisi asiasta ollenkaan niin varma?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vihavainen tuossa kertoi olennaisen. Eihän koko homma ollut mikään neuvottelu vaan näytelmä. Jos kerran britit saivat suunnilleen kaiken haluamansa läpi, eikö ne olisi voinut hyväksyä heti kättelyssä. Miksi tehdä näytelmä tyhjästä, jotta Cameron voisi esittää sankaria.

Brittien EU-ero tekisi hyvää koko EU:lle, koska silloin kaikki näkisivät, että EU:ssa ei ole mikään pakko pysyä, ellei halua. Unioni voisi jopa joutua miettimään, miten käsitellään erotilanteet. Pääseehän avioliitostakin nykyään irti ilman, että täytyy saada kumppani kiinni aviorikoksesta.

Muutenkin lopputuloksena olisi, että unioni joutuisi kääntämään ajattelun toisinpäin. Ei suinkaan, että ketä kelpuutetaan mukaan, vaan millainen unionin pitäisi olla, jotta siihen haluttaisiin kuulua. Tähän saakka on ajateltu, että unioniin kelvanneet pysyvät ikuisesti mukana vaikka hammasta purren.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #32

Timo Soini omassa blogissaan kirjoitti, että syntynyt sopu oli Cameronille paljon vähemmän, mitä britit odottivat, siis en näkisi asiaa siten, että Cameron olisi saanut kaiken haluamansa.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/173790-timo-soini-...

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Britannian rautaiset naiset menevät gentlemannien edelle ainakin jossakin mielessä, kun puhutaan todellisuudesta eikä pelkästään länsimaisista arvoista, mitä ilmeisesti Cameron nyt ajaa takaa. Tyyppiesimerkki on edellinen Elisabeth. Hänelle oli ominaista kylmä kavaluus, brutaali arkailemattomuus ja tekopyhä kainostelu. Kun suomalaisia kuvaa sana sisu, niin englantilaista luonnonlahjaa kuvaa sana cant, joka pitää kaikkea sitä hyvänä ja totena, mikä kulloinkin tuo mukanaan käytännöllisiä etuja. Jos englantilaisesta jokin asia on jostakin syystä epämieluista, selittää hän sen synniksi ja epätotuudeksi.

Brittiläinen imperiumi lähti liikkeelle merirosvouksesta, merhant adventures, rosvoilevat kauppiaat ja merenkulkijat, jotka kuninkaallisin erioikeuksin ryöstelivät eri puolilla maailmaa. Sodan sattuessa puhuttiin kaappareista. Kauppakomppaniat olivat toimiluvan saaneita yhtiöitä merentakaisten maiden riistämiseksi. Salakuljetus, merirosvous ja orjakauppa seisoivat kummeina brittiläisen kapitalismin kehdon ääressä toteaa E. Friedell kirjassaan Uuden ajan kulttuurihistoria I.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onpas kovaa antianglikanismiä.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ #24/SL: "..antianglikanismiä."

Friedell oli Itävallan juutalaisia, joka tammikuussa 1938 oli täyttänyt 60 vuotta ja kaksi kuukautta myöhemmin hyppäsi kolmannesta kerroksesta asuntonsa ikkunasta, kun SA-joukkojen miehet yrittivät tulla vangitsemaan häntä. Hänen kirjallinen aineistonsa ehdittiin pelastamaan natsien käsistä ja se julkaistiin Lontoossa. Monia historian henkilöitä ja tapahtumia hän käsittelee kovalla kädellä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #40

Tänäään, jos historiaa katsoo taaksepäin, ei Friedell kirjoituksissaan ollut edes kovin väärässä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Briteillä oli siihen aikaan suurvallan elkeet, eivätkä ne aina olleet reiluja muita kohtaan. Näkyy niitä elkeitä vieläkin olevan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vähän kuten joku totesi, että jokaisella malesialaisella sheikillä on sukutaustanaan vanha Malakan salmen merirosvo...

Ei tämä rikollisesti hankitun rahan peseminen ole mikään viimeisen vuosisadan keksintö. Menetelmät vain on siirretty nykyaikaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toisaalta kaikilla siirtomaavalloilla oli näitä elkeitä.

Monien suomalaistenkin sukujen esi-isillä on merirosvotausta, jos mennään riittävän kauas historiaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Oli todella säälittävää katsoa kahden eurofiilin, Jutta Urpilaisen ja Pertti Salolaisen, kritiikitöntä keskustelua EU:sta Aamun TV1:ssä 20.2.2016. Asia koski brittien saamia eiryisehtoja Brysselin neuvotteluissa. "Reilu kompromissi", sanoi Angela Merkel.

Retorisia kysymyksiä nousi keskustelukumppaneilta:
1) "Kenellä on otsaa hajottaa rauhanjärjestö EU?" - Venäjä on ainut todellinen hajottaja, muttei ole EU:n jäsen.
2) "Britit ovat aina tukeutunet NATO:oon - eivät EU:n puolustukseen". - NATO:oon kuuluu yli 80 % EU-maista.
3) "Brittien lähtö voi tiivistää tai hajottaa muuta EU:a". - Aivan, mutta miksi?
4) "Schengenin hoito ei ole onnistunut".jne. jne. - Aivan, mutta miksi?
5) "TÄMÄ VOI LISÄTÄ NATIONALISMIA". - Mitä muuta kuin nationalismia ja oman edun tavoittelua on EU:n suurten maiden harjoittama politiikka suhteessa muihin?

Pitäisi puhua tästä nykisestä EU:sta, joka ei toimi, ja pohtia, miksi se ei toimi. Brittien esille nostamista asioista on syytä keskustella ja siinä Soinilla on EU:ssa olematon sivurooli, jota Suomessa korkeintaan liioitellaan.

Jos EU olisi vapaakauppa-alue ja hoitaisi turvallisuutensa, ei €urolla tai 'EU-joukoilla', vaan NATO:n kautta, unionin jäsenillä olisi yhteisiä tekijöitä ehkä enemmän kuin hajottavia tekijöitä.
---
Voisi kysyä, olisiko brittien hankkima sopimustyyppi Suomellekin parempi, mutta sitähän ei media tai suomalainen poliitikkokunta uskalla perusteellisesti pohtia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En katsonut ohjelmaa joten en voi muuta kommentoida kuin omaa kommenttiasi. Listasi retorisista kysymyksistä on kyllä hyvä. Paljon pohdittavaa kaikille?

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Jos oletetaan että Suomi pysyisi EU:n jäsenenä huolimatta Britannian erosta, kuka järkevä ihminen pitäisi sitä tilannetta Suomelle entistä edullisempana?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näkökanta- ja mielipidekysymys. Samalla määrittelit ilmeisesti uudelleen sanan järkrvä?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Antaisihan brittien ero unionista sikäläiselle valtaeliitille avoimet valtakirjat rajoittaa ja kieltää kansalaisiaan ja yrityksiään hyötymästä unionista paljon nykyistä tehokkaammin. Tahdosta riippumatonta sikäläisen kotimaisuuden suosimista siis.
Uskoisin valitusten ja tyytymättömyyden määrän siinä vaiheessa nousevan kovin suureksi.

Eikä ollenkaan kannata vähätellä sitä mitä se tekisi skottien itsenäistymispyrkimyksille puhumattakaan Walesin vielä orastavasta mutta nousevasta haaveesta itsenäistyä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Britit joutuvat itse tykönään nyt miettimään Brexitin mahdollisia huötyjä ja haittoja. Molempia varmasti löytyy.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kiitos linkistä. Mutta uutisessa Soini ei omasta kannastaan asiaan sanonut mitään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Soini vuosikausia toivoi brittien eroa EU:a, ja EU:n hajoamista, mutta kun vastuun raskas reppu lyötiin selkään mieli muuttui hetkessä. Mikä on se taho joka eniten hyötyisi brittien lähdöstä ja heikentyneestä EU:a, no Venäjä ja Putin tietenkin ja Venäjän vahvistuminen kv.politiikassa ei tietäisi Suomelle mitään hyvää ja tämän Soinikin ymmärtää. Nyt vaan odotellaan mielenkiinnolla miten persublogistit ja kommentoijat ottavat vastaan tuon Soinin järkyttävän ulostulon, ulostulon, jossa hän toivoo brittien pysyvän EU:a.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä asia Soinin ja persujen politiikassa muuttui puolueen hallitukseen menon johdosta. Eikä ollut suinkaan ainoa. Perussuomalaisten voimakas kannatuksen lasku gallupeissa kertoo puolueen pettyneiden äänestäjien mielipiteen. Ovat äänestämässä jaloillaan.

Niitä persublogistien ja kommentoijien mielipiteitä asiasta lienee turha odottaa. Katsovat viisaammaksi pitää suunsa supussa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

David Cameron ilmoitti hetki sitten että britit äänestävät EU-jäsenyydestä ennen juhannusta.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011227...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Cameron sanoi että liittovaltioleikki on heidän kohdaltaan loppu, mitä sanoo Merkel ja Sipilä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Cameron sanoi, että hän suosittaa kansanäänestykseen valmistautuville briteille EU:ssa pysymistä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kysymys onkin mikä on EU:n tulevaisuus kun liittovaltiokehitys on loppu? Eihän britit ole ainoita jotka pitää suvereniteetistaan kiinni.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Euroopan Unioni on itsenäisten valtioiden liitto.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU:n komissio on julkisesti ilmoittanut tavoitteekseen integraation eli liittovaltion, yhteisine budjetteineen jossa ei siis voi olla itsenäisiä valtioita. Tässä on EU:lla paha dilemma. Yksikään suomalainen poliitikko, Paavo Väyrystä lukuunottamatta ei ole irtautunut liittovaltiokehityksestä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jarmo, onhan se hyvä, että sinullakin on nyt vihdoin se oikea viiteryhmä itsellesi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset