plukkala

Viime vuonna tulleista turvapaikanhakijoista on "kadonnut" yli 130000 Saksassa

Saksaan viime vuonna saapuneista yli 1,1 miljoonasta turvapaikanhakijoista on "kadonnut" yli 130000. Saksan sisäministeriö pitää mahdollisina syinä matkustamista edelleen muihin maihin tai "maan alle menoa". Sisäministeriön mukaan 13% viimevuonna saapuneista turvapaikanhakijoista ei ole saapunut heille osoitettuihin majoituspaikkoihin.

Sisäministeriön mukaan EU-maiden vastuunjako pakolaisista toimii yhä huonommin. Liittovaltio voi lähettää vain joka kymmenennen turvapaikanhakijan takaisin EU-partnerimaahan, jossa hänet on ensin rekisteröity ja on siten vastuullinen. Viime vuonna Saksa palautti vielä joka viidennen.

Dublin-sopimuksen mukaan Saksa palautti viime vuonna 3600 turvapaikanhakijaa ja vastaavasti otti vastaan 3000. Nämä viime vuoden 442000:sta turvapaikkahakemuksista. Yli yhteensä Saksan turvapaikanhakijoiden määrä väheni näin vain 600:lla, eli 0,1%:lla.

http://www.sueddeutsche.de/politik/fluechtlingspolitik-mehr-als-jeder-ze...

Nämä "maan alle" kadonneet ovat Saksassa merkittävä turvariski. Rikollisuus varmasti kasvaa, koska jostakin näidenkin ihmisten on elantonsa saatava.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Suomessakin tulee samanlaisia ongelmia enemmän sitä mukaa, kun turvapaikanhakijat saavat kielteisiä päätöksiä hakemuksiinsa. Mittakaava ei kuitenkaan ole aivan Saksan kaltainen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Mittakaava ei kuitenkaan ole aivan Saksan kaltainen".
Oletko varma? Jaa tuo Saksan luku 16:lla, niin saat sitä vastaavan luvun Suomelle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Suhteessa Suomen ottamien turvapaikanhakijoiden määrä ei ole puoltakaan saksalaisten ottamista.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #11

Tässä tilastossa Suomi on Saksan edellä (Applicants per million Q3 2015):

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/...

Eli pelkästään Q3 2015, ei koko vuoden ajalta.

Edit: vuoden ajalta tilanne varmaan toinen jos Saksan määrä oli miljoona (oliko?) ja Suomen 32000.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Tuo tilasto ei taida pitää paikkaansa. Eihän se tiennyt edes Suomeen tulleiden määrää.Kvartaali neljä lisäksi puuttuu kokonaan. Se oli juuri se kvartaali, joka rasitti saksalaisia kaikkein eniten.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #18

Niin, no kyllä se Q3:n osalta on varmasti oikein, mutta loppuvuosi tosiaan puuttuu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Ja se olikin viime vuonna se ratkaisevin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #11

Kyllä se Suomen turvapaikanhakijamäärä väkilukuun suhteutettuna on Saksaa suurempi ainakin BBC:n mukaan. Ja BBC:tä pidetään yleensä varsin luotettavana uutisoijana. Ja tuossa tilastossa näyttäisi olevan mukana koko vuosi.
Viite:
http://www.bbc.com/news/world-europe-34131911

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Miten lie laskettu. Suomessa on 5,4 miljoonaa asukasta ja turvapaikanhakijoita tuli 32400, Saksassa on 80 miljoonaa asukasta ja turvapaikan hakijoita tuli 1,1 miljoonaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Pekka, kuinkahan paljon on kateissa kaiken kaikkiaan koko EU:n aluella ?

EU:n vuosi 2015 on synkkä, mitä tulee siihen, mihin Unionissa on pyritty. Vuodesta 2016 tulee ehkä vieläkin synkempi asettaen yhtenäisyyden jopa kyseenalaiseksi.

Asiasta varoiteltiin Brysseliä monelta tahoin ja useampaan kertaan, mutta vieläpä nytkin Merkel mukaan lukien kehityksen suuntaa pidetään peräti yllätyksellisenä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Viime vuonna pakolaisten suuri lukumäärä kuitenkin yllätti kaikki. Nythän EU-maat kukin itsekseen ja erikseen valmistautuvat asiaan parhaansa mukaan, mutta kieltämättä se ei anna hyvää kuvaa EU:sta ja sen yhtenäisyydestä tässä asiassa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuinka monia jäsenmaita on arvosteltu " omatoimisuudesta " massamuuton yhteydessä ?

Taakka ei jakaudu tasaisesti, mutta kuka edes olettikaan moista, sillä tulijoiden omat mielteet varmasti vaikuttavat asiassa paljon. Haluttuja kohteita ovat Pohjoismaat, Britannia ja Saksa, mutta jostakin syystä eivät enää Italia, Ranska tai Espanja.

Totuuden nimissä täytynee olettaa, että ei kukaan juurikaan tiedä täysin, keitä viime vuonna EU:n alueelle tuli, kuinka paljon ja millaisin tarkoituksin. Kreikan rannikkohan vuosi kuin seula koko vuoden, eikä olemassa olevien EU:n sopimusten ollen voimassa juurikaan havahduttu tilanteeseen juuri lainkaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #4

Italia ja Ranska ovat jo suhteellisen täynnä turvapaikanhakijoita. Sama tilanne on nyt Saksassa ja Ruotsissa. Näissä maissa heidän asemansa koko ajan heikkenee suuren hakijamäärän takia.

Totta on, että tässä asiassa EU on hitautensa takia epäonnistunut totaalisesti.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Turvapaikan hakijoiden todellinen määrä on varmaankin täysin hatusta vedetty. Vielä marraskuusssa YK ilmotti Kreikaan tulliden määräksi n. 700. 000, kun Saksa kertoi turvapaikan hakijoiden luvuista tällöin ollen jo liki miljoonaa. Kuitenkin monet muut EU-maat olivat jo ottaneet merkittäviä määriä maahantulijoita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuohon en oikein usko.Kaikki turvapaikanhakijat eivät suinkaan tule Eurooppaan Kreikan kautta. Heitä tulee suuria määriä myös Italiasta, Turkista suoraan ja myös Espanjan kautta. Marraskuussa Saksa ilmoitti oman arvionsa uskovansa maahan tulevien turvapaikanhakijoiden määrän voivan ylittää koko vuonna miljoonan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Italian kautta n. 200.000. Näin on tilastoitu EU:n ja YK:n tahoilta.

Mikä lienee tilastoinnin laatu, on uskojansa mukaan. Itse pitäydyn uskomaan YK:n kantaan arvuuttelun sijaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Kreikasta ja Italiasta myös aikaisemmin saapuneet ovat lähteneet jatkamaan matkaansa. Sitten myös muut saapumistiet. Titysti osa turvapaikanhakijoista on voinut rekisteröityä kahdessa tai useammassakin maassa. Saksassa sitten "katoavat" kun tietävät, etteivät turvapaikkaa saa.

Käyttäjän TimoKorpelainen kuva
Timo Korpelainen

Ja mitä me teemme? Suvaitsemme vaan niin perskeleesti niin kyllä rikollisuus vähenee?
Ja eikös se ole rasismia että edes epäilee että joku noista voisi olla rikollinen? Ja jos nyt olisi niin ikävästi että rikollisia löytyisi tuosta porukasta niin syyllisiähän olemme me eurooppalaiset, koska rasismi. Eurooppa on maailman suurin mielisairaala jota johtaa potilaat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Suomalaisen oikeuskäytännön mukaan kaikki ovat siihen asti syyttömiä, kunnes toisin todistetaan.

Käyttäjän TimoKorpelainen kuva
Timo Korpelainen

Ykä on tehnyt hyviä havaintoja asista:
http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2016/02/kun-jalje...

Olen Ykän kanssa täysin samaa mieltä, ilman viranomaispäätöstä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Tuskinpa sen huoltosuhteen ratkaisemiseen turvapaikanhakijoiden turvin kukaan on uskonutkaan. En minä ainakaan.

Ilkka Huotari

Käännytettäviä ei pitäisi päästää liikkumaan vapaasti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tähän suuntaa ollaan juuri Suomessa siirtymässä.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Niinpä, jos saisi niin tasa-arvolakia ei näköjään tarvitse noudattaa ja voidaan valikoida ketkä päästetään maahaan. Nytkin hallituksen tahdon mukaan mennään, mutta hallitus kuuntelee EU-ta, joka ei taas kuuntelee edes itsensä!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tähän suuntaan koko EU siirtyy tämän vuoden aikana, vaikka EU:n päätöksentekokyky onkin kovin hidasta.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Oltiin jätkien kanssa Hampurissa Reeperbahnilla ennenkuin rajatarkastuksia alettiin ottamaan käyttöön ja silloin siellä oli vielä myynnissä "refugees wellcome"-paitoja, mutta en usko et kaikki kerkesivät mennä kaupaksi ennenkuin paska lensi läpi tuulettimesta.
Saksassa saavat nämä maan alle menneet ilmasen terveydenhuollon ja jostakihan heidänkin pitää ruokansa saada, et yhtälö on huono. Tähän väliin pitää kiittää Kari Rajamäkeä joka sai aiheetta rasistileiman kun toimi OMAN maansa kansalaisien parhaaksi.
Täältä Ruotsista pitäisi saada karkotetuksi 80 000 nyt tulleita ja porukkaa on hukassa et saattaapi olla, et mie alan passaileen Ikean veittiosastoa. Tukholmassa on alkanu haahuilemaan aivan ihmeellistä porukkaa ja minusta kaupungin turvallisuus on laskenut kovasti...

Milloinkohan Suomessa tajutaan että maahanmuuttopolitiikkaa ja rasismia ei kannata sotkea keskenään? Toivottavasti ajoissa...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Turvapaikkakäytöntö muuttuu EU:ssa tänä vuonna. Muuten asia räjähtää.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hieman vanha SVT n uutinen, mutta sama meno on jatkunut näihin päiviin asti.
Ruotsin poliisin mukaan puolet turvapaikan hakijoista katoaa. Paljonko näistä on sitten jo ajautunut Suomeen, autolautoilla, tai Pohjoisen kautta ? .. ja perään toinen retorinen kysymys, miksi tulijat eivät ole hakeneet edes kultamaa Ruotsista turvapaikkaa ?

Onneksi Orpo ja Nerg ovat tämän tilanteen tiedostaneet ja tutkapari on ihan ajan tasalla.

Tulijamäärät Ruotsissa ovat aivan eri luokkaa k. Suomessa.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-flyktingar...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Osa toimi näin. Osa varmasti on hakenut turvapaikkaa myös Ruotsista, ehkä myös muista maista matkan varrella. Ruotsin turvapaikanhakijoiden määrä on aivan oikein eri luokkaa kuin Suomessa.

anita frisk

Eurooppaan tuli siis viime vuonna yli miljoona ihmistä, lähinnä nuoria miehiä Afrikasta ja lähi-idästä. Väärennetyillä papereilla tai ilman niitä, henkilöllisyyttään ei tarvitse missään mitenkään todistaa toisin kuin kanta-asukkaiden. Motiivit ovat moninaiset, mutta ei niitäkään todistustaakka paina. Asylum-sanasta on tullut vain yhdessä vuodessa maailman kallein sana. Tänä vuonna vielä kalliimpi, vai kuvitteleeko joku optimistisesti että vaikka Turkille annettaisiin kymmenkertaisesti se EUn lupaama 3 mrdia niin niin tilanne muuttuisi? Turkki kiristää lisäksi viisumivapaudella, mikä toteutuessaan tarkoittaisi potentiaalisen 75 miljoonan turkkilaisen vaapaata pääsyä Eurooppaan.

Jos Saksassa on hävinnyt maan alle jo 130.000 tulijaa, niin EUn alueella heitä oletettavasti on jo vajaa parisataatuhatta. Millä nämä ihmiset ansaitsevat elantonsa paitsi pimeillä töillä ja rikoksilla? Suomessa poliisin mukaan näitä laittomia maahanjääneitä on jo yli 5000, entäs sitten kun näistä 32.000 tulijasta vain n. 10.000 saa oleskeluluvan (migrin arvio). Ns. hylsyn saaneet 22.000 siis kiltisti poistuvat maasta reilun pelin hengessä? Hieman epäilen. 100 irakilaista vapaaehtoista palautetettiin ja hinta oli lukumäärään nähden huikea. Kun ei-vapaaehtoisia palautetaan, hinta tuplaantuu tai triplaantuu koska per nuppi tarvitsevat 1-2 poliisisaattajaa.

Kuinka monta piileskelijää Suomeen tarvitaan, että sisäministeri Orpokin herää että jonkinlainen ongelma tässä nyt taitaa olla?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Anita hyvä, kyllä ongelma on jo tiedostettu. Ja asian eteen jo tehty toimenpiteitäkin. Kieltämättä näistä maan alle menevistä on jo tullut suuri ongelma Euroopassa. Suomessakin siitä on tulossa iso ongelma.

Ilkka Huotari

Suomessa suuri joukko ihmisiä kannattaa edelleen vanhaa menoa.

Eli vihervasemmisto, Ville Niinistöstä alkaen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34

Kyllä ihmisten ajatukset ovat jo lievästi muuttuneet.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #36
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #38

Mitä sitten se vanha meno tarkoittaneekaan? Oppositiosta on hyvä huudella?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #39

"Mitä sitten se vanha meno tarkoittaneekaan?"

Tarkoittanee rajoittamatonta oikeutta turvapaikanhakuun, eli hallitsematonta maahanmuuttoa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41

Ei Suomi yksipuolisesti voi sitä asiaa muuttaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #43

? Toki voi.

Suomea ympäröi vain turvallisia maita, joihin voidaan palauttaa/käännyttää rajalla: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/2004030...

Tai sitten voi tehdä kuten Australia: http://yle.fi/uutiset/oikeus_australia_saa_lahetta...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46

Dublin sopimuksen mukaan voi sellaiseen sopimusmaahan palauttaa, jossa on ensin ilmoittautunut pakolaiseksi.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #38

Ville Niinistö vaikuttaisi olevan menossa aivan sekaisin. En oikein osaa johtuuko se turhautumisesta Suomen nykytilanteeseen, jossa hänen aatemaailmansa ei ole erityisen vahvoilla, vai ottaako mies kaiken ilon irti oppositiossa olemisesta. Ikävä suunta yhtä kaikki.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #40

Kuten kirjoitin, oppositiosta on helppo huudella.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

No jos mietitään todellisuudessa Suomessa pärjää kehnosti jos ei ole järjestelmässä ja asioi vain käteisellä. Myöskin sää ja pienet huumemarkkinat ovat ajanneet venäjän ja vironkin mafia minimitasoon. Baath hallituksen jäseniä ISIs:n riveistä ovat ainoat oikean turvallisuusriskin suomessa, koska voivat luoda soluja ja esimerkiksi harjoittaa ihmikauppaa, salakuljetusta ja rahanpesua. Oleskeluluvan saatua voivat nostattaa rikollisuuden taso huomaattavasti. Silloin maltillisiset muslimit ja paikallispolitiikot (kunnissa) voivat olla joko uhattuna tai lahjottavissa äänestyksissä ja poliittissa hankinnoissa kuten suurmoskejoiden raknetamisessa.

Koko kevään tilanne riippuu siitä miten Turkki käyttäytyy nyt. Suomen näkökulmasta järjestäytyneen rikollisuuden on riski on suhteellisen pieni, mutta sotilastaustaisten nuorten tulo on erittäin suuri riski vapaasta maahanmuuttopolitiikasta johtuen. Ongelma on kuitenkin sisäpoliittinen eikä ulkoinen, kuten hallitus halua kertoa. Palautuskiellot ja humanitaarinen suojapaikka sekä suotuisa perheenyhdistäminen sekä ylikorostunut oikeusturva houkuttavat hakijoita, työttymiä, rikollisia sekä sotilaita tänne. Niitä kyllä seulotaan ammattitaidolla läpi, mutta lain takia ei voida eristää väestöltä ja kaikki kärsivät tästö seurauksesta, eniten aidot turvapaikanhakijat ja veronmaksajat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Suurin uhka ovat juuri "maan alle" katoavat turvapaikanhakijat, olivat he sitten ketä tahansa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Suurin ongelma ovat tosiaan nuo tulijat, mutta suuri ongelma on myös Suomen viranomaisten välinpitämätön ja vetelä asenne. Tilannehan on ollut hallitsematon jo pitkään. Suomessa ei viranomaisia ole aiemmin kiinnostanut paskan vertaa, ketä maahan lampsii ja ketä ei. Suomi ei ole enää mikään lintukoto, jossa maistellaan aamutuimaan huttupuuroa kedon reunalla ja laitetaan harjanvarsi säpiksi oven päälle, kun lähdetään kaupunkireissulle uutta rysää ostamaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #35

Suomen viranomaistenkin on syytä tietää, ketä Suomessa liikkuu ja oleskelee.

Kari Ahveninen

hmm... pikkuhiljaa alkaa se kakka osumaan tuulettimeen, mutta mitä tekee Suomen hallinto? Pistää pään pensaaseen ja toivoo että se menisi ohi?
Ikävä kyllä, ei taida mennä.

No, onhan meillä unelma. Vai kellä se oikein olikaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset