plukkala

EU-kansalaisten usko Eurooppaan horjuu?

YouGov- instituutin tekemän mielipidekyselyn mukaan EU-kansalaisten usko Euroopan tulevaisuuteen horjuu. Tutkimus tehtiin yhtä aikaa 7:ssä Euroopan maassa.

Saksalaiset eivät ole pitkään aikaan nähneet Euroopan tulevaisuutta näin synkkänä kuin nyt. 33% saksalaisista kertoi näkevänsä Euroopan tulevaisuuden kehityksen positiiviseksi tai hyvin positiiviseksi, 60% puolestaan negatiiviseksi. Ranskakaiset olivat vielä pessimistisempiä. Heistä 26% suhtautui Euroopan tulevaisuuteen optimistisesti ja 65% pessimistisesti.

Kaikkein optimistisen tai vähiten pessimistisin kansa tässä kyselyssä olivat suomalaiset. Heistä 38% oli optimisteja ja 53% pessimistejä.

YouGov-johtaja Holger Geissler pitää muutoksen syynä ennen kaikkea pakolaiskriisiä. "Pakolaisdraama, heidän jakamisensa jäsenmaiden kesken, jäsenmaiden rajavalvontakeskustelut sekä uhkaava Britanian brexit ovat jättäneet merkittävän jälkensä".

http://www.bild.de/politik/inland/umfrage/zur-zukunft-europas-44798798.b...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Euroopassa usko tulevaisuuteen horjuu samalla tavoin kuin Suomessa työmarkkinajärjestöjen kykyyn saada maan kilpailukykyä parantava yhteiskuntasopimus aikaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

EU ei kykene yhdessä sopimaan mitään kaikkia koskettavassa pakolaisdraamassa eikä Suomi kaikkia suomalaisia koskettavassa kilpailukykysopimuksessa?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Sotia tiedossa. EU on toiminut rauhanprojektina hyvin, mutta pitäähän sillekin saada loppu. Nyt sitten päättämään, Ruotsin vai Naton kanssa puolustussopimus aikaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Suomi kuuluu Euroopan unioniin. Valtaosa jäsenmaista kuuluu Natoon?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kaikkein optimistisen tai vähiten pessimistisin kansa tässä kyselyssä olivat suomalaiset. Heistä 38% oli optimisteja ja 53% pessimistejä."

Tämä on yksipuolisen mediatiedottamisen ansiota, kun epäkohdista ei tiedoteta niin oletetaan ettei ongelmia ole. Harvat taitaa tajuta kuinka komissio ja EKP sitoo pääministerin kädet talousongelmien hoidossakaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jokainen aikaansa seuraava tietää varmasti EU:n ongelmista. Kerroin ainoastaan kyseisen mielipidetutkimuksen tuloksista, myös Suomen osalta.

Taidat suuresti aliarvostaa suomalaisten äänestäjien tietämystä Euroopan asioista?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset