plukkala

Kansainvaellus, terrorismi ja muuttuva Eurooppa

Eurooppaan suuntautuva turvapaikkakansainvaellus on muuttanut ja muuttaa EU-jäsenmaiden poliittisia mielipiteitä. Esimerkiksi Saksaan saapui viime vuonna yli miljoona turvapaikanhkijaa, Ruotsiin 163000, ja Suomeenkin yli 32000. Kaikissa EU-maissa nationalistiset ja muukalaisvihamieliset puolueet ovat nostaneet ja nostavat kannatustaan. Yhteisiin EU:n arvoihin asia ei ole vielä suuresti vaikuttanut, mutta siitäkin on jo oireita (Unkari, Puola). Näitä yhteisiä arvoja ovat mm. vapaus, demokratia,  ihmisten välinen tasa-arvo, yhteisvastuullisuus, ihmisten ja tavaroiden vapaa liikkuminen (Shengen-sopimus). Kansainvaelluksen seurauksena Shengen-sopimus vapisee jo liitoksissaan, sillä monissa maissa sisärajatarkastukset on palautettu ainakin väliaikaisesti.

Isis-terrorismi  ympäri Euroopan, viimeksi Brysselissä, vaikuttaa kansainvaelluksen ohella samansuuntaisesti nationalistisiin puolueiden kannatukseen ja synnyttää muslimivihamielisyyttä. Terroristien tarkoituksena on levittää pelkoa ja epäjärjestystä Eurooppaan. He osoittavat siten voimaansa, vaikeuttavat tavallisten EU-kansalaisten elämää kaikenlaisen kontrollin ja tarkastusten lisääntymisenä,  mutta ennenkaikkea he luovat Tarkoituksellisesti Eurooppaan muslimivastaista mielialaa. Näin he luovat kasvualustaa Eurooppaan turvapaikkaa hakemaan tulleista muslimeista, joita pyrkivät värväämään omiin tarkoituksiinsa.

Syyriassa ja Irakissa Isis on kokenut viime aikoina tappioita Syyriassa ja Irakissa, joissa Isis on menettänyt useita kaupunkeja kontrollistaan. Myös heidän tulolähteiseensä, eli öljykauppaan on isketty rajusti. Terrorismi voi myös olla vastareaktio tätä vastaan.

Lisäksi Venäjä toimii näiden nationalististen puolueiden tukena. Se on tukenut mm. Front Nationalia Ranskassa ja AfD:tä Saksassa taloudellisesti. Venäjä toimii asiassa omien itressiensä mukaisesti. Se pyrkii kaikin tavoin hajottamaan EU:n yhtenäisyyttä. Venäjä neuvottelee mielummin jokaisen yksittäisen EU-maan kanssa erikseen, kuin yhtenäisen EU:n kanssa.

Joissakin maissa nämä nationalistiset puolueet on eristetty yhteisestä päätöksenteosta (Ruotsi) ja joissakin maissa nämä puolueet eivät edes itse halua päätöksentekoon mukaan (Saksa). Puolestaan Suomessa ja Norjassa kansallismieliset puolueet ovat mukana hallituksessa.

Yhteistä ratkaisua ei EU:ssa ongelmien ratkaisemiseksi ole vielä saatu aikaan, vaikka sille olisi huutava tarve.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näyttää siltä, että kansainvaellus ja isis-terrorismi muuttavat Eurooppaa pysyvästi?

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

"puolueet on eristetty yhteisestä päätöksenteosta"

Vanhat puolueet eivät suostu kunnioittamaan äänestystulosta. Sitä se on poliittinen kähmintä parhaimmillaan. He ovat niitä todellisia populisteja, muka demokratian nimissä toimivat, ja pah! Kääntävät selkänsä kansanvallalle.

Tätäkö se Pekka kaipaa? Kansan suu on suljettava.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mitäkö minä kaipaan? Miteen on, Seppo, sinun luetun ymmärtämisen taitosi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset