plukkala

Hälyytys Saksan ammattiliitoissa: AfD

Vaihtoehto AfD seisoo ampumiskäskyn ja ulkomaalaisvihamielisyyden takana. Tämä näyttäytyy katkerana Saksan ammattiliitoille. Juuri ammattiliittojen jäsenten keskuudessa AfD on erityisen suosittu. Maapäivävaaleissa Saksassa ammattiliittojen jäsenet äänestivät prosentuaalisesti enemmän AfD:tä kuin koko äänestäjäkunta.

Rheinland-Pfalzissa AfD:n kokonaiskannatus oli 12,6%, ammattiliittojen jäsenten keskuudessa 14,4%. Baden-Württenbergissä puolestaan 15,1% ja ammattiliitojen jäsenten keskuudessa 15,7%. Saksi-Anhaltissa AfD:n kokonaiskannatus oli 24,2%, mutta ammattiliittojen jäsenten keskuudessa puolestaan 25,1%. Kyselyn teki Forschungsgruppe Wahlen.

Ammattiyhdistysten keskusliiton (DGB) johtajan Reiner Hoffmannin mukaan tulos oli shokki. Hän kirjoittaa DGB:n lehdessä, että ammattiliittojen jäsenten AfD:lle antamat äänet ovat huonosti vedettävissä takaisin.

Miksi sitten näin tapahtui? Hoffmann ei sitä osaa selittää. AfD:n äänestäjät ovat yhteiskunnan keskellä, epävarmoja ja pelokkaita kriisien ja globalisation edessä ja kantavat huolta omasta sosiaalisesta asemastaan. Tämän kaiken on AfD osannut hyödyntää ja suunnata sen saapuvia pakolaisia vastaan. Selvää on se, etteivät ainoastaan äärioikeistolaiset tai ultrakonservatiivit löydä AfD:stä itselleen vaihtoehtoa. Esimerkiksi kaksi kolmasosaa vasemmistopuolue die Linken takaa lähteneistä äänestäjistä siirtyi AfD:n taakse. Näin toteaa tutkimuslaitos INSAn johtaja Hermanna Binkert. Hänen mukaansa kaikki ammattiliittojen jäsenet eivät äänestä SPD:tä, Vihreitä ja die Linkeä.

http://www.bild.de/politik/inland/alternative-fuer-deutschland/alarmstim...

Näiden maapäivävaalien tulos puhuttaa vielä kauan Saksassa. Niin puolueet kuin ammattiliitotkin miettivät sitä, mikä heidän kannaltaan meni vikaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Olen optimisti. Saksan nousee ja käyttövoimana AfD.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saksan nousuun minäkin uskon. Käyttövoimasta en ole niinkään varma.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saksassa AfD ei pyri yhteenkään osavaltiohallitukseen hyvistä vaalituloksistaan huolimatta. Voi olla, että sen olisi vaikeaaa löytää yhteistyökumppaneitakaan? Tämä kuitenkin lie myös viisasta heidä kannaltaan. Oppositiosta on helppo huudella. Tämänhän tiedämme omasta kotisuomestamme. Se kannatus voi hallitustyöskentelyn myötä kadota yhtä nopeasti kuin on tullutkin?

Pekka Iiskonmaki

#3
''AfD ei pyri yhteenkään osavaltiohallitukseen hyvistä vaalituloksistaan huolimatta. Voi olla, että sen olisi vaikeaaa löytää yhteistyökumppaneitakaan?''

Miksi pitäisi? AfD on aikanaan riittävän suuri yksin. Saksan mamut takaavat voiton. Ei pidä kiirehtiä. Aika on AfD:n puolella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voi olla, että AfD on seurannut Suomen politiikkaa? Kuten jo kirjoitin, se puoluekannatus voi kadota yhtä äkkiä kuin on tullutkin?

Uskotko vakavasti, että sisäisten riitojen keskellä AfD voisi saada yksinkertaisen enemmistön Saksaan?

Pekka Iiskonmaki

#5
Miljoonan mamun vuosivauhti takaa AfD:lle suurimman puolueen aseman. Mikä siinä ennustamisessa on vaikeaa Pekka?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #6

Ennustuksessasi on monta epävarmuustekijää. Esimerkiksi se miljoonan maahanmuuttajan vuosittainen maahan saapuminen.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #7

#7
Ennustaminen on vaikeaa, mutta todennäköisyys on jo tulevien faktojen tunnustaminen.

Saksa puhdisti itsensä vieraista melko väkivaltaisesti lähihistoriassa ja natiivi kansa ei ole siellä vaihtunut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Ja uskotko tässä asiassa, että historia toistaa itseään?

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #7

#7
"Esimerkiksi se miljoonan maahanmuuttajan vuosittainen maahan saapuminen"

Alle miljoonaa tulijaa ensi vuonna en ole nähnyt juuri veikattavan, isompia lukuja kylläkin:
http://www.welt.de/wirtschaft/article153372386/Flu...

Mitä tulee AfD:hen, niin tuskin se enää merkittävästi kasvaa. Jos Saksassa alettaisiin olettaa näin, niin liittokansleri pistettäisiin vaihtoon äänestäjien rauhoittamiseksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Die Welt kertoi jutussaan kolme huonointa skenaariota. Niihin Eurooppa tietysti nyt varautuu.

Pekka Iiskonmaki

#9
Ei mitään uutta auringon alla. Nil novi sub sole. Nuda veritas.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kovin skeptinen näkemys. Epäilen sitä, että kirjoittamasi kommentit ovat tarkoitettu vakavasti otettaviksi?

Pekka Iiskonmaki

#11
Tunnen saksalaiset ja olen tosissani. Saksan politiikka on johdonmukaista. Yksi kansa ja yksi valtio. Ein Volk, ein Reich, ein Führer! Mikä tuossa yllättää?

Nykyinen suuntaus on vain ja ainostaan olla ytimessä.

Kravitaatio tulee aikanaan hoitamaan asian. Raha on tehokkaampi kuin tankit. Venäjällä on vain tankit. Ei rahaa. Napoleon sortui samaan. Raha ratkaiseen. Nyt Saksalla on koko EU:n rahamassi käsissään. Anita teki työn. Anita voi mennä.

Miten Suomessa voidaan olla niin naiveja, kun naapurimaa Viro ei halua mukaan karuselliin?

Jo nyt nähdään miten asiat menevät suvakeilta kotkien pesään. Minä näin Suomen tulevan talouslaman jo vuonna 1988.

Kyllä Moskova tietää mistä on kysymys ja pyrkii tekemään parhaansa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Uskon itsekin tuntevani saksalaiset kohtuullisen hyvin. Olen siellä myös useita vuosia asunut ja minulla on monia saksalaisia ystäviä. Olen seurannut myös vuosikausia Saksan politiikkaa. Kaikissa demokraatiisissa maissa on politiikkoja jotka haluavat toteuttaa "ein Volk, ein Reich, ein Führer politiikkaa". Suomessakin!

Saksa kieltämättä on Euroopan ytimessä, niin maantieteellisesti kuin myös taloudellisesti. Ainakaan toistaiseksi en ole nähnyt Saksan politiikassa valtion rajoja ylittäviä valloitushaluja, enkä oikein usko niitä tulevaisuudessakaan näkeväni.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"...en ole nähnyt Saksan politiikassa valtion rajoja ylittäviä valloitushaluja, enkä oikein uskos niitä tulevaisuudessakaan näkeväni."
---
Taitavasti muotoiltu. Mutta lienet huomannut, miten Saksa (Merkel) oikeasti on toiminut koskien:
a) tukipaketteja, b) Schengeniä, c) kansainvaelluskutsua, d) Unkaria, Sloveniaa, Puolaa ja viimeksi Itävaltaa, e) Suomen peesausta, f) euroaluetta kokonaisuudessaan, g) erilaisia konflikteja/ikriisejä (Ukraina, terrorismi, "human catastrophe", eurokriisi, velka- ja yhteisvastuu-unioni jne.) tai ECB:a jne?
En enää muista, mitä rajoja siinä on ylitetty.

AfD on saattanut muuttua, mutta ainakin Saksassa aletaan puhua jo vaihtoehdoista, joita ei aiemmin kuiviteltu edes olevan. Voisiko se olla merkki esim. demokratian äänen kehittymisestä riippumatta siitä, mitä mieltä on AfD:stä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #16

AfD:n (Alternative für Deutschland) nimi suomeksi on vaihtoehto Saksalle suomeksi. Kolme vuotta sitten, kun puolue perustettiin, se oli talousprofessorien perustama puolue euroa vastaan, ei EU:ta vastaan. Professorit ovat puolueen jo viime kesänä jättäneet. Kuten totesit, AfD on nyt jotakin aivan muuta. Merkel on Saksan liittokansleri ja hänen politiikkansa koskettaa tietysti muitakin EU-valtioita samoin kuin muidenkin EU-valtioiden politiikka Saksaa. AfD on tällä hetkellä ainoastaan muukalaisvihamielinen oikeistopopulistinen puolue.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #18

#18
Historia ei toistu koskaan yksi yhteen, mutta raamit on jo olemassa. Pienestä, niin kovin pienestä alkoi Deutsche Arbeiterpartein taival.

Nyt polttoaine ei ole ihan sama kuin silloin. Silloin se oli siionismi ja nyt islam. Ei mitään uutta auringon alla.

Ei saksalaisten pinna kestä loputtomiin. Jokainen haluaa olla isäntä talossaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Tarkoitat ilmeisesti Nationalsozialische Deutsche Arbeiterparteita (NSDAP)? Eli Saksan kansallissosialistista työväenpuoluetta? Tuttavallisemmin Saksan Natsipuoluetta?

Ilmeisesti syvällä itsessäsi uskot, etteivät saksalaiset historiastaan mitään ole oppineet?

Pekka Iiskonmaki

Muistini mukaan aloitit plogin kertomalla AfD:n vaalivoitosta. Montako näistä voittajista kuuluu tuttavapiiriisi?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Taidat tietää vastauksen esittämääsi kysymykseen jo nyt? Blogini alku linkkiin asti on muuten suurinpiirtein suoraa käännöstä Bild-Zeitungin artikkelista.

Pekka Iiskonmaki

#15
Ei tarvitse lukea Bild-Zeitungia, jos on riittävän laaja ystäväpiiri. Minun vastauksistani fixuna miehenä tiedät mitä on tulossa.

Ei se tapahdu nopeasti ja vuosi 1923 tuskin toistuu kenenkään osalta. Tosin se realisoitui vasta vuotta myöhemmin, koska koko oikeuslaitos oli jo kypsä mamuihin.

Nyt on hyvä muistaa, ne mamut olivat jo kotoutuneet erittäin hyvin Saksaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Bild-Zeitung on yksi julkaisu Saksassa muiden joukossa. Tällä kertaa käytin sitä blogini pohjana. Käytän myös muita saksalaisia lehtiä, myös ystäviäni, kuten ilmeisesti hyvin tiedät.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Uskoisin AfD:n roolin muodostuvan samanlaiseksi jollaista edusti aikoinaan Suomessa SMP ja nyt persut, Ruotsidemokraatit Ruotsissa, Le Pen Ranskassa. Nämä liikket antavat kaikkein höyrypäisemmille kanavan purkaa pois pahaa oloaan ja ne elävät aikansa ja kuihtuvat ongelmien kadotessa niiden mukana pois.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Erona perussuomalaisiin se, ettei AfD edes pyri hallitukseen. Se jää Ruotsidemokraattien ja National Frontin tapaiseksi oppositiosta huutelijaksi.

Pekka Iiskonmaki

#25
He ovat paljon tehokkaampia oppositiossa ja jos ovat aikaan riittävän suuria, niin silloin voi valta kiinnostaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Kyllä saa reinissä paljon vettä virrata, ennen kuin AfD pystyy Saksaa yksin hallitsemaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset