plukkala

Pohjois-Korea testannut mannertenvälisen ohjuksen moottoria?

Kommunistinen Pohjois-Kotea väittää testanneensa menestyksellisesti mannertenvälisen ohjuksen moottoria. Samanaikaisesti maan viimeinen liittolainen terävöittää kieltään Pohjois-Koreaa vastaan. Testistä kertoo eleläkorealainen uutistoimisto Youhan siteeraten pohjoiskorealaista KCNA-uutistoimistoa. Testin järjesti ja sitä johti itse Kim Jong-un. Ohjus läpäisi KCNA:n mukaan kaikki testin vaatimukset. Nyt maa tavoittaa mannertenvälisillä ohjuksilla Yhdysvallat ja muut maapallon osat, siteerasi KCNA vationpäämies Kimiä.

Tilanne Korean niemimaalla on jännittynyt lisää Pohjois-Korean tammikuisen neljännen ydinkokeen jälkeen. Samanaikaisesti maa on ampunut ohjuksia merelle, niiden mukana myös keskimatkan ohjuksia, useita kertoja. Maa uhkaa ensi-iskulla Etelä-Koreaa ja sen kanssa vuosittaista sotaharjoitusta pitäviä USA:n joukkoja.

Vasta joku päivä sitten maan viimeinen liittolainen Kiina muutti kantaansa YK:n määräämistä Pohjois-Korean vastaisista pakotteista, joita YK:N turvallisuusneuvosto vasta kiristi. Kim Jong-Un on useasti selvittänyt, että maalla tulee olla valmius ydinaseilla ensi-iskuun.

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/asien/koreanische-halbinsel-n...

http://yle.fi/uutiset/kcna_pohjois-korean_ohjusmoottorin_testaus_taytti_...

Ei voi muuta kuin ihmetellä Pohjois-Korean uhoa? Samaan aikaan maa varoittaa kansalaisiaan nälänhädästä. Maa anoo ja saa vuosittain elintarvikeapua tonneittain pääosin juurin  uhkaamiltaan mailta.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214809-pohjois-korea-varottaa-kan...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kai Kim Jong-unin on pakko toimia näin pysyäkseen vallassa? Kansa elää kovan pakkovallan ja pelon alla. Kaikki tiedonvälitys on pelkkää diktaattorin propagandaa. Eikä sillä kansan kokemalla nälänhädälläkään ole niin suurta väliä?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Pohjois Koreaan viedään koko ajan tietoa länsimaista, osalla on käytössä Kiinan televerkon kautta toimivat kännykät ja kansa on jo ilmeisen tietoinen oman maansa nurinkurisuudesta. Kysymys onkin vain siitä, että milloin poksahtaa ja tapahtuuko vallankaappaus armeijan mobilisoimana ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kiinan vastaisella rajalla näin varmaan joittenkin osalta on onkin. Mutta kuitenkin suuri osa kansasta on muilta saamastaan tidoista epäileväinen. Siitä järjestelmän mahdollisesta muutoksesta olen kanssasi samaa miltä. Se tapahtuu aikanaan maan sisältä käsin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niin se taitaa aina mennä, että kansaa kun ei voi vaihtaa, niin sitten vaihdetaan johtajat. Ja ihan totta, ei sinne kukaan ulkopuolinen mene. Enkä edes usko P Korean mihinkään hyökkäävän. Pullistelulla ja henkselien läpystelyllä lähinnä pönkittää omaa valtaansa ja sumuttaa kansaa huolella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #4

Kieltämättä pullistelu taitaa olla enemmän tarkoitettu kotimaan tarpeisiin.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Miksi tuollaista asiaa pitää jännittää Suomessa?

Jos Pohjois-Korean kunnioitettu Johtaja ampuu ohjuksen toiseen maahan, hänen virkakausi päättyy 12 tunnin päästä. Hän tietää sen varsin hyvin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eihän tässä ole kysymys mistään jännittämisestä. Pullistelu on täysin kotimarkkinakutoista, niinkuin kommenteissa on jo kirjoitettu. Ihmetellä asian tarkoituksenmukaisuutta toki saa.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kiitos Pekka vastineestanne.

No, miksi moinen kirjoitus sitten?
Mikä ajaa hysterisoimaan?
Kerro Pekka.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Vai minä hysterisoin? Ihmettelen vaan maan toimintatapaa?

Kirjoitin asiasta lähinnä siksi, että esimerkiksi Ylen uutinen asiasta oli kovin ylimalkainen. Saksalainen lehdistö, Frankfurter Allgemeine mukaan lukien, kirjoitti asiasta paljon perinpohjaisemmin.

Onko aihe mielestäsi sellainen, että siitä on turha täällä kirjoitella ja se pitäisi pitää jonkinlaisessa uutispimennossa?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #9

Diktaattori voi narsistisessa raivossaan pyrkiä tuhoamaan kaiken. Hitlerkin antoi aikanaan käskyn Saksan tuhoamisesta, koska kelvoton kansa hänen nerokkuudestaan huolimatta meni häviämään sodan. Speer esti. Jos Kim ampuu yhden ohjuksen jenkkeihin, ja toisen Venäjälle, hän voi käynnistää maailmanlopun.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Diktaatori todella voi tehdä mitä tahansa. Se on jo nähty historiassa useita kertoja. Niiden ohjusten ampumisen jälkeen olisi Kim Jong-unin elinaika suurin piirtein yhtä pitkä, kuin tykistön tulenjohtajan hänen ammuttuaan tykistöllä ensimmäisen kerran valitseemaansa maaliin. Maailmaanloppua en usko niistä ohjuksista syntyvän.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #11

Sistema perimeter on edelleen toiminnassa...

https://en.wikipedia.org/wiki/Dead_Hand_(nuclear_war)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Uskon, että maailma on tuonkin opin syntymisestä muuttunut. Kaikki hyökkäyksen kohteeksi joutuneet tietävät alta aikayksikön kyseisen hyökkäyksen tekijän tai tekijät. Nyt niitä hyökkäyksellä uhkaajia on vain enemmän kuin aikaisemmin.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #9

OK. Arvostan asennettanne (kommentti 9).
YLE:lle ja muulle hysteriajournalismille pitää laittaa vastapainoa.
Onneksi Usari tarjoaa sille alustan.

Pohjois-Korean uutisointi tulee aina monen moderaattorin läpi. Kannattaa itse katsoa karttaa ja kysyä "Jos olisin..."

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #12

Sinulla on kovin korkea mielikuva Pohjois-Korean kansan tietämyksen tasosta.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #13

:)
Kenties.

Toki en ole vain YLE:n ja MTV:n varassa kuvaa luodessani.

Pohjois-Korea on ampunut satelliitin kiertoradalle. Teko, johon suomalaiset eivät ole kyenneet. Tietämyksen taso voi toki olla ostettua, mutta kuitenkin asia, jossa Suomi on pahasti jäljessä.

Toinen on sananvapaus ja lehdistön rehellisyys. Suomella on opittavaa silläkin saralla kohtuullisen paljon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Kommentissani tarkoitin kansan tietämyksen tasoa, en Pohjois-Korean tiedemiesten.

Käsittääkseni Suomella ei ole edes halua ampua sateliitteja maata kiertävälle radalle.

Sananvapaudessa ja median rehellisessä tiedonvälityksessä Suomellakin varmaan on kehittämisen sijaa, mutta on sekin kuitenkin täysin eri maailmasta verrattuna Pohjois-Koreaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset