plukkala

Cameron ja mahdollinen Brexit?

Britanian pääministeri David Cameron on joutunut myrskyn silmään Panama paperien johdosta. Cameron myönsi kiertelyn ja kaartelun jälkeen, että hän on hyötynyt isänsä veroparatiisiyhtiöstä. Hän on lisäksi myöntänyt olleensa osakkaana offshore-yhtiössä, jolla on yhteyksiä Cameronin isään.

Nyt mielenosoittajat Lontoon Downing Streetillä vaativat Cameronin eroa. Cameronin kannalta tietovuoto tuli mahdollisimman huonoon aikaan. Kansanäänestys Britanian mahdollisesta EU-erosta lähestyy ja Cameronilla on  vaikeuksia muutenkin pitää kiinni EU-äänestyksen johdosta jakautuneen puolueensa yhtenäisyydestä.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/mielenosoittajat-vaativat-jalleen-paam...

http://yle.fi/uutiset/panama-paperit_paljastavat_koko_ajan_lisaa__tulili...

Islannin pääministeri joutui Panama-kohun myötä jo eroamaan. Mutta vaikuttaako Cameronin tilanne Britanian kansanäänestyksen tulokseen ja sitä myötä koko Euroopan Unioniin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kohun keskelle joutunut Cameron on tänään julkaissut verotietonsa vuodesta 2009 alkaen.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/kohun-keskelle-j...

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Vaikuttaa Britannian kansanäänestyksen lopputulokseen. Englannissa on jo muutoinkin vahva EU- / euro-vastaisuus. Tämä on viimeinen naula siihen arkkuun. Britannia äänestää EU-eron puolesta. Cameron joutuu eroamaan pääministerin paikalta. Brexit toteutuu. EU joutuu hajaannuksen tilaan. Luxemburg ja Juncker joutuvat tilille veroparatiisimenettelystään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saatat olla hyvinkin oikeassa. Politiikassa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Tämä Cameronin kompurointi voi hajoittaa koko EU:n?

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Median vaikutus näin herkässä asiassa ja tilanteessa on todella voimakas. Tässä on kaikki ainekset joukkopsykoosin kaltaiseen ilmiöön. Näen kaikki elementit siihen, että EU:n hajoaminen on jo käynnistynyt taustalla ja konkretisoituu seuraavan parin vuoden aikana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #6

Merkkejä on todellakin nähtävissä, mutta jos se Cameronin toimien johdosta tapahtuu, ovat maailmanpolitiikan erilaiset isot tapahtumat aika pienistä asioista tai satunnanaisista paljastuksista kiinni. Ei ihme, että politiikka on vaikeasti ennakoitavissa.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Cameronin puolustukseksi täytyy kuitenkin todeta, että hänen toimintatapansa ei täytä niitä veroneuvos Markku Hirvosen mainitsemia järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkkejä toisin kuin Nordea.

Vahinko on kuitenkin ehtinyt jo tapahtua.

http://www.talouselama.fi/uutiset/cameron-haluaa-j...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kun uutisratas alkaa pyörimään, sitä ei pysäytä mikään.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Nimenomaan! Saa vaan voimaa entisestään. Cameron hoiti tosin tilanteen niin hyvin kuin se ylipäätänsä on mahdollista, mutta vasta sitten, kun housut oli jo kintuissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7

Totta on, liian myöhään. Vahinko oli jo tapahtunut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Süddeutsche Zeitung kertoo Cameronin ajautuneen syvään poliittiseen kriisiin. Vaikka tässä tapauksessa kyse ei ole laittomista toimista eikä edes suurista summista

Pääministeri voi menettää luottamuksen kansan silmissä vain kerran. Selittelyt ovat nyt myöhässä.

http://www.sueddeutsche.de/politik/panama-papers-p...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Brittien kanssa tuli taannoin aika paljonkin seurusteltua viennin parissa. Elinkeinoelämän, työntekijäpuolen ynnä maanviljelijöiden (heillä on kuitenkin aika paljon mielipidevaltaa) kannanotot todennäköisesti jyrkkenevät. Mielipiteet voivat kääntyä enemmän EU:ssa säilymisen suuntaan. Tässä olisi selvä tilaisuus "mustalle hevoselle" mielipidevaikuttajana. Mielenkiintoista. Minä veikkaan, että britit säilyy EU:ssa. Siellä sentään pääsee vaikuttamaan. UK alkaa olla pieni tekijä muualla maailmassa. Lisäksi Skotlanti hamuaa itsenäiseksi ja aika selvästi on liputtanut EU:n puolesta. Paljon on pelissä heille. Meille suomalaisille ei niinkään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jokatapauksesta Cameronin tilanne tekee kansanäänestyksen ja sen tuloksen ennakoimisen vielä vaikeammaksi ennakoida. Toivotaan, että olet oikeassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset