plukkala

AfD ja Euroopan parlamentti

Vuonna 2014 järjestetyissä Euroopan parlamenttivaaleissa saavutti AfD 7,1%n kannatuksella seitsemän paikkaa Euroopan parlamenttiin. Vaalien jälkeen puolue liittyi parlamentin ECR-ruhmään (Euroopan konservatiivit ja reformistit), johon kuuluu mm. Britanian konservatiivit, Puolan Laki ja oikeus-puolue ja Suomen perussuomalaiset. Viime kesänä AfD puolue hajosi, ja sen entinen puheenjohtaja Bernd Lucke vei valtaosan AfD:n mepeistä mukanaan. Nyt viisi heistä edustaa Alfa uutta Lucken perustamaa uutta Alfa puoluetta Euroopan parlamentissa ECR-ryhmässä. Eli AfD:lle jäi vain kaksi meppiä, Beatrix von Storch ja Marcus Prezell.

He joutuivat kuitenkin ryhmässään myrskyn silmään kannatettuaan AfD:n uuden puheenjohtajan Frauke Petryn ajatuksia pakolaisten ampumisesta hätätilanteessa Saksan rajoille. ECR-ryhmä esitti heille, että elleivät he itse eroaisi ryhmästä asiasta äänestettäisiin huhtikuussa. Von Storch erosi omatoimisesti ja liittyi Nigel Faragen johtamaan EU-ja eurovastaiseen ryhmään. Prezell ei itse ryhmästä eronnut, vaan hänet erotettiin. Hän aikoo jatkaa sitoutumattomana Euroopan parlamentissa.

Entinen AfD-politiikko Hans-Olaf Henkel, joka erosi AfD:stä puheenjohtaja Bernd Lucken kanssa, edustaa nyt parlamentissa Alfa puoluetta, on sitä mieltä, ettei AfD:lla ole enää mitään etsittävää ECR-ryhmässä, koska siitä on tullut oikeistopopulistinen ääripuolue.

http://www.sueddeutsche.de/news/politik/eu-afd-politiker-pretzell-ausges...

http://alfa-bund.de/alfa-abgeordnete-im-europaeischen-parlament

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213363-saksan-afd-politiikkoja-uh...

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213657-kansa-ei-koskaan-aanesta-v...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka perussuomalaiset mepit Prezellin erosta ECR-ryhmässä äänestivät?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei ole paljon kavereita AfD:lle Euroopan parlamenttiin jäänyt. Tämä varsinkin puoluejohtaja Frauke Petryn ja häntä kompanneiden AfD:läisten pakolaisten ampumispuhettein jälkeen!?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset