plukkala

Perussuomalaisten vappupuheet

Puheenjohtaja Timo Soini jätti tänä vappuna politikoinnin vähemmälle. Hän osallistui osallistui Rukous Suomen puolesta tapahtumaan Helsingin senaatintorilla. Soini kertoi omasta uskostaan ja siitä, että hakee lohtua rukoilemisesta joka ilta. Hän keräsi puheellaan kiitosta kristityiltä: "Hän ei häpeile uskoaan".

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016050121499360_uu.shtml

Vapun perussuomalaisten poliittisesta puheesta vastasi puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho, joka keskittyi puolueen puolustamiseen takinkääntösyytteitä vastaan. Terhon mukaan puolue ajaa aivan samoja asioita hallituksessa ollessaan kuin oppositioaikanaan. Hänen mukaansa Suomen linja on muuttunut voimakkaasti EU-politiikassa ja maahanmuuttopolitiikassa edellisten hallitusten linjoista. Hän myös muistutti siitä, että kaikkea ei voi saada valmiiksi yhdessä vuodessa. Terho muistutti myös oppositiota siitä, että siellä voi olla ehdoton, mutta suurista puheista huolimatta ei ole vastuussa mistään.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016050121499674_uu.shtml

Soinin puheeseen ei ole lisättävää. Terhoa voisi kyllä muistuttaa puolueen oppositioajasta, joka ei ole vielä niin kovin kaukana menneisyydessä. Silloin juuri heillä oli jatkuvasti niitä suuria puheita ilman mitään vastuuta. Lisäksi häntä voisi muistuttaa puolueen vaaliohjelmasta viime eduskuntavaalien alla, sen suurista lupauksista?  Miten se onkaan toteutunut?

Lisäksi Terholta voisi kysyä, onko hallituksen linja EU-politiikassa ja maahanmuuttopolitiikassa muuttunut perussuomalaisten ansiosta vai heistä huolimatta? Tuntuu, että hän unohtaa kokonaan kumallakin osa-alueella tapahtunesta suuresta muutoksesta viimeisen vuoden aikana?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kovin äkkiä tuntuu perussuomalaiset unohtaneet oppositiokaudella käyttämänsä tavan tehdä politiikkaa.

Toisaalta samaa voi kysyä muiltakin puolueilta. Kun puolue siirtyy oppositiosta hallitukseen tai päinvastoin, muuttuu puolueen julkinen politiikanteko kuin taikaiskusta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minä jaksan muistuttaa puolueenjohtoa puolueen sääntöjen 16§:län rikkomisesta, Vappunakin, rukoilu ei auta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ehkä Soini esittääkin joka ilta vastarukouksen sinun rukouksillesi asiassa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jotenkin vain sisälläni nousee epäilys näiden perussuomalaisten vappupuheiden tarkoitushakuisesta jakamisesta?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Soini pääsi ministeriksi ja saa hyvän eläkeviran jostakin sen jälkeen, joten PS. voikin kuihtua seuraavissa vaaleissa pois tehtävänsä täytettyään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllähän Soini sulan hattuunsa ministeriydellään sai.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Perussuomalaisten vapussa on kuvien perusteella ollut erittäin vähän väkeä paikalla. Jeesusmarssilla paljon enemmän.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kävin tapojeni mukaan seuraamassa vappuhulinaa hetken aamupäivällä Siilinjärven torilla. Ei ollut mitään sen kaltaista väenpaljoutta perussuomalaisten teltalla, mitä siellä viimevuosina on ollut.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Monelle perussuomalaiselle tulivat valitettavasti laulun sanat eteen:

Haaveet kaatuu, niitä nousemaan en saa.... Haaveet kaatuu, tahdoin paljon kauniimpaa ........ ja sitä rataa....

Uutta propagandaa tarvitsee reilusti että perussuomalaiset nousee. Vanha ei oikein ole enää uskottavaa. Aluksi puheenjohtajan vaihdos ja se kyllä sitten jo kertookin paljon siitä mihin suuntaan etenevät...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Sen propagandan teko hallituspuolueena on vain aika paljon vaikeampaa kuin oppositiosta käsin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

No, jokainen voi lukea "taloustieteilijä" Huopasen blogin ja Myllyniemen kommentin niin huomaa, että molemmista huokuu täydellinen ymmärtämättömyys syistä miksi Euroopan talous on vaikeudessa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Käy nyt Granlund Huopaisen Blokissa opettamassa miten järkevää talouspolitiikkaa tehdään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onkin helppoa keskustella kaikkitietävien ja itsensä keskustelukummaneidensa yläpuolelle asettavien kanssa. Nyt Perussuomalaiset ovat hallituksessa. Nythän Huopainen voisi jo ryhtyä vaikuttamaan hallituksessa Suomen talouspolitiikkaankin?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18

Niin, on helpompaa asettua muiden yläpuolelle kaikentietäväksi, mutta eikö sinulla nyt perussuomalaisten hallitusjäsenyyden myötä olisi mahdollisuus viedä sitä kaikentietävää talouspolitiikkaasi hallituksenkin käyttöön?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olen Huopaisen ja Myllyniemen kommenteista ja kirjoituksista sitä mieltä, että ne tulee ottaa vain mielipiteinä. Heillä on keskustelukumppanaihinsa kovin ylimielinen ja vähättelevä asenne, varsinkin, jos nämä keskustelukumppanit sattuvat olemaan heidän kanssaan eri mieltä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11
Käyttäjän JonneNkki kuva
Jonne Näkki

Huopaisen blogi käsitteli lähinnä maailman tunnetuimman elossa olevan ekonomistin, talousNobelisti Paul Krugmanin tuoretta blogia otsikolla: "When Europe Stumbled".
http://krugman.blogs.nytimes.com/2016/04/30/when-e...

Huopainen on oman bloginsa mukaan samoilla linjoilla Krugmanin kanssa. Tästä voisi saada sen käsityksen, että A. Granlund on sitä mieltä että myöskin Paul Krugman on täydellisen ymmärtämätön niistä syistä miksi Euroopan talous on vaikeuksissa? Tai siis että A. Granlund itse ymmärtää syyt paremmin kuin amerikkalainen ekonomisti P. Krugman.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin, kovin useinhan taloustieteilijät ovat yksimielisiä toteutetusta talouspolitiikasta? Heilläkin on toki oikeus mielipiteisiinsä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Minä en muuten tiennytkään, että PS on Suomen ainoa vasemmistopuolue?

Kari Ahveninen

Ihan kuin vappupuheilla olisi koskaan ennenkään ollut enempää vaikutusta, kun ei se tuulen heiluttama huuli saa aikaan muuta kuin korkeintaan alaleuan väpättämistä.
Kauniit puheet ja uho, ei niillä maata rakenneta. Mutta luodaanhan niillä vapputunnelmaa, "se ja se puhui niin hyvin, mennääs ottamaan parit".

Ihan on samaa ilmassa kuin työväen marsseilla, anarkomarkotkin taisivat saada enemmän osallistujia. Ja he sentään ovat mankumassa osille niiden työtätekevien maksamista veroista.

Jos siis ilmaisen elatuksen odottajat saavat enemmän väkeä liikkeelle kuin ne jotka sen maksavat, niin ehkä silloin pitäisi miettiä mikä olikaan se oikea prioriteetti?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämähän johtuu ainoastaan ihmisten välinpitämättömyydestä vapun poliittiseen juhlintaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässä vielä Ylen uutisointi Perussuomalaisen kansanedustaja Olli Immosen vappupuheesta.
http://yle.fi/uutiset/kansallismielisten_vapputapa...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Soinin tekstistä kohta: "- Eikä pahuus ole pulloon suljettu vieläkään. Ja se miten pahuus pääsee eteenpäin on se, että hyvät ihmiset ovat hiljaa. Ei saa olla hiljaa silloin kun pitää puhua."

Jotenkin tuntuu siltä, että tässä kohdassa Soini voisi katsella peiliä ja kysyä tuliko toimittua tämän mukaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ainakin Soinin lausumana kysymyksiä herättävää?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset