plukkala

CSU:n näkemys AfD:n kannatuksen kasvun syistä

Eilen kirjoitin blogin SPD:n uudesta strategiasta AfD:n kannatuksen kasvua vastaan Saksassa.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216628-saksan-spdlla-uusi-resepti...

Myös CDU:n baijerilaisessa sisarpuolueessa etsitään syitä AfD:n kannatuksen nousulle. Eilen Baijerin valtiovarainministeri Marcus Söder kertoi omia näkemyksiään asiasta ZFD-kanavan "Berlin direkt" ohjelmassa. Hän pitää AfD:n kannatuksen kasvuun vastuullisena Angela Merkeliä. Hän syyttää Merkeliä CDU:n siirtymisestä vasemmistolaiseen suuntaan, ja siksi arvokonservatiiviset, isänmaalliset ja nationalistiset äänestäjät etsivät poliittista kotia.

Söderin mukaan unionipuolueet ovat nyt kauempana toisistaan kuin koskaan sitten 40-vuoden takaisen puolueiden väliaikaisen eron. Silloin CDU:n puheenjohtajana oli Helmut Kohl ja CSU:n puolestaan Baijerin vahva mies, Franz Josef Strauss.

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/markus-soeder-haelt-differenze...

Söder ei ole ainoa CSU-politiikko, joka on ankarasti arvostellut Angela Merkeliä ja tämän turvapaikkapolitiikkaa. Aikaisemmin CSU:n puheenjohtaja, Baijerin pääministeri, Horst Seehofer on kärjekkäästi esittänyt kantojaan Angela Merkelin politiikkaa kohtaan.

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/horst-seehofer-plant-eigenen-c...

Seehofer on jopa suunnitellut sitä mahdollisuutta, että CSU lähtisi omana puolueenaan haastamaan CDU:a myös Baijerin ulkopuolelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä Saksassa SPD:n lisäksi muutkin ovat huolissaan AfD:n kannatuksen kasvusta. Kyllä se huoli taitaa olla yhtä suuri kaikissa Saksan perinteisissä II-maailansodan jälkeisissä puolueissa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pohjoismaissakin maat ovat ratkaiseet hallituspolitiikkansa kovin eri lailla suhteessa populistisiin puolueisiin.

Suomessa ja Norjassa populistit istuvat maiden hallituksissa.

Tanskassa liberaalipuoluee Venstren vähemmistöhallitusta tukee populistinen kansanpuolue, jolle Venstre on tehnyt myönnytyksiä turvapaikkapolitiikassa.

Ruotsissa taas vaa´ankielenä vasemmisto- ja oikeistoblokkien välissä olevien Ruotsidemokraattien kanssa eivät muut puolueet suostu minkäänlaiseen yhteistyöhön. Ruotsissa nyt demareiden ja vihreiden vähemmistähallitusta tukee tarvittaessa oikeistoblokki.

Muualla Euroopassa maiden politiikot hakevat nyt suhtautumistaan populisteihin. Näin Saksassakin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tänään puolestaan Itävallan liittokansleri Werner Faymann erosi liittokanslerin- ja maan sosiaalidemokraattisen puolueen johtajan tehtävistään maahanmuuttovastaisen Vapauspuolueen suuren kannatuksen takia maan presidentinvaaleissa.
http://yle.fi/uutiset/itavallan_liittokansleri_ero...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset