plukkala

Kokoomuksen nuoret "kohupolitiikot" löytäneet vihreän oksansa?

Yle kertoo tänään, että Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty irtisanoutuu virastaan ja siirtyy johtajaksi yksityiseen Terveystaloon liiketoiminnanjohtajaksi. Hän jättää tehtävänsä heti apulaiskaupunginjohtajana. Laura Räty on toiminut mm. Stubbin hallituksen sosiaali- ja terveysministerinä. Räty siirtyy yksityiseen terveyspalveluyhtion, Terveystalon, liiketoiminnanjohtajaksi.

http://yle.fi/uutiset/laura_raty_jattaa_paikkansa__lahtee_terveysbisneks...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Laura_Räty

Toinen saman ajan  kokoomuslainen politiikko Lasse Männistö siirtyi jo aikaisemmin vuonna 2015 toukokuussa politiikasta yksityisen Mehiläisen terveydenhuollon ulkoistuksen johtajaksi.

http://www.hs.fi/kaupunki/a1429678950481

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lasse_Männistö

Monella tavalla heidän poliittiset uransa kohtasivat. Monet meistä ne kohut vielä muistavat. Ovat nyt sitten viimein löytäneet sisäisen rauhansa, vai etsivätkö sieltä osaansa mahdollisista voitoista?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

No, kukin meistä toimii haluamallaan tavalla?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Yksityistäminen on valttia kokoomuspoliitikoilla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ainakin näiden kokoomuspolitiikkojen silmissä?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ongelmana on. että entisinä politiikkoina ja varsinkin Räty omaa "sisäpiiritietoa" miten terveydenhuollon kilpailuttaminen esim. Helsinkissä toimii, tälläisessä Rädyn tapauksessa karenssi yksityiselle siirtymiselle olisi paikallaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Politiikassa asiat vain usein ovat juuri niinkuin miltä ne ulospäin näyttävät?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nyyt taisi Räty lyödä kirveensä kiveen. Apulaiskaupunginjohtajan hommassa ei ole suuremman yrityksen yritysjohtajalta edellytettävää liiketoimintavastuuta ja liiketoimintaosaamista. Varsinkin nyt kun kilpailuympäristö on vaikeutunut monella alalla kovan kilpailun vuoksi, myös terveydenhuollossa.

Taitaisi moni yritysjohtaja tehdä päinvastoin. Siis siirtyä apulaiskaupunginjohtajaksi. Ei tarvitse miettiä yrityksen pörssiarvoa ja miten bisnes sujuu markkinoilla.

Räty nousi rivivaltuutetun ja terveyskeskuslääkärin kokemuksella aikanaan suuren organisaation johtajaksi siis apulaiskaupunginjohtajaksi. Ei ollut minkäänlaista johtamisosaamista.

Yleensä yritysmaailmassa ne ammattitaitoiset yritysjohtajat etenevät yrityksen organisaatioissa ja kouluttautuvat sitä mukaa johtamiskokemuksen karttuessa. Poliitikot näyttävät oikaisevan tämän kuvion, ehkä ei kannattaisi :-D

Tämä trendi käynnistyi joskus 90-luvulla. Kovin hyvin yritysjohtajina eivät onnistuneet esimerkiksi Iiro Viinanen, Christoffer Taxel ja Ilkka Suominen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Luin aikanaan mielenkiintoisen artikkelin tutkimuksesta, jossa oli selvitelty ihmisten kyvykkyyttä ja etenemistä organisaatiossa. On kuulema yleinen taipumus ihmisillä, että he lopulta ajautuvat organisaatiossa sellaiselle oksalle jolle heidän osaaminen ei riitä. Ihminen haluaa eteenpäin, haastavia ja mielenkiintoisia hommia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tätä ei meille näytä mikään muu kuin aika?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaikki toimivat tavallaan, kuten jo kirjoitinkin. Voi tietysti olla, että Rädyllä on vielä "näyttöhaluja" itselleen tai muille? Se osansa hakeminen voitostakin voi olla myös yksi syy??

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Laura Räty taas kohun silmässä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016051221550589_u...

Ei hyvää mainosta Kokoomukselle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset